Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / utíká za každým
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
orlynka
# Zasláno: 3 Bře 2005 18:20
- Nahlásit

Jo jinak u nas neni moc lidi, ani decek, ale taky se nejaci najdou. Tak ji mam porad skoro navolno, pokud se toulame jen u baraku. Samozrejme, ze pokud jdeme nekam dal, tak si ji vemu na voditko a pustim ji, pokud nikdo neni v dohledu
Pro Janu: Jsem z Havirova a mam novofundlandskeho psa, coz je perfektni na vycvik. Je perfektni to muzu potvrdit, neumi jeste zustan a chuzi na voditku, jinak zvlada vse v pohode, akorat, jen kdyz venku nekoho potkame- je problem
Nevim, kde tady vubec je psi skolka a kde a bohuzel s pejskem nikoho neznam... Jo a ma 3 mesice, takze muzu pochvalit, ze se vse uci tak rychle

Uman
# Zasláno: 4 Bře 2005 13:35
- Nahlásit

hanka brno
# Zasláno: 2 Dub 2005 00:52
- Nahlásit

mam psa rtw a mam stejne problemy kdyz vydi psa chtel by si hrat ale bydlime na sidlisti tak ho moc casto nenechavam ale snazim se ho seznamovat s jinymi psy coz vzdy nejde protoze po nem vyjizdi a uz se stalo ze se chtel rvat taky vsechno strasne obkoukava poradte jak se mam zachovat kdyz vyjede

Anonymní
# Zasláno: 8 Dub 2005 10:06
- Nahlásit

Bude dobre, kdyz s nim zacnes chodit na cvicak, tam te vse nauci, pes se vyblbne a ty se uklidnis.

mickiwe
# Zasláno: 11 Dub 2005 13:43
- Nahlásit

..mám podobný problém..
mám ročního MOK...máme všechny povely...je milý, hravý..tím, že je v bytě...dáváme mu velký prostor k vyběhání po loukách, v lese..když jsme sami, přiběhne na zavolání 100%, ale jak uvidí psa...vezme čáru i přes povel "nesmíš"..zkoušel jsem po dobrém, po zlém.., stahovák+stopovačku..

zaujao mě:".. ale nedotkla se ho, jen nasledovala tezka ignorance do konce prochazky...

nefungovalo by tohle?

Ketrin
# Zasláno: 12 Kvě 2005 13:40
- Nahlásit

Me takhle vytocila moje cubka (dnes 4,5 leta dama, ktera slozila 11 zkousek) kdyz ji bylo asi 5 mesicu. Nasla kus od baraku (bylo zima, mraz) zmrzly konsky hovno a nosila ho v tlame a odmitala prijit ke mne (protoze uz mela zkusenost, ze ji podobnou lakavou namku vzdycky seberu). Zurila jsem az do takovyho toho stavu ze kdyby prisla, tak bych ji v tu chvili asi poprve v zivote pekne zmydlila. Pak jsem proste sla domu a zavrela za sebou dvere. V tu ranu sedela za dverma. Dodnes jsem rada, ze mela tehdy vic rozumu nez ja a dokud jsem nevychladla, tak proste neprisla. Nezmydlila jsem ji nikdy ani potom a mame nadherny vztah

Seta
# Zasláno: 15 Kvě 2005 23:31
- Nahlásit

ahoj všichni,docela jsem se pobavila,jak dostala orlynka skoro od každého sprdunk.Vůbec mi nepřišlo z jejího popisu,že by byla nějak abnormálně vzteklá a už vůbec si z pojmu "ruply nervy" nepředstavuju,že je člověk úplně mimo.No asi má trochu problém,ale každý v tomto věku něco řeší.A můj názor je,že v každém případě to chce trpělivost a psa nejdříve naučit povel "ke mě".Začít někde kde má klid a teprve potom postupovat na místo kde je něco lákavého.Když poslechne stále chválit,plus dobrota,pokud neposlechne,dojít si až k němu a zopakovat povel,když poslechne ihnet famózně pochválit a když ne posadit ji k noze a zopakovat ke mě tak hodná-samozřejmě bez pamlsku.A to pořád dokola.Teprve,když pes povel umí a vy stoprocentně víte, že není z povelů zmatený a zkrátka jen neposlechne pak teprve trestat.ovšem efektivně,tudíž krátce.Ale řekla bych že tato doba nastává až tak v osmém měsíci do té doby bych trestala jen slovně,nebo přitlačením k zemi či chycením za kůži.Ale co se chci zeptat co je to přesně za rasu? někde nahoře se píše o shit-su a pak něco o dvaceti kilech.možná jsem něco promeškala nebo nepochopila dobře souvislost.

orlynka
# Zasláno: 16 Kvě 2005 08:26
- Nahlásit

Jo, ja jsem totiz psala o novofundlandovi a musim o ni rict, ze se moc a moc lepsi, uz dobre chape, kdyz ji zavolam: Pojd sem- tak pribehne hned napoprve, akorat, kdyz ji zaujme nejaky clovek nebo pes tak se ji nechce... Ale zkousela jsem to klicovou metodou. Na trave byl starsi pan a sbiral travu, ta moje jak to uvidela, okamzite se za nim rozbehla a at jsem volala, jak sem chtela, mela me nekde... Tak jsem po ni mrskla klice, trefila se do zadku a volala ji a to ste meli videt tu rychlost, jak za mnou bezela
Ale nic to nemeni na tom, ze kdyz jdem kolem cloveka, tak se strasne diva, jestli nahodou ji neoslovi, a kdyz jo, tak je v momente u neho Tudiz ji nemuzu mit navolno, kdyz jde nejaky clovek naproti nam.
Jo ja si zvykla, ze me tady kazdy pekne odsuzuje, ale nic si z toho nedelam Seto

Seta
# Zasláno: 16 Kvě 2005 11:47
- Nahlásit

tak to jsem už v obraze. Jinak jsem měla obdobný problém,jenom ne s novofundlandem,ale se stafordem.A plně souhlasim že to člověku leze pěkně krkem.Všichni jsou vystrašený když se řekne pitbull nebo staford,že prý bojové plemeno,no a oni šíleně milují lidi/se psy je to někdy horší/.Takže když jsme si ji přivezli v šesti týdnech a vylezli s ní ven tak minimálně do sedmého měsíce mi dělala to samé.Bylo to fakt na zabití.A co mě vždycky dorazilo,bylo to že na ní ty úplně cizí lidi volali a mlaskali/ podotýkám že třeba přes celý park/.a já to fakt nesnášim,takže já přesně takhle jako ty toho psa nepustila z očí,a vždy když se někdo blížil hned jsem byla v pozoru,psa hlídala,lidi prosila ať mi jí nehladí,skrátka komedie.Je pravda že takové ty pejskaře které člověk vídá každou chvilku,už byly v obraze a když k nim náhodou moje fenka doběhla,smály se a hlásili hned že ví a že jí hladit nebudou.Dneska jí jsou dva roky a půl a už je to dobré,nikoho mi nevítá,dokonce když na ní někdo zamlaská,jen hodí očima a jde dál.Ovšem pohladit se většinou nechá skoro od každého u koho vidí že s ním já vedu řeč.Ale asi na tom má taky zásluhu,že jsem jí začala učit/zatim jen po domácku a ne moc/trochu obranu,takže teď se dokonce stane že i sama hlídá,aniž bych jí dala popud.

Gabriiella
Člen
# Zasláno: 21 Led 2019 14:03
- Nahlásit

To je naprosto normální chování štěněte, zajímá ho vše kolem.. pokud by vás zajímala moje zkušenost, cvičila jsem psa s výcvikovým obojkem - přivolání na pípnutí - naučil se dokonale koukněte, dělají se i pro malá plemena https://www.elektro-obojky.cz/vycvikove-obojky/

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání