| Autor |
Zpráva |
Ebony
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2005 21:28
- Nahlásit
Terri
Já znám takovou fenu u nás na cvičáku, je z Triumetalu a je krásná, trpělivá, má smysl pro humor,temperamentní, ale mouše by neublížila, dokonale splňuje podle mne tvůj ideál, mají jí doma s malým děckem.
Jinak, co se týká tvé "soutěživosti", ono je něco jiného o tom číst, a něco jiného to prožít. Víš, tady ty dotazy jsou jen střípky. Sportovní kynologie je nádherná věc, je to prožitek, adrenalin a souhra člověka se psem, zábava, sport - pro mne i pro mé psy. Ono kdybys na druhou stranu viděla, jak to ty psy baví, jak se těší na cvičák, jak nemůžu Meginku "odnést" z placu , to se musí prožít. Což samozřejmě nemluvím o lidech, co si léčí na psech nějakej svůj komplex, nebo jsou abnormálně ctižádostiví.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2005 21:33
- Nahlásit
Ebony
ÓO díky svatá dobroto
Jsem romantický realista - naprosto nejhorší kombinace, těším se, ale pochybuji... Díky za Tvá slova.
|
Denisa
|
# Zasláno: 5 Kvě 2005 09:07
- Nahlásit
Víťa - díky a na Renka se těším, aspoň nasbírám zas nějaký zkušenosti, kameru mám, ale to ho jako můžu natáčet jo? Nebo diktafónek si vzít. No ale kamera je rozhodně dobrá na zpětnou vazbu při obraně, poslušnosti atd., vezmu si ji pro jistotu.
Lucka - jsem z Brna, tebe znám z doslechu, máš skvělý úspěchy s tím labroušem že jo? Já chodím na Rybníček + občas na VFU + s boxerama do Pozořic když se tam něco koná... S R. Liškou se domlouvám už od toho kolena, teď zas ta ruka, no chudák, ale říkal, že za 2-3 týdny bude snad o.k.
Terri - je dobrý, že se na to tak zodpovědně připravuješ, ale jak psal FiSt už to neřeš a jdi do toho a uvidíš. Počkej, třeba budeš za pár měsíců si se Sali a ostatníma dopisovat stejně jako já mě by taky nenapadlo, že budu až tak řešit některý věci, věděla jsem, že chci dělat sport. kynologii, ale kdyby na to pes neměl, tak třeba agility, nebo klidně canisterapii, jenže moje hafice je na sport. kynologii tak natěšená, že jí to nemůžu nedopřát! Kvůli obraně by se přetrhla, takže to s ní ráda dělám, ale když už se to dělá, tak se to musí dělat pořádně, to nejde polovičatě. Taky nemám ambice na Atibox (přebor boxerů:tongue třeba, ale určitě má na to složit nějaký zkoušky a hlavně ji to i mě baví. A to není pes, kterej jede v duchu kotec-plac-auto-kotec, chápeš. To není pro mě, a taky jiný věci, a proto se taky nedostaneme někam moc dál asi. Ale každej si vybírá priority. Já třeba s ní dělám ještě další hovadiny jakože zkoušíme tanec se psem, coursing a hlavně hodně lítá se samýma lovečákama, hlavně RR, výmaráci, setři atd., chodíme na výlety kde je třeba i 10-20 psů, a to je pro mě hodně důležitý, aby se při její povaze neservala a těší mě, že funguje, i když někdy to zaskřípe ještě. Takže já mylsím, že jsme na tom podobně já a ty. A jak jsi psala, jestli existuje "něžný" VK, přála bych ti vidět tu mou, ta je tak milá a mazlivá ke všem lidem (boxer:tongue , ale jinak je to v takovým kontrastu třeba na obranách, nebo s některýma psama nebo při těch fyz. trestech, který jsou jí šuma fuk, to je tvrdá jak... U nás na cvičáku teď mají ještě 2 kluky VK, 3 měsíční už, čekají ještě na majitele. 1 je zrovna pěknej dominátor už teď (říkala chovatelka), druhej nevýraznej. No a já bych stejně šla do toho dominátora a zase si nabíjela hubu Jo a veliká výhoda velmi sebevědomýho psa pro mě třeba je, že se ničeho nebojí a že si sám od sebe neohroženě kráčí životem... vždycky žasnu co někteří lidi řeší čeho se jejich pes je schopnej bát to si pak říkám zaplať pánbů za tu mou příšeru, protože já bych ani nevěděla jak se "srabíkem" jednat!?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 16:04 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Deniso, moc hezký příspěvek, takový od srdce
Já už se hrozně na psíka těším. S cvičením asi takhle: zkušenosti nemám, s NO - to jsem byla děcko, nespoutaný živel co vypadl na celý den do přírody a tam fungovalo vše ala Bílý tesák. Stačil pohled dvou duší a bylo toho až po uši . No nádhera, krásná léta.
Pak trochu skepse a nepochopení s filoušem - zejména kvůli nedostatkům znalostí a boji s rádobychovateli a rádobycvičiteli. Teď perfektní teriér čistě v mých rukách, ale už jen občasných, neb je u rodičů. Totální mazel. Začala jsem chodit na cvičák a co přijdu domů, potrénujem. A poprvé zažívám, že pes může umět to, co se mi dřív ani nezdálo a že ho to také moc baví!! A trochu se mi vrací doba s NO - no světe div se, ten pes mě začíná u nohy sledovat, na procházce si mě hlídá a pokukuje, co budem spolu dělat, způsobně sedá u nohy každému, kdo si ho přivolá ...
Vidím dvojnásobnou radost a tu také sama mám.
A jak píšeš - na co se bude VK hodit, to budeme dělat, tady se klidně psinovi přizpůsobím. Prvnotním pro mě je - vzájemná radost. Proto nemusím mít šampióna (ani ve výkonu ani v kráse), ale pokud bychom si nerozuměli (např. tvrdého dominátora alfu.. - bych po boku fakt nechtěla), pak by mě to mrzelo. Ale to mě v podstatě ani nikdy nenapadlo.
1 je zrovna pěknej dominátor už teď (říkala chovatelka), druhej nevýraznej.
Takže doufám, že budu mít trochu na výběr a k Sofiině volbě jako zde nedojde , pak bych raději počkala do jiného vrhu..
Takže pozdravuj svou boxeří osobnost a ať už se setkáme při horlivém debatování nebo někdy někde osobně - pesanům a aktivitám s nimi zdar!
PS: veškeré mé obavy předpokládám, že pramení z předsudků (vůči kníračům, sportu i ženám :cool
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 17:05
- Nahlásit
DENISA
Radovan mě totiž zlobí!! kdysi dávno, některé pondělí byl na té operaci, v úterý už lítal na cvičáku a komandoval nás a ves středu jel s náma do Jihlavy trénovat na Labíka. on totiž nemůže figurovat tak vymýšlí výlety no a pak hnedka asi týden na to běhal nominačky na agility. prostě blázen...ne, počkej...radovan! to mluví za vše jo já mám toho labradora. od koho jsi o mě slyšela? no téda, to je fajnový vžycky to potěší
Tak to musíš znát určitě Janu Palátovou s dobrmanem Kurtem, pak ještě figuranta Martina Skřenka, Míry Valentina (ten tuším figuruje na Rybníčku nepletu se?) a pak ještě Lucku Urbanovou...? ty máš boxery? viděla jsi mě někdy? v tom případě bych měla někdy vidět i tebe...kolik ti je? jsem taková trošku zvědavá to jsem zdědila po tom svým zvědavým labradorovi
|
Denisa
|
# Zasláno: 6 Kvě 2005 10:29
- Nahlásit
Terri - tak to jsi narozdíl ode mě už zkušená psékařka a přeju ti abys měla i teď šťastnou ruku při výběru hafana! A jak jsi psala o té vzájemné radosti, tak to je přesný!
Lucko - nepamatuju, že bychom se viděly, já hlavně teprve začínám, takže těžko bychom se viděly moc na nějaké akci pro pokročilé, leda jako divačku bys mě tam mohla zahlídnout Ale víš že Brno je jen větší dědina ne? Tak prostě se o tobě i mluví, já nevím teď třeba jak byly ty vylučovačky jak jsi byla, tak si na Rybníčku povídali dojmy z vylučovaček... Palátovou neznám, Skřenka jo, ale nekousala jsem na něj, Valentina jóóó ho ho, Lucku Urbanovou taky, občas k ní jdeme na poslušnost, ale na tom jejím cvičáku se vždy ta moje tak strašně předvádí nepěkně, že to nemá obdoby, přitom na Rybníčku jí to jde, nevím v čem je tam zakopanej pes A boxera mám jednoho, fenu, bohatě mi stačí! A bylo mi nedávno 28, ale jsme mladá duchem jo, škoda, že jsem s tou kynolóóógií nemohla začít dřív
|
Alexandr
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 11:53
- Nahlásit
Někdo se o tom vydrží hodiny bavit a jiný to hodiny dělá....
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 12:05
- Nahlásit
A někdo stihá všechno
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 12:11
- Nahlásit
Denisa
Ahojky, jak to tady pročítam, tak sem si všimla, ež občas zavitáš na cvičák, co je na VFU, neviš prosim kdy se tam cvičí poslušnost? Snažím se to zjistit a nikdo to nevím Takže se nakonec budu muset dokopat a jit se tam podivat nbeo spíš zeptat sama Kdybys věděla, tak dík moc.
|
Denisa
|
# Zasláno: 6 Kvě 2005 12:40
- Nahlásit
Alexandr - a někdo stíhá obojí, proč nezískávat informace i v mezičase co jsem v práci na netu? Někdo tím žije i v práci (pokud mi to pracovní náplň dovolí), a psa jsem bohužel mohla mít až ve svých 27 letech.
Eimy - poslušnost je v pondělí pro kursy (začátečníci), myslím od 17h, pak středa od 17h pro pokročilejší jestli se to tak dá nazvat a v pátek od 16h to samý. Já tam chodím jen občas, pro změnu nějakou, jinak jsme domovem na Rybníčku!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 12:45
- Nahlásit
Denisa
A nemáš na ten cvičák nějaký telefonní spojení? Plus kolik to stojí? A je to tam dobrý? Já vim, že sem hrozně moc zvědavá, ale už se s psicí chystám na nákej cvičák hoodě dlouho, tak až se vykopem ze všech zdravotních věcí, tak bych s ní chtěla konečně začít někam chodit...
Promin, že tě otravuju
|
Denisa
|
# Zasláno: 6 Kvě 2005 13:03
- Nahlásit
Mám na Lucku Urbanovou co vede poslušnost - 606638088, kolik to stojí nevím, neb já už nemůžu být členem když jsem jinde, platím si to individuálně. Ale kurz to je zas něco jinýho asi, tam nemusíš být členem, to mají určo nějakou taxu za několik domluvených lekcí, tak jako všude. Však si zavolej a uvidíš. Ale ještě je tam agility, to dělá jiná holka a tanec se psem tam je. Jo je to tam o.k., ale je to malý trošku, ten plac. Hele a v Brně je tolik cvičáků různých, to se klidně běž podívat a uvidíš co ti sedne. A psici taky
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 13:32
- Nahlásit
Denisa
dik moc, zkusim zavolat a poptám se, kdyžtak se tam pak zajdu podivat... Já vim, že po Brně je toho spousta, ale chci začít od toho, co mám blíž.. Každopádně díěkuju
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 00:59
- Nahlásit
DENISA
o těch vylučovačkách vykládal Valentin co? no to je mu podobný a Alice Slámová je taky z Rybníčku? Heleď, s kynologií můžeš začít kdykoli-i když ti bude 120 let. Když na to bude zdraví, čas a peníze, proč ne? až uvidíš Valentina,tak ho ode mě pozdravuj. řekni, že ho zdraví holka s labradorem co byla na vylučovačkách v Bohumíně. on bude vědět...co novýho?
|
Denisa
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 11:16
- Nahlásit
Lucce - ne Valentin byl na place zrovna, vykládaly si ňáký holky co tam taky byly se psama... Alice je z Rybníčku! Jo, tak jestli si vzpomenu, tak ho budu pozdravovat
Novýho zatím nic, jdu kousat v úterý snad, teď jsem byla v pátek u Lucky Urbanové na poslušnosti a pak jsme šli vyštěkávat do objektu jakože záchranařinu vyzkoušet, no psice z toho byla maximálně odvázaná, ji hrozně baví všechno , jinak víkendový výlety se psy... no relax, veget
Měj se!
|
Denisa
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 11:17
- Nahlásit
Jo a čekám na toho Lišku furt! doufám, že bude brzo o.k.!
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 18:38
- Nahlásit
DENISA
Tak pozdravuj Valentina i Alici, jestli ji uvidíš
No přesně nevím, jak to s tím Lišákem (ještě že mě neslyší, tohle nesnáší, když se mu říká Lišák :biglol je,ale prý by měl figurovat 21.5. vylučovačky v Karviné takže by snad měl být už v pohodě. Prý už figuruje,ale v sobotu měli na Zetoru zkoušky a to si netroufl figurovat. tak nevím...on si taky navymýšlí
tak až se tam někdy budeš chystat, dej mi vědět. dojedu taky a konečně tě poznám ju? měj se...
|
Denisa
|
# Zasláno: 23 Kvě 2005 11:27
- Nahlásit
Ahojte, tak jsem jen chtěla napsat, že jsem byla od pátku do neděle na obran. soustředění s René Konečným a že to bylo super a pouštěčky bez problémů!!! Jo, to je pan figurant!
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2005 16:07
- Nahlásit
DENISA
Ahojky, no vidíš to, já to říkala hned od začátku. René Konečný nemá zde (skoro) konkurenci!! Je perfektní...Jo a Lišák je už celkem v pořádku. Už na něho trénujeme jako o život
|