| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2015 11:33
- Nahlásit
Takže jsem to dnes ze sousedky dostala: ta její feňule nebyla kastrovaná, ale byla jí jen odebraná děloha kvůli těžké pyometře. Což je k h...u a nepochopím, proč už to neudělali celé, páč pozitiva ponechaných vaječníků nevidím veskrze žádná Ona je z toho momentálního stavu taky na prášky
|
impact
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2015 11:42
- Nahlásit
anilam
Většinou chodíme na 30m stopovačce, pes stále potřebuje kontrolu (neumí se držet smečky, takže bychom ji jinak museli stále přivolávat, což by nám povel kazilo)
No já takhle přivoláváním učím snad všechny naše bezprizoráky a zatím se mi daří. A naši adopční rodičové bývají nadšení tím, jak naši psi umí perfektně přivolání (pokud si ho časem sami nezkazej ). Nedělám to teda povelem ke mě, ale povelama - na cestu, zpět, pomalu. Pes má většinou stopovačku první dvě tři procházky a pak na to jdu jen hubou a neustálým monitoringem psa a ona si za pár dní přijde na to, že je určitý okruh, ve kterým se má držet a je to. A přivolání si tím teda nekazím. Podle mě jsou to dvě různý věci - dovolený akční rádius a přivolání.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2015 11:43
- Nahlásit
Walda¨
Předsudky jsou k ničemu. Lepší je ke psovi přistupovat otevřeně a citlivě, ukázat mu, jak to v nové smečce chodí a o minulost se nestarat.
Taky si myslím...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2015 11:46 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
dovolený akční rádius
primo dechberouci, jak my lide jsme domyslivi, jak si jsme schopni lhat
|
anilam
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2015 10:57 - Změnil/a: anilam
- Nahlásit
Děkuji moc odpovědi
Reakci na témata, co se objevila vícekrát zkusím hromadně- co odstavec, to jedno téma:
Kastraci jsme prováděli u svého veta (i když firma, co pokusy prováděla, kastraci chtěla provést v roce sama, ale chtěla jsem to mít pod kontrolou, plus vzít psa zpět, to bych jí neudělala). Známe se léta a je jeden z (nej )lepších- vzal všechno, prý to jinak ani nedělá. Je pravda, že je ve věku, kdy by teoreticky došlo k dalšímu cyklu... takže "vzpomínka na hárání" by roli hrát mohla.
Všechna neinvazivní vyšetření jsem si nechala provést znovu u svého veta hned při převzetí psa. Důvěřuj, ale prověřuj Fyzicky je pes, doufám, v pořádku. Ty pokusy nebyly drastické-> přežila:/ Mentální stav psa je problém- do 9m klec/venčení prý na trávník (i když kálela/čůrala zásadně do pelechu:/), žádný kontakt se ostatními psy- pokud nepočítáme v oddělených klecích, lidi se neustále střídali a různou mírou psovi ubližovali, ani jméno neměla... No pracujeme na tom, pokroky dělá neuvěřitelné, je to chytrá a snaživá holka, ale prostě stále mi občas sklouzává zpátky:/
Komunikace s firmou? No to moc nevyšlo:/. Přebírali jsme ji z dohodnutím, že necháme psovi jednou za půl roku odebírat krev (pokračování pokusu- souhlasila jsem, no lepší než kdyby tomu vystavili nová štěňata:/), ale potom najednou přišli s tím, že jí chtějí aplikovat (prý) booster očkování a to jsem to ukončila. Nenechám svému psovi píchat něco (když mi neřeknou přesně co, následky nevjímaje) od lidí, kterým jsem už v tu chvíli nevěřila ani slovo... dlouhá story, tady bezpředmětná.
Začala jsem s ní dělat "mushing" (po česku;), docela to jde. Stopování- máme zatím trochu problém- to soustředění je stále hrůza, na žrádlo mi kašle (a to zkoušíme i uzeniny/sýry- já vím, já vím:/). Ještě tak hledá mě... jo a zvířátka, ale to cvičíme jen vystavování. Zlepšuje se to, pomalu, ale jistě.
|
anilam
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2015 11:03
- Nahlásit
Birma
Tak labík v ní je a přesně, jakmile je unavenější, tak je to s poslušností horší... Zkoušíme odložení/stopování/vystavování/i blbý pohled do očí je problém - dá se ještě jinak pracovat venku na klidu/soustředění?
Upřímně byly doby, kdy jsme cvičili i žebrání... asi jako jediní na světě ))
|
anilam
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2015 11:14
- Nahlásit
Walda
Přivolání 4x do minuty? Vážně? No, zkusit to můžeme... pochopí tím, co to znamená držet se smečky i když je na volno?
Schovávání nepomáhá, pes (i když má v sobě ohaře!) nejde po stopě, vyděsí se a letí pryč (většinou směrem zpět). Když je s někým, tak po mé stopě jde.
|
anilam
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2015 11:30 - Změnil/a: anilam
- Nahlásit
Pouštění- jako mě nevadí ji mít na stopovačce, případně vodítku, když jdeme do centra. Pracuje s oběma skvěle, ale chtěla bych ji nechat hrát si se psi. Není dobře socializovaná- psí projevy moc nechápe. Díkybohu nereaguje (zatím) agresivně- strach na rychlejsí pohyb klidně během hry, na druhou stranu třeba nadšení i na varovné vrčení typu ke mně radši nechoď...
Je mladá (budou jí dva roky v červnu) a já bych nerada, aby se její strach/nejistota časem přeměnil v agresivitu. Chci, aby byla v rámci možností sebejistá. No ale jestli začně zdrhat, tak je to jasné...
Je možné, že někteří psi jsou útěkáři i při dobře zvoleném přístupu k nim? Vždy jsem si myslela, že je to nezvládnutou výchovou...
Nikdy jsme s tím problém neměli (všichni mí psi byli z útulků- přesněji 2, co jsem za život stihla mít) no a buď jsem teď trestaná za svou pýchu, nebo dělám něco špatně- doufám v to druhé...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2015 14:52 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
anilam
Vážně?... pochopí tím, co to znamená držet se smečky i když je na volno?
Ano, vážně, a ano, pochopí.
Ale ještě jednou zdůrazňuji, že to není přivolání z odložení v leže za pohybu, na cvičáku, jako cvik. To je něco jiného.
Je to přivolání jako projev vůle vedoucího smečky, že pes nemá být tak daleko, že je potřeba přijít blíž z nějakého důvodu, podrbat se, potahat o hračku, dostat pamlsek, jít chvíli u nohy... cokoli. Vedoucí smečky má naprosto přirozené právo říkat ostatním, aby cokoli udělali, ale musí to dělat tak, aby to ostatním dávalo smysl a důvěru ve vedoucího to upevňovalo, ne jí bořilo. S takovým přivoláním nemusíš šetřit a na základě takového opakovaného přivolání časem zjistí, že se má držet blíž.
A ještědvě věci:
Po přivolání je povel "volno" vlastně stejně důležitý, jako přivolání samo. Bez toho se neodchází.
A jakmile zjistí, že tvým záměrem je držet smečku pohromadě a začne se chodit "hlásit" sama od sebe, bez přivolání, je třeba odměňovat i tyhle příchody.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2015 21:51 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
anilam
K tomu přivolání se to těžko radí - každý jsme jiný, to se samé pesan. Já si obecně ale myslím, že můžete klidně přivolávat "hodně často" možná by se z toho dalo udělat něco jako hra ... samozřejmě hra má mít pravidla. Někdo zblbne psa do balonku, tak proč ne třeba do přivolání...samozřejmě vždy platí vše s mírou ... v podstatě to jsou ale jen bláboly, důležitý je ten váš vztah jako s pesou, pokud tam bude důvěra, bude to vždy snažší..ale to Vy ostatně víte.
Pes může být útěkář a nezměníte to. Ale v podstatě pak jde o nemoc/deviaci. Třeba když prostě lidí nemá rád, nemusí je, nesnáší je nebo třeba je nemocnej jinak na škopek ... to máte jak u lidí ... taky jsme různí a mnohdy velmi "posunutí".
|