| Autor |
Zpráva |
Radecha
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 14:13
- Nahlásit
Používáte to někdo? (popř. s jakými výsledky...)
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 14:24
- Nahlásit
K té vestě, je to dobrá věc, spoustu lidí ji používá na doladění motivace, té slečně jak píšeš hodně pomohla a poslušnost jí šla nahoru. Já jí nemám, bych se asi zamotala to těch drátků, ale znám hodně lidí co s ní cvičí, je to každého věc
Jo, ten pes chodil moc pěkně, což vo to. Já věřím že to funguje, spíš mně jde o ten princip, jako jestli ta vesta sama vo sobě pak vlastně není podnětem. Páč ten pes moc dobře ví, kdy mam vestu a kdy ne...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 14:35
- Nahlásit
Radecha
Já věřím že to funguje, spíš mně jde o ten princip, jako jestli ta vesta sama vo sobě pak vlastně není podnětem.
Jasne, ze je. Pes cumi, zda neco vypadne, to mas stejny, jak odmeny pamlskama z pusy. Proste zabehly odev na danou disciplinu. Akorat na zkouskach mas prazdny kapsy ci usta.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 14:36
- Nahlásit
To jo, ale na pusu čumí stejně, z tý může padat kdykoliv, ale z vesty padá, jenom když jí máš...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 14:38
- Nahlásit
Radecha
A tu vestu na zkousky mit nesmis? Bez systemu, samo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 14:40
- Nahlásit
Radecha
Vsak vestu muzes mit i na zkousky, jen s prazdnyma kapsama, ne?
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 14:43
- Nahlásit
Fifi
Roxana
Já nevim. Možná že jo.
Ale spíš mně šlo vo to, že nechci, aby mi pes chodil hezky u nohy kvůli vestě, ale na povel, jestli mi rozumíte. Přijde mi dobrá jako pomůcka, kterou psovi vysvětlím, kam má koukat, ale ve výsledku bych chtěla, aby chodil pěkně i když ji mít nebudu...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 15:00
- Nahlásit
Radecha
Ja teda vestu nemam a nepouzivam. Pesicka si schovavam do dlane, do podpazi, za kratasy a tak.
Hezky u nohy pes bude chodit tehdy, pokud mas motivaci a postupne ji prevedes na delsi useky - podle soustredeni psa. Pokud je pes zvykly na vestu, bude jiste slapat skvele ikdyz bude prazdna. A kdyz to muze vesta ulehcit, tak proc si ji nebrat.
Ale spíš mně šlo vo to, že nechci, aby mi pes chodil hezky u nohy kvůli vestě, ale na povel, jestli mi rozumíte.
Asi ti moc nerozumim.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 15:07
- Nahlásit
Radecha
Ja ti taky nerozumim, ale to bude tim, ze jsem vycvikarskej neznalek
ale ve výsledku bych chtěla, aby chodil pěkně i když ji mít nebudu... Ale preci po psici nevyzadujes ipacky nadseni, kdyz si ji potrebujes na prochazce dat k noze, ne ? A jinak mi prijde logicky, co pise Fifi - motivovat v nacviku, pak je asi jedno, kterou metodu pouzijes, jestli vestu, nebo piskoty padajici z ust do ust nebo pesika pod pazi, ne?
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 15:12
- Nahlásit
No, zkusím to vysvětlit na ňákym příkladu...když třeba učíš...nevím...třeba vysílačku. Tak buď psa naučíš, že v tom "cíli", kam má pak lehnout, bude vždy balónek, a ty si to tam pak pokaždý nachystáš, on ti tam v tréninku pořád běhá a dycky tam najde balónek...akorát na zkoušce ne. No a nebo ho můžeš naučit, že když tam poběží a lehne si, dostane pak od tebe balónek. Čili ho můžeš vyslat kamkoliv, protože ví, že pokud to splní, dostane ho.
No a s tou vestou mně to přijde podobný. Buď ho učíš koukat nahoru na kapsu (kouká, jestli padá balónek), nebo ho naučím koukat nahoru a za to pak dostane balónek.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 15:15
- Nahlásit
Roxana
Ale preci po psici nevyzadujes ipacky nadseni, kdyz si ji potrebujes na prochazce dat k noze, ne
To ne, na procházce povel K noze vůbec nepoužívám (pokud teda nechci někomu ukázat, jak jsme na tom s chůzí u nohy). Tím co cituješ jsem myslela, že chci, aby chodila pěkně na povel "K noze", ať už ho dostane od člověka v plavkách, vestě nebo kožichu.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 15:18
- Nahlásit
Roxana
motivovat v nacviku, pak je asi jedno, kterou metodu pouzijes, jestli vestu, nebo piskoty padajici z ust do ust nebo pesika pod pazi, ne?
Jasně, motivaci vybírám podle toho, co psovi sedí nejlíp. ale ta vesta mně přijde právě dost specifická. Používá ji dost lidí, tak mě to zajímá.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 15:21
- Nahlásit
Radecha
Mi prijde, ze preskakujes jeden podstatny krok, a to, ze pak odmenu muzes praktikovat az u fakt hotovyho psa. Ktery vi, o co se jedna a ma to v hlave srovnany.
V nacviku by to do ty doby mela byt porad legrace, motivace, s postupnym ubiranim potahani se, u vysilacky ci privolani klidne vice balonku najednou...
Ale ja jsem taky spis sranda psovod, co si dela pidizkousky pro radost svoji a psice, zadnej profik, co vytahne psa jen na place a pak supa zpatky do privesu ci odkladacky.
Buď ho učíš koukat nahoru na kapsu (kouká, jestli padá balónek), nebo ho naučím koukat nahoru a za to pak dostane balónek. Asi te mozna uz i chapu, ale vyjde to s tou odmenou nastejno.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 15:33
- Nahlásit
Fifi
Tak já nejsem žádnej psovod, cvičím prvního psa. Nemyslela jsem pak třeba za hodinu, nebo po zkončení cvičení, ale prostě po splnění cviku. Dělám s ní ten tanec se psem, a tam to právě funguje podobně - napřed psovi vysvětlím, co po něm chci, aby dělal (pamlskem nebo hračkou, popř. s pomocí klikru), třeba ho vedu dokola za rukou s piškotem, pak za prázdnou rukou (a piškot dostane z kapsy) a pak na povel (a piškot dostane taky třeba z kapsy nebo ze stolu). Ŕozhodně není to ještě není a dlouho nebude "hotovej pes", ale chápe to celkem rychle. Tak mě napadlo, že je to vlastně do určité míry podobné.
Asi te mozna uz i chapu, ale vyjde to s tou odmenou nastejno.
No rozdíl právě vidím v tom, že pes nedělá něco proto, že je v tom skovanej buřt, ale pro to, že ví, že když to udělá dobře, dostane buřt.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 15:43
- Nahlásit
Radecha
No rozdíl právě vidím v tom, že pes nedělá něco proto, že je v tom skovanej buřt, ale pro to, že ví, že když to udělá dobře, dostane buřt.
Burt nebo micek nebo pesicek - to je fuck. Ale jde o to, ze treba chuze u nohy je pro psa dost nudna a dlouha zalezitost, kor, kdyz je treba prave na BH ci ZOP s voditkem i bez, tak je treba i tohle natrenovat. Nemuzes to drilovat od zacatku bez odmeny v prubehu. Ikdyz pes cvik pochopi hned ze zacatku.
A teda - co te vlastne na ty veste zajima? Ma-li ji psovod na sobe, pes bude chodit lip, kdyz je na ni zvykly. Znam plno takovych lidi. Kdyz vestu nezna a netusi, odkud se odmena vytahne, taky bude chodit pekne. Ale je to zase jen o souhre pes x panicek.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 16:51
- Nahlásit
Fifi
A teda - co te vlastne na ty veste zajima?
Zajímaly mě zkušenosti někoho, kdo s ní cvičí, popř. cvičil a odboural ji, nebo jestli to je uplnej nesmysl ji odbourávat a cvičí se s ní "nadosmrti" apod. Prostě pro a proti vesty .
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 18:13
- Nahlásit
Radecha
Kamarádka tu vestu dostala a vůbec jí nevyhovuje. Prý se v ní hodně paří (jako že se potí). Ale to asi bude na zvyku, protože kdo jednou vyzkouší funkční prádlo a gore-texový oblečení, tak se mu do obyčejnýho šusťáku nechce.
Jinak co se týče vypouštěcího mechanismu, její čuba se jí rychle naučila koukat na ruku, kdy zatáhne za poutko aby vypadl míček.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 18:33
- Nahlásit
Markét
Jinak co se týče vypouštěcího mechanismu, její čuba se jí rychle naučila koukat na ruku, kdy zatáhne za poutko aby vypadl míček.
Tak to je blbý, ten efekt je právě v tom, že pes neví, kdy balónek vypadne, ne?
|
Pink
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 18:44
- Nahlásit
Já tu vestu mám a jsem s ní spokojená. Jedinou nevýhodou je, že se v ní potím. Ale už jsem si zvykla ji sundávat (ale při chladném počasí je suprová). Mám všechno při ruce díky spoustě kapes (třeba na stopy je super).
|
Pink
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 18:46
- Nahlásit
Ale to je chyba psovoda, ne vesty!!
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 21:23
- Nahlásit
Pink
Ale to je chyba psovoda, ne vesty!!
Je to tak, a proto se vrátila ke starým osvědčeným metodám bez moderních udělátek. A jsou v pohodě psovodka i čuba
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 11:22
- Nahlásit
Já mám vestu bez udělátka A balonek mám v kapse.
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 12:46
- Nahlásit
Zdravím, já používám vestu také, sice bez vyp.mechanismu pouze s kapsou, ale pokud se chceš vyvarovat spojitosti poslušnosti s vestou, tak si ji třeba někdy nevezmi a schovej ten míček či co někam jinam, záleží na tobě jak budeš šikovná ;) třeba si kup větší podprsenku a dej si tam míčky dva Pardon, dnes jsem pojedl vtipné kaše
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 12:59
- Nahlásit
Terri
já mám vestu taky bez udělátka a jsem s ní naprosto spokojená, nosím jí i běžně na venčení, na stopy... všude na akcích jí mít můžeš, protože to je normální oblečení a ne ta výcviková vesta... a pesa ví, že má super kapsy s balonkama
no spíš mi na ní vyhovuje, že zatím statečně odolává mému 5 měsíčnímu štěněti, které neustále podniká útoky na všechny kapsy
Radecha
já třeba dávám balonek pod bradu, halvně na přivolávačky, ovše,m to už ten pesa musí vědět, že mi nesmí ukousnout krk
takže se štěníkem si to nedovolím, to by asi bolelo
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 13:05 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Eny
nosím jí i běžně na venčení, na stopy... všude na akcích jí mít můžeš, protože to je normální oblečení a ne ta výcviková vesta
Přesně tak Kupovala jsem si ji jednak kvůli odolnosti (psí, větrové, dešťové) a kvůli kapsám.
já třeba dávám balonek pod bradu, halvně na přivolávačky, ovše,m to už ten pesa musí vědět, že mi nesmí ukousnout krk
To bych asi nedala
Jinak s udělátkem jsem viděla cvičit, prostě jak každému vyhovuje.
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 13:11
- Nahlásit
Terri
To bych asi nedala ne je to fakt super, ale troufal jsme si to až u svého pětiletého hafana, na doladění vzdálenosti předsednutí
ale viděla jsme i takto dělat chůzi i nohy
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 13:11
- Nahlásit
Já mám taky bez udělátka, ale je v ní vedro, páč je podšitá flísem a v zimě zima, jak nemá rukávy... ale jinak má taky super kapsy !
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 13:16
- Nahlásit
Eny
ne je to fakt super, ale troufal jsme si to až u svého pětiletého hafana, na doladění vzdálenosti předsednutí
Tak to mám ještě dva roky čas Též jsem to viděla a chodili fakt pěkně. Vč. těsného předsednutí u přivolání. Ale ten uslintaný balonek...
Radecha
páč je podšitá flísem
tak to chce ještě tu letní...
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 14:03
- Nahlásit
No koukala sem na ty stránky, vodkaď to mam http://eshop.scucka.com/?p=p_11&sName=Vesty , a právě nic moc letního se mi tam nezdálo...ale na podzim v Letňanech budou mít určitě stánek, tak si ji dyštak koupim do zásoby...
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 14:04
- Nahlásit
Eny
na doladění vzdálenosti předsednutí
Na to mi nejlíp pomohlo to plivání piškotů. S balónkem to dělám vobčas taky, ale někdy je to fakt trochu humus ...
|