Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak odnaučit psa doma štěkat ?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
KaZ
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 12:55
- Nahlásit

Mám doma ročního Boloňského psíka ale není zvyklý být doma sám a štěká. Štěká taky např. když zazvoní zvonek, telefon, zapípá mikrovlnka, zatroubí auto, když se oblékáme (myslí si, že jdeme pryč bez něho) atd. Jak ho to mám odnaučit ? Prosím poraďte.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:32
- Nahlásit

Bohuzel .... timhle doma trpime taky, ne teda tak moc, jak to popisujes ty, ale v noci hlida a na kazdy zvuk z chodby steka .... nepomaha vubec nic. utesovani, biti - nic. jediny co pomohlo vzit ji s sebou do loznice, zavrit dvere a omezit tak mnozstvi zvuku, ktery slysi .... i kdyz vcera me nastvala fakt hodne, tak jsem ji to rucne vysvetlil, ona se urazila a vydrzela delat urazenou az do sesti do rana. pak zacali chodit lidi do prace a bylo zase vsechno pri starym ......

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:34
- Nahlásit

my máme taky ten problém,jenom Berry,když je sám tak neštěká,ale "pláče" - zní to , jako kdyby sme ho doma natahovali na skřipec nebo něco takovýho. Jednou už nám říkala sousedka,že k nám šla zvonit říct,že na nás volá policajty protože ho týráme, ale nebyli jsme doma.
co s tím???? stačí že někdo přijde domů,vůbec se m unemusí věnovat,pes ho přivítá v klidu si zaleze a potichu leží a je spokojenej...

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:45
- Nahlásit

KaZ
Taky mám skoro roční boloňačku a když je doma sama tak vyje, ale asi tak "jen" 15 min a pak občas zaštěká. Jsem toho celkem nervózní, ale už jsme jí pořídili kamarádku, tak snad to bude ok.
Já sama nevím, jak jí to odnaučit, tak jsme to vyřešili takto. Jen doufám, že nebudou výt obě. Chtěli jsme si pořídit dalšího pejska, až bude Phoebe větší a tak ji máme už teď.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 15:29
- Nahlásit

Mám hrozně uřvanou ovčandu a vyřešila jsem to tím, že jsem jí to prostě a jednoduše zakázala. Nic na tom není

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 16:55
- Nahlásit

No ale jak to chceš odnaučit, když je v trysku letu a nejde jí přeřvat?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 16:59
- Nahlásit

Mar3
no knuceni a podobne v nepritomnosti se odnaucit da .... chce to postupne jit za dvere, pockat treba ze zacatku minutu a vratit se a kdyz je pejsek potichu, tak pochvalit a odmenit. dobu postupne prodluzovat, az pejskovi neprijde divny, ze je doma sam treba osm hodin .... chce to cas a postupne ....
se stekanim treba v noci - to je horsi problem. jak pise Mucholabka - proste zakazat. ale napriklad u me muzu zakazovat jak chci a nefunguje to

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 17:04
- Nahlásit

Jirikovo
To já neznám, stačí se vyklonit z okna, říct Co zas děláš ty debile? a je ticho

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 17:08
- Nahlásit

Mucholabka
no jo, muzu jenom zavidet .... dneska v noci si povidala ®onie s feneckou od sousedu. zacala stekat jedna a druha se ji snazila prervat. a domem se krome psiho stekani nesly nadavky od souseda na svyho psa a ode me na myho psa .... a nepomahalo vubec nic .... myslim si, ze jsme oba (ja i soused) v baraku hodne popularni ....

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 17:09
- Nahlásit

To já neznám, stačí se vyklonit z okna, říct Co zas děláš ty debile

Já zase vydám povel "štěkej" a v tu chvíli je ticho. Ale bohužel je ticho, ikdyž chci, aby štěkala

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 17:10
- Nahlásit

fromeli
Ale bohužel je ticho, ikdyž chci, aby štěkala
pro tuhle situaci doporucuju naucit povel nestekej nebo ticho .... budes sice na verejnosti vypadat jako ze mas psa, ktery absolutne neposloucha, ale dosahnes sveho .... a vzdycky muzes tvrdit, ze je tvuj pes puvodem z Bulharska, tak to ma obraceny ....

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 17:26
- Nahlásit

Jirikovo
No takhle jsem učila tu svojí samotě, ale jakmile se změnil přítelovi režim v práci a byl s ní více doma, tak si zvykla a vyje v naší nepřítomnosti.

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 17:37
- Nahlásit

pro tuhle situaci doporucuju naucit povel nestekej nebo ticho
Jirikovo
tak tenhle trik sem taky zkoušela

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 17:46
- Nahlásit

fromeli
ale byla by to frajerinka, kdyby to tak slo, vid?

Verca
no takze zacit znovu ucit .....

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 17:47
- Nahlásit

byla by to frajerinka, kdyby to tak slo, vid
si piš

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 22:09
- Nahlásit

My máme podobnej problém u přitele a vlastně v jakýmkoliv panelákovým bytě, prostě pro feňuli je nepřirozený, že je hluk víc slyšet než u nás doma (bydlíme v cihlovým domě) a asi má pocit, že ten hluk je už "doma" i když to jsou sousedi.
Ted jsme tam byly pres vikend a prvni noc me psice asi dvakrat zastekanim vzbudila, kdyz nekdo prochazel kolem dveri, stacilo ji sprdnout a pak byl az do rana klid. Osobně mě ani nic jinýho než povel "ticho" nenapadá...
A se štěkáním a vytím o samoté neporadím už vůbec, protože s tím jsme nikdy problémy neměli, ani doma, ani u přítele (i když v tom jejich baráku těžko říct, psů tam mají dost, jeden vyje celou dobu, kdyz má pryč pánečky, tak se tam možná štěkání ty moji potvory, kdyz tam byla sama ztratilo ).

brut
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 22:56
- Nahlásit

Taky bych potřebovala poradit, jak odnaučit Bruta štěkat na odchycené psy. Kvůli tomu musí stále spát doma, jinak by jsme se nevyspali my ani sousedi.

Mar3
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 09:15
- Nahlásit

Jirikovo
hm,je o těžký,von začne dělat cirkus v tu vteřinu kdy dovírám dveře a přestane třeba až za hodinu....někdy i za 2-3,

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 09:52
- Nahlásit

Mar3
no tak zacni tim, ze dvere nedovres .... dojdi ke dverim, tvar se jako ze odchazis, otevri dvere a nez zacne delat bordel, tak ho rychle pochval. udelej to tak treba petkrat a pak zkus jako za sebou ty dvere zavirat a zase chvalit driv nez zacne vyvadet ..... proste postupne.

Mar3
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 09:56
- Nahlásit

Jirikovo
dík za radu,deme se teda učit odznova (on to v bytě nedělal,až po přestěhování do baráku )

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 09:56
- Nahlásit

Mar3
Já tenhle problém vyřešila včera velmi důkladně. Chtěla jsem Ašu vzít samostatně na kolo a druhého psa nechat doma. Začala skákat na dveře a řvát, tak jsem hodila Ašopsa do odložení a zavřela malého psa tak, aby se dveře otvíraly dovnitř. Když začala, stačilo prudce otevřít. Poprvé jí to nedošlo, podruhé už celkem jo a napotřetí už si dala bacha a od té doby po dveřích neskáče a neřve

Syska
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:06
- Nahlásit

Já mám taky štěkálka a někdy mě pěkně štve. Štěkání v noci už přestalo, ale je posera a třeba v lese (kde prostě lidi nečeká) na každýho houbaře štěká jak hysterka. Ve městě si jich nevšimne. Je mazlivá a hodňoučká, stačí, aby na ni někdo hezky promluvil a už je kamoška a neňafá. Ale jak odnaučit to "štěkání ze strachu"?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:18
- Nahlásit

Syska
Nepamatuju si, jak jsme k tomu došli, ale postupem času se u nás s Ašopsem velmi ujal povel drž pysk sem ji vždycky přetáhla po hřbetě, řekla drž pysk a zjišťuju, že to funguje. Včera jsem na webu J. Dubového četla cosi v tom smyslu, že se nemáme bát být trochu tvrdší....

Darina1
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:26
- Nahlásit

Když můj starší pes moc štěká tak ho chytnu razantně za čumák, pohybem nahoru a dolu mu řeknu FUJ a pustím. Když to nepomůže zařvu drž klapačku no a je ticho.

Eimy
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:27
- Nahlásit

k podobnýho hafa jsem včera potkala, když jsem šla večer z kina. Jdu, vidím, že chlap očividně čeká na psa, kouká do křoví a najednou se za mnou ozval štěkot, kterej se furt přibližoval Letěl za mnou štěkající jork, kterej páníka ignoroval. Tak sem si k němu dřepla, "zeptala" sem se "co na mě štěkáš?" pobaveným hlasem a bylo po štěkání, psisko mě olizalo, poskakalo a letělo zpátky k páníkovi... Páneček to asi taky moc nechápal

Jinak mě feňule štěkala v noci na lidi, kteří se mnou chtěli komunikovat a ona je neznala, ale potom se to tak nějak uklidnilo, teď občas chce zaštěkat na lidi, kteří se jí fakt nelíbí (ožralec, kterej smrdí a ještě se motá), ale to většinou už vidím z postoje a i změny její chůze, co má za lubem, takže ji stihnu upozornit, že má být v klidu ještě před tím, než začne opravdu ňafat...

Syska
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:36
- Nahlásit

Eimy
Joooo, to je něco podobnýho u nás!! Kolikrát dostala za to ňafání takovej sprdunk, ale ....prostě se bojí tmy a celkově je to posra, ikdyž zase na druhou stranu musím říct, že se třeba lekne, zdrhne a za chvíli jde a tu věc, který se lekla, si jde očuchat a no problem...tak já nevííííím

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:31
- Nahlásit

Jenže ona doma až tak neňafe, jen občas, když někdo dělá rachot na chodbě, ale hlavně, když venku řádí, tak štěká a to fakt neívm,jak jí odchytit a pokárat jí, aby se odnaučila štěkat. Překřičet jí nejde, tak jedině se s tím smířit.

Eimy
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:47
- Nahlásit

Verca
A to tolik vadí, že štěká venku, když řádí? Zase někdy si zaštěkat musí, nee? Moje feňule nesmí doma štěkat vůbec, za to dostává za uši, ale pokud štěká venku, když si hrajem, tak ji nechávám být, přece jen je to pořád pes...

JHS
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 15:58
- Nahlásit

Prosim o radu. Mam 6 mesicni fenku labradora a je to neuveritelne ustekany pes. To ze v noci steka ze strachu kdyz vidi nekoho neznameho bych jeste pochopila, ale nerozumim jejimu stekani na maly deti. Mame kousek od bydliste skolu a nejde okolo projit aniz by nechytla stekaci zachvat. Nikdy ji ale deti nic neudelaly a nechapu proc ji tak vadi. Nepomaha ji rikat at je z ticha a ani ji chytnout pusu. Nevim si rady a je tezky rikat rodicum ditete nebojte at de k nam ona si ho ocucha a bude to dobry, kdyz vyvadi jako by byla zabijak.... Diky za rady

vladenka
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2006 23:16
- Nahlásit

ahoja. mám doma čtyřletého RR. Je to pašák , ale máme problém s vytím přes den, když je doma sám. Sousedka je na mat. dovolené ... naštěstí má ten náš lump lušný barytontakže zatím nikoho nevzbudil, to ovšem nic neřeší a do elektriky se nám nechce. co s tím?

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání