| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 22:05
- Nahlásit
Nikita
No já koukala na ZOPky, protože sem to chtěla zkusit...
Jinak kdyby někdo věděl o někom, kdo mě bude chtít zneužít, tak se ozvěte
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 22:18
- Nahlásit
Eimy
Já. Ale koukej se přestěhovat
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 06:28
- Nahlásit
Nikita
A kam?
FiSt
No, asi začnu pořádně všechno pročítat Jinak noční by byly fajn, ale pro mě to zatim nepadá v úvahu, až od června...
A dobře si vybrat.. To bude asi ten největší problém
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Kvě 2005 07:42
- Nahlásit
Ahoj všichni, taky jsem chtěla od malička psa, ale rodiče to nedovolili. Pořídila jsem si ho až když jsem se osamostatnila. Co si budeme povídat, pes neni zrovna levná záležitost a to by si měli všichni uvědomit než si pejska pořídí. Taky jsem pročetla spoustu knížek, když jsem začala chodit na cvičák, tak jsem se divila kolik nesmyslů je v knížkách napsáno a kolik jsem toho dělala špatně. Děláme některé cviky, které mi přišly zbytečné, ale jsou důležité pro dobrou výchovu psa. Já beru cvičák jako samozřejmost. Lucka
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 07:48
- Nahlásit
Anonymní
Nemůžu posuzovat, co je dobře a co ne... Ale každýmu psovi sedne něco jinýho... Takže když se já snažim něco psici naučit, tak tak, aby to bylo co nejefektivnější. Kdybych přišla na cvičák a tam by mi řekli, že mám něco cvičit tak a ne jinak a já bych viděla, že to psici nesedne, tak bych se tomu cvičáku potom už stejně obloukem vyhnula...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Kvě 2005 08:08
- Nahlásit
Beru tvůj názor, ale já mám trošku jiný. Účel chození na cvičák neni, aby pejsek "nějak" poslouchal, ale o to, aby se ti podvolil a dělal to co chceš ty. Proč myslíš, že se učíme chodit přes kladinu a skákat překážky? Rozhodně ne kvůli zábavě, většině pejsků se to nelíbí, ale musí to udělat protože já mu to přikážu. Kdybys viděla jaký "ksichty" na mě dělá ta moje, ale prostě musí... Ty cviky jsou udělané tak abych donutily pejska respektovat tě.
To děláš všechno podle toho jak to pejskovi sedne? To snad ne.
Rozhodně se s tebou nechci hádat, nechápej to zle, ale připadá mi, že bereš cvičák jako zbytečné "trápení" psa. Lucka
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 08:27
- Nahlásit
Anonymní
Neberu cvičák jako zbytečný trápení psa... Ale já nechci výcvikem psici zlomit, chci, aby se mnou spolupracovala, protože mě respektuje a protože chce poslouchat a to se mi i daří.
S kladinou a překážkama s tebou nesouhlasím. To je právě to, co mojí psici baví, dělá to s nadšením... Stejně tak jako ji baví slalom. Já osobně neznám lepší pohled, než pohled na psa, kterej pánečka poslouchá a je při tom šťastnej. Takovej cvičák začnu hledat, až psice bude mít po kastraci...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 08:31
- Nahlásit
Anonymní
Jinak ještě k těm překážkám... Tam já neříkám feňuli, že to má udělat, tam ona čeká na to, až jí to dovolím.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 08:41
- Nahlásit
No, já nechci provokovat, ale muset si říct tohle: ...Rozhodně ne kvůli zábavě, většině pejsků se to nelíbí, ale musí to udělat protože já mu to přikážu. Kdybys viděla jaký "ksichty" na mě dělá ta moje, ale prostě musí... , budu přemýšlet, kde jsem udělala chybu
Možná je to jen špatně napsané, ale v tomhle se musím Eimy zastat - pes by měl poslochat s radostí
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Kvě 2005 08:48
- Nahlásit
Podle toho co jsi psala, tak cvičíš sama, ale on je docela rozdíl když má poslouchat sama nebo když cvičíš s dalšíma 20ti i více pejskama (i to je účel cvičáku). Moje taky miluje když běháme po lese ona přebíhá přes klády, ale když se na ní dívá hromada psů, tak se jí nechce. Zkus třeba někde ve smečce dát pejskovi lehni. Myslíš že by pejsek zvládnul procházet se mezi pejskama aniž by se na ně podíval a visel očima jenom na tobě?
Jak máš starého pejska?
Nechápu ten dodatek po kastraci...?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Kvě 2005 08:53
- Nahlásit
nefer:
Ty ksichty jsem myslela tak, že se jí prostě nechce.
Tvůj pejsek dělá vždycky všechno s radostí?
Lucka
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 08:55
- Nahlásit
Anonymní
Já s ní cvičím na výběhu pro psy, takže myslim, že to je občas ještě "těžší" než na cvičáku, protože tam je spousta psů, co se těžko odvolají, štěňata, všichni tam lítají jen tak na volno, psice si s něma hrát může, ale jakmile jdem na překážky, co tam jsou, tak letí jak střelená ;)
Je jí dva a půl.. Dneska přesně...
Dodatek po kastrci znamenal to, že momentálně nebudu nic shánět nebo zkoušet, když bych tam pak zas další tejden nebo dva nebyla
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 09:13
- Nahlásit
Ty ksichty jsem myslela tak, že se jí prostě nechce.
Tvůj pejsek dělá vždycky všechno s radostí?
A víš, že vlastně jo! Hele, když už jsi dala za příklad kladinu: jasné, že se poprvé bála a tlačili ji tři lidi. Podruhé už jen dva lidi a potřetí zjistila, že to je fajn. Že se nemá čeho bát, že budu mít radost až to přeběhne a že dostane balónek.
Fakt mě enapadá jediný cvik, který by čubina dělala s ksichty. No, vlastně trošku kecám, je teď v pubertě a občas zkouší, ale to nic nemění na smyslu věci.
Víš, já mám RR a tomuhle psu, když neuděláš z každého povelu zábavu, vyprdne se na tebe úplně.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 09:26
- Nahlásit
Anonymní
Mně osobně dělá psice ksichty u cviků, při kterejch sem u nácviku použila nátlak... Jenže protože sem to na ní viděla, tak překážky ji učím tak, aby to udělala "sama od sebe".
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Kvě 2005 09:38
- Nahlásit
nefer
tak jsem to myslela, s překážkama začínáme, tak se jí nechce a trošku se bojí. Taky mám puberťačku
Eimy
všechno nejlepší k "narozkám".
Mojí byl nedávno rok.
Taky se snažim učit jí všechno bez nátlaku, ale když má svůj den tak občas musim trochu nátlaku použít. Navíc po hodně běhání na cvičáku jsme obě docela utahaný - i když ona spíš přecpaná dobrůtkama
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 09:45
- Nahlásit
Tak jestli to je na začátku, tak to jo. Ale čím větší ksichty dělá, tím víc by jsi měla motivovat a odměňovat a pak uvidíš, že bude běhat s radostí.
Poslyš, mě se třeba minulý týden stalo, že mi čubina z lehu utekla za psem. Spustila jsem rachot a ona jak věděla, že je zle, okamžitě hupsla na kladinu a šla tak vzorově, že ji prostě potrestat nešlo, jsou to holt vychcánci
Jen z tvého prvního příspěvku nebylo zřejmé, jak to přesně myslíš
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Kvě 2005 09:56
- Nahlásit
nefer
psi jsou děsný koumáci. Ta moje zase nerada dlouho leží a když už je to moc dlouho tak se děěěsně nenápadně plazí a sleduje mě jestli se koukám. Vždycky má takovej výraz jako vždyť přece nic nedělám - já nic já muzikant.
Lucka
|
cherry
|
# Zasláno: 12 Kvě 2005 11:48
- Nahlásit
Co se týká toho cvičáku tak Vám se to asi mluví. Já mám doma labradora a na našem malým městě nic pro začátečníky není, ráda bych si to i zaplatila. Úplně závidím, když čtu, že někde je taková psí škola - psi se nejdřív vyblbnout a pak se cvičí poslušnost. Takže cvičím sama a čtu viz výcvik psa - ale není tak jednoduchý.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 12:28
- Nahlásit
FiSt
No já se po něčem tady kouknu, v nejhorším to ukecám, že to bude dárek k narozeninám
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 12:57
- Nahlásit
Já jsem taky zcela pro, aby pes poslouchal s radostí. Já třeba vím, že mého psa cviky poslušnosti moc nebaví, ale ono se to okamžitě otočí, když mám v ruce piškot.....to hned začne radostně makat. A překážky? Na ty žádné piškoty ani nepotřebuju, pes se na ně těší, před kladinou ho musím brzdit, aby ji nepřelítl moc rychle....i áčko ho hrozně začalo bavit Takže, jestli někdo chodí se psem na cvičák proto, aby naučil psa se pánovi jenom podvolovat a v hloubi duše to byl ušlápnutý chudák bez možnosti seberozvíjení, tak pak je mi takových psů skutečně líto....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 13:41
- Nahlásit
FiSt
Kdžy on nikdo v okolí, aspoň koho znám, tak na cvičák nechodí A když, tak do těch psích škol, což ne e... No, ale zkusim se trochu poptat i na netu
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 13:44
- Nahlásit
Eimy, osobně si myslím, že nad vlastní zkušenost stejně není
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 13:48
- Nahlásit
nefer
No jasně, ale tak pokud mi někdo řekne, jak tam se psama dělaj, tak možná už rovnou něco vyhodím z výběru... Co kámoška chodila do tý psí školy, tak tam mi to podle vykládání přišlo celkem v pohodě, ale pejsan toho moc stejně neumí, i když tam nebude chyba v tý psí škole ale trochu asi někde jinde...
No uvidim... Teď mám čas na rozmyšlenou, tak pak se rozhodnu pořádně...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 08:21
- Nahlásit
FiSt
O tom docela dost uvažuju, jen nevim jak bych tam zvládala jezdit... Navíc bych musela mít tuším uzavřenou hmotnou odpovědnost Ale tenhle cvičák patří k favoritům, navíc tam dělaj i agi..
Děkuju
|
Denisa
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 09:35
- Nahlásit
Eimy, ale já si myslím, že to chce u všech osobní zkušenost, ne co ti o nich kdo řekne! Protože každej má na různý věci úplně jinej pohled! Já třeba chodím na 4 cvikoše a že by mi to tam úplně všechno sedlo, to teda nee. Ale na každým si vyberu něco co mě obohatí, a prostě si vybírám co potřebuju. Samozřejmě, že 1 cvičák mám domácí, kde jsem členem, ale na ostatní můžeš dojíždět jakože hostovat nebo jak tomu říkají... Ještě se třeba chystám, že bych omrkla 1 v Brně ... No a taky jsem začátečník, taky jsem nejistá, vůbec nemám ostrý lokty, mám vždycky trochu pocit, že se cpu někam kde mě nechcou, ale pak zjistíš, že je to v pohodě a co no, tak nějak začít musí každej ne?! Jen prosímtě nedej moc na názory jiných aniž bys to zažila na vlastní kůži a taky ani prvotní zkušenost nemusí být hned o.k., ale vrať se tam a uvidíš co dál... prostě kdybych se měla rozhodovat jen po první návštěvě cvičáku, tak teda nevím jestli bych vůbec na nějakej v Brně chodila ... A jinak doufám, že se pak na nějakým brněnským potkáme!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 09:41
- Nahlásit
Denisa
vůbec nemám ostrý lokty, mám vždycky trochu pocit, že se cpu někam kde mě nechcou,
No, tak to je přesně i muj problém. Hlavně mám strac, že když budu nervní já, tak znervozním i psici a bude to hroznej trapas
|
Denisa
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 09:51
- Nahlásit
Prosímtě trapas! Tam uvidíš trapasůůůůů! Já např. se svou hyperaktivkou bláznivkou sloužíme často k pobavení publika! Ona je ta moje placatá huba srandovní sama o sobě a já jsem taky "talent", tak jsme dobrá dvojka! Tak aspoň je sranda ne? To se tak nebere. Určitě něco předvedete dobře a pak už se budete jen a jen zlepšovat! Však proto tam půjdete, abyste na sobě pracovali a neočekává se, že všechno umíte, že vám všechno hned půjde.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 09:55 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit
Eimy, já jsem zase všeobecně známá tím, že si házím aporty na hlavu, popř. na hlavu někoho jiného takže z trapasů si fakt hlavu nedělej. Nehledě na to, že už toho spoustu víš. Jsou lidé, kteří jdou prvně na cvičák absolutně nedotčeni a nedotčeni odchází. To je pak horší než nějaký ten trapas, že
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 09:56
- Nahlásit
Denisa
No ještě pár takových příspěvku a možná přestanu mít strach tam jít No, jak se bude psice "zdravit", tak se domluvim doma jak s tou pojistkou a zápisným a spol. A pokud to všechno projde, tak snad v červnu bych tam mohla začit chodit...
Už se docela začínám těšit
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 09:57
- Nahlásit
nefer
No z mých zkušeností z jinejch oblastí se občas líp pracuje s těma nedotčenejma... Protože ti "dotčení" sice něco ví, ale můžou to dělat blbě a když někdo dělá něco blbě 2 roky, tak se to pak těžko odnaučuje... Ať už ten člověk nebo ten pes. I když u člověka je to myslim horší ...
|