Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Separacni uzkost - prevychova
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Led 2016 23:10
- Nahlásit

Nicky
To vůbec není útok na váš mentální stav. Jde o to, že musíte být psem oporou a jistotou, aby se na vás pes mohl spolehnout a mohl se dát dohromady

já se zeptám. Z čeho usuzuješ, že zadavatelka není psychicky ok?

separacniuzkostpes
Nejprve v ni spala, jedla, pila.Mela ji otevrenou a v klidu tam spala i přes den za pritomnosti. Odchody kratke o vikendu

hmmm, tak jo, takže to není z toho že by z ničehož nic byla zavřená do klece, s kteou by se nesžila. No já sama jsem nic takového řešit nemusela, protože jsem šla vždy cestou prevence, takže v tom jak řešit opravdu velkou separační úzkost, nemůžu dát osvědčenou radu, jen to, jak bych postupovala já.
Dotaz - přítel si po vašich 14 dnech nemůže vzít nějakou dovolenou, aby se nastavil další čas, kdy se dá s fenokou pracovat? Víte ono přechod do nového pro ni bude další nový stres

Nicky
Člen
# Zasláno: 12 Led 2016 23:38 - Změnil/a: Nicky
- Nahlásit

Protože pes reaguje na psychický stav majitele a nemusí to být okamžitá reakce. Páníček má např. problémy a na psu se to projeví o něco později. Odkud jinud pramení příčina, než od pána, nikdo jiný v jejich vztahu není. Vždy je to vztah pes + pán + další pán.
Protože dle mého názoru, nemoci začínají na úrovni psychické, až poté se projeví nemocí určitého orgánu či projevu.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 13 Led 2016 03:13
- Nahlásit

separacniuzkostpes
Se mam na to teda vy.rat a dovolenou si ani nebrat nebo dat psa rovnou do pryc? Akorat se tu vysmivate a rejpete. To,ze tu jiny napisou,ze jsem to po.rala davno,ano,at napisou, ale vy se tu porad ohanite s tim stejným. S casem a at se jdu lecit.
Poplakejte si a pak se jdete lecit.
Vic Vam k tomu uz rici nejde.¨nejste ani schopna cist a vnimat text, jak je psany.
Rekneme svemu terapeutovi, ze nejakej debil na netu o Vas tvrdil, ze mate tendenci k chorobne sebelitosti a snad i k paranoie.
Pokud jste v tomhle stavu, tak psovi jaksi nepomuzete.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 13 Led 2016 03:15
- Nahlásit

separacniuzkostpes
a diky za rady,zitra letim k psychologovi
Doporučil bych Vám spíše psychiatra.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 13 Led 2016 03:17
- Nahlásit

PetraK
já se zeptám. Z čeho usuzuješ, že zadavatelka není psychicky ok?
Proč se nezeptáš mě? Stejně Ti odpovím
Usuzuji tak z jejich sebelítostivých a paranoidních výlevů.

separacniuzkostpes
Člen
# Zasláno: 13 Led 2016 06:24 - Změnil/a: separacniuzkostpes
- Nahlásit

.

separacniuzkostpes
Člen
# Zasláno: 13 Led 2016 06:59
- Nahlásit

PetraK Dekuji za prispevek. Pritel tu moznost nema,ale pripadne si je po urcite dobe muze vyvednout a vzit do prace,tak jsem premyslela,ze pokud by tam vydrzela nejakou dobu v klidu po tech mych 14 dnech,tak by pritel pro ne jezdil a postupne po par minutkach to prodluzoval..

Nicky tomuhle ja rozumim,to ostatne pisou vsude,jen nevim,kde jste vzali,ze nejsem psychicky v pohode. Prave naopak,po dlouhe dobe jsem zamilovana,planujeme rodinu,na jare zaciname stavet,za rok a pul budou pejsci na baracku. Jsem stastna a v pohode,jak nikdy predtim. Laska umi divy

zbrnd s vami uz nebudu debatovat,jste jak rozbiej gramofon. to ze tady clovek popise problem a chce nejake rady atd.tak je sebelitostivej a psychicky narusenej? :-D a rovnou k psychiatrovi? No husstyyyyyy :-D ani me neznate a jsem blazen,to jste me opravdu pobavil :-D Aneb,nikdy se nehadam s blbcem,abych neklesla na jeho uroven,tam me on srazi na kolena,protoze v tom ma vetsi zkusenosti :-D :-D :-D mějte se, k vasim prispevkum uz nereaguji nevite co s casem a vyhledavate konfrontace :-D jeeej,chtela bych mit vaseho casu omylat tu porad to stejny dokola,ale rada zadna. Treba Petra,at me ktitizuje,zaroven je ale schopna napsat neco i vic

zbrnd
Člen
# Zasláno: 13 Led 2016 14:16
- Nahlásit

separacniuzkostpes

separacniuzkostpes
Člen
# Zasláno: 13 Led 2016 15:24 - Změnil/a: separacniuzkostpes
- Nahlásit

Jop, trefa, za dva tydny jedeme na welness vikend Jezisek

Nicky
Člen
# Zasláno: 13 Led 2016 20:35 - Změnil/a: Nicky
- Nahlásit

Znáte to, jak se snažíte něčeho dosáhnout, nekoukáte napravo nalevo, už je to nadosah. Pak toho dosáhnete a onemocníte nebo se zraníte? Dokud je tělo v režimu dotáhnou dokonce, tak jede, jakmile přijde polevení a úleva, zdaví vypoví službu. To se přesně stalo vaší fence, celou dobu to zvládala a teď, když už nemusí, může si dovolit vypnout, jenže se to projevuje takto. Teď musíte nastoupit vy a vytáhnout ji z toho, protože ona to předtím dělala za vás. Pokud se vám to nedaří, pomoci jí, pak musí být někde chybička. Já vždy tvrdím, že začít se musí u páníčka, několikrát osobně ověřeno. Návody na míru po netu nefungujou, podle toho odkud jste, zeptala nebo pohledala bych si člověka, který vám pomůže najít tu chybu. Začala bych s ní cvičit, abyste mohly na něčem stavět a budovat si vztah.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 13 Led 2016 21:37
- Nahlásit

Nicky
Co to vymejšlíš? Teď se musej soustředit na ten wellness weekend ze slevomatu! A ty tady prudíš s nějakým psem, si miňonka nebo co?

separacniuzkostpes
Člen
# Zasláno: 14 Led 2016 07:51
- Nahlásit

Nicky
Nicky,zaciname cvicit zatim o vikendech minutky a jak jsem psala,psi spi mimo loznici. Celkem az na jedno dve zaknuceni v noci,ok.coz vnimam jako malickaty uspech pro zacatek. Delame to takto od prosince. Jinak jednu pani mam,jak jsem rikala,chodila jsem 8 let na cvicak,takze je spousta lidi k nazorum,konzultuju s ni každé kroky. Jen jsem se chtela dozvedet jeste dalsi informace od dalších
Treba ta krabicka,jak tu nekdo psal,to se mi jevi jako dobry napad ☺Chybu vime a to je to,ze kdyz to zacinalo,mela jsem si vzit dovolenou atd.

zbrnd
Vase IQ bych chtela mit
Ve vsech diskusich jen znechucujete praci lidem,tohle nema nic spolecneho s kritikou cloveka,ze udelal neco špatně. Jen si tu lecite mindraky s vaším lacinym rypanim do vseho a jakkoli a shazovanim vsech,tady nejde o kritiku.... Rada od vas zadna,ted nemyslim u me,ale vsude tady na webu. Vsak ono na vas jednou dojde,az to nebudete cekat,zivot vam uderi ranu,pak se ptejte,co jste komu co udelal/a :-D :-D

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Led 2016 12:24 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

separacniuzkostpes
Vase IQ bych chtela mit
co by jste s nim delala? vase vulva by jim byla k prasknuti, uz by se tam nic nevlezlo, mozna by Vam z toho praskla i lebka

Ve vsech diskusich
Tak Vy vite, co se deje ve vsech diskuzich? Nemela byste se radeji venovat tomu psovi, co jste ho dokurvila?

Jen si tu lecite mindraky s vaším lacinym rypanim do vseho a jakkoli a shazovanim vsech,tady nejde o kritiku.... Rada od vas zadna,
jasnou radu jste mela na zacatku. Nemohu za to, ze jste tak tupa, ze jste ani to nepochopila.

Vsak ono na vas jednou dojde,
To uz na me doslo, pred par dny, kdyz jste se tu zjevila, to je zas zazitek.

zivot vam uderi ranu,pak se ptejte,co jste komu co udelal/a :-D :-D
Vam uderila ranu podlaha v porodnici, tak neco podobnyho prejete i ostatnim co? No to je pochopitelny. jen me stve, ze organismy jako Vy mohou beztrestne behat po svete navic si porizovat a kurvit psy. Nechcete uz dostat treba rakovinu? Nebo chcipnout nejakym jinym zpusobem?

separacniuzkostpes
Člen
# Zasláno: 14 Led 2016 13:11 - Změnil/a: separacniuzkostpes
- Nahlásit

K tomuhle nebudu nic psat,protoze neklesnu pod vasi uroven. Vymena nazoru je neco jineho,nez to co jste napsal zaverem. Ja myslim,ze kazdy si ted muze udelat usudek o Vás.

Pro ostatni: kdyby se tu objevil nekdo dalsi,klidne piste Vase zkusenosti prosim. Diskuse pokracuje. A zda jste primo meli individualni zkusenost s prevychovou nebo Vasi znami. Dekuji.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Led 2016 20:15
- Nahlásit

separacniuzkostpes
K tomuhle nebudu nic psat

,protoze neklesnu pod vasi uroven.
to je fakt, to se Vam nikdy nemohlo ani podarit.A zbytecne neplakejte, Vy jste zacala picovat.

Vymena nazoru je neco jineho,nez to co jste napsal zaverem.
Myslim na dobro nasi planety. Ja si tu s Vami nazory vymenovat teda neprisel.

Ja myslim,
Lhat se nema.

,ze kazdy si ted muze udelat usudek o Vás.
Ten si uz vsichni udelali davno.

Pro ostatni: kdyby se tu objevil nekdo dalsi,klidne piste Vase zkusenosti prosim. Diskuse pokracuje.
Tady probihala nejaka diskuze jo?

A zda jste primo meli individualni zkusenost s prevychovou nebo Vasi znami. Dekuji.
Prevychovou jo?
Jakoze nejdriv psa domarasime, nevenujeme se mu, nechame ho se "zblaznit" a pak ho jdeme prevychovavat?

Klidne Vam poradim i podesate.
Je to fakt snadny.
Staci se mu venovat nejspis.
Pokud se mu bude nekdo venovat, je docela sance, ze se zvire znormalizuje.
Pokud ho budete stale dale vyjma tech 14 dni zanedbavat, nechavat ho samotne, tak se nejspis mnoho nezmeni.
A pokud je Vas duch tak mdly, ze si stale nedovedete uvedomit, pripustit a uznat, ze je to proste hlavne a predevsim o tom casu, ktery tomu zvireti date, tak to Vam tezko nekdo pomuze a tomu zvireti rovnez ne, pokud bude ve Vasi moci.
Je to proste jednoduchy, pokud jste to stale nepobrala, dejte to zvire pryc, dokud ma aspon nejakou sanci .
zazracny kapky, obojky ani metody tomu zvireti fakt nepomohou.

Petr
Administrátor
# Zasláno: 14 Led 2016 20:56
- Nahlásit

Pokud se vaše další příspěvky nebudou týkat tématu, ale vzájemného osočování, diskuzi zamknu.

separacniuzkostpes
Člen
# Zasláno: 14 Led 2016 21:14
- Nahlásit

zbrnd usetrete si sva slova. Nezajimaji me vase romany tady. Necham to tu zatim bezet,treba nekdo prispeje necim zajimavym.

Walda
Člen
# Zasláno: 14 Led 2016 22:31 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

separacniuzkostpes

treba nekdo prispeje necim zajimavym.

Zkusím to. Bude to rochu delší.

Chybí jí možnost kontroly prostředí. Bezpečí pro ni představuješ ty, ve chvíli kdy je bez tebe sama, potřebovala by být někde, kde by jí nikdo neviděl, ale kde by mohla pozorovat okolí. Když odejdeš dveřmi z bytu, nevidí za ně a má pocit, že těmi dveřmi může přijít vetřelec. Tak si buduje opevnění.

Do postele lezla proto, že se tam cítila nejbezpečněji, obklopená tvým pachem, který měl odradit vetřelce, ale nebylo to dost, tak to ještě posílila svým pachem, tedy močí. Někteří psi to ještě zesílí tím, že kolem sebe natahají nevyprané prádlo z koše a pokud ho není dost, roztrhají ho na kousky, aby ho dost bylo.

Když si jí dala do klece, už si sice nemůže ublížit, ani nic zničit, ale vzala jsi jí i poslední jistotu, tvoje pachy. tak se brání aspoň svojí močí. Ale celkově je klec dobrá věc, právě pro tu ochranu psa samotného před sebou.

Začal bych tímhle: Jeste jsem zapomnela poznamenat,ze je zavislacka,ktera me vsude pronasleduje a to ve chvíli, kdy jste spolu v místnosti a máte dost času. Musí zůstat na místě a postupně se tam uvolnit.
Odvel jí na pelech a nech jí tam, třeba si čti. Když se zvedne a půjde k tobě, odvel jí jemně ale jednoznačně zpět.
Když to trochu zvládne, vstaň a projdi se po místnosti. Když se zvedne, odvel jí zpět.
Když to trochu zvládne, vstaň a otevři dveře od místnosti. Když se zvedne, odvel jí zpět.
Když to trochu zvládne, vstaň a otevři dveře a vyjdi pár kroků ven, nech dveře otevřené a hned se vrať a sedni si zpět. Když se zvedne, odvel jí zpět.
Při tom nácviku si jí téměř vůbec nevšímej, nekonejši jí, nepřemlouvej, jen trvej na setrvání na místě (třeba v kleci) a klidu
Teprve pak můžeš začít odcházet do vedlejší místnosti a postupně i dál, na chodbu, s odpadky před dům..... až dojdete až sem, budete mít skoro vyhráno.
Celé je to opravdu op tom, že fenka musí být stále v klidu, jakmile jí nějakým jednáním vzrušíš, vrať se v postupu zpět. Hesla jsou klid a relaxace.

A i když už to budete mít nacvičené, tvůj odchod z domova musí vypadat stejně - fenka leží na místě a je v klidu. Žádné loučení, jen jakoby přezíravý odchod, nevšímej si jí. Nespoléhej na žádné žvýkací pamlsky, chytré hračky a podobně, to jí spíš rozruší. Cílem je průběžný klid a relaxace. Jakmile se jednou její organizmus ocitne v tom relaxovaném stavu, bude se chtít do něj vracet.

Dalším elementem je režim. Pes je šelma a jako taková by měl spát nejmíň 16 hodin za den. Hodně domácích psů to zdaleka nenaspí, jsou nedospalí, a pak se to promítne do neklidu, hyperaktivity a podobně. Takže bych směřoval k následujícímu režimu:
- probuzení, než se oblékneš, fenka leží v klidu na místě a případně dospává
- odchod na co nejlepší venčení, hru a podobně
- příchod domů, případně trocha jídla a odvelení na místo
- s tvým odchodem, fenka na místě, by se měla těšit, že si dá svých druhých 8 hodin spánku
- příchod z práce, fenka relativně v klidu, vítejte se až po chvíli, když se zuješ a odložíš věci
- odchod na velkou procházku, než se připravíš, fenka leží v klidu na místě
- po procházce, dokud nepůjdou spát lidé, nenech jí spát, a´t se do večera na spánek těší, musí si obrátit režim
- večerní venčení
- 8 hodin spánku společně s lidmi
Takovýhle režim bych se snažil dodržovat, i když jste doma. Je to docela drsné, ale pomůže jí to.
Pro první dny nácviku tohohle režimu by se v případě potřeby dalo dohodnout s vetem, aby pro ní dal nějaké lehké sedativum, které by doslala ráno na dopolední klid. Je to zase docela drsné, ale pomohlo by jí to otočit režim a po venčení ráno, se zase těšit na spaní a usnout.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Led 2016 06:18
- Nahlásit

separacniuzkostpes
usetrete si sva slova. Nezajimaji me vase romany tady. Necham to tu zatim bezet,treba nekdo prispeje necim zajimavym.
nechte si udelat mimco, tomu pak casem budete moc rikat, co ma a nema delat

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Led 2016 06:34
- Nahlásit

Když si jí dala do klece, už si sice nemůže ublížit, ani nic zničit, ale vzala jsi jí i poslední jistotu, tvoje pachy. tak se brání aspoň svojí močí
Fakt jo? nebude to spíše tím, že 12 hodin v kleci to třá neudrží?

ačal bych tímhle: Jeste jsem zapomnela poznamenat,ze je zavislacka,ktera me vsude pronasleduje a to ve chvíli, kdy jste spolu v místnosti a máte dost času. Musí zůstat na místě a postupně se tam uvolnit.
Odvel jí na pelech a nech jí tam, třeba si čti. Když se zvedne a půjde k tobě, odvel jí jemně ale jednoznačně zpět.
Když to trochu zvládne, vstaň a projdi se po místnosti. Když se zvedne, odvel jí zpět.
Když to trochu zvládne, vstaň a otevři dveře od místnosti. Když se zvedne, odvel jí zpět.
Když to trochu zvládne, vstaň a otevři dveře a vyjdi pár kroků ven, nech dveře otevřené a hned se vrať a sedni si zpět. Když se zvedne, odvel jí zpět.
Při tom nácviku si jí téměř vůbec nevšímej, nekonejši jí, nepřemlouvej, jen trvej na setrvání na místě (třeba v kleci) a klidu

tak tak pes je 12 hodin sám a když pak přijde páneček, je nej chvíle učit ji nechtít být u pánečka.
Že mě to nenapadlo rovnou, halt chybí mi ta praxe z knih!

Teprve pak můžeš začít odcházet do vedlejší místnosti a postupně i dál, na chodbu, s odpadky před dům..... až dojdete až sem, budete mít skoro vyhráno.
Vyhráno se projeví tím, že pes vydrží v kleci klidně i 18 hodin a poté, když uvidí pánečka, nebude o něj projevovat nijak zvlášť zájem, ale prostě zlstane dalších 5 hodin v kleci a čůrání odloží na víkend, však kam se honit.

Hesla jsou klid a relaxace.
Rozhodně, ta fena je zcela mimo, já bejt v kleci 12 hodin denně tak relaxuji a nasávám klidovou energii a těším se na víkend, kdy si v klidu a pln relaxu čurknu venku.

akmile se jednou její organizmus ocitne v tom relaxovaném stavu, bude se chtít do něj vracet.
Přesně tak, těch pět hodin, denně co uvidí paničku si bude k smrti přát, ať panička už vypadne, ať může zas v klidu relaxovat.
Navíc, pokud ji naučíte i meditovat, vydrží bez čůrání klidně i měsíc. V podstatě se pak oni nemusíte vůbec starat, akorát našetříte na kafilérku, až přijde čas.

separacniuzkostpes
takže chápete jo? vlbec není důležitá, že pes ej zavřenej 12 hodin denně v kleci, dležitý je ho naučit relaxovat případně meditovat, IMO pak bude potřebovat čůrat tak jednou za měsíc a hlavně nebude každej den otravovat svým zavisláctvím!

Petr
Pokud se vaše další příspěvky nebudou týkat tématu, ale vzájemného osočování, diskuzi zamknu.
To bych se ovšem rozplakal. K smrti rád si píši s paranoidními wankerkami totiž.

separacniuzkostpes
Člen
# Zasláno: 15 Led 2016 07:00
- Nahlásit

Walda

Moc dekuji za vas prispevek. Neco z toho uz nacvicujeme,neco zkusime nove psi spi mimo loznici,což je pro zacatek dobry krok,myslim,ze ji dost pomaha ten druhy pejsek. Kdyz varime nebo cokoli,tak je honime na mista a presne,jdu ji pochvalit,az kdyz je fakt v klidu a jdu nenapadne okolo,tak ji pohladim. Do klece ji prave uz nechci davat, takze cvicime to spani mimo loznici a az se nastehuju,budu trenovat postupne odchody.myslim,ze druhy pejsek ji muze dost pomoct,mame zajisteno venceni v poledne a pritel je brzy doma. Pokud po 14 ti dnech nebudeme daleko.ma pritel moznost si pro ne prijet treba po te zvladnute hodce a postupne to prodluzovat. Verim,ze se to podari, i kdyz nemusi,ale za pokus to stoji. S tim spankem je to nova informace zajimava. Jeste jednou dekuji za vas cas

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Led 2016 09:16
- Nahlásit

separacniuzkostpes
Tak hlavně jak již bylo vícekrát řečeno je třeba, abyste dala nejprve dokupy svou psychiku.
,ale to uz ja jsem podrazdena,vynervovana,co budu delat,coz ze me taky musi citit.

Walda
Člen
# Zasláno: 15 Led 2016 19:10
- Nahlásit

separacniuzkostpes

druhy pejsek ji muze dost pomoct

Naprosto jistě. Moji kluci takhle na psy, které si beru do výcviku, fungují. Držím palce.

Walda
Člen
# Zasláno: 15 Led 2016 19:13 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

zbrnd

Měl by si za separacniuzkostpes dojet a ukamenovat jí za to, že má problémy s fenkou. To je nelepší řešení. Protože první hodit kamenem může jen ten, kdo je bez hříchu.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Led 2016 07:01 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Walda
Měl by si za separacniuzkostpes dojet a ukamenovat jí za to, že má problémy s fenkou. To je nelepší řešení. Protože první hodit kamenem může jen ten, kdo je bez hříchu.
Ale ty popleto!
Já ji jako první zcela normálně poradil.
To je jednoduche, bud ji nekdo ten cas venuje nebo se to tezko zmeni. Zazraky se moc nekonaji, hlavne kdyz bychom to potrebovali.
Byla to ona, kdo začala házet to kamení.
Možná bys ale za ní mohl dojet ty a ukázat ji, že psa dá v poho do kupy, aniž by se mu musel někdo věnovat.

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Led 2016 10:08
- Nahlásit

zbrnd

Já ji jako první zcela normálně poradil.

Univerzální odpověď pro všechny možné dotazy?
S tím bys mohl i do parlamentu.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Led 2016 13:11 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Walda
Univerzální odpověď pro všechny možné dotazy?
S tím bys mohl i do parlamentu.

Tak ono většina problémů jde vyřešit zcela jednoduše.
Není ze sebe třeba dělat vědátora za každou cenu a plantat u toho nesmysly. Tohle až jednou pochopíš člověče ...

Nicméně šla řeč o házení kamenem ... Tvůj pokus plivnout a "mistrně" uhnout se Ti opět moc nevydařil. Asi máš málo klidové energie či co :/

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Led 2016 14:02 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

zbrnd

většina problémů jde vyřešit zcela jednoduše

Fajn, to rád slyším, tak si vyřeš ty svoje.

A teprve potom sem piš.

separacniuzkostpes
Člen
# Zasláno: 16 Led 2016 18:00
- Nahlásit

Walda
Jeste jednou dekuji, jeho nebo ji si nevsimejte,nestoji to za to. Ja uz nereaguji na ty bludy a sprostarny,at pise cokoli
Ted mi akorat hezky lezi na pelisku oba. To zvlada dobre a v noci mimo loznici taky. Jsou ko z bezek Tak uvidime dal

zbrnd
Člen
# Zasláno: 17 Led 2016 16:25
- Nahlásit

Walda
Fajn, to rád slyším, tak si vyřeš ty svoje.
No totok, takový odborník čerpající praxi z knih jakožto ty a uchýlí se k takovémuto stylu komunikace? Kdyby to tak pak Desenský četl, to by asi neměl radost ze svého žáka, což?

A teprve potom sem piš.
Tím chceš říct, že nyní už mohu teda i já určovat, kdy můžeš ethanol a kdy ne?

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání