| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 18:39
- Nahlásit
birma
Z pohledu tvýho psa máš zasahovat ty, protože ty jsi ta, kdo ji má chránit
Ano, ale z pohledu reseni dany situace by asi mela pracovat s Papusi hlavne panicka, kor kdyz si psala vyse, ze:
a nenutila bych se podřizovat čubu, která je nedůvěřivá k lidem a skrze vás čtyř by si měla naopak budovat svůj dobrý vztah k nim.
|
myslivcovamarketa
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 18:40
- Nahlásit
Na přednášku se pokusím jít, vypadá zajímavě. Problému nepomohlo, když jsem včera odešla do školy a když jsme se po 5 hodinch vrátila domů zjistila jsem, že majitelka Papuši se snažila holky "udobřit", bohužel tím že se snažila dávat jim pamlsky když seděly vedle sebe a bůh ví co všechno, což 3x vyústilo v napadení, a potom se jí nakonec fenky ppraly i venku, nenapadlo by mě že bude něco takového zkoušet, když jsem odcházela nechala jsem psa zavřeneho v pohoji a informovala holky že tam má zůstat. Pokusy byli zstaveny a Jak radíte, pejsci pujdou od sebe
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 18:42 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit
myslivcovamarketa
že se snažila dávat jim pamlsky když seděly vedle sebe
Tohle není z principu blbě, naopak. Ale chce to trošku znalostí a citu, vědět, co dělám a proč, jinak se to celé podělá tak, jak píšeš... :-/ A hlavně nechápu to opakované napadení - jednou, budiž, to se může stát, ale třikrát po sobě a pak ještě venku?
Já mám dojem, že si tvoje spolubydlící s rumunskou pouliční fenkou ukousla větší sousto, než na jaké stačí. Protože toho evidentně o psím chování moc neví... A bohužel na to doplácí hlavně tvoje fenka...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 18:43
- Nahlásit
myslivcovamarketa
ještě přidám obecnou radu, kolem hárání se situace pravidelně zhoršuje.
majitelka Papuši se snažila holky "udobřit", bohužel tím že se snažila dávat jim pamlsky když seděly vedle sebe a bůh ví co všechno, což 3x vyústilo v napadení,
majitelku bych asi pokousala
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 18:46 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
Fifi
z pohledu reseni dany situace by asi mela pracovat s Papusi hlavne panicka, kor kdyz si psala vyse, ze:
To jasně! Jen vidím rozdíl mezi prací se psem, tlačení na cizího psa a krátkym zásahem ve chvíli vznikajícího konfliktu
Edit: prostě neřeším a nevychovávám cizího psa, ale ve chvíli, kdy vidím, že ve vteřině půjde po mém, tak zasáhnu. Protože v tu chvíli je pro mě důležitější, aby neměl psychickou újmu můj pes, než to, že ji bude mít ten druhý.
|
myslivcovamarketa
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 18:47
- Nahlásit
kachna_ Ano majitelku jsem málem pokousala, a je mi jedno jak moc dobře to myslela. Gina z toho měla trauma a já málem vyletěla z kůže. Ty pamlsky opravdu nejdou, Papu se po Gine ožene okamžitě když ona si vezme pamlsek. Krmení hraní mazlení a takové věci tudíž děáme pouze uplně odděleně, jen jsme doufala že nějaký společný pohyb po bytě by se mohl podařit
|
kachna_
Člen |
- Nahlásit
aňoňouma
Tohle není z principu blbě, naopak. Ale chce to trošku znalostí a citu.
nj, ale jestli na to byla sama, tak měla, když nic jinýho, málo rukou.
|
Fifi
Člen |
- Nahlásit
myslivcovamarketa
že majitelka Papuši se snažila holky "udobřit", bohužel tím že se snažila dávat jim pamlsky když seděly vedle sebe a bůh ví co všechno, což 3x vyústilo v napadení, a potom se jí nakonec fenky ppraly i venku
Moc pekny. Pracujte si proste kazda se svou fenou, az se hormony zklidni, muzete pracovat spolecne, obe panicky a obe feny pohromade.
když jsem odcházela nechala jsem psa zavřeneho v pohoji a informovala holky že tam má zůstat.
Snad bude tvy prani respektovat. Nebo si pokoj zamykej.
|
myslivcovamarketa
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 18:50
- Nahlásit
birma tak já se pletu jen do toho krátkého zásahu při vznikajícím konfliktu. Možná jsem to špatně pojmenovala podřizováním, prostě si k ní v co největším klidu stoupnu, zahradím cestu mezi ní a Ginou a "donutím" jí zacouvat a jít jiným směrem bez doteků, jen max řeknu já tě vidím běž na místo, nebo tohle ne, nebo jen ne. Jen sklopí uši a jde si po svém, nebezpečí zažehnáno. Na tom přeci není nic špatného ne? Snažím se ukončovat rozbroje bez bytečných emocí
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 18:51 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit
kachna_
To není o počtu rukou. Spíš o tom, vědět, jak blízko u sebe si můžu dovolit psy posadit, v jakém pořadí jim dávat pamlsky, kdo jich má dostat víc... a umět číst jemné signály, které psi vydávají.
myslivcovamarketa
Ty pamlsky opravdu nejdou, Papu se po Gine ožene okamžitě když ona si vezme pamlsek. Krmení hraní mazlení a takové věci tudíž děáme pouze uplně odděleně, jen jsme doufala že nějaký společný pohyb po bytě by se mohl podařit
Pokud je Papu takhle šíleně majetnická, tak žádný společný pohyb po bytě v tuhle chvíli nepřipadá v úvahu. Protože nikdy nevíš, kdy si vezme do hlavy, že nějaký spadlý drobek nebo kolemjdoucí člověk je JEJÍ. Na té majetnickosti jde samozřejmě zapracovat, ale to by si s tím majitelka musela dát hodně velkou práci a hlavně nic "nezkoušet" jak včera, ale hodně si toho nejdřív načíst a ideálně se i domluvit s nějakým výcvikářem.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 18:56
- Nahlásit
myslivcovamarketa
Ty pamlsky opravdu nejdou, Papu se po Gine ožene okamžitě když ona si vezme pamlsek. Krmení hraní mazlení a takové věci tudíž děáme pouze uplně odděleně, jen jsme doufala že nějaký společný pohyb po bytě by se mohl podařit
Njn, hamtava, hamizna, nevyrovnana fena s nejasnym puvodem, ktera se snazi si kontrolovat zdroje. Od mazleni, zradla, po pohyb druhy feny.
Nez se snazit o volnej pohyb v byte, radsi se pokusit o spolecnej pohyb venku, jen za pritomnosti obou panicek. Kazda si vyjit nekam jinam, feny utahat, nejen fyzicky, pak se potkat, povencit, bez hracek a situaci, kdy hrozi konflikt. Vic prace asi bude na strane majitelky Papu, jsem zvedava, jestli si to tady taky procte?
A pak prijit s utahanyma stenecima fenama do bytu, kde jsou jasny pravidla a restrikce, ala nepotkavani se a je to.
|
myslivcovamarketa
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 19:00
- Nahlásit
aňoňouma
Moc děkuji za rady, máte pravdu. Zkusím sem za měsíc hodit zprávičku jak jsme na tom, nejhorší je, že mem (a Giny) pokoji si ty potvory hrajou na posteli a jako by byli nejlepší kamarádky, ale Gna překročí práh do chodby a je oheň na střeše.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 19:00
- Nahlásit
myslivcovamarketa
prostě si k ní v co největším klidu stoupnu, zahradím cestu mezi ní a Ginou a "donutím" jí zacouvat a jít jiným směrem bez doteků, jen max řeknu já tě vidím běž na místo, nebo tohle ne, nebo jen ne. Jen sklopí uši a jde si po svém, nebezpečí zažehnáno.
A co ta fena dela pak? Sklopi usi, lehne si na pelech a bubla to v ni? Ty emoce, jeji asi potreba po kontrole zdroju, frustrace, ze to pod kontrolou nema..
Na tom přeci není nic špatného ne?
Je, je to spatny. Z myho uhlu pohledu bych sla zavrit Ginu a privolala labilku Papu a odmenila ji za povel, cvik. Nabidla bych ji hracku, potahala se s ni, at jdou ty jeji emoce ven. Takhle je jen jak papinak, protoze samy ne a ne.. Ale co ano?
|
myslivcovamarketa
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 19:03
- Nahlásit
Fifi Ano, s tím uplně souhlasím, venku by to mohlo být možné. Ještě asi nasadíme Papu venku stopovačku abychom jí mohly okamžitě napomenout kdyžtak co myslíte je to dobrý nápad?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 19:07
- Nahlásit
myslivcovamarketa
já bych se jistila i náhubkem.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 19:18 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit
myslivcovamarketa
zahradím cestu mezi ní a Ginou a "donutím" jí zacouvat a jít jiným směrem bez doteků, jen max řeknu já tě vidím běž na místo, nebo tohle ne, nebo jen ne. Jen sklopí uši a jde si po svém, nebezpečí zažehnáno. Na tom přeci není nic špatného ne?
Tohle je špatně úplně celé. Vysvětlím proč.
Ta fena má nějaký problém. Z nějakého důvodu, který ve výsledku ani není moc podstatný, jí v mnoha situacích šíleně vadí přítomnost tvé fenky. Nebo jí možná vadí něco jiného a na tvé fence si to jen vybíjí, těžko říct. Do hlavy jí nevidíme a přes internet už vůbec ne. Nicméně fakt je, že má nějaký problém, a tento svůj problém si řeší tak, že do tvé fenky vlítne a zrube ji. Tím, že ji "odtlačíš" se staženýma ušima podřízenou na pelech, se její problém nevyřešil. On pořád trvá. Jen jsi jí zakázala, aby si ho řešila, což ve výsledku přidává celé situaci na stresu a problém se tím jen zvětšuje.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 19:21
- Nahlásit
myslivcovamarketa
Ještě asi nasadíme Papu venku stopovačku abychom jí mohly okamžitě napomenout kdyžtak co myslíte je to dobrý nápad?
Jak napomenout? Pres stopovacku? Nevim, jak si to predstavujes. Zna ta fena snuru, stopovacku? Jestli ne, tak ji na ni musi nejdriv zvyknout jeji majitelka, pracovat s ni a fenou separe. Snura neni na napominani, jen na kontrolu a navyknuti nejakyho akcniho radia, kde se pes pohybuje, nauceni privolani. Kdyz se pes neovladatelne riti na snure , a jeste do ni zasmodrcha pripadnou obet, pruser navic.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 19:38
- Nahlásit
Tak ta spolubydlící fenka přišla z pekla do ráje a teď holt se snaží zuby nehty držet si co získala, takže je i její jednání pro mě pochopitelné.
Potřebuje mít hlavně jistotu u vlastní paničky, panička musí být naprosto vyrovnaná a vědět co a proč dělá, ať už dělá cokoliv. Ale celý je to běh na dlouhou trať.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 19:41
- Nahlásit
Navíc jestli byla fenka na ulici a teď je v bytě, tak to je super šok a dost omezení svobody, ono co nám přijde úžasný, polodivokýmu psovi tak připadat nemusí...
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 19:45 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit
ssshhhhh
Tak ta spolubydlící fenka přišla z pekla do ráje
To je náš pohled. Ona to může vidět úplně jinak. Ale to není pro tuhle debatu podstatné - podstatné je, že je to pouliční fenka, která se odmalinka denodenně učila, že co si nevybojuje, to nemá, a že jakýkoliv pes blížící se k něčemu, co vnímá jako "svoje", jí to chce sebrat.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2015 20:32
- Nahlásit
aňoňouma
podstatné je, že je to pouliční fenka, která se odmalinka denodenně učila, že co si nevybojuje, to nemá,
jj, Májuška má hodně podobnou minulost
|