| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 09:13
- Nahlásit
Silwuska
Od amerického Pedigree asi až tak ne, ono totiž to jejich Pedigree má úplně jiné složení než to naše.
Uvedené složení je nic moc, já bych to psovi nedala a když si ještě vezmu, za kolik se to prodává...
Ale jinak jen kostatuju, to že Proplanka je v USA supermarketové krmino a Američani jí tak berou, je fakt, nevím, asi díky delší tradici krmení granulemi jsou tam lidi dál a mají jiné nároky na složení.
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 10:47
- Nahlásit
Maya
Jasne...dakujem za ozrejmenie...tato granulotradicia je mne v podstate fuk(kedze krmime prirodzenou stravou), tiez som len konstatovala ze pokial je to naozaj tak, tak ich psiska vedu dobre zivoty dakujem za info
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 15:51
- Nahlásit
Jimmi: Máš zkušenost s trainerem , já ted zkouším trainer fitness s kachnou, ale nevadí, že na prvním místě mají kukuřici ?
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 22:42
- Nahlásit
Když bych měla vybrat z granulí tak Artemis nebo Timberwolf nejspíš
|
bambule
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2008 13:25
- Nahlásit
my sme krmili AST asi 9 měsíců Pro Planem, spokojenost maximální. Pak sme přesli na Trainer, 6 hoven denně. Teď krmíme asi 2 měsíce masiskem (syrovým, BARF) a spokojenost úplně maximální, můžu všem jen vřele doporučit.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 06:45
- Nahlásit
reneeska
Já to nenašla, tak se zeptám - ty holistický jsou ze syrovýho masa? Sušenýho? Nebo se to vaří?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 07:52
- Nahlásit
Zany
Mě to nevadí, protože krmím masem, granulema krmím trošku ráno a pokud někam jedeme.
Jinak bych si vybírala granule, kde na prvním místě je maso. Jenže to už je zase jiná cenová relace.
Mě osobně se dost osvěčil Eagl Pack, je kvalitní a není moc drahý.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:02
- Nahlásit
Granule jsou hlavně o tom, jak psovi sednou. Jeden může být nejspokojenější s Purinou a druhýmu psovi vůbec nesedne, druhej je spokojenej s Trainerem a třetí třebas zase s jinýma. Musí se to prostě zkusit, co kterýmu psovi sedne.
Maso je ale maso.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:25
- Nahlásit
EngieB
Te nevím na co se ptáš ...
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:35
- Nahlásit
reneeska
Jestli v granulích, třá ta Artemis, je sušený syrový maso nebo vařený. Já to nikde nenašla
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 14:02
- Nahlásit
EngieB
Nevím, řekla bych že to bude klasika, ale zkus hodit dotaz do poradny na jejich webu
|
kety
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 19:19
- Nahlásit
moje leony krmíme trainerem topbrider k maximální pokojenost guvča jednou denně barva srsti dokonalá a že jsme měli problém s barvou.U našich šťěnat žádné enormní rychlé těžknutí přiměřený vývoj stáří psa bez následků na kloubech,barva dobrá cena super 20 kg za 1500kč.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 08:25 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
Jinak já teď krmím Trainerem Fitness. Teda hlavní složkou žrádla je maso, granule jsou jen občas jako příloha, nebo když sklerotik panička zapomene vytáhnout masenko z mrazáku, ale spokojenost.
Ale teda já ať krmím čímkoli (a že už jsme těch granulí vyzkoušeli, maso vařený i syrový), tak mi pes kadí tak 5x denně. On se prostě asi neumí vyprázdnit najednou, trupka.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 13:44
- Nahlásit
Já jsem s německou ovčandou vyzkoušela téměř všechny granule a žádné jí nejeli - fakt nic nežrala, až Royal Canine pro NO, ale i tak to střídáme s vařeným, občas s plechovkou. No a malá zlaťanda má Hill´s a zatím jsme s nima spokojený, tak uvidíme...
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2008 09:30
- Nahlásit
all
asi jsem už paranoidní, ale dochází mi teď granule (krmím jimi jen rekreačně, mám 7,5 kg/rok pro 10kg psa) a měla bych koupit další pytel, jenže mám strach cokoli koupit, protože kdekoli může být melamin (určitě jste viděli aféruv Číně) a nemám zájem na tom, aby mi pes pošel na selhání ledvin.
Tak se ptám, je tu někdo, kdo bezpečně ví, že nějaký výrobce granulí tohle sleduje a ručí za nepřítomnost melaminu?
Afér s melaminem v krmivu pro dobytek je spousta, už byl objeven v řadě potravin prodejných v Evropě a to ani neobsahovaly mléko. Spousta výrobců bere suroviny z Číny neb je to levné a to je hlavní.
Ptala jsem se mailem jednoho dovozce, odpověd byly jen nicneříkající pindy ve smyslu - tohle krmivo je nejlepší a zcela bezpečné blablabla.....
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2008 10:07
- Nahlásit
Tak kup evropské granule s certifikátem, že jsou ze surovin pro lidskou spotřebu
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2008 10:31
- Nahlásit
Andreany
a kdo mi zaručí, že ty suroviny nejsou z Číny? asuroviny pro lidskou spotřebu mi zaručí co???? už se melamin našel v sušenkách, vejcích a jiných potravinách (ty potraviny ani žádné mléko neobsahoaly,ale sóju) To, že je to vyrobené v Evropě není záruka ničeho. Bohužel, pracuju v potravinářství, takže docela vím, co všechno se dělá a nedělá, proto v tom taky tak šťourám a mám z toho těžkou hlavu. Nejlepší je žít v blažené nevědomosti!!!!
|
Rocky a Danda
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 11:06
- Nahlásit
Prosím jaký máte názor na značku Brit premium pro psa který trénuje na Canicross? můj pes je totiž hrozně hubený když jsme si ho přivezli dali se mu spočítat všechna žebra teď je to lepší ale stejně je moc hubený. A také se z něčeho pořád dusí jako astma nebo tak už s tím chceme zajít k veterináři ale nevíme jestli se tomu dá něják zabránit i krmiven nebo nějákým přípravkem.
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 11:34
- Nahlásit
Rocky a Danda
Dusící se vyhublý pes nemá co trénovat canicross. A jelikož nevíte, PROČ se dusí, tak to těžko nějak vyřešíte změnou krmení. Jinak řečeno - VETERINÁŘ!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 11:43
- Nahlásit
Pes se k vám dostal evidentně ve stavu, kdy není v kondici, nevím, co přesně myslíte tím - trénuje na Canicross. Rozhodně by v téhle době neměl mít velkou zátěž. Volné procházky, plavání, aby nasvalil ano a k tomu spousta opravdu kvalitní stravy - já za sebe bych nedoporučovala granule, ale postupně bych přesla na krmení syrovým masem, kdy bych podávala energ.výživné maso. Ovšem dokud ho neuvidí veterinář - vzhledem k tomu dušení se - tak bych zátěž skutečně nepřeháněla.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 12:04
- Nahlásit
pitvora
tak to těžko nějak vyřešíte změnou krmení.
a tak pokud se dusí třeba kvůli alergii na nějakou složku krmiva, tak to tím dost pravděpodobně vyřeší . To by třeba odpovídalo mým zkušenostem.
postupně bych přesla na krmení syrovým masem, kdy bych podávala energ.výživné maso
pokud nebude mít alergii na kuře, tak by to mohlo jít i v cenové relaci toho brita premium.
Rozhodně by v téhle době neměl mít velkou zátěž
no to rozhodně
dokud ho neuvidí veterinář
jo, je blbý, že to nemusí být alergie, ale také problémy se srdcem nebo co já vím, co ještě dalšího
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 12:12
- Nahlásit
kachna_
pokud se dusí třeba kvůli alergii na nějakou složku krmiva, tak to tím dost pravděpodobně vyřeší
Potravinová alergie se dušením projevuje vcelku výjimečně. Vyloučené to určitě není ,ale rozhodně by to chtělo jako první kouknout na to srdce, plíce a spol., a až pak případně přemýšlet o alergii.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2014 12:25
- Nahlásit
pitvora
to chtělo jako první kouknout na to srdce, plíce a spol.
ještě mě napadlo poškození hrtanu, či krku obecně. Jestli byl týranej, mohl být uvázanej - snažit se dostat pryč, případně s ním mohl někdo škubat
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2014 09:45
- Nahlásit
Mám dotaz
Kvalitní light/senior granule (pro cca 10 kg psa), které se dají sehnat ve tříkilovém balení a ideálně i s tipem na nízkotučné pamlsky (ne zeleninu). Sýr jasně (candiesky ne-e, ty se jí lepí na patro)
Zatím jsem našla jen Acanu, všechno ostatní je pro všechny skupiny a liší se jen dávkováním, ale to bychom o tom žrádle museli Besince jen vyprávět, aby to fungovalo
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2014 09:50
- Nahlásit
kachna_
Nízkotučné pamlsky: sušené plíce (suším doma v sušičce na ovoce, kupovaný smrděj), psi je milujou a kalorie nula nic.
Granule třeba: Essentialfoods (rozvažované po kile prodávají na psimafie.cz)
Orijen senior
myslím že i mezi recepturami Wolfsblut by se dalo něco najít...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2014 10:27
- Nahlásit
aňoňouma
dík moc.
Plíce jsou moc dobrej nápad, dokud jsem brala vetamix, kupovaly jsme je ve velkém. jen teda čerstvý jsem neviděla ani nepamatuju .
Já jsem si myslela, jak už je to s výběrem kvalitnějších granulí super a zjišťuju, že pořád žádná sranda, když člověk nechce celej pytel
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2014 15:59
- Nahlásit
kachna_
No já jsem spíš přes to maso Určitě by se i v granulích dalo vybrat víc light receptur, jen já se v nich prostě tolik neorientuju.
Plíce beru od Krmiva Nýřany. Nebo od řezníka, z Makra (když už tam jednou za sto let zajdem). Jo a nejlepší je krájet je polozmrzlé, jinak se děsně žvejkaj.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2014 17:31
- Nahlásit
aňoňouma
Určitě by se i v granulích dalo vybrat víc light receptur
no to dalo, ale všechno, co má hodně masa a málo obilí (a ideálně bez těch vedl. jat. produktů) má fakt buď tu jednu recepturu nebo to v běžnym krámě neseženeš a v e-shopu prodávaj jen 10-15kg pytle.
Je fakt, že u běžnejch psů taky vystačim s jednou recepturou a reguluju jenom množství, ale Besinka je prostě extrém.
z Makra
ha, tam jezdí Michal.
Já beru Pošváře a vozí mi ho partner z Prahy.
|
zavča
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2014 13:34
- Nahlásit
Zdravím vás,
ráda bych věděla, jaký je váš názor na granule Nutram? Tato značka mi byla doporučena veterinářem pro mého malamuta. Máte někdo zkušenosti?
Ještě bych ráda věděla, jaký je váš názor na Eminent?
Děkuju za vaše názory .
|
Jackie13
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2014 16:16
- Nahlásit
Ty granule co jste napsal jsou je nšrot pro slepice. Zkuste TOTW, bezobilná Acana, Barking Heads, Essentials.. Nebo pak BARF - syrový
|