Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / nesahat, nehladit...?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 13:12
- Nahlásit

Brigitta
To by mě taky štvalo a asi bych to té dámě hned normálně a věcně vysvětlila. Když chce hladit a přivolávat psa, ať si pořídí svého.
Jinak ale kdo se slušně zeptá, tak samozřejmě pohladit dovolím, pro štěňata a mladé psy je to v rámci socializace taky dobré.

Brigitta
# Zasláno: 28 Čec 2005 13:19
- Nahlásit

Tak to jsem ráda, že to vnímáte stejně. Té paní jsem nic neřekla, ale v autě jsme o tom debatovali s manželem a nějak to nemohl pochopit, co mi na tom tolik vadí. Bohužel mě nenapadlo to paní hned říct. Tak snad příště ...

Terri
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 13:29
- Nahlásit

To je právě o tom, že většina lidí vnímá psy úplně jinak než "pejskařsky" - asi jsem to teď zrovna nevyjádřila přesně, ale snad tušíte, co myslím...

Terri
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 13:30
- Nahlásit

Ještě mně ale napadlo, pes záchranářský by zase měl mít od mala co nejvíce kontaktů, ne?

Brigitta
# Zasláno: 28 Čec 2005 13:37
- Nahlásit

Já také proti pohlazení vůbec nic nemám, naopak, ale když štěně potřebuji přivolat, tak by mi to nikdo neměl kazit a psa rozptylovat.

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 13:37
- Nahlásit

Brigitta
No, tohle ještě jakž takž de, i když u štěněte chápu, že to je na dvě věci... Co mě ale dokáže namíchnout nejvíc, když du s psicí cvičit na výběh a někdo má odměny pro svýho psa a začne tím ládovat ji. Ta moje potvora je totiž strašnej žrout a pracně semji naučila, že ne každej, kdo šustí pytlíkem jí něco dá, ale jakmile už něco dostane, tak to přivolání je těžší. Když dostane jednou, tak to takypřijde, ale vytočí mě, když ji volám a ten člověk ji furt těma odměnama cpe... V podstatě ji on odměnuje za to, že za mnou nejde...
U nepejskařů bych to pochopila, že jim to tolik nepřijde, ale u člověka, co má vlastního psa... :-/

Brigitta
# Zasláno: 28 Čec 2005 13:44
- Nahlásit

Eimy
Tak tohle by mě pěkně nas.... a od pejskařů bych to docela nečekala.
Ta naše je taky hrozná. Jen člověk klapne pusou, tak kouká, jestli by náhodou taky nemohla něco dostat na zub.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 13:46
- Nahlásit

Tohle je vlastně taky k tématu:
v neděli jsem byla cvičit s myslivcema, jelikož máme těsně před zkouškama a oni mají zvěř a já ne. No a můj pes, ještě puberťák, sice už je docela poslušný a i ve skupině psů celkem slušně se chovající, ale perfektní to ještě není-např.by si někdy chtěl s ostatními hrát nebo když jiný pes pracuje a on musí čekat, tak kňučí nedočkavostí apod. No a stalo se, že se mi vysmekl a hnal k jedné feně, že si budou hrát. A majitel té feny ho chytil za kůži mezi lícemi a ušima, vyzvedl do vzduchu, trochu s ním zatřepal a zas ho postavil, pes samozřejmě hned pílil zpátky ke mně a ten chlap povídá: a teď ho pořádně pochvalte.lTak jsem ho pochválila a od té chvíle pes vyšlapoval jako hodinky a vůbec nezlobil. A byli jsme s nimi cvičit podruhé ještě včera a zase, byl úplně perfektní. jakmile viděl toho pána tak stál div ne v pozoru ale přitom ne že by se bál nebo že by ho to nějak zlomilo. Hrozně mu to prospělo.

Terri
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 14:01
- Nahlásit

Ketrin
Určitě, stejně jako je lepší, když ti při přivolání neposlušného psa cizí člověk zařve fuj než aby ho hladil..
Ale nemělas to spíš udělat ty? Je správné, aby Ti takto psa potrestal někdo jiný?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 14:07
- Nahlásit

Terri
Právě že tu "špinavou práci" za mě udělal pro psa cizí člověk a já jsem v jeho očích zůstala jeho nejskvělejší paničkou, u které je vždycky nejlíp. A mimoto než bych tam doběhla, tak už by se to taky mohlo minout účinkem. Ten myslivec je fakt zkušenej a zareagoval výborně.
jinak na ulici když ke mně přiběhne pejsek, kterého páník marně přivolává, tak taky nehladím, ale houknu na něj "mazej k pánovi" nebo něco podobného. V očích nezasvěcených kolemjdoucích jsem sice za tu zlou, ale co na tom - přece musíme si pomáhat

Terri
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 14:09
- Nahlásit

přece musíme si pomáhat
To jo, takhle to má být
špinavou práci
S tím doběhnutím to je pravda. Ale "špinavá".. nevím, zajímal by mně názor ostatních jak to má být, protože zase mi to přijde jako žes ho "ty nechala potrestat cizím". Ale to je jen můj dojem.

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 14:09
- Nahlásit

Brigitta
No, já to taky nechápu, ale teď jakmile se tam ta holka objeví, tak psice má přisnej zákaz za ní chodit... Prostě je to "fuj"

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 14:12
- Nahlásit

Terri
No, nevím, každopádně efekt té příhody byl vynikající. Asi jde i o povahu, kdyby šlo o nějakého měkkého poserku, tak by se mohl začít bát velkých cizích chlapů apod., ale to není náš případ-pes je vyrovnaný a zdravě splachovací.

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 14:18
- Nahlásit

Terri
Ale zase pochopí, že ne všude je vítanej... Aspoň teda můj názor. My moc problém s hlazením od cizích nemáme, protože s kým se nebaví panička s tím nekamarádíme (aspon že už se nechá pohladit aspoň od těchhle lidí), pokud teda nemá něco na zub...

Terri
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 14:22
- Nahlásit

Ketrin
Eimy
No právě, klady i zápory.. zajímá mně to všeobecně (Ketrin, ty samozřejmě víš, co Tvůj pes snese a co ne, tak je to v poho).

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 14:24
- Nahlásit

Terri
Konkrétně u mojí psice by to asi moc nepomohlo, i když jak se to vezme... K lidem je nedůvěřivá už teď - vyhýbá se hlazení a kdyby na ni někdo takhle bafnul, tak by asi dalo hodně práce ji dostat tak, kde je teď... Jak sem psala, nechá se pohaldit od cizích, ale od těch, se kterýma se bavím, ostatním se vyhýbá...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 14:36
- Nahlásit

Taky ne každý je schopen (i ochoten) takhle efektivně zasáhnout. Já například jsem jednak měkkouš, takže bych ho jen pokárala, z čehož by si prd dělal, a jednak těch jeho 38 kg prostě neuzvednu.

Anonymní
# Zasláno: 30 Čec 2005 13:24
- Nahlásit

Vladimir
Ja hladkam, kazdeho psa ktory ku mne pride /v dobrom/ a nazor jeho pana ma nezaujima. Ked mu to vadi, tak si ho moze kedykolvek odvolat a ak to nevie, tak nech ho nepusta z voditka, ked su niekde ludia. Moze byt rad, ze sa sprichodu jeho psa tesim. Niekto iny ho mozno "povlaci po uradoch".

Ja som svojho psa, este vtedy stena tiez pustala navolno, ale nie preto aby mi ho cudzi hladkali, ale prave preto, aby si naucil, ze dobiedzat do cudzich moze ale aj tak nic nevydranka, co sa mi samozrejme nedarilo. Doteraz to na nom nechalo stopy prave kvoli ludom, ku ktorym sa rozbehol a ti ho hladkali. Nikdy som nemala problem nechat ho pohladkat v mojej pritomnosti. Je tazke pockat, kym pan pride a potom toho psa pohladkat, ked si uz "nemozes pomoct" ?

Brigitta
# Zasláno: 2 Srp 2005 10:44
- Nahlásit

Eimy

No, já to taky nechápu, ale teď jakmile se tam ta holka objeví, tak psice má přisnej zákaz za ní chodit... Prostě je to "fuj"

Když to nejde po dobrém, tak má prostě smůlu a je fuj.

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2005 11:07
- Nahlásit

Brigitta
No ty se tomu směješ, ale když byla psice štěndo, tak sem šla s kamošem po venku a ona běžela k nějake duchdokyni a já na ni na celou ulici řvala"FUJ JE TOOOO"... Ten kamoš si ztoho dělá srandu do ted )

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2005 11:20
- Nahlásit

Eimy
Mojí mámy se to taky jednou dotklo, přestože ví o co jde... že nějací kluci své psy napomínali, že je máma fuj

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2005 13:17
- Nahlásit

Ketrin
No mně v té chvilce nic jinýho nenapadlo. No, ale psice naštěstí zá i "nesmíš", tak ted co se lidí týče většinou používám tohle

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání