| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 07:10
- Nahlásit
Moje máti bydlí v paneláku. Sousedka má nádhernou černou dogu, strašně hodná a sympatická fena. Jiný soused (naprostý dement, úchylák a zakomplexovanec) má 2 pitbuly, fenu a psa. Fena je relativně hodná (čili né agresivní), pes je nezvladatelný ve svých výpadcích a napadání psů. Pán s ním chodí na vodítku, ale bez koše. Kalkuluje s tím, že stačí vodítko a že má někdo štěně nebo mladého psa, který se za jeho pitbulem přijde očichat, už není jeho problém (v čemž má bohužel pravdu, ale já mít takto zlého psa, tak mu ten koš dám, protože chci předejít konfliktům a zabitým psům). On nechce ničemu předcházet, a tak už prá pesanů potrhal. Bohužel však pán otevřel svůj byt a jeho pes vyběhl na chodbu, kudy právě procházela ta známá s onou dogou. Pitbul ji napadl a až po dlouhé době, kdy doběhl syn majitele pitbula, tak jej odtrhli. Majitel pitbula, řekl, že je mu to líto, že doga je na kusy, ale že ji nikam nepoveze, že je zkrvavená. Syn byl o něco rozumější (tušil problém) a tak fenu na veterinu odvezl. Vet jí po dvou hodinách ošetřování už jen mohl pomoci od trápení. Majitel odmítl zaplatit psa i veterinu, řekl "Sorry je mi líto, ale stalo se." a je dál happy. Kdyby naproti jeho bytu na rohožce sedělo třeba dítě zavazující si tkaničky, mohlo být dnes již mrtvé a třeba by to pánovi nebylo jen líto...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 07:24
- Nahlásit
Ještě k tomu můj osobní, ač předpotopní názor, nemám bojová plemena ráda, nefandím jejich chovu z jediného důvodu. Jsou to psi s vrozenou bojovností a agresí, která se musí podchytit a ovládnout. Tyto psi si pořizují buď zkušení kynologové, nebo debily, kteří chtějí mít pocit nadřazenosti, síly a neohroženosti. Takto své psi vychovají. Kdyby bylo na nich, pořídili by si ještě raději krochnu, ale to nemohou, protože by neprošli psychotestem, tak si pořídí psa, protože podobně jako zbraň umí zabíjet a má "samospoušť". Tak jak na zbraň musí být zborjní pas, směli by tyto psy držet jen lidé s určitým omezením (např. ti, kdo již s jiným psem předešle úspěšně sloužili určitou obtížnost zkoušek), ale je to samozřejmě legislativně nereálný.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 07:34
- Nahlásit
Souhlasím, tyto psy by měli mít jen velmi zkušení kynologové a zároveň vyrovnané a silné osobnosti. Já tyto psy také nemusím, mám s nimi špatné zkušenosti, i když k ničemu vážnému nikdy nedošlo, ale prostě pes (samec), který vážně útočí na fenu, je u mě asociální magor. A takových zážitků mám několik.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 07:42
- Nahlásit
A k tomu dementnímu sousedovi, podat samozřejmě trestní oznámení - pes je dle zákona "věc" a on si svou "věc" nezajistil tak, aby nepoškodil cizí "věc". Jasně že nejspíš nic nevysoudí, a doga je mrtvá a život jí nikdo nevrátí, ale těmhle hajzlům je potřeba aspoň maximálně znepříjemnit život, protože když jim tohle bude pořád procházet, tak budou čím dál drzejší
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 07:46
- Nahlásit
Naprosto souhlasím s Ketrin. Když se takovýhle pes dostane do ruky magorovi, tak je to prostě katastrofa. Jenže mě přijde, že zrovna tihle magoři si potřebují něco dokazovat a pořižují si bojová plemena.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 07:53
- Nahlásit
Bohužel trestní oznámení ve výsledku nic nevyřeší a pán se bude jen smát a jeho pocit nadřazenosti nabere na obrátkách. Zrovna tohohle člověka bych já osobně potrestala nejlépe tím, že bych mu v noci kamenem vymlátila okýnka u auta a trochu upravila lak. To by jej dostalo, navíc by věděl, od koho to má, ale nic by mi nedokázal. Je ovšem pravdou, že zlo plodí jen zlo a asi bych tím započala krutou válku gangů.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 07:55
- Nahlásit
Garfield
Já nevim, jak v tam tom paneláku, ale u nás v doměje v domovním řádu uvedený, že v prostorách domu se pes musí pohybovat na vodítku... Zkusila bych podat stížnost i co se týče tohohle a i to trestní oznámení...
Ad. bojoví psi... Znám jich celkem dost a v podstatě jen jednoho, kterej je fakt hodně agresivní, tomu se vyhýbáme i po domluvě s jeho majitelem. Jinak jsou tihle psi většinou v pohodě. Hrajou si s ostatníma a tak... Ale zase záleží na majiteli. Ten víše zmíněnej pes chodí venku na vodítku a s košem. Je fakt, že pak tady je ještě jeden, ale ten zas buď v hubě nese klacek nebo má koš a psy za paniččinýho "je to miminko" míjí bez povšimnutí.
Takže myslim,ž e jako vždycky to není ve psech, ale v lidech. A to hlavně v těch lidech, co si nepřiznají nebo nechtějí přiznat, že jejich pes je nezvladatelnej a nechovají se podle toho.
Mně osobně jsou pitbulové, bulíci a podobný plemena sympatičtí, alee netroufla bych si takovýho psa pořídit...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 07:58
- Nahlásit
Garfield
A myslim, že zrovna takovýho člověka by celkem vytočilo, kdyby se finančně docela dost prohnul...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Čec 2005 08:16
- Nahlásit
Teda pomstít se tomu hajzlovi tím, že mu zničím auto je dost ubohé a degraduje to člověka na stejnou úroveň jako majitele toho pitbula (primitiva)
Rozhodně být majitelkou té dogy, řešila bych to podáním trestního oznámení - doga měla určitě vyšší hodnotu než 5 tis. + ošetření veta, takže už by to nebyl přestupek, ale trestný čin. Problém vidím jen ve svědectví - viděl tu hrůzu někdo a svědčil by proti majiteli psa a je nutná zpráva od veta o druhu a rozsahu zranění? Pokud ne, tak je to zlé, ale trestní oznámení bych dala 100%, určitě to nenechá v klidu nikoho, pokud už nebyl zavřený
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 08:17
- Nahlásit
já mám tedy dojem, že podle zákona je povinen zaplatit minimálně veta. A určitě i nějakou pokutu za poškození "cizí věci". Asi bych se normálně bez okolků obrátila na policii, Tohle by mu tedy opravdu projít nemělo.
Nám se stalo něco podobného, babičce zakousnul bulteriér pudla.
Nemám ráda označení "bojová plemena" ale naprosto souhlasím, že plemena typu bull by si měli pořizovat jen lidi zkušení, a být chovatelem těchto plemen, tak bych si 300x rozmyslela, komu svá štěňata prodávám, vždyť oni svojí vlastní nezodpovědností likvidují jméno plemene, až to dojde tak daleko, že ho zakážou chovat jako např. v německu. Je to všechno jen a jen v lidech, ale pykat za to budou psi.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Čec 2005 08:29
- Nahlásit
Problém vidím jen ve svědectví - viděl tu hrůzu někdo
To si děláš srandu ne? Víš, jak je panelák akustický místo a ten řev ti snad popisovat nemusím, ale jsi naivní. Náš právní řád tohle přechází s pokutou a výtkou. Jemu ta pokuta nic neudělá. Proboha kolik je lidí, co jim nějaký vzteklý čokl zabil psa a mohou se jít jen klouzat. A ten policajt o němž jsem mluvila, co mu taky nějaký bull (co před tím zabil úspěšně a bez následků 3 psy) napadl dobrmana a policajt byl psovod a nechtěl toho bulla zastřelit, tak to zkoušel klasickým odrtžením a výstražným výstřelem málem přišel o nohu, protože bull se nasral, nechal dobrmana a pustil se do něj. Takže nakonec bulla zastřelil, sám má půlku lýtka v pr.... a psa dorvanýho jak samicu.... Výsledek za nula.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 08:31
- Nahlásit
Ten anonym 8.29 hod. jsem já, z jiného PC.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 08:46
- Nahlásit
Je jasný, že není nic příjemnýho se s takovým hovadem tahat po soudech atd. Ale sousedské vztahy už jsou stejně nenávratně v pr...i, tak bych do toho šla, už jenom proto, aby si příště na psa dával větší pozor, vždyť to může doslova zachránit život a zdraví dalším psům nebo i lidem. Já bych prostě takovému zlu neustupovala.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Čec 2005 09:17
- Nahlásit
Ketrin
Slyšet něco v paneláku není to samé jako vidět!!!! Proto se ptám, jestli to někdo viděl. Když to sousedi jen slyšeli, tak se mohl porvat kdokoli s kýmkoli a nic se nikomu nedokáže.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 09:21
- Nahlásit
Anonymní
Myslim, že by se dalo. Pokud by se věděl přibližnej čas, kdy se to stalo a sousedi by uvedli čas stejnej... Ale dalo by se to vyvrátit...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 09:40
- Nahlásit
Bohužel nejspíš, jak to tak bývá, se nezúčastnění sousedi do toho nebudou chtít míchat a nikdo nic neviděl ani neslyšel, nic se nedokáže. Všichni budou dělat že se nic strašného nestalo -o jednoho čokla míň, no bóže... A až se stane nějaká ještě horší tragédie, potrhané nebo nedejbože mrtvé dítě, tak se budou všichni hrozně divit. Je to pořád stejná beznaděj. Ale třeba by pomohla veterinární zpráva-smrtelná zranění si doga těžko přivodila sama... Snažila bych se zalarmovat kdekoho, třeba někdo v okolí má už s tím psem a s tím pánem taky nějaký špatný zkušenosti.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 10:03
- Nahlásit
Stačí právník - poradí co všechno se musí, aby...
ALe rozhodně to nezametat jen tak pod koberec, dyď by to klidně ten primát mohl udělat znova! Kdyby pokousal dítě a nikdo by to neviděl neslyšel, tak se to také musí řešit!
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 10:42
- Nahlásit
Musím nesouhlasit s tím, že "bojová" plemena by si měl pořizovat jen zkušený kynolog. Spíš by to měl být odpovědný člověk. Já mám totiž taky jednoho takovýho a je to můj první pes - a rozhodně není agresivní. Chce to prostě jenom dostatečnou péči a důslednost při výchově. A taky bych nespojovala agresivitu vůči psům a vůči lidem. Tihle psi byli vyšlechtěni sice k psím zápasům, ale v žádném případě nesměli napadnout člověka. Ani nejsou dobrými ochránci právě proto, že mají problém s útokem na člověka. Takže to malé dítě bych z toho vynechala (všeobecně by to tak měll být).
Na druhou stranu plně souhlasím, že tyto plemena si pořizujou magoři, kvůli kterým mají právě tak špatnou pověst. Proto bych se snažila maximálně znepříjemnit život majiteli - to je podle mě absolutně jasný viník. Absolutně chápu Garfilda s tím autem, ale právě proto, že bude jasný, kdo to udělal a pán je magor, tak bych to zkusila legální cestou. Šla bych se zeptat na policii, jak postupovat, případně nějakého právníka. Toho pejska už nic nevrátí, ale tomu debilovi by to přece nemělo projít
|
Endy
|
# Zasláno: 28 Čec 2005 11:01
- Nahlásit
Kdyby mi někdo šáhl na dítě nebo na psa,rozhodně mu to vrátím.Zkusila bych to přes policii a soud a pokud by se v tom nic nedělo,svými vlastními prostředky.Pokud má doga PP,je povinen uhradit její cenu(ohodnotí soudní znalec) a ošetření u veterináře.Rozhodující jsou důkazy a šikovný právník poradí,jak je získat.Pes je nebezpečný svému okolí ,teď zakousl psa a pořád se to neřeší.Opravdu musí dojít až k napadení dítěte,aby nebyli lidi v okolí lhostejní?
Také souhlasím s tím,že "bojová plemena" patří do rukou "kynologů".Vidím je dost často v rukách dospívající mládeže,která nezvládá sama sebe natož takového psa.A takového souseda debila jsem taky zažila,naštěstí(pro okolí)psovi neposkytl dostatečný pohyb a zkrmil ho děsným způsobem,že se už sotva valí.Tato plemena si bohužel dost často pořizují komplexlí lidé,kteří jim nerozumí a zničí jejich povahu.
|
Iris
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 13:10
- Nahlásit
Žalovat, mic jinýho za ty prachy to stojí. A nebo si na něj stěžovat, na úřadě.
|
cherry
|
# Zasláno: 28 Čec 2005 14:48
- Nahlásit
Taky se připojím. Myslím, že bojová plemena i když je má odpovědný člověk, mají tu svou povahu zakodovanou. Při vyhrocené situaci, podnět může jakýkoli, jdou po krku.
V každém případě bych podala trestní oznámení na policii. Policie se tím bude muset zabývat, aspoň provede nějaký výslech a znepříjemní trochu sousedovi. Třeba to odloží, ale aspoň něco.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 16:04
- Nahlásit
stojí aspon za jeho staženou pr..l, přijde mu doporučeně psaní od policie, nebude vědět co a jak....jo, udělala bych to, minimálně v něm hrkne a nebude vědět co se bude dít...není to moc, ale aspon něco...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 19:13
- Nahlásit
V první řadě bych vyčíslila finanční škodu,tudíž sečetla přibližnou hodnotu psa (byla-li doga s PP, nechala bych udělat znal.posudek),cenu veter.ošetření,náklady na cestu k vetoj,klidně i tu cenu znaleckého posudku atd. Prostě dosáhnout částky nejvyšší,aby to policie nemohla hodit jen tak do šuplíku. Vše mít řádně zdokladováno. Sáhodlouhý výčet poranění a důvodů umrtí dogy od veterináře (může zabrousit i na nebezpečnost útočícího psa ). Jsou-li svědci,tak podchytit jejich spolupráci pro budoucí trestní řízení. Prostě-nenechat to jen tak!!!
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 06:29
- Nahlásit
Pokud vím, tak známá nic podnikat nehodlá. Psa jí nikdo nevrátí a v momentálním psychickým rozpoložení jsou jí peníze ukradený. Jde dost ale o to, že on konečně udělal chybu. Jak jsem říkala, venku vyloženě čeká na to, až nějaký štěndo nebo méně vychovanej poťap přijde jeho bullovi do cesty a pak jen kouká, jak to pes dobře umí, jak usmrcuje a zakusuje krční tepnu na první pokus. Pak jen pokrčí rameny, protože on psa na vodítku zajištěného má a že cizí pejsek utekl... nevíme neumíme. Majitelé zabitých psů jsou nahraní a on je big boss se soukromým terminátorem. Tentokrát to ovšem po...., terminátora zajištěného neměl a je jen škoda, že terminátor negřafl taky majitelku dogy. Stačily by 3 stehy na prstě v nemocnici a už by to špitál automaticky hnal na policii.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 06:48
- Nahlásit
Doteď jsem z toho měla dojem, že ten chlap je prostě jen nedbalý, ale on z toho tedy má radost, jak jeho pes vraždí jiné?! Zkus tu paní přesvědčit, ať s tím něco dělá, jasně že nejde o peníze, ale tady končí veškerá sranda, vždyť žije v baráku se zabijákem!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Čec 2005 09:46
- Nahlásit
pořád na to musím myslet, jak může bull roztrhat 70kg i více dogu? píšeš že byla na cucky...vím, že to jsou bojový plemena, ale co ten velikostní rozdíl? to se těmhle psům neubrání ani takhle velký zvíře? fakt mě to pořád nejde do hlavy....
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 09:55
- Nahlásit
Anonymní
jak může bull roztrhat 70kg i více dogu?
Právě, že tihle velcí psy jsou dost neobratní, naopak pitbil je štíhlý a děsně mrštný a jestliže už má "natrénováno" kam kousnout, nemá proti němu doga absolutně žádnou šanci.
Garfield
Zkus přesvědčit tu paní, aby s tím něco dělala. O peníze přece nejde, pejska už nic nevrátí, ale ten majitel by přece neměl vyváznout jen tak
|
Endy
|
# Zasláno: 29 Čec 2005 10:12
- Nahlásit
Je to omyl,že má psa zajištěného,když je na vodítku.Pokud způsobí nějakou škodu a je na vodítku,není zajištěný.Takový pes musí mít i košík.Majitel za škody způsobené psem zodpovídá vždy a všude.
Chápu že známou sebrala ztráta psa,ale s tímto postojem nahrává právě takovému člověku a je od ní nezodpovědné to nehlásit.To vážně chce,aby se to stalo dalšímu psovi nebo dokonce dítěti?Tady už nejde o peníze,ale o to,aby byl nezodpovědný majitel potrestán a pes zajištěn.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 10:17
- Nahlásit
Endy
Ono se dá údajně i napadnout, pokud by pes něco udělal na vodítku s košíkem. Majitzel by se pak u soudu mohl bránit tím, že pro zabezpečení udělal maximum...
Jinak nevím, přesně jak u nás ta vyhláška je napsaná, ale myslim, že i tohle by tam ošetřený být mohlo...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Čec 2005 12:07
- Nahlásit
Ten soused je fakt DEMENT KRETENSKEJ!!!!! My kdyz meli jednou milumilovnyho vlcacka.. Byl fakt hodnej,poslusnej a nejuzasnejsi pes na svete ale ostatni psi rad nemel (jen fenky,s tema si hral). Meli jsme otevreny vrata a tak jsme ho uvazali na dlouhy voditko aby se neco nestalo protoze jsme tam asi neco pracovali ja uz nevim. Okolo sel nekdo s malim bilim psem(tusim ze to byl souseduv tata a mel pudla) a voditko naseho mazlika se pretrhlo a pudlik to neprezil. (myslim ze to neprezil). Tak jsme se sesli s majtelama a dali jim naky odskodny a samo ze sme se omluvili a jako bylo to v pohode ale to co udal ten soused je neunosny...
|