Kristynaaa
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2015 10:10 - Změnil/a: Kristynaaa
- Nahlásit
Mám štěně 9týdnů a kdyz jdeme z domu ven na vodítko nechce vubec jit, sedne si, nebo me táhne zpět domu..kdyz jsme nekde mimo tak jde sám v pohode, ale kdyz vychazime a vi kde je domov tak je to hruza. Na noseni uz je celkem tezky ted, takze ho vemu jen kousek kdyz fakt nechce..většinou ho fakt tahnu ikdyz to neni asi správně , ale zase si říkám, ze kdyz polevim a budu ho porad nosit tak si na to zvykne...můžete mi někdo poradit? A jeste chce jit za kazdym clovekem, kteryho potkáme a chce po nem skákat a hrát si, nekdy je to az hrozny, protoze ne všem se to libi kdyz po nem chce začít skákat stěně...dekuju
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2015 10:31
- Nahlásit
Kristynaaa
my jsme mrňousa - protože máme u baráku schody z podesty, nějakou dobu vždy z domu vynášeli ( i proto, aby se nestala nehoda a čůral důsledně až venku ), takže to jsme ho vynesli na trávník a tak nějak plynule se přešlo do procházky. /ovšem nesmělo pršet, neb voda zhůry, to prej jako ne, před tím se musí utíkat domů /
Vezměte si sebou nějakou oblíbenou hračku, (podotýkám, je jasný, že to nesmí být vyloženě čůrací venčení, kdy jde o vteřiny ), se štěnětem si trochu zablbněte v chodbě, před dveřmi, pak hračku schovejte (prima by byla pískací, kdyby ho bavila), vyneste ho ven, nechte mu chvíli, jestli se nepotřebuje přeci jen vyvenčit a pak si sedněte o kus dál na bobek, zavolejte, zatleskejte, zapískejte na hračku,když přiběhne, mooc hezky ho pochvalte, odměňte, pohrajte si.... a pak zkuste popoběhnout....
ad zájem o lidi- jo to mrňousové dělají, je nutné být vždy rychlejší (cooož se ne vždy povede ) a psíka nasměrovat na sebe (tzn. pořád se snažím být pro štěndo zajímavý-hrou, hračkou, pamlsky, blbnutím, atd). Zároveň doporučuju, hned - formou hry a odměňování - začít učit prcka že na nějaký signál (povel, písknutí-já mám písknutí) si má sednout a počkat na vás /vhodné vždy když ho potřebujete zastavit, ať už jde o lidi, či psy, nebo jiné situace/. Tím pádem pes vykonává činnost, kterou má dobře naučenou (musíte hodně hodně trénovat, chválit, odměňovat, aby se to zažilo) a nemůže vykonávat činnost kterou by chtěl (utíkat za psem, skákat na lidi a tak)
|