| Autor |
Zpráva |
Tony
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2014 23:46
- Nahlásit
Chipinek
jestli je pelech "otevřený" tak ji nemusí vyhovovat, hodně psů má raději boudičky, klece, přepravky. Co ji dát pelech pod tu postel?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2014 00:14
- Nahlásit
Chipinek
asi hned pochopila, že šlápla vedle, chtěla jsem jí to vysvětlit a schovala se pod postelí
to jí vysvětlovat nemusíš, stačí když třeba přidáš na chválení venku, aby se jenom ujistila, že tam je to správně
Koupili jsme jí před příchodem k nám nádhernej měkoučkej pelech, spala na něm dva dny, ale pak objevila prostor pod postelí a na pelech nechce, trdlo.
Můj pes má 3 pelechy na různých místech, využívá je jenom přes den. V noci má k dispozici dva, může do postele a stejně většinou spí na holý podlaze
ale jestli je celkově hodně rozhozená, tak může pomoct uzavřený prostor, jak píše Tony. Stejně tak s jídlem dost možná přestane dělat vofuky, až se trochu víc usadí a zklidní
|
moll
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2014 07:52
- Nahlásit
Chipinek
pokud vám sotva věří a teprve pomalu si chodí pro pohlazení, tak ji moc nestresujte kontaktem s cizími věcmi a hlavně pracujte na vzájemném vztahu a budování důvěry. možná proto tak moc a pořád venku řve - je malá, vám ještě pořádně nevěří a jev cizím prostředí.....prtoto ječí, aby se jí každý vyhnul a ona měla klid. spíš bych teď volila klidnější lokality a vázala ji na sebe. až se zvýší její důvěra ka vám, tak přidáte stresovější prostředí. na cvičák v této situaci bych taky zatím nešla....až si na vás víc zvykne.
|
Chipinek
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2014 11:37
- Nahlásit
Tony
birma
Máme postel poměrně nízko, takže i tak se tam sotva nasouká, nevím, jak by se jí podařilo nasoukat se pod postelí do pelechu. Ale zkusit to můžu. Vzhledem k její velikosti bohužel nemám na boudičku prostor. Ale však co, když je jí tam dobře, ať si tam je. Udělala si z toho prostoru svoje útočiště a akceptuju, že když tam je, tak ji nebudu rušit. Prostě tam má svůj klid. Náš druhej pesan má taky dva pelechy po bytě, ve kterých se zdržuje převážně přes den a to jen občas. Jeho hlavní místo je v posteli a nebo na sedačče přitulenej na mě či manžela. Ona to nezná, být s lidmi a tulit se k nim. Stejně tak nezná hračky. Ale už začíná chápat, že je to fajn, rozcupovat plyšáka, rozběhnout se za balónem, nebo hovět s páničkem a psím parťákem na sedaččce. Z toho mám radost.
|
Chipinek
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2014 11:48
- Nahlásit
moll
Vázat na sebe se ji opravdu snažím, věnuju jí téměř všechen volný čas, učím ji základní povely, nosím pamlsky, ukazuju hračky, drbu na zadku Venku se snažím protipodmiňovat to štěkání na odvedení pozornosti na pamlsky. Když nepřekročíme práh - tj. odhadneme vzdálenost od psa, tak se nám to i zadaří. Ale bude to běh na dlouhou trať.
Musím s ní pracovat hned od začátku, ať pochopí za čerstva, jak se věci mají. U našeho "starého" psa jsem z nevědomosti zanedbala dost věcí a to jsme ho měli od štěněte a teď už se budou hodně těžko napravovat, spíš ani napravit nepůjdou.
Ona pokud si zvykne, že se venku štěká, tak štěkat bude i za půl roku...atd. Vidím, jak se ve všem zlepšuje, jak je ta moje práce na ní vidět, ale pokud nebudu to štěkání regulovat a pracovat na něm, tak i jako laijk vidím, že pokud ji nenaučím, že se na všechny psy neštěká, tak štěkat bude. S novým domovem přišel nový život, jen jí ho musíme naučit. Se vším všudy, pomalu a po dobrým.
|
Chipinek
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2014 12:00
- Nahlásit
Včera jsme se byli podívat na tom cvičáku a popovídali jsme si s majitelkou a hlavní cvičitelkou a domluvili jsme se na výcviku 1x týdně s oběma pejsky. Řešili jsme, zda individ. nebo klasický skupinový a došli jsme k závěru, že skupinový bude nejlepší a kdyby to fakt nešlo, jde to řešit na ten indiv. Na naši fenečku projevila názor, že je to vyrovnanej a milej pes, jen je v ní strach a taky tím, že je křížená s nějakým vlčákem, tak to štěkání má částečně v sobě už přirozeně. Naším cílem bude ji vysvětlit, že pejsci = sranda a zábava. V neděli jdem na první lekci, tak jsme zvědaví.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2014 12:53
- Nahlásit
držím palce
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2014 14:28
- Nahlásit
Chipinek
teď už se budou hodně těžko napravovat, spíš ani napravit nepůjdou.
určitě půjdou ty nežádoucí projevy alespoň zmírnit, neházej flintu do žita
|