| Autor |
Zpráva |
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 00:34
- Nahlásit
Walda
Možná, že si nerozumíme.
Jde mi v zásadě o to, jak vést psa k čemukoliv, když ho nejsem schopen v podstatě ovládat.
Kdyby to dokázala bez ní, bylo by líp. Nebyla by v nebezpečí, že soustředí svou pozornost a energii jiným směrem.
To jistě, ale přijde mi to podobný, jako bys po mě chtěl, abych nacvičil Fausta, když nezazpívám ani Pec nám spadla, taky by bylo fajn, kdyby se mi to povedlo aniž bych uměl Pec nám spadla.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 06:43
- Nahlásit
zbrnd
přijde mi to podobný, jako bys po mě chtěl, abych nacvičil Fausta, když nezazpívám ani Pec nám spadla,
Ale mohl bys být schopný Fausta předvést tak, že by ti to diváci uvěřili, i když nejsi zpěvák ani herec.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 07:53
- Nahlásit
Fifi
Nic ve zlym, ale Walda to vystihnul uplne presne.
On je velky rozdil mezi zabavou, hlidanim plotu a obsesi.
Zadavatelce bych doporucila psa zamestnat vice, ne jen vychazkami a hazenim aportu, ale at pekne premysli hlavou svou. Takze stopy, jestli je to aporter, tak casem i rozlisovani predmetu, klidne cvicak navstevovat pravidelne, zaradit obrany, venceni s vicero psiskama - a skutecne fyzicky i psychicky znavenyho psa zavrit do prostornyho kotce s boudou a vybehem. Nenechat ho behat podel plotu sem a tam, bezmyslenkovite - a co když to toho psa prostě baví? trochu to zlehčuju, jen narážím na to, že pokud pes nedělá přesně to, co chceme my, tak je to hned obsese z nedostatku vyžití a je potřeba mu to zatrhnout a převést ho na činnost, co nám se zdá lepší...Na jednu stranu chceme psa parťáka, na druhou ale ,,hračku", která bude dělat jen to, co chceme my a nedej bůh, aby si něco dělal po svém. Někdo taky říká, že je závislý na běhu, pokud si denně neuběhne svých 10km, není spokojený, je nervní... a všichni mu fandíme, tleskáme, závidíme a k psychiatrovi ho nikdo nežene, ani mu nevymýšlíme náhradní, lepší činnost Tak psa prostě baví honit auta za plotem, no tak mu to nechám, když je nesmí honit venku, nesmí honit zvěř....prostě nesmí dělat nic z toho, co je pro něj přirozené...všechno už jsme mu vzali...
Je mi jasné, že tady se řeší ten problém proto, že tím ničí zahradu. Já to vztáhnula na mého psa, protože mě to nevadí
Walda
Prostě se pokouším odvést jeho pozornost od silnice. Jenže s ním nemůžu být na zahradě celý den a zas nechci aby byl on zavřený v době mé nepřítomnosti..
A když s ním nemůžeš zrovna být, bylo by opravdu dobré ho zavřít. "Svoboda" v těch chvílích mu nepomáhá, naopak.. - jenom dodám, že ten pes si honil ocas, nemyslím si, že kotec bude nejlepší nápad
Jinak souhlasím s tím, co jste radili: pokud je to činnost nežádoucí, převést vhodným způsobem na žádoucí. Vzhledem k tomu, že je to NO, neměl by to být až takový problém, plemeno je k plnění povelů (ať jakkoliv pitomých ) předurčené. Jen ho mají chvilku, tak postupavat opatrně.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 08:50
- Nahlásit
worick
Moc nesouhlasím.
Je mi jasné, že tady se řeší ten problém proto, že tím ničí zahradu.
Já myslel že proto, že to zjevně vadí majiteli i psovi, že pes z toho začíná být magor. Za moc přirozené chování to nepovažuju.
Jen ho mají chvilku, tak postupavat opatrně.
Je to čtyřletý pes a mají ho půl roku, na opatrnost už měli času až dost.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 09:00
- Nahlásit
worick
a co když to toho psa prostě baví?
no psy můžou bavit různý věci..třá to honění ocasu ho myslim taky bavilo . v sousedství maj takový nočko..nepřála bych ti ho vidět ve finální fázi! před jistým utracením ho kupodivu na poslední chvíli zachránila práce..tedy po vyčerpání všech jinejch nesmyslnejch aktivit skládajících se z návštěv snad všech vetů v okolí a vyčerpání dostupnejch diagnostickejch metod.Nikdy to nebude pes s pevnejma nervama,ale může ted celkem v pohodě žít v zásadě normální život.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 09:04
- Nahlásit
Souhlasím naprosto s Waldou, řečeno,myslím, pochopitelně, má to hlavu a patu.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 11:02
- Nahlásit
Walda
Ale mohl bys být schopný Fausta předvést tak, že by ti to diváci uvěřili, i když nejsi zpěvák ani herec.
Nejsem si jist, jak to myslíš. Jakože bychom jeli na playback?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 11:04 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
worick
.Na jednu stranu chceme psa parťáka, na druhou ale ,,hračku"
Ne.
Chceme otroka a chceme si to umět okecat, to je celý.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 11:08
- Nahlásit
Jinak by mě zajímalo, kde se ve vás některých zde bere ta jistota, že to je zrovna tak, jak jste si vysnili.
Vždyť z toho, co zadavatelka již napsala je poměrně evidentní, že formuluje a popisuje minimálně dost rozporuplně.
Možná přání otcem myšlenky?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 12:08
- Nahlásit
zbrnd
"Chceme otroka a chceme si to umět okecat, to je celý. "
Jóó ? To je ale nesmysl...............
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 16:17
- Nahlásit
sicluceatlux
Jóó ? To je ale nesmysl...............
To je realita.
Navíc naprostá většina lidí si to ani není schopna přiznat, viď?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 16:41
- Nahlásit
No já vcelku souhlasím s Worick, že pokud auta nehoní obsesivně (jak píše Davídková, ale to asi těžko někdo posoudíme), tak bych se s tím, že honí auta smířila, páč je to furt lepší, než aby si honil ocas.
Třeba pro Cira je honění všeho za plotem celkem dobrá zábava, díky které se celkově zklidnil.
Soustředila bych se na to, mít odvolání od plotu, milého parťáka
zbrnd
já si myslím, že otrok je člověk, u zvířat bych tohle přirovnání nepoužívala.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 17:37
- Nahlásit
kachna_
já si myslím, že otrok je člověk, u zvířat bych tohle přirovnání nepoužívala.
Naprosto s Tebou souhlasím, jenže jsou situace, kdy právě irelevantní formulace poslouží výborně.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 19:00
- Nahlásit
zbrnd
Je to naprosto nesmyslne ,tudiž je zbytečne plytvat energii,se k něčemu takovemu vice vyjadřovat.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 19:12
- Nahlásit
sicluceatlux
Tak proč plýtváš? Já ti nemohu za to, že jsi nejsi schopna přestat lhát sama sobě. Neumím to změnit a dokonce nemám ani takovou ambici.
A jinak je to každodenní realita u 99,9% pejskařů.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 19:41
- Nahlásit
zbrnd
Nebudu uspokojovat tve zvracene masochisticke choutky a pouštět se do protiutoku,predstav si,ze je mi jedno,co si o mne myslis
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 20:00 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
sicluceatlux
Nebudu uspokojovat tve zvracene masochisticke choutky a
Máš aspoň trochu představu o významu slov, která používáš?
pouštět se do protiutoku
takže ty máš pocit, že na tebe útočím a tím pádem jsem jasný masochista...hmmm
predstav si,ze je mi jedno,co si o mne myslis
Se omlouvám, ale je mi fuk, jestli to tobě fuk je nebo ne. Ale jaksi jako již skoro pravidelně mi chybí nějaké vyjádření k tématku.
Já sice chápu, že tvůj zájem o mou osobu je opravdu značný, jak patrno z tvé exhibice. Můžeš být naprosto v klidu, je mi to fuk, takže si klidně namaluj můj poster, vylep si ho třeba na wc a tam si s ním dělej co chceš, třeba do něj sekej sekyrkou. Nebo třeba založ fejsbůkovou skupinu o žbrndovi, tam se vás určo sleze víc a rozhodně si budete mít o čem povídat nicméně tady je to zbytečný, nevěřilas bys, ale chodí tu i pár lidí, kteří mají jinou prioritu než mou osobu zde.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 20:39
- Nahlásit
zbrnd
Nemam predstavu,jsem samozřejme naprosty idiot ,jako vetsina lidi.K tematu jsem svoje rekla a Walda to vystihl dokonale,netreba umele produkovat zvasty,a uspokojovat sam sebe a opakovane se utvrzovat v debilite zucastnenych,abych si tak ospravedlnil sam sebe.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 20:47
- Nahlásit
sicluceatlux
,jsem samozřejme naprosty idiot
Zase si vymýšlíš. Nedělej to, lidi tě nebudou mít v oblibě, když uvidí, že jim takto bezostyšně lžeš.
netreba umele produkovat zvasty,a uspokojovat sam sebe a opakovane se utvrzovat v debilite zucastnenych,abych si tak ospravedlnil sam sebe.
Ty jsi se nechal preoperovat?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 20:59
- Nahlásit
sicluceatlux
abych si tak ospravedlnil sam sebe.
Hele nic proti jo, ale jak takovej proces u tebe probiha?
Co to znamena ospravedlnit sam sebe? Nepleteš si ty pojmy zas bro? Nemyslíš jakože ne ospravedlnit ale jakože to no prostě ojet sám sebe?
Nebo co to máš za zajímavej proces?
Fakt jako mě to zajímá, jsem přemejšlel, jestli to nesouvisí s tou tvou maniobidepresivnípolaritou?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 21:34
- Nahlásit
zbrnd
Chybim ti,co? A jakpak dela kozicka? Samozrejme,ze si pletu pojem a prujem,jsem maniodepresivni analfabet se sadistickymi slony. Pis k veci prosim a porad tazatelce.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 21:37
- Nahlásit
[b]zbrnd[/b
A k tomu utoku ,pro necha
ave ano,utocis,aby ses dockal poslani do......... a pak si i v koutku plakal,jak jsou vsichni zli a nenavistni=masochismus
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2014 23:04
- Nahlásit
sicluceatlux
Chybim ti,co?
Byl jsem si skoro jist, že ti to prostě nedá..
A jakpak dela kozicka?
Jak tě tak pozoruju, tak tipnu, že "hvízd".
Samozrejme,ze si pletu pojem a prujem,jsem maniodepresivni analfabet se sadistickymi slony.
A máš fotky?
Pis k veci.
Ke který? Jo a zapomněla jsi tam jedno s.
ave
Správně, já věděl, že časem pochopíš, kde je tvé místo.
ano,utocis,aby ses dockal poslani do
JJ celou dobu se moc těším, až mě tam pošleš. A foteška by nebyla? Jen abych věděl, kam to jdu vlastně.
a pak si i v koutku plakal,jak jsou vsichni zli a nenavistni=masochismus
A jooo, tak konečně mi někdo vysvětlil, co je to masochismus.
Dík moc za to.
Hele jinak...no prostě myslím, že bys to měla vědět...nechci tě zbytečně připravit o tvůj drahocený čas...no prostě...mě ženský tak nějak moc nezajímaj ..
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2014 09:21
- Nahlásit
zbrnd
K veci= k tématu zadavatelky.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2014 10:15
- Nahlásit
sicluceatlux
K veci= k tématu zadavatelky.
Máš recht, když si to budeš stále dokola opakovat, třeba se ti to jednou povede i uskutečnit.
|