Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Koupání psa
Autor Zpráva
Aný77
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2015 12:13
- Nahlásit

Ahoj ,
Mám 11 měsíčního pejska, dnes sem ho koupala podruhé v jeho životě.Vyválel se v rybině .Napustila sem trochu vlažné vody, dala na dno vany ručník.psa nalákala do koupelny do vany sem ho musela dát i když kladl odpor...Obrovský chválení klikání klikrem...Vzala sem kelímek a polívala ho vodou a už začal hystericky kňučet pak šampon a to už byl zápas..i přes všechnu chválu se snažil dostat z vany a brečel...Když byl napěněnej tak mi vyklouzl(má dost sílu) a šel se schovat tak sem ho musela znovu dát do vany a osprchovat z něj šampon....vlezla sem k němu a držela ho a sprchovala jinak to v tu chvíli nešlo.pak se šel uraženě schovat za křeslo a nejde si ani pro pamlsek :/ tak se ptám co sem udělala za chybu nebo jestli máte někdo radu jak ho příště vykoupat za odpovědi děkuju

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2015 12:17
- Nahlásit

Aný77
mrkni sem a pokud se ti nelibi, ze ho tam nasilim umejes (to nekteri lidi delaj) tak ho spis pomalu ucit, ze to je OK. nemusi to mit rad, ale lepsi, kdyz to zvlada.

Aný77
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2015 12:22
- Nahlásit

cerenej caj
Děkuju no násilí právě používat nechci a on fakt vyvádí...to samí dělá při stříhání drápků (i když denně chodí přes beton tak je nemá obroušený) takže musím stříhat a to se mi skoro nikdy nepovede

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2015 12:27
- Nahlásit

Aný77
nejlepsi je asi pomaly nacvicovani, kdyz cvicis s klikrem, o to to mas jednodussi ze vis, jak se s tim dela a ze se nekdy musi po mlaych kouskach, takze treba postupne jen do vany, pak jen namocit tlapky a tak, stejne jako s drapkama napred treba jen kleste u drapku, pak se dotykat a tak... nevim, jak nakonec koupat nikdy nemusela a s drapama to byla metoda - tak to nasadim, co na to renou - nic, skvely, zkusim fiknout drap - nic, skvely, muzu fiknout i druhej

Aný77
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2015 12:31
- Nahlásit

Tak to se máš s těma drápkama no já ho občas zkusím do vany postavit jen tak bez vody a pak je namočit jak si psala to mě nenapadlo děkuju

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2015 14:28
- Nahlásit

Aný77
pokud si s takovyma situacema nevite rady, prosim nepouzivejte klikr

násilí nijak extrémně nevadí, pokud to psa nebolí, pes chápe, co mu oním násilím sdělujete a nedojde k ujmě

ručník ve vaně byl proti klouzání= vetsimu pocitu bezpeci? IMO rozumný

ta manipulace s nim by mela byt proste jednoznacna i ta vana se da prevest na zabavu, samozrejme je to casove narocnejsi

rozhodne by nemel bojovat, kdyz to dovolite, bude to vyuzivat nejspis i u jinych prilezitosti, to je zcela spatne

impact
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2015 14:38
- Nahlásit

Aný77
.....nalákala do koupelny do vany sem ho musela dát i když kladl odpor...
....Obrovský chválení klikání klikrem...
....i přes všechnu chválu se snažil dostat z vany a brečel..

Možná by stačilo kolem toho nedělat tolik scén. Prostě ho postavím do vany a umývám. Pokud se kroutí, drknu do něj a klidně mu řeknu stůj. A pokračuju, dokud ho neumyju. Nějaký vtírání se hlasem, lákání, přesvědčování, obrovský chválení, klikání a prát se s ním, i když ho chválím? Na co?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2015 14:57 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Souhlas s impact!
O tom lákání jsem chtěl napsat, ale skleroza mi to neumoznila.
Proste celej proces je treba brat jako neco normalniho udelat z nej zabavu, hru apod.
Opravdu pokud nemate jasno v techto vecech, ktere jsou dost zakladni, ten klikr nepouzivejte, je pravdepodobne, ze s nim nadelate vic skody jak uzitku, nic ve zlym.

Aný77
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2015 15:24
- Nahlásit

zbrnd impact
děkuji za rady, klikr sem použila když byl chvíli v klidu nebo potichu a přiblížil se aspoň trochu k vaně,( a to z obýváku do koupelny pak už dál sám nešel a chtěl se jít schovat) ne v těch horších momentech A tolik scén...no já mám problém už jenom s tím postavením do vany.Je schopnej se zapřít ale nenalákám ho tam ani na jeho nejoblíbenější pamlsky a když ho prostě normálně vezmu a jsem úplně v klidu tak on strašně vyvádí...tak odměňuji klikám a chválím každý klidný moment

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2015 15:49
- Nahlásit

Aný77 dost dobře nechápu, jak zvládnete držet psa, koupat psa a ještě klikat. Buď klikáním pomalu učím psa se přiblížit, nechat se opláchnout (možná vlna veder by k tomu byla fajn)... ale pokud MUSÍM (tedy neučím ho to) vykoupat zvíře, které se brání, tak se mu plně věnuju, mám plné ruce práce aby se to rychle a pořádně zvládlo... a nevím, kdy při tom klikáte tak, aby to bylo přínosem.

Aný77
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2015 15:53
- Nahlásit

Xerxová
No to jsem napsala špatně..klikala sem abych ho dostala do koupelny, další klik když byl ve vaně ale pak už jsem musela klikr odložit, protože by už nešlo klikat když sem měla plný ruce psa

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2015 01:35 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Aný77
.klikala sem abych ho dostala do koupelny
jakože ho lákáte na to klikání, aby přišel do koupelny?
a co máte za pejska? kolik váží?

Neumi
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2015 06:47
- Nahlásit

když ho prostě normálně vezmu a jsem úplně v klidu tak on strašně vyvádí...tak odměňuji klikám a chválím každý klidný moment
si myslím, že tohle už je špatně, pokud ten moment je fakt moment a výsledek byl negativní (dle úvodního popisu). Takže zcela upřímně bych se na vanu vykašlala, umyla ho mimo (a ne že to nejde, jde) a na vanu ho učila postupně....pokud chceš klikat, tak za kroky dobrovolné

Aný77
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2015 10:47
- Nahlásit

zbrnd
ne lákala sem ho na pamlsek a když se přiblížil směr koupelna tak sem klikla..aby věděl že to je dobře...to bylo špatně ? mám křížence : americký pitbull teriér x americký stafordšírský teriér x jack russel teriér váží 17 kg.
Neumi
ne klikla sem jen v momentě když to udělal správně tím myslím to přiblížení ke koupelně kdy se přiblížil sám, tím že šel za pamlskem

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2015 19:16
- Nahlásit

Aný77
to bylo špatně ?
ano, nejspíš zcela - samozřejmě pokud dobře chápu, jak to bylo

chválit ho za to, že jde směrem někam je .. no rekneme nanic

kazdy pejsek by mel mit zakladni ovladatelnost takze by mel dostat nejakej povel treba privolavaci a mel by na nej dostavit tak, jak je naucen a je jedno jestli do koupelny nebo kamokoliv jinak kde je zrovna jeho panecek/privolavatel/partak/psovod

takze pokud by mel dostat nejakou pochvalu/odmenu/oznaceni tak az ve chvili kdy vykona, to co ma

no ale to jsou fakt zaklady, pokud to fakt mate jak popisujete, mela byste to rychle napravit tak, aby vam ta komunikace fungovala

Nancy
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2015 21:36 - Změnil/a: Nancy
- Nahlásit

Můj pes taky nenávidí koupání šamponem,ale já se ho neptám.Nasoukám ho do vany (má 35 kg) a mydlím.Pokud se snaží zdrhnout,řeknu ''stůj''.Klidně bych ho držela i násilím,ale on ví,že nesnesu odpor... A že bych ho prosila,ať vůbec vleze do koupelny?Ani omylem,pokud má problém,vezmu ho pod břichem a bez diskuze.
Ale já jsem prej místní tyran,čístím těm nebohým pejskům uši a oči-chůůůdáci.A vyžadují výbornou poslušnost,v dešti s nimi lítám venku,do tramvaje jim dám kovový koš a nutím je tahat pneumatiku...Já jsem proslulý postrach místních důchodců.
Ale já už jiná nebudu...

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2015 22:19
- Nahlásit

Nancy
nutím je tahat pneumatiku
jsem proslulý postrach místních důchodců.
nj, nesmíš jim tou pneumatikou podrážet nohy

Aný77
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 09:25
- Nahlásit

zbrnd
Ok díky za názor... normálně má přivolání perfektní ale jak vidí, že se napouští vana a on by měl jít do koupelny schová se a nechce vylézt, tak sem myslela že ho pochválím za každý krok co se přiblížil ke koupelně
Nancy
To se máš, že ti zůstane stát jinak to tyranství jako pes venku v dešti a tak to jsme na tom stejně můj pes když zmokne tak má staženej ocas klepe se a kopíruje obrysy baráků aby se ho ani kapka nedotkla ....ale do řeky normálně chodí a plave

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání