Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Přes noc trpí úzkostí
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Jancae
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2014 18:52
- Nahlásit

Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně mého ročního pejska (voříšek z útluku), je to malé, celkem aktivní plemeno.

Přes noc vždy udělá louži (někdy i více než jednu) a někdy i bobek. Přes den vydrží klidně i 10 hodin, když odcházím z bytu. Vrátím se a je očividné, že spinkal. Ale pokud jde o noc, je to teror, dříve se mnou spával v pokoji (nikdy ne v posteli), ale přítele budilo, když se šel v noci projít, takže jsme mu dali pelech na chodbu (kde tráví noc společně se dvěma kočkami, cca měsíc a půl).
Dělá klasické vylomeniny, trhá lino, snaží se podhrabat, kňučí. Ráno vždy najdu zmíněnou neplechu. Nepřijde mi, že by měl problém to vydržet apod, ale že se přes noc jen bojí. Jen nechápu, co ho k tomu vede, když přes den je to v pořádku.
Vyběhaný je dost, do pelechu jsem mu dala na pár dní staré tričko, aby si zvykl.

Prosím, poraďte, už jsem zkoušela snad všechno, být na něj přísná a vyhubovat mu, být asertivní a v klidu, louže a bobky ignorovat, abych mu nepřivodila nějakou újmu a on neproklepal celou noc úzkostí a ráno stresem, co se bude dít, až otevřu dveře. Po žádném přístupu nepozoruji nějakou extra změnu, přitom třeba 3 dny už byl úplně ok a pak zase začal, nechápu, co se mu honí hlavou.

Děkuji.

Mimochodem, jakmile zazvoní budík, nebo slyší kliku, úplně se zblázní radostí, snažím se ho usměrňovat a být v klidu, aby také byl, ale nepřijde mi, že by se to lepšilo.

pitvora
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2014 19:26
- Nahlásit

Jancae
Zkoušeli jste nechat mu na chodbě rozsvíceno?
Byl by problém, kdyby spal zase vedle vaší postele, ale v boudičce, aby teda nemohl popocházením přítele budit?

Jancae
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2014 19:31
- Nahlásit

Boudička mě tedy vůbec nenapadlo, zkusím to příteli opatrně nadhodit, děkuji za tip.
Rozsvíceno jsem zkoušela nechávat, ale výsledek byl stejný.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2014 19:51
- Nahlásit

Jancae
Psa neni rozhodne dobre nechavat 10 hodin bez moznosti venceni s tim, ze on to vydrzi. To pak nema smysl resit, ze to v noci neudrzi.
Kolikrat denne a na jak dlouho je teda nekde, kde se muze vycurat a vykadit?

Jancae
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2014 23:01
- Nahlásit

Kazdy den chodime ven alespon 4x, z toho alespon jednou na hodinu behat, na kolo, prochazka v lese ci na nedaleke louce hazet micek, nebylo to myslene, ze kazdy den doma trpi 10 hodin v krecich aby to nepustil, ale ze kdyz neni zbyti, i tech 10 hodin to vydrzi.

Jancae
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2014 23:04
- Nahlásit

Vzdy na me byl velmi vazany, nerekla bych, ze se zde resi problem s cistotnosti, spise bych potrebovala poradit, jak ho zbavit separacni uzkosti, kdyz se v noci snazi dostat za nami do loznice. Ocividne cela ta neplecha vznika stresem, ci naschvalem.

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2014 23:17
- Nahlásit

Jancae
jak ho zbavit separacni uzkosti, kdyz se v noci snazi dostat za nami do loznice
Pustit ho do ty loznice? Pelisek, misku s vodou, pripadne boudicku ci klec.
A jinak krmeni uzpusobit tomu, aby se pes nenalokal vody, kdyz treba v 8 vecer do sebe nacpe misku suchych granuli. To radsi posunout vecerni krmeni na drivejsi hodinu nebo naopak posledni venceni na chvili tesne pred spanim.

birma
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2014 23:25
- Nahlásit

Jancae
taky bych ho přesunula zpátky do ložnice, klidně v kleci nebo boudičce (obojí musí být ale dostatečně velké), stejně má chrnět a necourat po bytě

Matt
# Zasláno: 4 Říj 2014 08:17 - Změnil/a: Matt
- Nahlásit

Zkoušeli jste ho na na noc zabavit? Když jsem přivezl stěně, tak mi první noc sice tesknil, ale druhé tři, možná pět nocí šmejdil po domě a hledal ostatní/cokoliv. Vstal jsem ve tři ráno, pustil ho krátce na zahradu, aby se mohl vyvenčit a rychle domů. Na noc dostával plný míček granulí (nejdříve větší mix pamlsků, aby měl větší motivaci z toho vyrazit jídlo). Kutálel, doloval a tím se zabavil hlavou - čicháním, které psa zabaví pachovou prací a odměnou mu je vyčuchané jídlo.

Co ho k tomu vede? Jako odpověď totiž postačí popis situace, kdy pes není unaven hlavou a on se nudí, proto vám doma demoluje podlahu, teskní a vyvádí neplechu. Z útulku nebyl zvyklý na režim a zábavu pro něj. Krmte ho třeba 3x denně po menších porcích s tím, že malou část si musí najít sám, protože mu tak zaměstnáte všech těch 666 rarachů v hlavě a nebude škubat podlahu, protože teď hledá jídlo a hodinu bude kutálet míček z granulemi, nebo jinou technickou (silou) dolovat jídlo z konga. Krmím po šesté hodině (až se vyvenčí a pochytá svou ranní porci míčků), poté jdu běhat a on se baví dohledáním snídaně v hracím košíku (prostor, kam mu schováš část jídla, nebo bonus v podobě pochoutek atd.). Musí si to najít (pachové práce), vydolovat (myslet u toho) a po návratu, aby neloudil dostává druhý míček, kterým bude kutálet a dolovat z toho jídlo (dostává ho i na noc). Samozřejmě má k dispozici všechny neodolatelné hračky, jako neuchopitelný míček, kousací dentální kosti, míčky a konga, do kterého se snaží dostat silou.

Vezmi si na zkoušku třeba přepravku, dej na dno pár granulí/pamlsků a zasyp to míčky, přidej další hračky, předměty, kam lze schovat jídlo aby je mohl lovit a hledat. Sherlock Holmes na stopě, aneb cesta (prolézání, skok na stoličku apod.), která vede k jídlu (např.: kong naplněný utřeným tvarohem s masem, řepou a nebo paštikou). Bude stopovat (pracovat hlavou) a nalezne svou odměnu, která ho na hodinu zabaví, protože vydolovat celý kong není snadné. Rychle odpadne a nic nezničí. Míček ze začátku dává každým zakutálením, později musí kutálet výrazně více, aby z toho něco vypadlo. Jsou různé míčky, ale nejlepší jsou podle mého s vějířky uvnitř, protože silou z nich nic nevyrazí (ucpou se) a musí kutálet - opět zábava a sranda pro psa.

Celou hru a zábavu posunovat a upravovat tak, aby se naučil a zvykl si na váš denní režim, protože pak už bude v noci spát a těšit se, jak bude dopoledne pracovat při hledání pochoutky. Procházky ho unaví fyzicky, ale psychicky se musí vyžít činností - hrou. A taková krabice plná tenisáku, které mu ucpávají prostor, když vystrčí hlavu mu dá zabrat, stejně jako najít třeba jídlo z gumové "vlasaté" rohože - čím více možností k prohledání, tím lépe. Budeš se divit, ale granule schovaná v botě, ať to zní divně, bude mít za následek, že prohledá botník, ponožku a nerozkouše to, protože na boty/ponožky kašle, hledá pochoutky. Musí přemýšlet, čichat a to ho zaměstná i unaví.

birma
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 08:30
- Nahlásit

Matt
Je rozdíl mezi psem z útulku a psem, co máš od štěněte. Další věc je, že pes, který je ve stresu se na hračky a žrádlo s velkou pravděpodobností z vysoka vybodne...

Matt
# Zasláno: 4 Říj 2014 09:46 - Změnil/a: Matt
- Nahlásit

O tom nepochybuji, ale za měsíc a půl prvotní stav související se změnou musí být dávno pryč. Já si myslím, že se hlavně nudí, smutní, protože se nemůže zabavit - v útulku mohl mít vedle sebe několik dalších psů. Baví ho kousat? Tak se budeme kousat. Baví ho přetahování? Tak se budeme přetahovat, ládovat, drbat a chválit.

Nenastěhoval bych ho do ložnice, ale udělal bych mu takové podmínky, pevné místo s laskavým přístupem, aby si nemusel tesknit. Od psích kamarádů, procházky až po velkou zábavu, aby se na noc vracel unavený. Upřímně pochybuji, že by to nešlo třeba s vařeným kuřecím, pro začátek.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 10:01
- Nahlásit

Matt
za měsíc a půl prvotní stav související se změnou musí být dávno pryč
Nemusí. Mnohdy to trvá spíš roky.
Od psích kamarádů, procházky až po velkou zábavu, aby se na noc vracel unavený.
Pes, který je skutečně ve stresu (z jakéhokoliv důvodu), může být unavený jak chce a stejně neusne. Ani za vařený kuřecí.

Mně přijde nejjednodušší přizpůsobit se v rámci možností psu, tedy jak už tu padlo - nastěhovat si ho zpátky do ložnice, kde nebyl problém. A teprve potom pomalu a postupně pracovat na vztahu, sebevědomí atd., i třeba na tom oddělení na chodbu.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 10:02
- Nahlásit

Jancae
Kazdy den chodime ven alespon 4x, z toho alespon jednou na hodinu behat, na kolo, prochazka v lese ci na nedaleke louce hazet micek, nebylo to myslene, ze kazdy den doma trpi 10 hodin v krecich aby to nepustil, ale ze kdyz neni zbyti, i tech 10 hodin to vydrzi
jasny, tak tim padem v tomhle by problem byt nemel

Baggie
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 14:56
- Nahlásit

aňoňouma
A teprve potom pomalu a postupně pracovat na vztahu, sebevědomí atd., i třeba na tom oddělení na chodbu.
No, ať si pisatelka vybere, který přístup zvolí - zda, jak píše Matt nebo ty a holky - ale určitě by si pro sebe otázku, kde bude pes spát, měla vyřešit před tím, než se psem začne ať tím či oním způsobem pracovat.
Prostě přeci není dobrý mu teďka udělat podmínky s tím, že spí v ložnici, a pak ho z ní odstavit...

Matt
# Zasláno: 4 Říj 2014 15:55
- Nahlásit

aňoňouma
Ložnice a vůbec různé sdílení něčeho, důležitého a citlivého, mi přijde jako nejhorší nápad, protože líp se pracuje a cítí tam, kde je jeho místo a kde bude šéfem on a lze ho poslat "na místo". To v ložnici nebude, anebo bude a pak to tu bude dotaz, jak ho dostat z ložnice. V tom lepším případě.

Ať jedu pro štěně, nebo psa z útulku, tak už člověk musí mít v hlavě jasno, kde bude jeho místo (jestli deka, pelíšek, bouda, nebo kotec už jsou varianty řešení).

birma
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 16:15
- Nahlásit

Matt
Asi jsem to nepochopila, tobě přijde jako nejhorší nápad sdílení něčeho důležitého a citlivého se psem? Pes z útulku může být fakt dost "rozbitý" a nemusí vůbec unést mnohé běžné situace. Navíc slečna evidentně měla rozmyšleno, že pes bude spát v ložnici, ale vadilo to příteli.
Můj pes spí dokonce v posteli, trvalo mi skoro rok, než jsem ho to naučila, ale mám ocit, že mu to psychicky strašně peospělo a rozhodně nemá problém, že by si vložnici neodpočal, mebo že by nešel vykázat na místo (na to stačí jeden tichý povel a bude celou noc spát u sebe.
Taky se tu psalo o boudičce/kleci a fakt si nedovedu představit, kde jinde by měl pes víc "svoje" než právě tam

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 16:57
- Nahlásit

Souhlasím s birma. Pes nejen z útulku, ale celkově z nevyhovujících podmínek může být opravdu hodně rozloženej a potřebuje jiný přístup. Stejně tak pes, co labilní povahu zdědil.
Píšu tu tady v diskuzích již po několikáté, dokud prostě člověka labilního psa nemá, neví o čem to je. Sama bych tomu dřív nevěřila, až teď co mám dost labilní a celkově tak trochu "autistickou" fenku chápu tu práci co si lidé dávají s takovými psy.
A nakonec... nic nepotěší tak, jako ty malé pokroky které člověk na psu vidí, těší to mnohem víc než vítězství na výstavě, úspěšně složené zkoušky apod. Navíc to člověka učí trpělivosti a empatii.
Jancae
Psa bych vrátila zpět do ložnice, klidně do boudičky (klece) aby v noci netrajdal. To mi přijde jako pro vás nejsnadnější a pro psa nejlepší řešení.

Jancae
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 17:08
- Nahlásit

Navíc slečna evidentně měla rozmyšleno, že pes bude spát v ložnici, ale vadilo to příteli.
Ano, na to tu většina přispěvatelů, zapomněla.

Každopádně, děkuji za Vaše příspěvky, nejspíš ozkouším variantu s hrou, která se mi líbí asi nejvíce. Zpátky do ložnice opravdu nepůjde, nemůžu mu přeci ustoupit jenom proto, že v noci zlobí, co by to bylo za výchovu. ) Jako koupit dítěti hračku jenom proto, že řve, že ji chce, tak to vidím já.

Je velmi hravý a VELMI žravý :-D Takže míček s dobrůtkami (granule tedy určitě ne, je na BARFu), se mi zdá jako dobrá metoda. Je tu sice možnost, že ze začátku to bude ignorovat, ale myslím, že chytrý je dost, aby si časem přišel na to, že do ložnice ho stejně nepustíme, ať se vzteká, jak se vzteká.

Pokud problém s loužičkami a bobkami bude stále přetrvávat, pořídím mu klec, abych se přiznala, to mě vůbec nenapadlo.
Takže ještě jednou moc děkuji.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 17:14 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit

Jancae
nemůžu mu přeci ustoupit jenom proto, že v noci zlobí, co by to bylo za výchovu. ) Jako koupit dítěti hračku jenom proto, že řve, že ji chce, tak to vidím já.
Tak to mi přijde úplně něco jiného, pejsek je ve stresu nedělá to naschvál aby si to vynutil, ne jako rozmazlený dítě co má vztek, že něco nedostane.
Vzít ho zpět by byl krok k budování vzájemné důvěry, klidně i v té kleci.

birma
Můj pes spí dokonce v posteli, trvalo mi skoro rok, než jsem ho to naučila No, nám dva roky a musím říct, že to že sama přijde a skočí do postele je u tak původně vystrašenýho psa obrovskej postup a hrozně mě těší, že mi natolik věří, vyhledává kontakt a při každém mém sebemenším pohybu v posteli hned nevyskočí a neutíká pryč jako tomu bylo dřív. Celkově jsme se hodně pohnuly kupředu za posledních pár měsíců.

Jancae
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 17:18
- Nahlásit

ssshhhhh
Kdyby to bylo pouze na mě, klidně by se mnou spal v posteli. Ale přítel s ním celkem bojuje, je podrážděný už jen, když ho vidí (vzhledem ke každodenní nepleše, co doma nacházíme). Opravdu do ložnice zpět nemůže, to je jediná věc, přes kterou nejede vlak.

Ale musím říct, že dnes to bylo mnohem lepší, sice loužičky byly, ale v noci mě vzbudil jen jednou, stačilo přes dveře syknout a už jsem slyšela, jak si ťapká na místo. Potom jsem spala krásně až do rána. Ono to snad půjde, stále věřím, že i ty loužičky přestane dělat.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 17:35
- Nahlásit

Jancae
Osobně bych raději zapracovala na příteli a snažila se mu vysvětlit, čím si pejsek prošel, že nečůrá proto, že by si tím chtěl něco vynutit, ale jednoduše proto, že se sám bojí. Bůh ví, co všechno předtím zažil, to on vám nepoví.
Zkuste třeba i nějakého toho Konga nebo tak, volila bych jinou cestu, ale tohle by taky mohlo pomoci. Jde přeci o toho psa v první řadě.
Pes přeci nemusí být nutně v posteli, ale pelíšek v blízkosti pána je pro něj určitě hodně fajn.
Mimochodem to neber jako návod, ale já si dala postel do obýváku a spím s oběma psy, manžel má letiště sám pro sebe v ložnici. A to ne kvůli psům, on by je chtěl v poseli taky, ale proto, že chrápe a mě to budí. A můžu říct (pro rejpaly), že to na náš intimní vztah mělo jen pozitivní dopad. Chrápající, rozcuchanej a opuchlej člověk po ránu není nic pěknýho
Tak snad se přítel trochu umoudří a hlavně si začne budovat s pejskem vztah. Kolikrát to pak končí nejen loužičkama, ale třeba vrčením nebo i kousnutím. Pokud nebudou mít spolu vztah, pejsek si tě může začít před ním "bránit", žárlivě si hlídat tu svou hodnou paničku před tím "vetřelcem co mě nemá rád".
S takovými problémy sem lidi taky často píšou.

Jancae
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 17:46
- Nahlásit

ssshhhhh
To určitě, snažím se na tom pracovat, jak to jen jde, ale jakmile dojde řeč na psa, tak se akorát urazí a nehodlá se o tom bavit. Asi 3 dny zpátky, když jsem se mu snažila vysvětlit, že s ním musí jednat v klidu, že když na něj řve jak tur, tak se tím nic nevyřeší, mi oznámil, že u něj ten pes skončil a že ho bude ignorovat. Když jsem mu řekla, že to, že na něj bude kašlat bude mít za následek maximálně to, že pejsek bude kašlat na něj, jeho reakce vypadala tak, že je mu to naprosto jedno. Tohle je podle mě dost velký kámen úrazu, zaujímá postoj "je to Tvůj pes, tak si ho vychovávej sama". No jo, chlapská ješitnost, to dá asi víc práce než celej Jimulka dohromady.

Matt
# Zasláno: 4 Říj 2014 18:00 - Změnil/a: Matt
- Nahlásit

Nenažranec, půlka vítězství Přes jídlo lze cokoliv, jednoho takovýho doma mám (tedy jen přes to jídlo), vysavač krát míchačka na druhou. Zkus ty hry, za to nic nedáš. To není ješitnost, protože přesně takhle to bylo u nás s kočkou - žena dokud žila měla hrůzu ze psů a měla kočky, mrchy, pořád jsem měl v posteli plno chlupů, při vykopnutí byla hádka, naštvanost, škrábání na dveře a když při sexu přistanou drápy v zádech, nebo to nejde "ona se dívá/asistuje", tak se to jen přenese na nálady v ložnici. Není to samý případ, ale zvíře do ložnice nepatří. Za tím si stojím.

birma
Nerozumíme si a jak sama tazatelka přiznává, tady šlo o postel a postoj přítele. Znám jednoho, jsou 4 až 6 let a stejně tak nikdo neví, co prožil - popsal bych ho "na prášky". No majitel první týdny spal u psa vedle pelíšku a hrál si sním v posteli - to beru (představit si to ovšem neumím), nezkejsnul tam pomohlo to, protože on se počurával při kontaktu s člověkem. Dnes, se mydlí a řežou tak, jak si neuměl ani představit. Pohodový pes, který žije přítomností. Není důvěřivý, ale rozhodně si užívá pocitu "nedotknutelnosti" na svém místě (též tam chodí trucovat), které je jen a jen jeho (kromě úklidu, samozřejmě). Přes kuře to šlo, potom hry a dneska se škubou a mydlí, přetahují i povalují ... jen prostě nebyl zatažený do postele. Říkají mu Drobek - asi proto, že má necelých čistých bernardýnských 90kg. To co popisuje od začátku bych nazval kopií Drobka a bylo potřeba ho zabavit. Dnes má snad člověk pocit, bez zástupu soukromých psychopatů-poradců nemůže existovat, on se srovná sám, jen to chce trpělivost, cit a čas. Toho nedosáhneš, pokud jeden psa v ložnici nechce, to napětí bude vise ve vzduchu a nikomu neprospěje, stejně tak čumil/aktivista v intimních chvílích.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 18:46
- Nahlásit

Matt
Kočku bych se psem teda nesrovnávala.
ale zvíře do ložnice nepatří
Aha. To je nějaký všeobecně uznávaný postoj?
tady šlo o postel a postoj přítele
Nikoliv postel, ale ložnici a postoj přítele který je podle popisu víc než blbej (postoj, ne přítel).
stejně tak čumil/aktivista v intimních chvílích
Tak ho tam přece k tomu nezvu, pes může být v ložnici běžně vítán a zároveň prostě někdy i odeslán jinam, ne.
Přes kuře to šlo
U mojí fenky bys přes žrádlo neuspěl v ničem, jí to prostě nezajímá a pokud je ve stresu nežere vůbec.
Navíc přítel tazatelky nemá potíž s poškrabanými zády, ale s tím, že ke psovi prostě nemá žádný vztah a nechce si ho budovat. A ke kompromisu bude muset být jednou ochoten i on, jinak to skončí nedobře. Buď tím, že pes půjde z domu, nebo rozchodem. A dokud nepochopí nebo nebude akceptovat důvod proč ten pes močí a kadí v noci, lepší to nebude.
P.S. Žádný pes není kopií jiného a usuzovat tak dle několika vět na obrazovce počítače bych si netroufala ani náhodou. A že psů "znám" hodně.
Mimochodem kočky nejsou mrchy, jsou to prostě kočky a každá je úplně jiná, stejně jako psi nebo lidé.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 19:18 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

Matt
A to já jsem naopak toho názoru, že zvíře do ložnice patří. Už i jen proto, že torze žaludku nastává často v noci a pokud je pes zavřenej jinde, tak ho taky můžu najít ráno tuhýho... Co se týče sexu, tak problém není - když si začneme s mojím i jen povídat, tak psi automaticky vyklízejí pozice v posteli a odebírají se jinam.
Každý to má prostě jinak, no.
Jo a mimochodem, pokud by to zadavatelka řešila tou boudičkou, tak přece nehrozí, že by se jim pes do něčeho pletl. Dyť bude zavřenej. A látková boudička vedle postele je přitom super, dá se do ní prostrčit ruka a poskytnout tak psu i fyzický kontakt, aniž by byla narušená "nedotknutelnost" postele.

birma
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 20:19
- Nahlásit

Jancae
nemůžu mu přeci ustoupit jenom proto, že v noci zlobí, co by to bylo za výchovu.
Jak psala ssshhhhh, to fakt není vynucování si, protože prostě chce něco, co mu nedáš. Když už psa srovnáváš s dítětem, tak když ti bude dítě ve vedlejší místnosti noc co noc brečet strachy a volat tě, tak ho tam snad taky nebudeš nechávat samotný, jen proto, že by si tím něco vynutilo.
Život se psem nemusí a podle mě nemá být souboj, kdo z koho. Jde spíš o to si vzájemně dělat radost a naplňovat potřeby toho druhého (to, že je to spíš tak, že člověk naplňuje potřeby a pes mu dělá nebo by měl dělat radost je samozřejmě pravda).
mi oznámil, že u něj ten pes skončil a že ho bude ignorovat. Když jsem mu řekla, že to, že na něj bude kašlat bude mít za následek maximálně to, že pejsek bude kašlat na něj, jeho reakce vypadala tak, že je mu to naprosto jedno
To bych teď neviděla asi jako úplně špatnou variantu, lepší, než kdyby po pejskovi řval. Ať ho ignoruje, ty s pejskem pracuj, blbni, uč ho novým věcem, pejsek se dá trochu do kupy a přítel se určitě časem zapojí
A pejska jste chtěli spolu, nebo to byl jen tvůj nápad a přítel byl proti?

Matt
žena dokud žila měla hrůzu ze psů a měla kočky, mrchy, pořád jsem měl v posteli plno chlupů, při vykopnutí byla hádka, naštvanost, škrábání na dveře
taky mám kočky, naštěstí mi je nikdo nezkouší nikam vykopávat.- Respektive jeden to zkoušel, ale zůstaly mi ty kočky
a když při sexu přistanou drápy v zádech, nebo to nejde "ona se dívá/asistuje", tak se to jen přenese na nálady v ložnici.
u nás taky, děsně se tomu spolu smějem a ještě nás to sbližuje
zvíře do ložnice nepatří. Za tím si stojím.
To, že tvoje zvíře nepatří do tvojí ložnice, přece nemůže znamenat, že žádné zvíře nepatří do žádné ložnice
Beru, že ty to nemáš rád, tobě to vadí, tak tam zvířata neměj, ale proč tvojí nechuť k něčemu takovému zevšeobecňovat hned na všechny lidi a zvířata. Moje zvířata zas do mý ložnoce patřej, dobře se mi spí, mám ráda, když mi kocour hřeje bolavý záda a pes v zimě studený nohy. To, že to mám ráda já, ale snad neznamená, že bych to měla plošně nutit všem.
Přes kuře to šlo, potom hry a dneska se škubou a mydlí, přetahují i povalují ..
No vidíš a jsou psi, u kterých by to přes kuře nešlo, protože dokud se nehodí do klidu, tak jim jídlo nic říkat nebude. Potřeba bezpečí je nad potřebou žrádla (pokud teda nebudem mluvit o nějakých extrémech na pokraji smrti hladem).
on se srovná sám, jen to chce trpělivost, cit a čas.
Ano, pes který má někde zasutý dobrý základ (genetický a z prvních fází vtiskávání) se pravděpodobně dorovná i sám. Pes, který nemá ani jedno z toho a ještě má blbou minulost, se sám neporovná, je to dost velká dřina, aby byl aspoň trochu "normální".
Toho nedosáhneš, pokud jeden psa v ložnici nechce
To souhlasím, jen původní znění bylo, že příteli vadí, že pes v noci courá, to boudičkou/klecí snadno odbouráš. To, že příteli vadí i jen zmínka o psovi, se ukázalo až teď

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 21:28
- Nahlásit

Australsti domorodci podle toho kolik psu potrebovali na zahrati hodnotili noc. Treba: "noc na tri psi",kdyz byla zima.

Napadlo me,ze pes cura a kaka a je ve sresu prave z toho pritele .Je nejisty,z nej navic citi negativni emoce,coz mu zvysuje stres. Takze ja bych v prve rade zapojila pritele do aktivit se psem,at ho treba i krmi....... Muze na nej proste zarlit......

Matt
# Zasláno: 4 Říj 2014 21:58 - Změnil/a: Matt
- Nahlásit

Nelze nic říct, pouhé konstatování "ženské" asi vysvětlí vše

Já si raději půjdu zaházet s Letem, který zadupává hmyz na zahradě, donutit toho chlupatého extrémistu neposkakovat-nepopohánět-neštěkat jako pošuk, když přinese míček, protože u žen začíná mrznout od +20℃ a hold ne každý muž plní funkci privátního bioelektrického přímotopu. Čekal jsem tenhle argument o něco dříve.

P.S.: Když už se tak chytáme za slovíčka, jedinečnost zůstává pouze technickým problémem s kvantovým stavem hmoty. Složitým, nepředstavitelně složitým, přesto fakticky jedinečnost neexistuje ... tedy z čistě absolutního pohledu moderní fyziky.
It’s a trap!

birma
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 22:07
- Nahlásit

Matt
Jaký argument? Já neargumentuju, nesnažím se nikoho přesvědčit o tom, že to má mít stejně, jen jsem napsala, proč to vyhovuje mně. Taky můžu psát třeba o tom, že to považuju pro psychiku psa za zdravé (spaní v ložnici) protože psi jsou sociální tvorové a pokud žijí ve smečce, tak mám za to, že smečka odpočívá více méně pohromadě.

birma
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2014 22:12
- Nahlásit

Matt
A z pohledu evoluční biologie jsme my všichni naprosto zanedbatelní včetně toho psa, svědčí to o něčem?

PS: kdo koho chytá za slovíčka? Mám za sebou náročný den, tak jsem se asi ztratila.
PPS: můj chlap spí taky se svýma psama v posteli, jsem si dost jistá, že ženská není

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání