Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Přes noc trpí úzkostí
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Matt
# Zasláno: 4 Říj 2014 22:13
- Nahlásit

Ber to s nadhledem, já také nikoho nepřesvědčoval, co více, nějaký obecný názor nechám plavat, přesto mi to bylo omláceno o hlavu, i když to byl můj osobní názor.

Nechť se má pes fajn, nechť se nezničí vztah a nechť toho magora naučím v klidu sedět a čekat na opakování aportu tak, si sousede nemysleli, že ním na zahradě vyrostl fotbalový stadion.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 22:15
- Nahlásit

Matt
Psala jsem australsti domorodci,nikoli australske zeny. Meli to tak vsichni.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2014 09:07 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

birma

více méně pohromadě.
víceméně lze říci, že máš víceméně pravdu ovšem víceméně bych z toho vyřadil situace, kdy smečka odpočívá víceméně každý zvlášť

jinak ten obrat je úžasný, vyloženě odpovídá charakterizuje svého "otce" víceméně disidenta víceméně rozprodavšiho víceméně celý národ a jeho svobodu. Ale to jen tak OT. že jsem si na něj zrovna vzpomněl.

PPS: můj chlap spí taky se svýma psama v posteli, jsem si dost jistá, že ženská není
Haha, nedávno mi Vlčáčková psla, že máš přítelkyni, tak nevymýšlej

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2014 09:14
- Nahlásit

Jancae
mi oznámil, že u něj ten pes skončil a že ho bude ignorovat. Když jsem mu řekla, že to, že na něj bude kašlat bude mít za následek maximálně to, že pejsek bude kašlat na něj, jeho reakce vypadala tak, že je mu to naprosto jedno
No hele když už to zde tak otevřeně píšeš, zareaguji.
Promiň pokud Ti ta reakce bude nepříjemná, nepíši ji, abych do tebe vrtal či Tě řešil, nečekám na to žádnou reakci, nepotřebuji ji, klidně pokud mě požádáš a já si všimnu, tu reakci následně smáznu.
Ale mi prostě přijde, že jsi sem přišla řešit problém s přítelem a ne problém se psem. Takže myslím, že by sis měla uvědomit, do jaké míry to tak je a není a podle toho se zachovat. Tím nechci sdělit, že máš podnikat takové či makové kroky vůči příteli jen vím, že kvůli dobra psa by bylo dobrý si uvědomit, že proiblém není s pesanem

Xerxová
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2014 11:39 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

u nás pes má přístup do ložnice. Jeden z důvodů se jmenuje torze žaludku. Plemenná příslušnost nás bohužel nutí na toto onemocnění myslet. A největší úmrtnost na torzi je jednoznačně u psů, kteří jsou v noci sami... Neboť nejvíc torzí přichází v noci a ráno bývá pozdě...
Nikdy psi v noci neotravovali - a pokud chtěli náhodou výjimečně ven, pak k tomu měli důvod. A raději vstanu a jdu na zahradu, než čistím koberec A taková hvězdná noc či mlžný úsvit je i hezký zážitek
poznámka: až teď jsem zjistila, že torze už je zmíněná o nějakou tu stránku dřív... Jak je vidět, nejen u nás je to strašák...

birma
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2014 13:44
- Nahlásit

Matt
i když to byl můj osobní názor.
tak promiň, vyznělo mi to jako nějaká naprostá a definitivní pravda, nikoliv osobní názor

zbrnd
víceméně lze říci, že máš víceméně pravdu
máte pravdu pane. Mé poslední bdící mozkové buňky nezvládly lépe vyjádřit, že pro svou představu odpočívající smečky nemám reálné podklady z výzkumů a proto nevím, jak blízko či daleko od sebe její členové leží a zda odpočívají vždy do určité maximální vzdálenosti od sebe nebo se toto liší v závislosti na dni v týdnu, terénu, množství potravy a celosvětové ekonomické situaci Že tedy mám jen pocit a přijde mi to logické, že jsou spolu a ne každý zvlášť

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2014 14:01 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

birma
tojefpohodokoncesimyslimzepravenatomnetutostejnean imoclepevyjadritnejde

Baggie
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2014 14:20 - Změnil/a: Baggie
- Nahlásit

Jancae
No, přítelův postoj není v pořádku a pes určitě cítí, že od něj není chtěný. Myslím, že v tomhle je opravdu velká část problému.
Vy byste všichni dohromady měli být smečka, čili jejich vztah by měl být minimálně na úrovni, že se respektují...
A váš přítel momentálně existenci psa ve vašem obydlí nerespektuje EDIT - tím obydlím nemyslím ložnici, ale obecně existenci tohoto konkrétního psa ve vaší SPOLEČNÉ domácnosti.
Předpokládám, že přítel odmítá pochopit, že ten pes je v takové psychické zádeli, že je potřeba se s ním takto "crcat". Ano - takhle on to vidí. Nikoliv, že pes potřebuje pochopení a lásku, aby se srovnal, ale trošku přitvrdit, aby se "pes hodil do latě".
Moc doufám, že až přítel uvidí první výsledky - uvidí, že vy s tím psem komunikujete, pes reaguje, mění se a v podstatě se vy a pes postupně domlouváte, že uzná, že i pes má svoji psychiku a historii.
Protože jestli jsem se s přítelovým postojem trefila, tak těmhle lidem se těžko něco vysvětluje

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2014 16:35
- Nahlásit

sicluceatlux

Napadlo me,ze pes cura a kaka a je ve sresu prave z toho p

jo, to si myslím, že tomu rozhodně neprospívá.

Jancae
Jak dlouho psa máte? Souhlasil přítel s tím, že si psa pořídíte oba? proč se přítel ke psu chová takto?
Důležitější než psovi "neustoupit", jak píšeš, je společné soužití. Aby se pes dobře do smečky začlenil, ale taky se naučil pochpitelně respektovat nová pravidla smečky, do které přišel. Nicméně ty pravdila se mu musí vysvětlil, laskavě a důsledně.Řvaní a panování ve stylu já jsem pán, ty musíš poslouchat a já Ti neustoupím, moc k ničemu nevedou. Mám fenku - taky z útulku. Když přišla neuměla nic, kradla jídlo, bufetila, hodlala spát na postelích, gaučich, křeslech. Důsledně, ale bez řvaní jsme se za pár nocí propracovali k tomu, že teda na postelích ne - ale, podle jejího požadavku jsem musela obětovat dvě mikiny, na kterých si trvala , že bude mít. Opravdu není nutno řvát, spíš se k tomu postavit s humorem, ale důsledně si trvat na svém a být připravená i na kompromis . Ostatní se naučila taky a dneska jí jako jedna z her hodně moc baví hrát si na psa, kterej nebufetí, můžu nechat na zemi talířek s nakrájenou klobásou , ona k tomu přijde, sama bez povelu se otočí a jde za mnou pro odměnu. Proč to píšu- je lepší se snažit se psem se domluvit, než mu velet. Pak je to o parťáctví
Myslím, si stejně jkao sicluceatlux, že přítelovo chování, jen bohužel přispívá k tomu, jak se pes chová.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání