Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jaká značka granulí je nejlepší ??
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
StepankaVavrova
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 21:32
- Nahlásit

Chtěla bych vědět jakou značkou krmíte a jaká vám nejvíc vyhovuje. Mám psa a je krmený ProPlanem, Hills nebo Royal Canin. Ale je nějaký vykrmený a potřebuju aby zhubl a když koupím Light tak akorát mívá průjem. Určitě mu nedávám víc granulí než je doporučená dávka, spíš ještě míň. Pohyb má taky každý den a jinak se věnujem agilitám i poslušnosti. Poraďte čím krmit.

terted
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 23:34
- Nahlásit

momentálně krmím Puffins, dřív jsem krmila Eukanubou a Acanou, ale oboje mi přestal žrát, mám spíš granulonežravce ale samou chválu jsem slyšela na Firstmate

MilanS
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 00:18
- Nahlásit

Pokud je pes vykrmený, je potřeba snížit krmnou dávku. Doporučené dávky jsou definovány pro "průměrného" psa. Každý pes je ale jiný, to je jako u lidí, některý tloustne "ze vzduchu", jiný je pořád hubený. Krmnou dávku je proto třeba individuálně upravovat. Hypermarketová krmiva typu Eukanuby, Royal Canin nebo Proplan nelze příliš doporučit, vybírejte z těch které nejsou vycpány především kukuřicí a pšenicí. Příklady kvalitních krmiv k nám dovážených jsou třeba Canidae, Solid Gold, Artemis, Timberwolf, Orijen a pod.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 06:20
- Nahlásit

terted
momentálně krmím Puffins
Hm, to bych spíš dávala jako pamlsek, tomu teda fakt nevěřím!

Meta
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 07:27
- Nahlásit

Mucholabka
Šťastný tvor, kterému psi žerou granule jako pamlsek

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 07:39
- Nahlásit

Meta
Šťastný tvor, kterému psi žerou granule jako pamlsek
Když si z nich ty nežravce děláte sami překrmováním...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 07:44
- Nahlásit

Docela mě překvapila nová Acana, taky je dobrý Eagl Pack nebo Trainer

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 07:46
- Nahlásit

StepankaVavrova
Jinak ještě jak se píše pohyb-záleží jaký, já jsem pro to psa pořádně prohnat, u kola apod., ať se mu zvýší tepová frekvence a ať pořádně spaluje, jen tak lítání nestačí.

EngieB
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 07:59
- Nahlásit

Jen se zeptám, co Proplanka? V poslední době na ni neslyším moc dobré hodnocení, máte někdo názor? Díky.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 08:01
- Nahlásit

Psíček
Já si taky jako pamlsek beru věci, které se nedají žrát furt-třeba čoko a tak
stačí klidně i procházka
Podle mě ani Procházka, ani Procházková nestačí

gabifi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 08:23
- Nahlásit

EngieB
krmím Proplanem oba psy už dlouho, střídám s vařeným a sem tam s nějakou konzervou. Každý rok se pokusím Proplan několikrát nahradit něčím zaručeně lepším......abych se pak k němu zase pokorně vrátila.
Můj poslední záchvat proběhl včera, objednala jsem tohle URL

EngieB
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 08:40
- Nahlásit

gabifi
Já právě tím krmím už přes tři roky, přidávám k tomu maso, zeleninu, jogurty atd. Jenže teď mám štěně a tak mě zase chytá záchvat. A NEVÍÍÍÍÍM. Ach jo.
No Hills jsem už taky koukala

Jimmi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 08:51
- Nahlásit

gabifi

mě ta mletá kukuřice na prvním místě u Hillsu docela zarazila, ale cena za 18kg není moc velká... tak uvidíš. Jukni na novou Acanu, začali dělat něco jako holistickou řadu či co.
Mě je to stejně jedno, protože krmím masem a granule máme místo "knedliků a čínských instaních polívek"

EngieB
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 09:55
- Nahlásit

Psíček
No já to dost podporuju právě příkrmama, takže mi sežerou v pohodě všechno, žádný trávicí potíže a ani žádnej přecitlivělej žaludeček. Hmmm, maso přidávám normálně, syrový i vařený, no uvidíme, zatím žijou, blbnou a vypadají zdravě

gabifi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 09:59
- Nahlásit

Jimmi
i na holistickou Acanu určitě dojde, protože moje záchvaty jsou vždy holistické nebo bio

EngieB
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 10:00
- Nahlásit

gabifi
Taky to tak mám

gabifi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 10:22
- Nahlásit

EngieB
mým největším problémem u těchhle spešl granulí je dostupnost. Je docela oříšek najít obchod na netu, kde mají granule pro oba mé psy a navíc v tom balení, které chci a jsou ochotní to poslat na dobírku (při práci popojíždím a nemůžu se honit s rozvozcem granulí).

Danča
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 13:47 - Změnil/a: Danča
- Nahlásit

StepankaVavrova
Jukni na složení Artemisu www.artemispetfood.eu
Krmím tím tři psy a vypadají perfektně!

EngieB
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 14:07
- Nahlásit

Danča
Jak dlouho tím krmíš? A krmila jsi štěně? Já na ně furt koukám!!!

Danča
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 14:13
- Nahlásit

EngieB
Od prvního dne, co se sem přivezlo, cca třčtvrtě roku.
Krmila jsem tím mladého ridgebacka, teď už přešel na granule dospělé, moc mu to chutná a dobře mu to sedlo. Nikdy granule nechtěl, vyzkoušeli jsme všechno, ale tohle zatím běští celou dobu. Druhý ridgeback je artmisem krmenej od té doby, co jsme si ho přivezli od chovatelky a má perfektní srst, chutná mu to a je ve výborné kondici a třetí jezevčice, taky supe prospívá a má neskotečně krásnou srst...
samozřejmě každému psovi sedí něco jiného, ale všichni tři na prospívají perfektně..

Danča
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 14:17
- Nahlásit

EngieB
dá se tím krmit štěňata i po odstavení, to naše jsme začali krmit v 10. týdnu a žádné drastické následky to nemělo..asi prvních pár dní měl maličko řidčí stolici a od té doby je ok.

Silwuska
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 14:33
- Nahlásit

MilanS
Necitala som celu temu len by ma zaujmalo s akeho zdroja prameni titulovanie Proplanu ako "hypermarketoveho krmiva"...ked tak mozno vyrobca Purina...ale rozhodne nie Pro plan ako rada krmiva ktora je jedna s tych "kvalitnejsich" vdaka zapracovavaniu cerstveho masa (taketo informacie mam ja)...dakujem za odpoved...

Šárka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 14:54
- Nahlásit

To které psovi sedne.

krecinek
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:40 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit

Se s dovolením taky vmísím... A co říkáte na Platinum natural? Krmím tím zatím jen krátce, ale přijde mi celkem ok (přešla jsem na ně z Pro Planu)

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:55
- Nahlásit

A co třída do 1000 Kč za pytel? Jací jsou vaši favorité?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:01 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit

Noemi
asi BRIT CARE, jestli teda stojí do tisíce teďko nějak nefim

jo a ještě se tam vejde Trainer myslim

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:30
- Nahlásit

Máte někdo zkušenost s granulemi Techni-cal?

Eny
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2008 08:19
- Nahlásit

Noemi
krmím Bento Kronen Nautrition Balnce maxi Growth, štěně NO od doby co jsme si ho přivezla od chovatelky, i ona tím dokrmovala, složení je tady http://www.od-hradu-drahotuch.cz/katalog.php?cat=2 &produkt=11
pytel 15 kg mě vykde na cca 900 zatím tím krmím půl roku a spokojenost

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2008 08:37
- Nahlásit

Silwuska
Myslím, že MilanS vycházel ohledně Proplanky z toho, že v USA se opravdu prodává v supermarketech a názor Američanů na ní je blízký našemu názoru na Pedigree nebo Tesco granule. Složením to žádná extra kvalita není, bohužel u nás víc lidí čte letáky než složení a na to dovozce hřeší.

Silwuska
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2008 08:42
- Nahlásit

Maya
Takze granule napriklad s tymto zlozenim
Jahňacie mäso(19%), ryža (17%), dehydrované kuracie bielkoviny, kukuričný lepok, kukurica, živočíšny tuk (konzervovaný zmesou tokoferolov), vedľajšie výrobky z pečene, dehydrované bielkoviny z lososa, repná dužina, sušené vajce, rybí tuk, pivovarské kvasnice, forečnan vápenatý, chlorid draselný, chlorid sodný, minerálne látky, L-lyzín, mlezivo, DL-methionin. Síran meďnatý pentahydrát (meď 12 mg/kg), síran zinočnatý (zinok = 180mg/kg), seleničitan sodný (selen = 0,15mg/kg).
sa u nich predavaju v hypermarkete za velkoobchodne ceny...hm, tak az tak zle sa tam nemaju, pretoze osobne si myslim ze toto krmivo ma velmi daleko od Pedigree alebo Tesco granul..

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání