Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / fixace majitel, naschvály psa
Autor Zpráva
karin3112
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2016 09:37 - Změnil/a: karin3112
- Nahlásit

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám 4 letou fenu jorkšíra, která je na mě hrozně fixovaná až je to pro mě omezujicí. Nyní jsme se přestěhovali do většího bytu a kdykoliv se zavřu do místostni (hlavně ložnice) a ona nemůže jít se mnou tak se vymočí na koberec v obýváku. Hygienické návyky má. Když nejsem doma vydrží poslušně i 10 hodin, ale když jsem doma a nejsem s ní děla to ikdyž je vyvenčená. Máte někdo radu nebo zkušenost ?

Děkuji

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2016 11:19
- Nahlásit

karin3112

nejde o žádné naschvály, ale o to, že pes je nejistý, nenaučený na samotu. Musíte ji tomu naučit. Je na to tady spousta návodů, za ty roky, takže když dáte do vyhledávače např. heslo a necháte ho vyhledávat v diskuzích, najdete toho tady hodně.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2016 11:31
- Nahlásit

karin3112
Máte někdo radu nebo zkušenost ?
Rozhodně mám, dejte ji pryč.

karin3112
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2016 11:34
- Nahlásit

PetraK
no ale kdyz jsem v praci tak to zvlada. Nevim jak ji mam naucit.

zbrnd

rada nad zlato

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2016 11:36 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

karin3112
rada nad zlato
pro to zvíře rozhodně ano

no ale kdyz jsem v praci tak to zvlada. Nevim jak ji mam naucit. nijak, poridte si neco, na co Vas intelektualni potencial dostacujici

karin3112
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2016 11:37
- Nahlásit

zbrnd

prosim vas piste nekde kde o vase nazory stoji ;)
dekuji

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2016 11:39
- Nahlásit

karin3112
prosim Vas piste nekde kde o Vase nazory stoji ;)
dekuji

Walda
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2016 14:56
- Nahlásit

karin3112

kdykoliv se zavřu do místostni (hlavně ložnice) a ona nemůže jít se mnou tak se vymočí na koberec v obýváku

Úplný naschvál od vašeho psa to není, takhle to psi nemají, ale je to naučené jednání za účelem upoutání pozornosti. Pravděpodobně příliš řešíte loužičky a podobné situace, ona se najednou stane středem pozornosti a to jí v té chvíli vyhovuje. I když je to od vás pozornost s negativním nábojem, to psovi v té chvíli nemusí vadit, on dosáhl svého a to je pro něj silnější. Stačí, když se mu párkrát tohle schéma "vyplatí" a už ho používá k připoutání pozornosti, kdykoli se mu zlíbí.

Navrhuji řešení ve dvou krocích:
1) Od teď přestat řešit loužičky před psem. Když loužičku najdete, dělejte, jako že jí nevidíte, někdo ať psa odvede ven nebo do jiné místnosti a vy loužičku tiše ukliďte. Výše popsané schéma se jí přestane vyplácet a začne vyhasínat.

2) Naučte fenku klidu na pelíšku, postupně dosáhněte toho, ať za vámi neběhá po bytě. Postup jsem nedávno popsal tady

karin3112
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2016 14:58
- Nahlásit

Walda

Mockrát děkuji

vyzkouším

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2016 18:55
- Nahlásit

Walda
Ale prd, zadavatelce vadí, že je na ni pes fixovaný, tady je jediná cesta dát ho pryč, protože ona psa prostě nechce. Navíc ji nechává bez močení i 10 hodin, z kteréhožto důvodu je taky lepší, aby šel pes pryč.

--
Asi by bylo dobré vymýšlet lépe ty dotazy, aby pak v nich nebyly takové koniny.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání