Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Povel zůstaň
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2011 09:14
- Nahlásit

dotaz, da se to ucit na voditku, ze treba psa privazu nekde ke stromu, posadim ho (z lehu mi okamzite vstava) a budu trenovat? nebo je nutny to delat jen na volno?

protoze na volno muzu byt vlastne jen doma ale tam ho rozptyluje druhy pes a jinak mame vsude kolem silnice na bezne vencici trase

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2011 09:57
- Nahlásit

cernej caj
da se to ucit na voditku, ze treba psa privazu nekde ke stromu, posadim ho (z lehu mi okamzite vstava) a budu trenovat? nebo je nutny to delat jen na volno?
hele to nevim esi je to nutný,ale já to odmala učila zásadně uvázáním..zpočátku sem nechtěla žádný polohy,taky žádný neuměla.-))) prostě sem jí přivázala, řekla zůstan a poodešla..klasika po chvílích a malejch vzdálenostech..pes nemůže udělat chybu..jako netušim esi je to velkokynologickej postup a hlavně je mi to fuk.leč odložení mám zásadně vždy za 10 bodů a nulovej problém aji v běžným provozu..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2011 10:30
- Nahlásit

davidkova renata
si prave rikam, jesli to neni ke skode, protoze vlastne vi, ze nemuze odejit takze v klidu sedi a nehrne se ke me

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2011 10:42
- Nahlásit

cernej caj
si prave rikam, jesli to neni ke skode, protoze vlastne vi, ze nemuze odejit takze v klidu sedi a nehrne se ke me
nevim,mě to funguje,ale začínala jsem už od 2 měsíců .myslím že je to stejný jako se všema pomůckama..pokud je používáš správně,časem prostě můžou zmizet páč pes už je nepotřebuje neb je naučen..

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2011 11:03 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

cernej caj
já to učim doma přes sedni, lehni. Vlastně jenom učim psy setrvat v zadaném povelu a zůstaň k tomu občas jen tak mimochodem přidávám. Jakmile to ten jeden bezpečně zvládá třeba 30 vteřin, přidávám i druhého psa a zase piluju, dokud oba nezvládnou těch třicet vteřin lehni a tak.
V tuhle chvíli přidávám cvičení i venku a doma přidávám, že jim na chvilku zmizim z dohledu.
Já to sedni (lehni) vlastně měnim na zůstaň, kde mi to, že z lehni sednou, nevadí.
Začala jsem to takhle učit šeltičku, páč šeltička se už rodí dokonalá a vodítko používat při výcviku je tudíž zbytečně hrubé... :smajlíkťukajícísinačelojakjsembylablbá:. edit. Ale to cvičení sedni,lehni, zůstaň se mi osvědčilo a máme i dobrý odložení za pochodu apod.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2011 11:17
- Nahlásit

kachna_
to ja su naprostej cvicici antitalent, a ferina je zavislacka, jen se pohnu uz de za mnou

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2011 11:43
- Nahlásit

spis tak soucast samostatnosti, ono by se to mohlo obcas hodit, nic velkokynologickyho urcite ne.

pajda222
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2011 07:20
- Nahlásit

Psíček
Ježiš, hlavně ne školu pana Šilhavého.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2011 07:44
- Nahlásit

pajda222
dyt tam ma docela dobre veci, treba (ten měly ty babičky, co se ptávaly ještě v sedmdesátých letech v tramvaji: “Pane řidiči, jedete přes Adolf Hitler platz?“, zatímco se to již třicet let jmenovalo opět Náměstí svobody), me celkem pobavilo

Falco
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2011 22:21
- Nahlásit

My děláme na začátku u štěňat dřepy. Jakože dřepnu - dám na zem ruku s pamlskem, štěně si lehne (obvykle), pochválím, dám mu pamlsek, řeknu "zustaň", dám ruku před čumák a vstávám. Napřed do polodřepu, když vydrží chválím, a postupně až do stoje. Teprve když zvládne moje zvednutí do stoje, přidáváme čas, kdy stojím. Až dokáže ležet než napočítám do 20, teprv dělám malý krůček stranou atd.
Jinak vracím vždy na původní místo a neodvolávám. Zůstaň znamená: "tady lež, dokud se pro tebe nevrátím". Druhý povel - čekej je určený pro: "čekej, dokud ti nedám jiný povel" - čili třeba odložení s přivoláním.
Jinak dobře a pevně nacvičené odložení považuju za jeden z nejdůležitějších cviků i u jinak necvičících psů. Dá se snadno převést na povel "místo" a skvěle se dá použít při likvidaci zlozvyků a nevhodného chování - žebrání u stolu, vybíhání ze dveří, bouřlivé vítání, obtěžování a nakonec třeba při návštěvě člena rodiny, který psy moc nemusí.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání