| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2014 13:48
- Nahlásit
Vero
vod sebe????
nejdřív si dojdi k Fifině na poličku a pak Ti uděláme pápá mi bylo jasný, že se tohodle někdo chytne, ale nechtěla jsem radši editovat , abych to upravila tak, aby hned bylo jasný, že se to týká zrzavýho Ajnštajna.
No jo no, každej svýho štěstí strojvůdce.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2014 13:51
- Nahlásit
PetraK
To, co zmínila Xerxová je myslím celkem důležitý - aby si zadavatel/ka uvědomil/a z čeho to vychází a že to není nic neřešitelnýho.
jo jo určitě, hezky to napsala a uvědomuju si že mě tohle ani nikdy nenapadlo !
řešení, jak se s některýma situacema vypořádat. Prostě je - vyseděla . Žádná panika nic, prostě si sedla a chvíli mudrovala co jak s tím. Panička s ní asertivně počkala, až si domudrovala a šlo
no s Fajuší to v některejch případech bylo taky jediný řešení, jako mě to pak bylo buřt sedla sem si vedle a prostě čekala až to přejde jen je blbý když čék ten čas nemá a je potřeba to nějak rychle pořešit, bo chodit pozdě do práce každej den čék nemůže žáno
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2014 13:54
- Nahlásit
Fajka
pozdě do práce každej den čék nemůže žáno
to sem tomu volovi zrzavýmu dneska ráno řikala taky, když nutně potřeboval odloviti Otakara.
Motejla.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2014 14:01
- Nahlásit
Vero
že to teda většině funguje? nebo nějaké části?
Já si myslím, že to může fungovat většině lidí, pokud si připustí, že je to v nich. Ať už ta síla, nebo problém.
Spíš je zádrhel v tom, že čím "civilizovanější" je společnost, tím vzdálenější takovému pohledu lidi jsou.
Úžasný je, že když na to člověk přistoupí, najednou uvidí, jak se jeho vnitřní stav zdcadlí v psovi. Každý zlepšení člověka se odrazí v psovi, člověk z toho má radost a zase se zlepší, a tak dál. My takhle cvičíme pracovní psy pro lidi, který trpěj záchvatama a tohle zrcadlení právě využíváme.
A na procenta úspěšnosti lidí mezi přímou a technickou cestou to nemám, já to pro sebe moc neoděluju, a pokud někomu pomáhám se psem, podívám se, jak komunikujou a vyjdu z toho. Vždycky se musí jít s přírodou, ne proti.
Ono totiž, přece není žádná ostrá hranice toho "oni to dokázali", někdo je lepší, někdo pomalejší, když ve finále žijou se psem spokojeně, tak to je ono.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2014 14:08
- Nahlásit
Vero
na internetu asi docela bezpečnější ty klasický "technický" rady
Myslím, že je to úplně jedno, protože jestli někdo užívá internet jako zdroj informací bez toho, že by si věci dál ověřoval a filtroval, tak mu stejně není pomoci.
Takže já si tady popisuju svojí cestu, když se to někomu zalíbí a půjde za tím dál dobře, když ne, udělá to jinak. Já na to taky přišel až po létech
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2014 14:13
- Nahlásit
Walda
tak mu stejně není pomoci.
no, to máš pravdu...
někdo je lepší, někdo pomalejší, když ve finále žijou se psem spokojeně, tak to je ono.
a v tomhle 100% taky
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2014 15:00
- Nahlásit
Vero
Jo, když už jsme u toho, zvláštní prostředek, tenhle internet. Na jednu stranu tu jsou lidi ochotný se chovat, jak by se bez tý jeho anonymity jinde nechovali, jsou ochotný tu na sebe vyb*ít kde co, co se stalo i nestalo, a pak s touhle vědomostí v hlavě, sbíraj moudra po internetových diskusích.
Před pár lety to tady na fóru ještě bylo docela o psech, debatilo se tu třeba o detailech na stopách, co si pamatuju, a bylo to zajímavý.
Teď je z toho psychologická rozcvička.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2014 15:47
- Nahlásit
Walda
V neutuchající naději věcně diskutuji na téma pes a tuto možnost máme určitě nadále i všichni.....? A to úplně bez ohledu na to, kdo a kdy to zavinil, kdo z uživatelů, - lek, nebo médium samotné.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2014 17:20
- Nahlásit
Vero
tuto možnost máme určitě nadále i všichni.....?
Ale jó. Jen mě občas napadne, že to tu bejvalo zajímavější.
A pak, jestli ono to množství té inernetové pseudokomunikace náhodou nepřímo úměrně nesouvisí se schopností té přímé komunikace se psy.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2014 17:46
- Nahlásit
Walda
jestli ono to množství té inernetové pseudokomunikace náhodou nepřímo úměrně nesouvisí se schopností té přímé komunikace se psy
tak valím rychle venčit
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2014 20:24
- Nahlásit
[b]Walda[/
Moje slecna se mi take obcas zasekne napriklad ve dverich kdyz prsi,lehne a kouka jeko "zblaznila ses,do toho mam jit"?Take jsem nevedela co s tim,lakat jsem nechtela,a vlacet take ne,tak jsem ji proste popadla odnesla kousek,postavila na zem a rozbehla se,no to vzdy zabere a leti za mnou-nastesti Pak take leha,kdyz je ji horko,to si k ni vetsinou prisednu,projevim nehranou empatii,chvili odpocineme,dam treba vodu a po chvili zase jde. Mela bych ji donutit jit,i kdyz chapu,jak ji je? Ja myslim,ze duvera se ziskava take pochopenim pro pocity druheho.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2014 08:41
- Nahlásit
PetraKjak se s některýma situacema vypořádat. Prostě je - vyseděla . Žádná panika nic, prostě si sedla a chvíli mudrovala co jak s tím. Panička s ní asertivně počkala, až si domudrovala a šlo se. Prostě někdo to má tak a někdo jinak. To, co zmínila Xerxová je myslím celkem důležitý - aby si zadavatel/ka uvědomil/a z čeho to vychází a že to není nic neřešitelnýho
Taky mám doma jednu mudrlantku a stojí to za to. Taky řešíme takto
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2014 08:42
- Nahlásit
sicluceatlux
Pak take leha,kdyz je ji horko,to si k ni vetsinou prisednu,projevim nehranou empatii,chvili odpocineme,dam treba vodu a po chvili zase jde.
to máme teď furt
Ja myslim,ze duvera se ziskava take pochopenim pro pocity druheho.
a o tom to vlastně celý je
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2014 13:17
- Nahlásit
ssshhhhh
Taky řešíme takto
to je dobře, pes si tak sám stanovuje ty hranice co ještě dává a co ne.
sicluceatluxssshhhhh
a o tom to vlastně celý je
naprosto souhlasím
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2014 13:51
- Nahlásit
sicluceatlux
Pak take leha,kdyz je ji horko,to si k ni vetsinou prisednu,projevim nehranou empatii,chvili odpocineme,dam treba vodu a po chvili zase jde. Mela bych ji donutit jit,i kdyz chapu,jak ji je? Ja myslim,ze duvera se ziskava take pochopenim pro pocity druheho.
Jsem asi divná, ale nechápu, proč by měl pes vůbec chodit na procházku, když je takové horko, že si lehá. To radši vstanu ve čtyři. Nebo ten den jen zajedeme k vodě. Nebo (výjimečně) nepůjdeme vůbec nikam, jen na čůračku kolem baráku, a budeme provozovat jen "přemýšlecí" aktivity doma. Podle mě to pochopení pro pocity druhého začíná už tady někde... A ukamenujte mě.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2014 14:11
- Nahlásit
aňoňouma
tak třeba se nejedná o nějajkou obří procházku, ale spíš o vyvenčení se. Moje fenka je schopná prostě nehodit bobek pokud nejsme nějakou dobu venku.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2014 15:02
- Nahlásit
PetraK
Jasně že venčení je potřeba vždycky, bez ohledu na vedro. Ale dost pochybuju, že byla řeč jen o vyvenčení - za deseti- či patnáctiminutové obejití bloku si snad žádný pes vedrem nelehá, a navíc nevím o nikom, kdo by s sebou na tyhle venčící procházky tahal vodu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2014 15:17
- Nahlásit
aňoňouma
hele Bubitce fakt 10 15 min. nestačí aby ten bobek vyprodukovala . A tu vodu, třebas u nás je paní s takovým bílým chumáčem - mimochodem supr raubíř - maltézák asi?? nevím, nevyznám se úplně, těch plemen je už dnesk habakůk - a vodu mu nosí i na tohle kolempanelákový venčení. A v podstatě asi i dobře dělá, páč když jsme se potkali a náš mrňous se s tím jejím ročním zabijákem jorků (má na ně fakt nafest spadeno, protože ho nějakej atakoval a on si je zapsal na listinu smrti ) nějakou dobu rvali jako koně, tak zabiják jorků měl plus v tom, že měl kde doplnit tekutinu , Štajnidlo až doma.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2014 15:54
- Nahlásit
sicluceatlux
Mela bych ji donutit jit,i kdyz chapu,jak ji je?
Já myslím, že je na psovodovi, aby odhadnul možnosti psa, podle toho, jaké je to plemeno (délka čumáku, barva ...), jak je zvyklý na vedro a jakou má fyzičku, a podle toho určoval režim. Kdyby se mi takhle zastavoval pes třeba v horách, mohlo by to být i nebezpečné, protože tam je někdy prostě potřeba stihnout čas přechodu. Indy tohle mezi přestávkami řeší tak, že jde po cetě před námi, vyhrabe si záhrab, zaleze pod kosodřevinu a chladí se.
Někdy pak dojdu na metr od něj a nevšimnu si ho, on se zase sebere a jde s námi.
Jinak ve městě ve vedru procházky řešíme jako aňoňouma. Občas i ve vedru dáme nějkou trénovací, ale nepřeháníme to, v přírodě je víc přirozených možností k ochlazení.
Umožněním pokrytí potřeb, to musí smečka poskytnout.
Empatie je trochu jinde.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2014 22:31
- Nahlásit
[b]aňoňouma[/b
predstav si,ze fence je horko i rano a vecer,kdyz je slunko zalezle. A predstav si,ze ano, v tom paraku jdu akorat vycurat vykadit a domu ,nejsem sadista mimo parak jdu dal,k poli,protoze ona sama tam chce,neb ji tam mam navolno, a to i presto,ze se hned vracime zpet ,kdyz vidim,ze to nedava,leha a odpociva- je dlouhosrsta chundelata,no tak nez dojdeme tech par metru k domu parkrat odpocivamea pijeme a ano,doma mame spoustu aktivit zamestnavajicich mozek,neb fenka je hodne aktivnk a potrebuje pracovat.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2014 23:10
- Nahlásit
Walda
Ano,diky,myslim,ze je to take o tom,k cemu psa mam. . Neuziva -li si pes,neuzivam si to ani ja .Takze rozhodne neznasilnuji a neprepinam jeho moznosti. Za to od fenule citim neco jako vdecnost?,pouziji-li antropomorfismus Problem je nekdy v tom,ze neni-li vylitana,zlobi To se ale snazim vykompenzovat premyslecimi aktivitami,ale stejne chce i po nich balonek
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 00:24
- Nahlásit
sicluceatlux
myslim,ze je to take o tom,k cemu psa mam. . ....Za to od fenule citim neco jako vdecnost?,pouziji-li antropomorfismus
Ano, myslím, že to je celé nějaké polidštěné. Nevím, jak závisí pokrytí potřeb psa na tom,k cemu psa mam?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 14:28
- Nahlásit
Walda
No jako jsem-li horal,a chci-li aby me muj pes nasledoval,neporidim si psa,ktery hory nedava a tak........
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2014 00:03
- Nahlásit
Walda
Před pár lety to tady na fóru ještě bylo docela o psech, debatilo se tu třeba o detailech na stopách, co si pamatuju, a bylo to zajímavý.
Teď je z toho psychologická rozcvička.
Z jakeho procenta to bylo zajimavy a z jakeho to byly vzdy zvasty a bliti?
Pokud mas na mysli, ze to zajimavy se treba zpolovicnilo, jakoze z 2% celkoveho obsahu na 1% celkoveho obsahu, tak souhlas.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2014 00:16
- Nahlásit
Walda
Jo, když už jsme u toho, zvláštní prostředek, tenhle internet
Vubec ne...leda pro ty, kteri ziji ve lzich, iluzich ci jen neznalosti toho, co je Homo sap. sap. zač.
sicluceatlux
Neuziva -li si pes,neuzivam si to ani ja
A vis o tom, ze ve vztahu se psem by mel byt clovek ten, co "urcije"?
Za to od fenule citim neco jako vdecnost?,pouziji-li antropomorfismus
To stejne tak muzu napsat, ze citim psi lasku a promin je to porad stejny nesmysl. Ty totiz nepopisujes, co citis(ale deklarujes, ze jo), ale popisujes, jak si to jeji chovani vykladas ty sama sobe, aby jsi si udelala dobre ....normalni lidske chovani samosebou.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2014 00:20
- Nahlásit
zbrnd
Neuziva -li si pes,neuzivam si to ani ja
A vis o tom, ze ve vztahu se psem by mel byt clovek ten, co "urcije"?
jako že když si člověk bude užívat třeba kopání do psa, tak si to ten pes bude užívat taky?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2014 00:23
- Nahlásit
birma
jako že když si člověk bude užívat třeba kopání do psa, tak si to ten pes bude užívat taky?
to vyplyva z neceho, co jsem napsal?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2014 00:24
- Nahlásit
zbrnd
z toho, co jsi psal, jsem pochopila, že člověk má být ten, co určuje, co si budou oba dva užívat. Pokud to bylo myšleno jinak, mám už asi zkalené chápání pozdní hodinou
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2014 00:29
- Nahlásit
birma
že člověk má být ten, co určuje, co si budou oba dva užívat.
Ano. Ty si myslíš, že to má určovat pes?
Ale nechápu, proč hned tak extrémní příklad používáš.
Já psalo rovině, že svítícíscětlo místo aby se snazila vest sveho psa, ceka na to, jak se k tomu ci onomu postavi pes a podle toho se zacne chovat i ona...aspon tak mi to vyplynulo z toho, co psala.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2014 00:37
- Nahlásit
zbrnd
Já psalo rovině, že svítícíscětlo místo aby se snazila vest sveho psa, ceka na to, jak se k tomu ci onomu postavi pes a podle toho se zacne chovat i ona...aspon tak mi to vyplynulo z toho, co psala.
tak to jsem pochopila jinak tedy. Jsou věci, které určitého psa baví a jsou věci, které ho baví méně. Majitel se sice může snažit a určitě jde onoho psa naučit, že i méně oblíbená činnost může být zábavná a většina lidí to samozřejmě dělá, to ale neznamená, že pes se nemůže bavit něčím, co třeba majitele úplně nebaví, či nebude milovat něco, co by bavilo majitele.
Taky mi přijde vůči psu fér najít společné činnosti, které ho budou bavit bez toho, aby se musel učit v tom tu zábavu hledat. Líp popsat to neumím, ale vím přesně, co měla sicluceatlux na mysli
|