Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / štěká, štěká a štěká
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Chipinek
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 10:15
- Nahlásit

Ahojte,
vzali jsme si z útulku fenku - kříženec střední velkosti (tělo jako malej vlčák, halva jak kolie), je to zlatíčko, sice občas ještě trochu vyplašená, ale jinak moc hodná. Snažím s ní cvičit základní povely, celkem se nám to daří. Průšvih je její šílené štěkání. Doma ani nepípne, pokud někdo cizí nestojí za dveřma tak je úplně v klidu, ale venku to je katastrofa. Štěká na psy ale příšerně, je jedno jestli na feny nebo psy, prostě na všechny jen co je zahlídne, kolikrát už začne jenom podle čuchu, když je pes třeba za rohem.
Tohle už jsem rozebírala v tématu - týraná fenka z útulku. Otvírám toto téma ještě jednou, protože jsem z toho už nešťastná. Snažím se kontrolovat prostředí, psům se vyhýbat, když jsme dostatečně daleko, tak jí odvádět pozornost na mlsek, začala jsem praktikovat slovní spojení - dívej co mám a když se na mě podívá, tak dostane pamlsek. Jenže to nejde udělat vždycky, kolikrát se nějaký někde vynoří a už nestihnu chytit její pozornost. Občas takhle řve i na nějaký lidi, kteří se jí nezdají, ráno štěkala na popelnici...prostě venku je to strašná hysterická štěkna, její štěkot je celkem výrazný, takže když se jdeme venčit ví o nás celá ulice, pejskaři se nám už vyhýbají, všichni si myslí, že je zlá. Já jí ještě úplně nevěřím (mám ji týden), takže nemůžu tvrdit, že zlá není, ale neviděla jsem ji nikdy vrčet, jen štěkat a štěkat a kolikrát u toho i mává ocasem, tak to nechápu už vůbec.
Krom feny máme ještě trpasličího pinče, ten zas nemá rád psí kluky, ňafá po nich, takže když s nima potkám psa, tak to je katastrofa, řvou oba. Potkáme-li jen fenu, tak se to ještě dá ustát. Obvykle stačí ji odtáhnout pryč. Neuvěřitelně mě tahle situace deptá.

Chipinek
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 11:12
- Nahlásit

Ještě mě napadlo si trošku pomoci, nějaké bylinky nebo tak..koukám tady na ty stránky, kde mají různé výživové doplňky, máte někdo zkušenost?
http://www.zvire.cz/stres-zklidneni-0_190.html
A nebo ještě píšťalka, mohla by pomoci?

Elektronický nebo skříkací obojek používat nechci, ona je lekací a chytla by z toho akorát paniku si myslím.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 12:12
- Nahlásit

Chipinek
máš jí doma týden, fakt nemůžeš čekat zázraky. Fenku si natahuj na sebe, hraj si s ní, pomalu jí uč základy poslušnosti a hlavně to ber všechno s klidem

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 12:21
- Nahlásit

Chipinek
Jak píše birma. Bude to chtít spoustu času a spoustu klidu A opravdu choď s každým zvlášť, pokud to jen trochu jde.

Je to přesně tak, jak si myslíš - jakékoliv trestací zařízení (elektrika, ostnáč, sprejový obojek...) jejich reaktivitu na psy jen zhorší. A nějak nerozumím, jak si představuješ, že by měla pomoct píšťalka. Píšťalka je k tomu, aby pes slyšel, že ho voláš, i když je sto metrů od tebe.

Bylinky můžeš zkusit, každopádně neuškodí. Ale zázraky od nich nečekej.

Tony
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 12:22
- Nahlásit

Jako by měla v genech šeltii - přesně tohle řvaní na ně sedí...

Asi je opravdu hodně brzo, držím palce .

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 12:31 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

Jo a ještě mě napadá jedna věc: pokud řve na popelnici, tak s ní k té popelnici v klidu jdi, ať si čuchne a pozná, že to nekouše. Jejím vlastním tempem, dej jí čas, ať se osmělí, nebo ji klidně můžeš nechat i na vodítku kus za sebou, pokud nebude ochotná jít až k ní, a sáhnout si na tu popelnici sama. To samé s člověkem, pokud ten s tím samozřejmě souhlasí, či s klidným vyrovnaným psem, kterého štěkna nerozhodí, pokud majitel souhlasí a pokud jsi si 100% jistá, že je to pes opravdu klidný a pohodový. Samozřejmě s lidmi a psy bych tohle praktikovala jen s náhubkem, přece jen je z útulku a nevíš, jak může zareagovat.
A hlavně: nenech se rozhodit tím, co si budou myslet lidi. Když budeš z jejího štěkotu nervózní, bude o to nervóznější i ona. Prostě štěká, no a co. Snažíš se na tom pracovat, ale holt to nejde hned. Však on se nikdo nezblázní
edit: mávání ocasem se nediv, to může vyjadřovat strašnou spoustu věcí. Neznamená to vždycky spokojenost a radost, jak si spousta lidí myslí.

Chipinek
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 12:37
- Nahlásit

Díky,
ty bylinky zkusím, objednávám allegris a feromonový obojek, těch pár korun navíc asi přežiju, jde mi o pohodlí a spokojenost pejsků.
Vím, že za týden od ní nemůžu čekat zázraky, snažím se maximálně, jsem z toho dost vyčerpaná a když přijdu z venku po nějakým jejich "koncertě" tak mám co dělat udržet nervy na uzdě. Ale už kvůli těm psům vím, že musím být v klidu.
Zatím chodíme ven stejnou trasu po takové louce, když není nikde lidu a ona je v klidu, tak pusím vodítko a nechám ji čuchat a trénuju přivolání, samozřejmě si pečlivě hlídám okolí. Pořídila jsem nabitý pamlskovník, chválím jak magor, koupila jsem si knížky - Restartuje svého psa a Problémové chování psů, fakt se snažím, ale kolikrát mám pocit, že tohle ji nikdy neodnaučím. Neumím si představit, že bych s nima šla na delší procházku, nebo nedej bože někam jela...a to mě dost trápí.
Četla jsem na nějaké diskuzi, že proti štěkání může pomoci chytit a "svaknout" tlamu prsty a říct povel ticho. Ráno jsem to zkusila aplikovat a ona zase začala mít nával paniky, začala se mi škubat z postroje, já spocená až na řiti..no hrozný.

Chipinek
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 12:39
- Nahlásit

Tony
Podle hlavy ji možná v genech i má. Ale tuto rasu neznám, nevím, jak se chovají.

Chipinek
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 12:43
- Nahlásit

aňoňouma

Vídíš, to mě nenapadlo, to zkusím, aby si danou věc sama očichala.
S náhubkem máme problém, zkusila jsem jí ho nasadit, příšerně začala kvílet a stáhal si ho, i když jí to muselo bolet, zalezla pod postel a nazdar.
Tak jsem to zkusila jinak, zavřela jsem se s ní v předsíni, kde mi nemůže zdrhat, sednu si k ní, ukážu náhubek, pohladím, pochválím, dám pamslek, další krok - náhubkem se dotknu čumáku, pochválím, pamlskek, lehce nasadím na čumák, sundám, pochválím...po 4 takových cvičení jsme se dostali tak daleko, že vydrží cca 10 sekund s nasazeným náhubkem, pak následuje obří pochvala a vařená játyrka.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 12:43
- Nahlásit

Chipinek
proti štěkání může pomoci chytit a "svaknout" tlamu prsty a říct povel ticho
Tohle bych rozhodně nedělala u útulkáče, u kterého nevíš, co má za sebou a jak na manipulaci reaguje. Nemluvě o tom, že povel "ticho" je ti dost k ničemu, když ho pes nezná.

samozřejmě si pečlivě hlídám okolí
Na to bacha, pes to dobře vnímá a o to víc má pocit, že by si měl to okolí pečlivě hlídat taky. Spíš bych jí nechala vláčet dlouhou šňůru, ať můžeš být v klidu, že ji máš v případě potřeby pod kontrolou.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 12:44
- Nahlásit

Chipinek
Četla jsem na nějaké diskuzi, že proti štěkání může pomoci chytit a "svaknout" tlamu prsty a říct povel ticho.
neaplikuj všechny rady najednou, hodně rad jsou vyložené hovadiny a i kdyby nebyly, tak jdou leckdy proti sobě a čubís bude mít v hlavě guláš. Najdi si někoho zkušeného v okolí, podívej se, jak se on i jeho klienti chovají ke svým psům a jak se chovají jejich psi, rozmysli se, jestli chceš mít také takový vzájemný vztah a pak k němu choď pro rady. Ideálně by ten člověk měl mít zkušenost se psy z útulku nebo alespoň s labilnějšími psy.
Sice se dá víceméně vycházet i z načtených věcí a z diskusí, ale to chce vážně moře času do sebe informace nasávat, třídit je, převracet je naruby a vydolovat z nich tak to dobré a stejně to nebude mít takový efekt, jako když ti někdo ukáže, co a jak.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 12:44
- Nahlásit

Chipinek
sednu si k ní, ukážu náhubek, pohladím, pochválím, dám pamslek, další krok - náhubkem se dotknu čumáku, pochválím, pamlskek, lehce nasadím na čumák, sundám, pochválím...po 4 takových cvičení jsme se dostali tak daleko, že vydrží cca 10 sekund s nasazeným náhubkem, pak následuje obří pochvala a vařená játyrka.
Super

Chipinek
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 12:58
- Nahlásit

birma

Hmm, to jsem ráno zjistila, že tohle u ní aplikovat nepůjde. Na toho malýho pince OK, ten zmlknul a čučel, ale ona panikařila, bála se.
Dneska by mi měla volat jedna kynoložka, tak uvidím, až se sejdeme.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 13:07
- Nahlásit

Chipinek

Tak pak dej vědět. Ale opravdu doporučuju nejdřív si jakéhokoliv člověka důkladně proklepnout, hodně dobře sledovat, jak se ke psům chová a jak se chovají psi k němu, než mu svoje psy dáš do ruky.
A ještě bych zapomněla na jednu věc, která tu zatím nepadla: pohyb a zaměstnání. Dvě hodinky aktivního pohybu denně pomůžou psychicky labilnímu psu víc než všechny bylinky dohromady. I se psem z útulku, kterého nemůžeš pustit navolno, se dá vymyslet spousta věcí - dá se připnout na opasek a jít běhat, dá se vzít ke kolu či koloběžce, může aportovat na oplocené zahradě...

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 13:18
- Nahlásit

Chipinek
Řekla bych, že je to po tom, co zažila uzlíček nervů, doma se už cítí dobře a okolní svět je pro ni jedno velké strašidlo, potřebuje vlastně socializaci jako štěně-to má ale oproti ní výhodu, že nemá špatnou zkušenost, seznámit se s jednotlivými "strašidly", osahat si je, a zjistit tak, že to strašáci nejsou, asi by bylo dobré ty strašáky odstraňovat po 1, ne najednou. Přestane se bát 1 věci, začít desenzibilizovat vůči další.................. Hlavně musí cítit KLID a vyrovnanost pánečka, necítí-li ho, necítí se v bezpečí a projevuje se tak jak se projevuje- všechno od sebe štěkáním zahání.

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 13:45
- Nahlásit

Chipinek
taky můžeš někam vyrazit na delší procházku do lesa (teda někam dál od města) a klidu napravit si nervy.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 15:05 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit

ChipinekDneska by mi měla volat jedna kynoložka, tak uvidím, až se sejdeme.
Tak bacha na to.
aňoňoumaA hlavně: nenech se rozhodit tím, co si budou myslet lidi. Když budeš z jejího štěkotu nervózní, bude o to nervóznější i ona. Prostě štěká, no a co. Snažíš se na tom pracovat, ale holt to nejde hned. Však on se nikdo nezblázní
Přesně tak! Základ je klid!
ChipinekA to myslím fakt vážně, prostě se za žádnou cenu NESMÍŠ stresovat tím, že někdo jde, že fena bude možná štěkat, že co když bude někdo za rohem a tak. Tohle všechno se hrozně moc přenáší a o to bude ona napjatější a "reaktivnější". Je to asi klišé, ale soustřeď se venku na to abys TY zůstala v klidu. A když už štěká, zase zachovej KLID, pokud už nevnímá na pamlsek tak hlavně nekřičet, nestresovat, v klidu na ní mluvit a v klidu si pro ní jít. Nekřičet, nerozhazovat rukama, prostě jako na sedativech
Počítej s tím, že lidi co zběsile řvou vemte si toho psa prostě občas budou, a budou totálně nasraný, že ty jsi tak V KLIDU a svýho psa neseřveš a dle jejich představ dostatečně nevyčiníš, ale na to se prostě a zase s klidem vytento.
Čím víc budeš nerves, tím víc bude ona štěkat, o tom žádná. Takže to chce takovej vnitřní klid a mír a je to někdy fuška musím říct, ale zas tě to ohromně obohatí, pracovat se psem v klidu a konejšivě je paráda, kór když vidíš, že to sice pomalu, ale přináší výsledky Držím palec

birma
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 15:09
- Nahlásit

Chipinek
a najdi si něco, co vás bude společně bavit, je jedno, jestli to bude drbání na pupku v posteli, procházka lesem, nebo nějaký cvičení, ale pomůže ti to jí nezabít

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 15:18
- Nahlásit

birma
u nás to skončilo u toho drbání A taky čuměním na dobytek (teda jako krávy a tak).
Já mám zas čubu, co se při sebemenším nátlaku blokne a "odchází" a to dostatečně rychle a to klidně tak, že by i skočila pod vlak, takže si stále musím opakovat klid a konejšit, a navíc to tak musím opravdu upřímně cítit, ta mrcha to pozná, že ten klid jen hraju a to prosím v situacích, kdy bych jí nejraděj prokopla. A nedejbože, když zvednu hlas, tak si pak nadávám do krav a rvu si vlasy, jak jsem to zas pohnojila, protože pesová vyděšeně vzala roha.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 15:23
- Nahlásit

ssshhhhh
u nás to skončilo u toho drbání
podle mě je fakt jedno, co to je. Důležitý je, že se časem nesmrskne pomyšlení na psa na to, jaká je to děsná bestie a jak ho nesnášim a jak mě jakejkoliv kontakt s nim vyčerpává
my měli zpočátku právě dlouhý procházky mimo lidi, protože chlapeček tehdá ještě ani škrabkání na kejtě neuznával jako příjemnou činnost a teda občas to bylo fakt těžký...

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 15:37
- Nahlásit

birma
podle mě je fakt jedno, co to je. Důležitý je, že se časem nesmrskne pomyšlení na psa na to, jaká je to děsná bestie a jak ho nesnášim a jak mě jakejkoliv kontakt s nim vyčerpává
Přesně. Naopak je podle mě hrozně důležitý naučit se vnímat i malé pokroky a radovat se z nich. Člověk má obecně tendenci vnímat hlavně ty chyby a nedostatky...

birma
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 15:45
- Nahlásit

aňoňouma
Naopak je podle mě hrozně důležitý naučit se vnímat i malé pokroky a radovat se z nich. Člověk má obecně tendenci vnímat hlavně ty chyby a nedostatky...
jojo to máš pravdu. Nakonec jsem si z týhle potřeby v tom nejhoršim období zavedla tabulku, do který jsem si psala tak po 14 dnech, co se nám povedlo aspoň trošičku zlepšit. Stejně tak jsem si kreslila mapičky, kam můžeme jít a kam to kvůli panice prostě nejde

Chipinek
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 15:56
- Nahlásit

Díky za všechny rady a poznatky. Jo ten vnitřní klid je důležitej. Já se to teď sama učím. Fenu mám doma týden a hned třetí den se nám stala velká nehoda, kdy já jsem ještě nevěděla jak a na co reaguje a hlavně jsem ani nevěděla, jak reagovat já. Uviděli jsme velkýho chlupatýho psa..dneska už vím, že bych se otočila na podpatku a šla se řvoucí smečkou pryč, jenže před tím týdnem jsem chtěla jen projít..už jsem tuším psala, jak to dopadlo, v nevědomosti jsem cukla vodítkem, asi jsem i zvýšila hlas a už to bylo, začala se mi smekat a jak hadí žena se z toho postroje prostě vyvlíkla a tradáá za psem...no a od té doby mám opravdu nerviky, že se mi to stane třeba někde mezi autama. I když pokud já se opravdu jen otočím a odtáhnu je pryč, tak se sklidní a nedělá ze sebe hadí ženu :-D Jenže ve mě ta zkušenost zůstala a opravdu mám při každým venčení hrůzu co se zas stane, i když teď už vím, jak se chovat. Chce to čas asi pro nás obě. Snažím se situace předvídat, to znamená, že za roh nejdu prudce ale udělám oblouk, abych měla vše na očí, mapuju si prostor, snažím se vyjít ze dveří jako první, ale i tak mám žaludek skříplej. Pamlskuju, chválím, odvádím pozornost a předvídám situace, nekřičím, netahám vodítkem...

Chipinek
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 16:06
- Nahlásit

birma
Já samozřejmě mám radost i z malých úspěchů, párkát se mi podařilo, že viděla psa, který byl dost daleko, já ho viděla o pár sekund dřív a odvedla jsem její pozornost na - podívej co mám a tahala pamlsky a chválila a nerozštěkala se, i když o tom psovi věděla, ale takhle se mi to povedlo opravdu málokrát. Jinak je ta vzdálenost buď moc velká, že ona psa nevidí, nebo naopak a to už je řev a tahám ji dál. Všechny ostatní věci jdou s ní trénovat super, ale tohle je tak komplikovaný a dlouhý, proto jsem se rozhodla pro individulní trénink s kynologem: http://www.psiskola-k9.cz/

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 16:09
- Nahlásit

Chipinek
Co si budem vykládat, ono je to stejně vždycky hlavně o "převýchově" člověka. Až na druhém místě je "převýchova" psa Teda u nás normálních majitelů - nemluvím o lidech, co se tím profesionálně zabývají a prošly jim rukama desítky či stovky psů.

Podle mě je první a nejdůležitější věc správně padnoucí postroj, ze kterého se prostě nevyvlíkne, ani když bude dělat "hadí ženu". Protože pak budeš ty v klidu, následkem čehož bude fenka v klidu. A když už se stane, že nějakého psa seřve - no bóže, tak ho seřvala. Však se nic moc nestalo Soustřeď se na to, co se vám podařilo, ne na to, co se vám nepodařilo.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2014 16:16
- Nahlásit

Chipinek
Já samozřejmě mám radost i z malých úspěchů, párkát se mi podařilo, že viděla psa, který byl dost daleko, já ho viděla o pár sekund dřív a odvedla jsem její pozornost na - podívej co mám a tahala pamlsky a chválila a nerozštěkala se, i když o tom psovi věděla, ale takhle se mi to povedlo opravdu málokrát
Málokrát, ale povedlo. To je podstatné - že se to povedlo, že děláte pokroky.

Jinak je ta vzdálenost buď moc velká, že ona psa nevidí, nebo naopak a to už je řev a tahám ji dál
Když se pes vyskytne nečekaně moc blízko, to se holt nedá nic dělat - nepředvídatelné okolnosti, s tím nic nenaděláš. Když je pes moc daleko, na to se dá naučit povel (já mám "kde je pejsek?"), abyste si mohli klidné chování a pozornost v přítomnosti psů co nejčastěji trénovat. Postupem času se obě společně dopracujete k tomu, že objevení psa nebude "ježišmarjá, katastrofa", ale naopak "hurá, je tu pes, jdeme hrát tu bezva hru, kdy pes kouká na páníčka a dostává za to odměny".

moll
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2014 06:44
- Nahlásit

a kroěm toho řevu se ke psům chová jak? kdyby mohla, tak uteče nebo jde za nima nebo jen stojí v určité vzdálenosti? já bych se vykašlala na štěkot a zkusila ji dostat do většího kontaktu se psy - takhlke z dálky tovypadá, že by z kolegů mohla mít stracha dopředu řve, aby ji nechali na pokoji. co ji netahat pryč, ale naopak umožnit pomalý a opatrný kontakt - nemáte tam někde kolem trpělivého možná i velkého psa typu fík, který by si nic nedělal z oštěkávání a nechal se očuchat? třeba by psina zjistila, že okolí není plné nepřátel, ale naopak kamarádů.... špicík by ale fakt měl při těchto akcích zůstávat doma a podstupovat vlastní terapii

Chipinek
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2014 13:06
- Nahlásit

moll
Je to asi tak jak říkáte, přijde mi, že normálně hysterčí ze strachu, aby jí nějak pesan neublížil, třeba s naším pinčíkem se zbožňujou.
Máme v okolí jednoh pesana, takovej vypasenej labrador, který je úplný salámista, zkusili jsme jednou jít až k němu, čuchla a ignorace, ale hlavně byla v KLIDU. Jenže poktáváme ho pravidelně a i tak na něho dál řve.
Někdy je hysterická tak, že se cuká na vodítku, myslím, že kdby mohla tak za tím psem letí a bude ho štěkotem zahánět, možná útočit?? Nevím. Je to stejné jako třeba s popelnicí, na kterou štěkala, včera štěkala na kabelku, kteoru měla nějaká paní položenou na zemi a hrála si s děckem, zjevně ji srala ta kabelka, tak jsem na doporučení kolegů odsud šla s ní za tou kabelkou, paní jsem z dostatečné zvdálenosti vysvětlila, že potřebuju fenku seznámit s její kabelkou a v poho, kabelku očuchala a šly jsme dál, hned sklapla. Nejhorší je, že ten blboun malej to štěkání od ní odkoukává a už začíná štěkat a vrčet nap psy/věci, které ho nikdy nevrzrušovaly. Ale to je myslím i o tom, že on je kluk a chce tu svoji holku chránit a bránit, což je i přirozený myslím.
Právě proto chci absolvovat cvičák, aby si mohla zvykat na psy pod odborným dohledem, sama nemám dost příležitostí ani pesanů, na kterých by šlo trénovat.

Chipinek
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2014 13:11
- Nahlásit

....a hlavně bych opravdu nerada, aby se mi někde poprala, na někoho zaúčtočila či někdo ve vypjaté situaci zaútočil na ni, ji by to srazilo úplně na kolena a o mém stresu ani nemluvím. Takže kvůli ní i sobě dodžuju maximální opatrnost.
Když se mi před týdnem vysmekla s postroje, jak hysterčila na velkýho čaučaue - za to vysmeknutí můžu já, v nevědomosti jsem cukla s vodítkem a vylekala ji ještě víc - tak za tím psem letěla, ale dělala takový ty klasický pohyby, když se pes bojí a brání v jednom - štěká na objeket a zároveň v poskocích couvá. Tohle dělala na toho čaučaue, paní co s ním byla tak rychle chvátala pryč, ona se štěkotem valila za nima a tam už jsem neviděla, protože zašli za roh, co se dělo tam nevím.

Chipinek
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2014 13:22
- Nahlásit

aňoňouma
Jinak včera jsme měli spoustu společným zajímavých zážitků (štěkání nepočítám )
Začíná nám s manželem asi opravdu důvěřovat, včera přišla za náma do obýváku a lehla si do koutku na sedačku, do teď za náma nechtěla, ležela v předsíni a koukala na nás. Na večer jsem si s oběma pesanama pohrála,ona dosud na pokus o hru moc nereagovala, včera se podařilo se mi ji tak rozjařit, hračky i psi lítali po celým bytě, podařilo se mi zlákat ji na přetahovačku. Po hře se nám stala nehoda, v obyváku se nám vyčůrala na koberec, za ten týden to ani jednou neudělala, asi hned pochopila, že šlápla vedle, chtěla jsem jí to vysvětlit a schovala se pod postelí. Přikládám to ale tomu, že byla z toho hraní tak rozdivočená, že nemohla vydržet. Pak mě ještě "rožiluje", že nechce pořádně žrát, v útulku prý v poho jedla granule a u nás se teda pěkně ofrňuje, kolikrát i dva dny nejí, ale pamlsky či vařený maso to by jí jelo, asi to na mě zkouší, ale nechci jí povolit a přilepšovat granule, jednoho takovýho megarozmlsance už doma mám.
Koupili jsme jí před příchodem k nám nádhernej měkoučkej pelech, spala na něm dva dny, ale pak objevila prostor pod postelí a na pelech nechce, trdlo.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání