Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / štípe lidi
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
handula
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 15:39
- Nahlásit

Chtěla bych se vás zkušenějších zeptat, co byste radili, když mýmu psovi občas "hrábne" a člověka (který mu zrovna nevoní) na ulici občas štípne do zadku nebo do lýtka. Mám ho na vodítku, 50lidí si nevšimne, ale 51 štípne. Nechce kousnout, ale není to nic příjemnýho, když se takhle ožene. Jak jim to mám pak vysvětlit. Pokaždý za to dostane "pár facek", vytahání za kůži, nadávám.. ví moc dobře, že to nesmí dělat, ale prostě si nemůže pomoct. Nevím, jestli jste se s tím někdo setkal, nedělá to z agrese, mám pocit,že buď pro zábavu, nebo ze škodolibosti nebo nevim. Dělá to odjakživa, pokaždý byl za to pokáranej, pak dal nějakou dobu pokoj, myslela jsem, že jak bude starší, tak to dělat přestane. Ale prostě v tomhle je nevyzpytatelnej...

Usanda
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 18:25
- Nahlásit

Zkuste mu to zakázat před tím než to udělá. Nejen ho pokárat AŽ někoho štípne. to je pozdě a on zřejmě nechápe,že příště to udělat nesmí.
Když budete kolem někoho přecházet, dejte mu povel jakýkoliv, musíte mu ukázat jaká činnost je vhodná místo té,kterou by dělal rád on sám.Takže k noze, sedni, zaměstnat ho pamlskem, nebo podívej, bla bla bla.....Dá se toho vymslet víc. Pak samozřejmě za splněný povel pochválit.Takto zjistí,co je správná činnost,co má dělat a případné štípnutí člověka už bude jasné provinění, protože on MĚL PŘIKÁZANOU jinou činnost, než tu,kterou udělal.
Prostě nečekejte nečinně,jestli si někoho vybere nebo ne.Je to náročný v tom,že to musíte cvičit 100x a 1000x až si budete jistí,že ho to zcela přešlo.
Věřím,že to rychle zvládnete. nemůžete mu zakázat činnost,aniž byste mu ihned ukázali činnost, která je zase povolená. On si musí uvědomit: udělal jsem tohle, ale oni chtěli tohleto. Nemůže to být: tak tohle se jim nelíbilo, třeba se jim to bude líbit příště, já vlastně nevím,co chtějí abych dělal.

Neukazujte mu co nedělat,ale co dělat.
S mým psem jsem měla taky problém,kde se tento postup mohl použít a funguje na 100% (honil cyklisty).

Náhubek je řešení pro ty,co ten problém nechtějí nebo nevědí jak řešit. A není to správné.

ola
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 19:21
- Nahlásit

Moje známá měla fenku velkého černého knírače,která dělala totéž co píše handula. Jen s tím rozdílem,že ona to dělala jen lidem,na které žárlila, a se kterýma se její panička "srdečněji" bavila než s jinými. Pozor-taky to dělala svojí paničce,a to,když se paní s někým bavila z okna a čuba přes ni neviděla a žárlivostí se mohla zbláznit,tak ji štípala během celého rozhovoru do zadku! Nikdy se to úspěšně neodnaučila. Bylo to prostě silnější než ona!

Usanda
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 20:31
- Nahlásit

ola
To je ale špatnou výchovou. Nenechám si přerůst psa přes hlavu,aby mi určoval s kým a jak dlouho se budu bavit,ne? Takže jde zase o správnou výchovu a odnaučit se pak dá všechno

Ketrin
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 06:39
- Nahlásit

Mě moje čuba někdy oštipuje řezákama, když ji drbu a mazlím se s ní. Dělají si to i naši psi navzájem, když si hrajou. Ale to je asi něco jiného, že.

Eny
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 08:01
- Nahlásit

Pokud jsem to správně pochopila, tak ona štípe lidi, když je na vodítku proboha nemám snad to vodítko od toho, aby neštípla ??? To jí pokáráš až potom??? hele, kdyby to byl můj pes, a já věděla, k čemu se chystá, protože to dělá, tak nejenže by se k cizímu nikdy nedostal, protože je na vodítku, ale taky při jakémkoliv pokusu by dostal tím vodítkem takový drbanec, že by si příště hodně rozmyslel štípat do lidí Je rozdíl jestli štípne dospělého do zadku, nebo dítě do obličeje,
Já psy zásadně nebiji, snažím se vše vysvětlit po dobrém, ale v tomto případě je lepší jednou "utrhnout hlavu" za pokus, než 100x říkat "no fuj fuj ty jsi ale ošklivý pejsánek, tohle se nedělá", poté, co někoho pokouše. Agresivita vůči člověku je to jediné co tedy opravdu netoleruju.

Hafina
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 08:03
- Nahlásit

Ketrin
Tohle asi dělají všichni psi. Ten můj to dělá taky, hlavněkdyž ho drbu na bříšku...

Sali
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 08:11
- Nahlásit

Eny
zásah do černýho.

handula
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 08:44
- Nahlásit

Eny

nemám snad to vodítko od toho, aby neštípla

ano samozřejmě, ale jsou situace, kdy prostě člověk kolem vás projde ani nevíte jak, vyleze z poza rohu, z baráku...atd. a nestačíš zareagovat.

poté, co někoho pokouše. Agresivita vůči člověku je to jediné co tedy opravdu netoleruju

říkala jsem, že není agresivní, nikdy nikoho nekousl, ale i přesto je to nepřijatelné chování, proto jsem chtěla poradit, jak na to, když jak říkáš "trhání hlavy" nepomáhá. Psa normálně nebiju, ale za tohle vždycky dostal.

Usanda

díky za radu, tohle se mi zdá jako dobrý řešení, zkusím ho dopředu zabavit něčím jiným, aby ho tahle blbost ani nenapadla. Košík skutečně není řešení, stejně by nepochopil, že ho dostává preventivně.

Eny
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 10:18
- Nahlásit

Handula

kdy prostě člověk kolem vás projde ani nevíte jak, vyleze z poza rohu, z baráku...atd. a nestačíš zareagovat.
no a jak tedy chceš dělat metodu co ti poradila Usanda ???
Nechci rýpat, ale neprotiřečíš si trochu?

říkala jsem, že není agresivní, nikdy nikoho nekousl
víš pro laika je i štípnutí kousnutí, takže kous, jinak bys to tu neřešila, ne??

Ghianika
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 10:29
- Nahlásit

Košík skutečně není řešení, stejně by nepochopil, že ho dostává preventivně.

nezlob se na mě, ale košík je řešení, ten pes by bez něj neměl vylézt na ulici Jak už psala Eny spousta lidí to štípnutí může považovat za napadení

klára
# Zasláno: 31 Kvě 2005 10:32
- Nahlásit

moc bych chtěla, aby tu někdo přesně definoval, co je kousnutí třeba i to jak je to v nějakém zákoně, vždycky jsem si myslela, že kousnutí je až to,když zuby poškodí kůži a "teče krev" a štípnutí dle této mojí ideje kousnutím rozhodně není.Ráda bych se nechala poučit, pokud se mýlím.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 10:36
- Nahlásit

klára
Myslím, že štípnutí určitě není kousnutí.
Druhá věc je, že spoustu lidí vyděsí už jen to, když k nim pes čichne, natož štípne (o kousnutí nemluvě). A máme hned problém a další vyhrocování vztahů mezi pejskaři a nepejskaři.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 10:40
- Nahlásit

spoustu lidí vyděsí jen to, když vidí většího psa...

Anonymní
# Zasláno: 31 Kvě 2005 10:46
- Nahlásit

spousta lidí to štípnutí může považovat za napadení

za napadení někteří považují i to, že se pes na ně blbě podívá, nedejbože aby si k nim čuchnul, takže brát tohle v potaz asi nelze.

ten pes by bez něj neměl vylézt na ulici

nepřeháníš trochu? bavíme se o blbým zlozvyku psa, a nikoli o agresorovi, kterej napadá lidi

no a jak tedy chceš dělat metodu co ti poradila Usanda

přijde mi jako dobrej nápad ho zabavit něčím jiným, resp. dát mu jinej povel, jinak citát Usandy
Když budete kolem někoho přecházet, dejte mu povel jakýkoliv, musíte mu ukázat jaká činnost je vhodná místo té,kterou by dělal rád on sám.Takže k noze, sedni, zaměstnat ho pamlskem, nebo podívej,
Pak samozřejmě za splněný povel pochválit.Takto zjistí,co je správná činnost,co má dělat a případné štípnutí člověka už bude jasné provinění,

tohle mi přijde jako rada s velkým R a ne rada typu nevycházej bez košíku na ulici...

jinak díky všem za komentáře...

handula
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 10:47
- Nahlásit

jinak kláro, mám stejný názor jako ty

Ghianika
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 10:49
- Nahlásit

Anonymní
nemyslím že bych přeháněla, vem si, že ti "štípne" malý dítě, těžko to budou jeho rodiče brát jako zlozvyk s kterým si neumí panička poradit. Hele je to tvůj pes, já bych si podobnou situaci snažila namodelovat a cvičila to, do té doby jak už sem psala by pes ten košík měl

Evik
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 10:51
- Nahlásit

klára

v žádném zákoně nenajdeš definovaný pojem, co je "kousnutí" - tedy, co se za něj považuje a co ještě ne.....Člověk, kterého kousne, štípne (či co ještě) cizí pes to v drtivé většině případů bude považovat za napadení své osoby a bude mu úplně jedno, jestli ho pes jen jemně štípnul či kousnul do krve.......Prostě se bude cítit ublíženě a dotčeně. Je jen na člověku, aby svého psa dokázal ohlídat, aby nikomu nezpůsobil žádnou škodu na těle ani na majetku.......
Když k nám přišla na odečet plynu jedna paní, náš starší pes jí při očichávání jejích nohou roztrhl punčošky (má tvrdé vousy)....paní byla vzteky bez sebe, okamžitě jsme museli předložit očkovací průkaz s potvrzením, že je pes řádně očkován a poté jsme na její zuřivé naléhání museli vzít psa na veterinu, kde ho důkladně prohlédli a vystavili potvrzení, že je pes zdravý jako řípa a paní jsme to poslali spolu s písemnou omluvou. Takže vidíš, že se lidi dokáží rozčertit i kvůli roztrženým punčochám a to se v našem případě vůbec nejednalo o kousnutí ani štípnutí.......

klára
# Zasláno: 31 Kvě 2005 11:01
- Nahlásit

žasnu,kolik bouře vyvolá psí štípnutíNebylo by lepší rovnou psy zakázat a chodit se na ně dívat jen do ZOO?

Ještě k těm dětem, ač mám psa celkem malého, nikdy nedovoluji cizím dětem se k němu přibližovat,natož ho hladit, vadí mi to! kdysi tu někdo psal - kdo chce pohladit psa, ať si pořídí vlastního - 100% souhlasím.Vetšina dětí se bez dovolení bezhlavě na psa řítí a poleká ho a "městské dítě" kolikrát ani neví,jak psa pohladit, z toho pak jsou ty opravdové kousance a tragédie.Navíc Handula tu nepsala,že její pes má problémy s dětmi

Ketrin
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 11:15
- Nahlásit

klára
Já se snažím (cizím)dětem, které chtějí mého psa pohladit, vysvětlovat, jak se k cizímu psu chovat a musím říct, že to celkem berou a jsou velmi často rozumnější než mnohé jejich matky.

Eny
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 11:17
- Nahlásit

Anonymní
špatně čteš, bylo to myšleno tak, když se Handula ohání tím, že nestihne přitahnout psa na vodítku, když nekdo vyrazí z poza rohu, jak myslíš že stihne zaměstnat psa povelem a odměnit v téže situaci ???
Nezlobte se na mě, ale jenom tady slovíčkaříte, vypíchnete si z příspěvku jen něco a potom se natom točíte jak ...
Klára
ne nepsala, že má problémy s dětmi, ale nepsala ani že je nemá.
Veškeré vysvětlování tady na dětech jen mělo ukázat, že i nevinné štípnutí může přivodit tragédii, ale klidně si dále žijte ve svých omezených světech a až se vám něco stane, nebo váš pes něco provede, nechodte si sem stěžovat

Ghianika
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 11:27
- Nahlásit

Eny
nemrač se, nemá to cenu sice tady sluníčko nesvítí ale jinak je krásně, tak se nemá cenu rozčilovat, já to vzdávám

handula
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 11:35
- Nahlásit

ne nepsala, že má problémy s dětmi, ale nepsala ani že je nemá

nemám problémy s dětmi, děti miluje

Kdybych tušila, jaké emotivní reakce tohle téma vyvolá, asi bych ho sem radši nepsala. Máš pravdu Eny, nebudu si sem chodit stěžovat, chtěla jsem JEN radu...omlouvám se všem, kterým díky mě stoupl adrenalin v krvi

Eny
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 11:38
- Nahlásit

Ghianika
Máš pravdu, trochu jsem se nechala unést
Víš mě vždycky vytočí lidi, kteří mají nezvládnuté psy a vlastní chyby omlouvají tímto způsobem "on není zlý on jenom štípe" a ani si neuvědomí, co vlastně takové "jenom štípnutí" znamená a v co se může změnit.
Mám s nimi vlastní zkušenosti, to když mi čtyřměsiční štěndo napadla fena RR a její majitel mi povídá doslova "ona není agresivní, ona jenom napadá", potom tedy opravdu No Comment.

klára
# Zasláno: 31 Kvě 2005 11:54
- Nahlásit

Ghianika
ale to bylo napadeni psa psem, asi jsem divná, ale cítím dost velký rozdíl v napadení člověka a jiného psa. Než mi Ghianika napíše emotivní odpověď - taky já mám psa,který byl napaden v 6 měsících NO a částečně mu amputoval kus nohy,ale když jsem svého psa bránila, ten NO si na mě nedovolil (majitel NO celou událost zcela ignoroval). Takže z napadení psa psem bych neodvozovala, že takový pes napadne i člověka tedy i dítě. Napadené děti v 95% psa k útoku buď vyprovokují nebo donutí.

Ebony
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 12:17
- Nahlásit

klára
tak emotivní odpovědi se klidně dočkáš ode mne
to si děláš snad srandu, takže pes který napadá "jen" psy je vlastně v pořádku?! Jednou napadne i člověka, to je jen otázka času při takovémhle vedení : majitel NO celou událost zcela ignoroval).
A co se týká štípání, pokud mě na ulici štípne bezdůvodně cizí pes, beru to jako napadení, nikdo nemá právo obtěžovat jiné, už jen otravování, skákání psa na cizí je obtěžování, natož štípání, kdyby ke mně přišel cizí člově a štípl mě do zadku, tak mu takovou vrazím, že se nestačí divit a psovi taky, teda spíš majiteli. Nevím, co je na tom špatnýho chodit s košem, dokud se to ten pes neodnaučí, v což podle příspěvků moc nevěřím.....

Jandula
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 12:32
- Nahlásit

Teď se ještě přidám já se svojí neznalostí. Uznávám, že pes tohle dělat nemůže, já se snažím odstranit u svého štěnda skákání na některé vybrané jedince. Zatím docela úspěšně.
Teď ale k tomu košíku, jak to tedy odnaučí psa neštípat, když bude mít košík, tak neštípe, když mu ho sundá, štípat bude. Protože když bude mít nasazený košík, tak ho ani nenapadne štípat, tím pádem ona ho nemá za co potrestat a vysvětlit mu, že to dělat nemůže...

Ghianika
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 12:33
- Nahlásit

Ebony

Ebony
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 12:44
- Nahlásit

Jandula
Bude chtít štípnout i s nasazeným, obvzlášť ze začátku, pokud na něj není zvyklý a neví, že mu v tom zabrání. A tam je prostor pro to, mu to rázně vysvětlit, myslím, že tohle je typický pes provokatér a škodílek a tam je třeba mu dát rázně najevo, že tohle se nedělá, a koš má proto, že by mohla taky narazit, až štípne někoho, kdo si to nenechá líbit a udělá jí ze života peklo. A my se svezem s ní, v tomhle státě se ze štípnutí udělá ukouslá ruky cobydup.....

klára
# Zasláno: 31 Kvě 2005 12:46
- Nahlásit

kde jsem napsala, ze napadani jinych psu je vporadku?

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání