| Autor |
Zpráva |
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2014 14:32
- Nahlásit
moll
Přesně neodhadnu, "nadohled", "nadočuch" ), přibližujeme,to ano, já se nebojím , chci být ohleduplná a nerušit psem lidi
Jinak 2x jsem ji vysvobodila, když ji napadla fenka stafbula, 1x,když po ní šel kříženec větší než ona- vždy jsem to utla dříve, než došlo na zuby- nemám problém v těchto situacích- jednám celkem jako robot a nervy se mi rozjedou až pak. Myslím, že nemá důvod nebrat mě jako oporu.
Spíš bych řekla,že je to o tom,že co zažije pes jako štěně, to si sebou nese. Socializaci se psy máme perfektní, jen ten vlkodav, se nám vymkl. Řekla bych- že se na něj zlobí za to, že se ho tehdy lekla, když se "jen" rozběhl. Chce mu teď dokázat, že není žádný zbabělec, protože fakt není.
|
Kolemjdouci2
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2014 14:55
- Nahlásit
sicluceatlux
a když se pes vzpíná na vodítku , řve u toho jako blázen, a kdybych ho pustila rozběhne se k tomu vlkodavovi mu to svoje rozhořčení vyštěkat do obličeje a já ho naopak sedám, díváme se spolu směrem k vlkodavovi a uklidňuji klidným hlasem, a v momentě kdy je ticho odměním, kde dělám chybu ?
Chtělo by to vidět, takhle po internetu těžko říct, tak budu trošku věštit z křišťálové koule Za prvé, to uklidňování může pes klidně vnímat jako chválení. Za druhé, pokud odměníš hned, jak ztichne, tak tím odměníš i to předchozí řvaní (vznikne řetězec řve-ztichne-odměna). A hlavně, pokud už je ve stavu, že se vzpíná na vodítku, řve a je mimo, tak v tu chvíli nevymyslíš absolutně nic. Pes je v takové situaci ve stavu, kdy je absolutně neschopný cokoliv vnímat a učit se - "velení" přebírají emoce a rozum si dává dovolenou. Pracovat s tím můžeš jedině tehdy, pokud ji udržíš ve stavu, kdy vnímá.
Jo a podle popisu bych řekla, že je to skutečně strachové. I když u toho vypadá jako děsná hrdinka. To je jenom maska, prostě ze strachu "dělá ramena".
|
moll
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2014 14:57
- Nahlásit
sicluceatlux
no jo - právě proto se ptám, na jakou vzdálenost zastavujete - třeba kdybys ji nedržela a šly jste blíž, tak by jí mozek zapnul a uvědomila si, že se nemá čeho bát - takhle má jen tmu před očima a štěká, aby tu hrůzu zahnala.
já mám stejný problém s asiatkou a koněm - když byla štěně, tak kolem plotu proběhl zatoulaný kůň, ona do té doby nic tak velkého neviděla, štěkala celý zbytek dne i doma a od té doby uvidí koně, sedne na zadek a štěká a štěká ... a odtáhnout nějakých 60 štěkajících a aktivně sedících 60 kg je docela záhul
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2014 20:01
- Nahlásit
davidkova renata
nějak nechápu,ale nevadí mi to
neudivuje mě to, ale taky mi to nevadí
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2014 08:02
- Nahlásit
PetraK
neudivuje mě to, ale taky mi to nevadí
tak na mne příště nemluv když nepředpokládáš,že bych to četla .)..je to škoda času .p
protože bych nepředpokládala, že bys četla co píšu.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2014 13:06
- Nahlásit
moll
Jsem ráda, že nejsem sama, kdo má podobný problém, a každopádně moc děkuji za podporu. Zkoušela jsem i zlehčovat situaci stylem "ty naděláš, vždyť je to pes jako ty ", ale má v hlavě jinou informaci . Snad to obě nějak zvládnem. Každopádně těch šedesát kilo mě vyděsilo .Pohrávám si s myšlenkou ji vzít do ZOO
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2014 13:11
- Nahlásit
Kolemjdouci2
Děkuji za věštění , má to hlavu a patu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2014 15:49
- Nahlásit
davidkova renata
tak na mne příště nemluv
ještě by ses mohla zeptat, kdo jsem že já jsem na tebe mluvím, to už tu bylo . Nicméně jsem tím myslela, to, že bys vnímala obsah.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2014 15:57 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
sicluceatlux
Dobře, a když se pes vzpíná na vodítku , řve u toho jako blázen, a kdybych ho pustila rozběhne se k tomu vlkodavovi mu to svoje rozhořčení vyštěkat do obličeje a já ho naopak sedám, díváme se spolu směrem k vlkodavovi a uklidňuji klidným hlasem, a v momentě kdy je ticho odměním, kde dělám chybu ?
Kdyby se na to dalo takhle na základě toho, co zde napíšete, aspoň trochu s jistotou odpovědět, věnoval bych se méně trolování a více těm smysluplným konkrétním odpovědím, ale ono to takhle moc nejde, může to zafungovat, ale taky nemusí a může to hodně věcí pokazit.
navíc, pokud to vezmeme tak, že někde tedy děláte chybu, tak ji nejspíše v tom vašem vztahu se psem děláte podobnou i na jiných místech a proto jsem taky přesvědčen, že je zcela nejlepší jít se ukázat někomu, kdo se vyzná a kdo je to schopen zhodnotit. Jenže bohužel to je taky problém, jak takového člověka najít.
Ale jinak pokud bych teda měl zareagovat aspoň trochu konkrétně na Váš dotaz, podle mě je velká chyba už v tom, že ten pes se na tom vodítku vzpíná, to bych viděl jako první věc k nápravě.
. Zkoušela jsem i zlehčovat situaci stylem "ty naděláš, vždyť je to pes jako
Tak to jste asi zkpoušela právě špatně. Tedy tak, že pes to nepochopil nejspíš, jinak by přestal pokud Vás tedy respektuje.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2014 16:04
- Nahlásit
davidkova renata
tak na mne příště nemluv když nepředpokládáš,že bych to četla .)..
No nechci se vám dvěma plést do vašich intimních hovorů...nicméně tady se musím PetryK zastat.
Beru to čistě podle sebe a myslím, že je její postoj správný, dokonce si myslím, že i Vy má drahá manželko byste v takové situaci jednala stejně jako ona.
Koukněte, dám Vám příklad ze života. Představte si, že jsme si my dva spolu zase po letech zašli na večeři probrat nějaké rodinné věci jo a te´d pozor!! Já tedy coby džentlmen Vám dal přednost a Vy mi sdělujete co a jak nového, tedy mluviíte na mě.
No a teď považte sama, když na mě tak jakože mluvíte, předpokládala byste, že to budu číst?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2014 19:00
- Nahlásit
zbrnd
No děkuji za normální odpověď.Ano chapu,je těžke to i popsat dobře i reagovat dobře,když nas člověk nezna Co se týče respektu,no ja myslim,ze to neni tak spatne,kdyz uděla,co po ní chci,co nechci neděla,povely nemusim opakovat,nekdy se staci jen podivat a ví atd atp A tam kde jsme jsme diky pozitivni motivaci,a móc si komunikaci s ní uzívám
Ale s tim vlkodavem je opravdu v zajeti emoci jak pise kolemjdouci
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2014 22:03 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
sicluceatlux
Co se týče respektu,no ja myslim,ze to neni tak spatne,kdyz uděla,co po ní chci,co nechci neděla,povely nemusim opakovat,nekdy se staci jen podivat a ví atd atp A tam kde jsme jsme diky pozitivni motivaci,a móc si komunikaci s ní uzívám
To se nezlobte, ale to moc nesedí k tomu, že se vzpíná na vodítku při oné příležitosti.
Vždyť přeci právě v těch vyhrocených/zátěžových situacích se pozná, jak "jsme na tom".
Jasně, zase jsme u toho, nevím přesně, co znamená, že se "vzpíná na vodítku", může to být, že táhne pryč nebo to taky může být, že prostě jen cítíte napětí ..... to je právě to, o čem jsem psal, že slůvky po netu se máloco vyřeší, protože slůvka mohou mít pro každého rozdílný význam, každý si je může řebrat po svém a reaguje pak na základě toho, jak si je přebral a ne na základě reality třeba taky.
Takže pokud se opravdu vzpíná ve smyslu, že si chce jít za svým a má ten respekt a poslušnost a obladatelsnost, tak by ji neměl být problém usadit třeba.
edit: teď jsme kouknul na první příspěvek a tam píšete, ženereaguje na povely, když potkáte onoho psa a že je mimo.
Takže to ale není ovladatelná bohužel....že poslechne, když o nic nejde je jistě fajn, ale neznamená to ještě, že pes je ovladatelný bohužel. Aby bylovladatelný, musí být ovladatelný právě i v těch zátěžových situacíxh protože jak jinak si můžete být jistá, že nenastane jiná situace, kdy si taky bude chtít řešit věci po svém? Pokud to chce v této situaci, je podle mne dost pravděpodobné, že to bude chtít i v jiných situacích, pokud nastanou.
Prostě zlobte se na mne nebo ne, ale když na jedný straně napíšete, že si komunikaci užíváte a pak, že při určité příležitosti si má tendenci dělat, co chce, že hysterčí, nereaguje na povely tak to mi fakt jakosi nesedí dokupy no.
Tím z Vás ale nechci dělat kdoví co nebo Vám za to jako nadávat, to je naprosto běžný jev, jen Vám tím chci sdělit, že byste si asi nejspíš měla možná i uvědomit, že ta komunikace není celkově moc dobrá a z toho vyjít.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2014 08:44
- Nahlásit
Nezlobím, nejsem jistě dokonalá , ptám se proto abych byla
Vzpíná se, je : stojí na zadních na napjatém vodítku, přední ve vzduchu a u toho řve. To vše směrem K vlkodavovi. A ano, docílila jsem teď toho, že zareaguje na povel "sedni". Sedí ale stále u toho řve. Takže mi jde o to, aby v tom sedu neštěkala. Povel "ticho" učím, je pravda, že ten nám jde asi obecně nejhůř.
Psa nepotkáváme tak často, abych postupovala rychleji.
Tibetský teriér je z plemen, které je docela samostatné, a vyhodnocuje situaci. Přiznám se, že jsem si s ní dala od štěněte docela hodně práce, abych ji na sebe navázala, a jsem ráda, že se nám to povedlo. Díky tomu může lítat v lese a po poli mezi psi navolno, nemám problém ji odvolat, nechat ji s nimi vyřádit, stejně teď dává přednost mě, protože jí na procházce vymýšlím různou zábavu,což ona miluje. Potřebuje zaměstnat hlavu,a řekla bych, že je šťastná, když udělá cokoli, z čeho jásám
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2014 09:13
- Nahlásit
zbrnd
okonce si myslím, že i Vy má drahá manželko byste v takové situaci jednala stejně jako ona.
určitě .)) já si taky nenechám ujít žádnou příležitost k rejpání a pokusu druhýho urazit )))))))))))) čili nic lidskýho mi neni cizí
|