Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výcviková vesta s vypouštěcím balónkem
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Terri
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 14:15
- Nahlásit

Radecha
Já mám vestu od Gappaye.

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 14:24
- Nahlásit

Radecha
Ty ale vůbec nevíš o čem píšeš, je jedno, jakým způsobem psa motivuješ, jestli máš vypouštěcí systém, nebo flušeš piškoty. Psa odměňuješ teprve za dobře provedený výkon, takže je jedno odkud a jak přijde odměna. To, že učíte psa čumět jen na míč je špatně. U zmiňované chůze se pes odměňuje za to, že kouká psovodovi do očí (oční kontakt), ne že kouká na vestu, balonek či piškot, a za to musí být odměněn. Je to podobný systém, jako s klikrem, a taky nemůžeš říci, že psi cvičení na klikr bez něj pak necvičí. Cvik musíš naučit, upevnit a pak je jedno, jak odměníš. Ale vypouštěcí systém s tím nemá nic společného, jen ti ulehčí práci, zrychlí odměnu (než vylovíš míček z kapsy) neoslintá ruce, a nebudeš mít ošklivý otok, jako jednou já, z přílišného nošení míčku pod bradou

Radecha
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 14:41 - Změnil/a: Radecha
- Nahlásit

Ebony
No, já psa právě na míček čumět neučím. Učím ho koukat na mě, a pak klikám a odměňuji míčkem nebo flušu piškot. To jsem i psala (napřed psovi vysvětlím, co po něm chci, aby dělal (pamlskem nebo hračkou, popř. s pomocí klikru), třeba ho vedu dokola za rukou s piškotem, pak za prázdnou rukou (a piškot dostane z kapsy) a pak na povel (a piškot dostane taky třeba z kapsy nebo ze stolu)

Neříkala jsem, že bez vesty psi necvičí, ale ptala jsem se na zkušenosti s ní (mimo jiné proto, že jsem x-krát viděla psa koukat na míček a také proto, že někteří psi jsou na ni evidentně naučeni, psovodi ji nosí i na zkouškách, ovšem bez toho udělátka).

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 14:58
- Nahlásit

Radecha
že někteří psi jsou na ni evidentně naučeni, psovodi ji nosí i na zkouškách, ovšem bez toho udělátka
ale o tom to právě přeci není, pořád nechápu, co v tom hledáš za zkušenosti...prostě je to jen o usnadnění a rychlejším a pohodlnějším podáním odměny-míčku. Pořád nechápu o co go?

Radecha
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 15:14
- Nahlásit

Ebony
No tak já vidím její klad v tom, že pes neví, kdy odměna přiletí (nemusim se hrabat v kapse), ale je pro mě třeba zajímavá zkušenost Market, že se pes může naučit koukat na ruku ovládající vypouštění apod.

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 15:30
- Nahlásit

Radecha
že se pes může naučit koukat na ruku ovládající vypouštění apod.
ale proč tedy píšeš, že cvičíš tak jak cvičíš, a pak máš obavu, že pes bude koukat na ruku, když odměňuješ jen za koukání do očí? To si trochu protiřečíš, ne? Pokud cvičím a motivuji správně, pak mi vesta práci ulehčí, pokud ne, pak mám smůlu a nepomůže mi vesta ani pozlacená. Chce si to jen ujasnit priority...
Zrovna tak se ti pes bude koukat na kapsu, když nebudeš mít vypouštěcí vestu, nebo ti bude koukat po klikru, nebo na zem, když hážeš pamlsky na zem. Protože když budeš cvičit špatně, tak budeš cvičit špatně se vším, i s vestou. Ale je jednoduchý to na ní svést, to věřím Je to jen a jen o tom, jak si to uděláš. A hlavně srovnáš v hlavě.

Radecha
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 15:39 - Změnil/a: Radecha
- Nahlásit

Ebony
ale proč tedy píšeš, že cvičíš tak jak cvičíš, a pak máš obavu, že pes bude koukat na ruku...

Ještě jednou - dosud jsem cvičila bez vesty. Na posledním tréninku jsme se o ní bavili s figurantem, proto se ptám, jakou s ní má kdo zkušenost jako s motivační pomůckou. A když píšeš, že nevím, o čem mluvím a učím psa "čumět na balón", snažila jsem se ti vysvětlit, že ne. Pes mně po kapse ani po klikru nekouká, ale všimla jsem si, že mnoho lidí tak cvičí (pes kouká po balónku, ne do očí) a zřejmě záměrně, což mě prostě zajímalo, tak se na to ptám.

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 16:17
- Nahlásit

Radecha
jakou s ní má kdo zkušenost jako s motivační pomůckou

no pokud chceš samotnou vestu používat jako motivační pomůcku, tak to ti tedy neporadím, to mi zase opět naprosto odporuje s tvým : A když píšeš, že nevím, o čem mluvím a učím psa "čumět na balón", snažila jsem se ti vysvětlit, že ne

Pes mně po kapse ani po klikru nekouká, ale všimla jsem si, že mnoho lidí tak cvičí (pes kouká po balónku, ne do očí) a zřejmě záměrně, což mě prostě zajímalo, tak se na to ptám.
a proč tě to zajímá, když to není správně? Takže ty, podle tebe, cvičíš správně, a zajímají tě ale metody, které moc správné nejsou a z jejich používaní vznikají chyby, to mi ale promiň, to opravdu nechápu, v tom nemůžu sloužit...

Radecha
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 17:20
- Nahlásit

Ebony

Neříkala jsem nikde, že je vesta (balónek, piškot, klikr apod.) dobrá nebo špatná, zajímalo mě, jak se komu cvičí s vestou. Nic víc, nic míň.

to mi ale promiň, to opravdu nechápu, v tom nemůžu sloužit...

To vůbec nevadí, nelam si s tím hlavu. Spousta lidí to pochopila a odpověděla .

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 17:30
- Nahlásit

Radecha
zajímalo mě, jak se komu cvičí s vestou.
jistě, jen jako takový módní doplněk

Spousta lidí to pochopila a odpověděla
aha, pokud ti stačí odpovědi typu "kouká jí na ruku", tak s tím si opravdu hlavu lámat nebudu

jup
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2008 21:18
- Nahlásit

Vesta s vypouštěcím systémem není špatná, ale všechno se musí umět používat. Já mám na výcvik vestu od vietnamců cca za 150 Kč (kvůli kapsám) a cvičím v pohodě a ani mi není horko. A pokud pes v momentě, kdy je psovod bez vesty, kouká jinam, tak je chyba v metodice, ne v oblečení. Šusťákovou vestu od Gappaye používám jen když je zima nebo prší.
A spousta lidí chodí v čisťounké vestě na nejrůznější akce aby vypadali jakože tam patří. Já mám vestu pořád jako prase, zaslintanou a s otiskama tlapek, umaštěnou od pamlsků a když jdu mrknout na nějakou akci, tak se obleču pohodlně a podle počasí. Dobrého psovoda stejně nepoznáš podle ceny vesty.

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2010 16:58 - Změnil/a: zuzkaJ
- Nahlásit

Dá se někde sehnat vesta (obyč, bez vypouštěcího mechanizmu) za levnější peníz, než má Gappay?

miisha
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2010 17:57
- Nahlásit

a co kdybysme s*aly pamlsky jak kozi bobky? myslite ze by na to psaci prisli?

to jedna takova intelektualni ode me

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2010 09:19
- Nahlásit

miisha
a co kdybysme s*aly pamlsky jak kozi bobky? myslite ze by na to psaci prisli?
jenže to bys pak nepotřebovala vestu s vypouštěcím mechanismem, ale kalhoty s vypoštěcím mechanismem
zuzkaJ
jakákoliv od vietnamců nebo z pracovních oděvů ne?

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2010 09:23
- Nahlásit

kachna_
ale kalhoty s vypoštěcím mechanismem

to stačí dírka

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2010 09:34
- Nahlásit

kachna_

ale kalhoty s vypoštěcím mechanismem

KACHNO!

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2010 09:41 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
to stačí dírka
no jo, ale to pak budeš houby kynolog
PetraK
KACHNO
to miisha!!! Já nic

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2010 09:50
- Nahlásit

kachna_

spíš hovno kynolog

(pardon) )))

pajda222
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2010 10:33
- Nahlásit

firma ,,kynsport" vyrábí kynologické oblečení a je rozhodně levnější, než gappay nebo HST.

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2010 11:07 - Změnil/a: zuzkaJ
- Nahlásit

kachna_
jakákoliv od vietnamců nebo z pracovních oděvů
U nás vietnamci nevedou vesty s velkýma kapsama . Pracovní oděvy mě nenapadly. Potřebuju někam schovat peška, když si ho dám za opasek, tak mi ho feňule strhává. Teď nosím maminčinu cyklomikinu, že má na zádech kapse, ale už se jí nelíbí, že pokaždé příjdu z tréninku domů jak prase.

pajda222
To už je celkem slušná cena. Díky

pajda222
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2010 11:52
- Nahlásit

zuzkaJ
jsou výborné, já sám je beru. Buď maj bez hlavy psa, nebo dělaj NO, BO, RTW, VK, možná i bobrmana, ale tím si nejsem jistej.
Mám od nich i kalhoty, bundu, mikiny, atd...., bezva materiál, stačí vlhkej hadr a je to čistý.

miisha
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2010 13:06
- Nahlásit

kalhoty s vypoštěcím mechanismem
nojo...ale to by me se celkem libilo na stopy!

pajda222
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2010 14:06
- Nahlásit

miisha
na to slouží speciálně upravená trubka

miisha
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2010 17:55
- Nahlásit

pajda222
to sou veci, to sou veci

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2010 12:02
- Nahlásit

Používáme vestu od Gappaye, s maximální spokojeností, ale i ostatní firmy vyrábí vesty v dobré kvalitě. Na zkouškách přece můžete mít vestu na sobě pouze bez balonku (kromě stopy) a logicky bez vypouštěcího mechanismu. Pes se velice rychle naučí, že pokud je psovod v konkrétním oblečení, jde se cvičit. Ale to ještě neznamená, že vás neposlechne, budete-li oblečeni jinak. Psovod musí přece nejdříve psa naučit nějaký cvik a pak teprve ho cvičit na rušných místech, za neobvyklých situací a třeba i v neobvyklém oblečení. Pes na ruku ovládající vypouštěcí drátek koukat nebude, jelikož tento je umístěn jaksi z boku vesty a pes na něj nevidí. Pokud vám pes kouká na pravou ruku, udělali jste stopro nějakou chybu v nácviku. Za normálních okolností totiž jde právě o to, aby psovod nemusel lovit balonky z kapsy a mohl psa odměnit okamžitě, tudíž pes ví, odkud se balonky objevují a nebude tedy sledovat nic jiného než horní část vesty, později obličej psovoda (oční kontakt). Z vlastní zkušenosti mohu říci, že pes cvičený jiným způsobem odměňování si na vestu s vypouštěcím mechanismem zvykne velice rychle, během pár tréninků. Oční kontakt pak je věcí dalšího tréninku, kdy se pes odměňuje právě za to, že už nekouká na vestu (podpaží, rameno, pod bradu, na ústa), ale přímo do očí psovoda. Zde je vesta s vypoušťákem opět výborným pomocníkem.

sol098
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 17:25
- Nahlásit

Ahojte, mám vestu s vypouštěčem balónků od firmy HST-čejka. Dostal jsem ji na vánoce, ale nevyhovuje mi. Použil jsem ji asi 2x. Velikost XL. Kdyby měl někdo zájem, tak bych ji prodal.

Binka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2011 18:33
- Nahlásit

Ahoj, je vesta ještě pořád k mání?

sol098
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 21:45
- Nahlásit

Nechodím tu často, tak se omlouvám za pozdní odpověď. Vesta je stále k mání. Pro případný zájem pište na soltysP@seznam.cz .

Tonka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2011 20:17
- Nahlásit

Nechtělo se mi zakládat nové téma tak se omlouvám, ale máte někdo zkušenost s podpažním vypouštěcím mechnismem od HST????

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání