Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Štěně na vodítku
Autor Zpráva
Kristynaaa
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2015 10:10 - Změnil/a: Kristynaaa
- Nahlásit

Mám štěně 9týdnů a kdyz jdeme z domu ven na vodítko nechce vubec jit, sedne si, nebo me táhne zpět domu..kdyz jsme nekde mimo tak jde sám v pohode, ale kdyz vychazime a vi kde je domov tak je to hruza. Na noseni uz je celkem tezky ted, takze ho vemu jen kousek kdyz fakt nechce..většinou ho fakt tahnu ikdyz to neni asi správně , ale zase si říkám, ze kdyz polevim a budu ho porad nosit tak si na to zvykne...můžete mi někdo poradit? A jeste chce jit za kazdym clovekem, kteryho potkáme a chce po nem skákat a hrát si, nekdy je to az hrozny, protoze ne všem se to libi kdyz po nem chce začít skákat stěně...dekuju

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2015 10:31
- Nahlásit

Kristynaaa

my jsme mrňousa - protože máme u baráku schody z podesty, nějakou dobu vždy z domu vynášeli ( i proto, aby se nestala nehoda a čůral důsledně až venku ), takže to jsme ho vynesli na trávník a tak nějak plynule se přešlo do procházky. /ovšem nesmělo pršet, neb voda zhůry, to prej jako ne, před tím se musí utíkat domů /

Vezměte si sebou nějakou oblíbenou hračku, (podotýkám, je jasný, že to nesmí být vyloženě čůrací venčení, kdy jde o vteřiny ), se štěnětem si trochu zablbněte v chodbě, před dveřmi, pak hračku schovejte (prima by byla pískací, kdyby ho bavila), vyneste ho ven, nechte mu chvíli, jestli se nepotřebuje přeci jen vyvenčit a pak si sedněte o kus dál na bobek, zavolejte, zatleskejte, zapískejte na hračku,když přiběhne, mooc hezky ho pochvalte, odměňte, pohrajte si.... a pak zkuste popoběhnout....

ad zájem o lidi- jo to mrňousové dělají, je nutné být vždy rychlejší (cooož se ne vždy povede ) a psíka nasměrovat na sebe (tzn. pořád se snažím být pro štěndo zajímavý-hrou, hračkou, pamlsky, blbnutím, atd). Zároveň doporučuju, hned - formou hry a odměňování - začít učit prcka že na nějaký signál (povel, písknutí-já mám písknutí) si má sednout a počkat na vás /vhodné vždy když ho potřebujete zastavit, ať už jde o lidi, či psy, nebo jiné situace/. Tím pádem pes vykonává činnost, kterou má dobře naučenou (musíte hodně hodně trénovat, chválit, odměňovat, aby se to zažilo) a nemůže vykonávat činnost kterou by chtěl (utíkat za psem, skákat na lidi a tak)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2015 15:08
- Nahlásit

Kristynaaa
Mám štěně 9týdnů
9týdnů ho máte nebo je 9 týdnů staré?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2015 18:09
- Nahlásit

tady byl podobný dotaz... v tomto věku se to stává...
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_13935_0.html

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2015 19:21
- Nahlásit

Xerxová
v jakym veku? na 9 tydnu ten dotaz moc nesedi ne? tak predpokladam tu druhou verzi, ze ho tazatelka 9 tydnu ma ..

Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2015 19:30
- Nahlásit

zbrnd teď jsem koukala Betce do deníčků a v září už průzkumničila bez potíží. Byly jí tři měsíce a kousíček... Takže někde kolem toho desátého měsíce to začínalo. V lese, na výletech byla vždy v pohodě - ale od branky nechtěla ani za nic.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2015 09:35 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Tak 3 mesice jsou preci jen 12+tydnu a v tomhle veku mi prijde rozdil 9 nebo 12, navic zadavatelka pise, ze na noseni uz je celkem tezky, tak to mi taky prislo trochu zvlastni, mozna je to baskervill nebo zadavatelka minivelkokynolog.
Jako ja to nevylucuji jen mi to prinde zvlastni, kor ze se neda/neumii s takovym mrnousem "domluvit" jaksi tak nejak prirozene. hakt asi ma strasny ego nebo pak treba esliva to neni patologie :/

Xerxová
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2015 11:00
- Nahlásit

mám tam chybu - kolem desátého týdne to začínalo - kolem třetího měsíce končilo.
Ale Night taky chvíli nechtěl od branky - a přivezli jsme si ho dvanáctitýdenního... takže věk bude "posuvný"... Ale jeho to brzy přešlo - to mohla být i prostá změna prostředí... a chvilka adaptace

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání