| Autor |
Zpráva |
hana
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 09:25
- Nahlásit
Já v tomhle uznávám práva sousedů - taky se nerada nechávám budit štěkajícími psy. Bydlím ve městě a mám větší počet psů, kteří zvláště v mladším a temperamentním věku štěkají, na sousedy, na kočky, na sebe navzájem. Řeším to jasným zákazem štěkání na cokoliv - prostě doma se neštěká vůbec, štěkat se smí jen venku a na cvičáku. Znají zákazový povel "ne", který si vynutím třeba i dost drsně - kdykoliv bafnou, okamžitě "ne" a třeba plácnutí, pohlavek či něco. Musí se to dělat ve 100% případů, pak neštěkají ani když jsou sami. Zákaz ale musí být jasný a vynucení razantní - stejně, jako když se třeba učí přivolání od jiného psa - tam taky musí být škubnutí silnější. Vzhledem k možným konfliktům se sousedy považuji tento cvik za hodně důležitý a nemám zábrany si splnění povelu vynutit.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 14:13
- Nahlásit
hana
100% souhlas.
|
spitalska
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 22:20
- Nahlásit
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, co mi chce pes říct tím, že na mě z ničeho nic začne štěkat, má hlavu do strany a kouká na mě, jako z boku. A pak ještě, co znamená, když se mi "otírá" o nohy, když sedím nebo se začne válet vedle křesla, když na něm sedím. Díky
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 00:06
- Nahlásit
Kamarádka má jorkšíra, který štěká celý den, když ona s přítelem jsou v práci. Je to docela problém, bydlí v pronájmu a sousedé si stěžují.
Jiná moje kamarádka měla ten samý problém a byla s pejskem v etologické poradně, tam jí poradili, tak jako radil Jiříkovo, že má psa postupně po chvilkách nechávat samotného a moc chválit a odměňovat za právné chování, ale vím, že se jí to nakonec nepovedlo a vzdala to.
Je nějaká jiná rada ??????
|
doggirl
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 22:12
- Nahlásit
tak já mám ruskou barevnou bolonku a štěká prostě na vše co slyší když je sám tak to jde to neštěká že by mu bylo smutno ale když něco slyší..... zkoušela jsem ho naučit povel štěkej a ticho ale v praxi to nefunguje tak už nevím co s tím.
|
jirineticky
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2013 12:53 - Změnil/a: jirineticky
- Nahlásit
Ahoj,
kamarádka koupila nějaký protištěkací obojek, teda ultrazvukový, pak dělají ještě ty co dávají impuls, ale to nechtěla a prý jí to funguje - mají takového oříška co doma - v paneláku - štěkal jak zjevený, když šli do práce, osobní zkušenost s tím nemám, ale prý to funguje...[url=http://www.poslusny-pes.cz/produkt/ 2-0-o bojek-proti-stekani-dog-b01.html]http://www.poslus ny-pes.cz/produkt/2-0-o bojek-proti-stekani-dog-b01.html [/url]
|
Terez7596
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2013 11:53
- Nahlásit
Ahoj, máme doma 2 fenky jorkšíra a jednu čivavu.. Naší první fence jsou 4 roky a štěká když někdo zaklepe, když slyší někoho projít na ulici pod oknem, když otevřu dveře od koupelny atp. když knám příjde návštěva tak se proti němu rozeběhne a je schopná mu 5 minut štěkat u nohy.. dalších 5 minut je zalezlá doma a brblá v pelechu.. můžu jí držet v ruce, vynadat jí, plácnout jí nebo do konce i u ní stát a stejně nepřestane.. bohužel to od ní asi okoukala ta druhá fenka co máme a dělá uplně to samí naštěstí ta se dá aspoň okřiknout.. teď jsme si k nim pořídili čivavu a už to začíná dělat taky a to je okřikujem pořád.. co stím?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2013 22:49
- Nahlásit
Terez7596
co stím?
Zvládni tu první jorkšířici a dvě ostatní přestanou taky.
když knám příjde návštěva tak se proti němu rozeběhne a je schopná mu 5 minut štěkat u nohy
Proč jí necháš? Tak než jdeš návštěvě otevřít dveře, odvel fenky na pelech a soustřeď se předevšímm na tu vedoucí štěkavici. A dej tomu čas, trvej na tom, aby zůstaly na pelechu, i když jdeš ke dveřím, když je otevřeš, když projdeš ven, když vejde návštěva. Přivítat se s návštěvou půjdou jen na tvůj povel a když budou hodné, jinak opkamžitě odvelet zpět.
|
tukis
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 13:46
- Nahlásit
Ahoj, máme doma 14 letého voříška, který před 3 měsíci oslepl.
Doma se už orientuje, ale když jsem pryč strašně vyje! A dokonce nevadí, když je doma manžel či děti, vyje dál. Už vážně nevím co s ním, protože máme ještě jednoho pejska, takže doma nikdy úplně sám neni. A to nemluvim o sousedech.
Nejsou třeba nějaké prášky pro pejsky na uklidnění?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 14:43
- Nahlásit
tukis
pesan je nejistý, neorientuje se v situaci a jste pro něj asi jeho jedinou jistotou. Já bych začla - stejně jako se štěnětem - učit od začátku nácvik na samotu. Aby si zažil zase pod kůži, že se vrátíte, že se neděje nic strašného. A nechávala bych mu na pelíšku něco svého. A vytvořila odcházecí rituál - před odchozem pesan na místo, dát mu tam něco dobrého, říct "kouzelnou formulku" třeba :Jdu do práce, buď tu hodný a hlídej, já se vrátím..." a odejít - třeba zpočátku klidně i z místnosti . A hned se vrátit. Dobu prodlužovat a postupně se propracovat k tomu, že budete odcházet i z domova. Vím. je to na dlouho, ale já za sebe jinou cestu nevidím. Jemu se obráti. svět vzhůru nohama.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 15:06
- Nahlásit
PetraK
No ten pes může klidně už bejt hluchej a proto taky to vytí, takže to chce vykoumatjak na tom je se sluchem, ovšem to není až tak jednoduchý, i hluchej pes často vypadá jako slyšící a naopak a případně místo kouzelný formulky použít radši dotek, já Kima drbnu na čumáku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 15:56
- Nahlásit
Maya
jo jasně, to může být další komplikace k tomu, pak tedy přesně jak říkáš - udělat dotekový rituál, aby si to pak postupně pospojoval. Je to těžký. Já za sebe bych se to pokoušela řešit tím, že budu hledat jistotu, o ktrerou by se pes mohl opřít. Snad by to mohlo fungovat.
|
KatkaPCE
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2016 19:22 - Změnil/a: KatkaPCE
- Nahlásit
Ahoj, prosíme o radu. Máme křížence braz. Fily s vlčákem. Jinak pohodová a poslušná holka. Jelikož bydlíme v družstevním paneláku přišla nám však stížnost, že štěká celé dny a noci, což je nesmysl. Obešli jsme pro podpisy všechny sousedy,kteří tvrdí-i důchodci,že je klid a neslyší jí.Je jen jediná chvilka kdy si zařve (a hlas má teda silný) což je kolem 9 hodiny údajně na chviličku.Toto jsme si oveřovali i zvukovými nahrávky přes den a přišli jsme na to,že pejsek opravdu v tuto hodinu štěká na svého psího nepřítele, když jde naposled s paničkou ven a my už jsme v práci (má hysterický záchvat vzteku). Tento pejsek ji několikrát napadl a od té doby je na ní vysazená. Uměli by jste nám prosím v tomto pomoct jak pejska odnaučit štěkat na tohoto psa?Povely ani pamlsky a dokonce ani elektrický obojek nezabral. Neštěká na ni jenom když jsme doma.Sousedka bydlí křížem nad námi.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 18:26
- Nahlásit
KatkaPCE
Povely ani pamlsky a dokonce ani elektrický obojek nezabral.
A nezapomneli jste ten elektrický obojek zapnout do zasuvky?
|
Nicky
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 21:14
- Nahlásit
KatkaPCE
Pokud má váš pes panickou hrůzu ze psa, který na něj OPAKOVANĚ zaútočil a vy jste tomu nezabránila, celkem se jeho strachu nedivím. Musíte znovu získat důvěru svého psa a teprve pak ho začít něčemu učit. Taky nebudu platit učiteli angličtiny, když toho umí míň než já.
|