Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / bez sebe z vlkodava
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 21:30
- Nahlásit

Prosim o radu,jak odnaucit psa hystercit,kdyz potkame vlkodava.? Kdyz byla stene,provokovala ho ke hre,on jen stal a koukal,ale pak se rozbehl! jako ze jo,no a psinka se vydesila a prchala. No a od te doby,kdykoli ho potkame steka a steka,nereaguje na povely,je uplne mimo. Zkousela jsem ji desenzibilizovat odmenamive vterinach ticha,drzet cumak,klidnit,ale nic nepomaha.Dekuji

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 21:56
- Nahlásit

A co ji naplacat zleva novinama?

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 08:25
- Nahlásit

zbrnd
Ha ha , něco smysluplného by nebylo ?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 08:29
- Nahlásit

sicluceatlux
Zkousela jsem ji desenzibilizovat odmenamive vterinach ticha,drzet cumak,klidnit,ale nic nepomaha
tak to můžeš po, pidimidikrůčkách zkoušet furt ) dál anebo se domluvit s majitelem vlkodávka a pořešit to jinak ,no..nevim odkud jsi,tady chodí parta vlkodavů o cca 6 kusech..moc hodný jsou..Praha teda

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 10:07
- Nahlásit

davidkova renata
No děkuji, to víte, že to zkouším, včera když odešel, a pesa se uklidnila, měla jsem ji v sedu, jsme po zklidnění vyrazily záměrně po jeho trase- víme kde bydlí , stačí jí, když ho cítí ve vzduchu, čichá jako zběsilá a i u toho štěká, zastavím,sedne, přestane- vyjdu-až nadohled vlkodava, no divočina. Kdybych ji neměla na vodítku letí mu to vyštěkat do obličeje . Zkoušela jsem se s paní i domluvit, ale neslyšely jsme se . Jsme z Brna

Tony
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 11:19
- Nahlásit

sicluceatlux
jen tak mimo téma - co máš za plemeno? (nejsem žádný odborník, ale pokud napíšeš, že šeltii, tak mě to vůbec nepřekvapí, jako bys popisovala chování hodně z těch, které znám - včetně té mé ).

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 11:24
- Nahlásit

Tony
Tibetský teriér, je se psy v pohodě, takto to má jen s vlkodavy, a také nemusí, když na ni někdo začne "zírat". Jinak od štěněte chodíváme lítat do polí ,je kamarádka takřka s každým, taková provokatérka, která před psisky poklonkujke a vyzývá ke hře.................

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 12:02
- Nahlásit

Úplně na okraj, mám psa 35 kg a není v žádných situacích bázlivej, ale z vlkodavů má takový respekt, že... se prostě bojí

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 12:12
- Nahlásit

Vero
No..........jednou takto vřískala na koně, ale to jsme u ohrady odbouraly celkem v pohodě, že se teď klidně běží na ně "mrknout", a na přivolání v pohodě přiběhne. Ona se prostě přepočítala , a když se rozběhl, srdce jí spadlo do kalhot, a už nechce, aby se rozběhl

moll
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 12:42
- Nahlásit

chodit s psinou k vlkodavovi na vzdálenost, na kterou zvládne neštěkat a pomalu přibližovat - třeba po cm. nesedat ji přitom, ale zaměstnant, aby musela mít v mozku i něco jiného než strašného velkého psa třeba procházet kolem něho a pod. .
další otázka je, jak na něho štěká - hystericky ze strachu, ve smyslu já tě stejně sežeru, dej mi pokoj a běž jinam ...? podle toho by se dalo najít řešení, ale ne po netu.
jen na vlkodavy nebo i jiné přibližně srovnatelně velké psy?

moll
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 12:52
- Nahlásit

jo - a mám zkušenost ze školky, že malý pes na velkého štěká...štěká...štěká... a když ten velký na to nic neříká, pak pomalu přestává a jde si po svém. hodina - dvě a je klid. co ji nechat, aŤ mu to teda fakt všechno řekne rovnou - to jste nezkoušely?

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 14:06
- Nahlásit

moll
Ona není povahově strašpytel,je obecně celkem sebevědomá, napsala jsem to asi blbě o tom srdci, je spíš hlídač, který vyhodnotí situaci jako potencionálně nebezpečnou a jde bránit . Když se bojí, má ocas dole, ale v této situaci ne, také hlas má hluboký, párkrát zaháněla kamaráda labradora když už měla lítání dost takovým vysokým vyštěknutím u ucha, toto není ono. Tibeťák je středně velký pes, není zase tak malá, jak jsem psala, řádí s fletem, ohaři, labradory, ovčouny úplně v pohodě. Ještě na jednoho psa takto reaguje, ale toho moc nevídáme .Akita inu. Šla před námi, teda kráčela, nesla se, najednou nám zablokovala cestu a začla mi na pesu zírat, než jsem stačila zareagovat začala ji takto zahánět.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 14:09
- Nahlásit

moll
No a nechat tomu volný průběh je dost težké,potkáváme se na sídlišti,nejlepší je to ráno

moll
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 14:24
- Nahlásit

nejlíp ráno - jasně, to znám....když smečka ráno vybíhala z ubykace na zahradu

moll
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 14:35
- Nahlásit

co se s paní bez domluvit na spolupráci (bez psů, abyste se slyšely ), potkávat se i jindy než ráno a zkusit to "ochodit" - nechala bych vlkouše jít napřed na takovou vzdálenost, aby už ta vaše neřvala, a pak jít a jít a občas se zkusit trochu přiblížit. po několika dnech a km se snad tibeťanka smíří s přítomností kolegy...

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 14:45
- Nahlásit

moll
Pravda, zkoušela jsem to na paní, ale jí je to jedno, její pes neřve , že .............., měly jsme se sejít na společné venčení, ale neklaplo to . No nic, každopádně moc díky , budu se dál snažit )

moll
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 14:59
- Nahlásit

blbý, když ji nezajímá spolupráce....tak držím palce do dalších pokusů, snad něco vyjde.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2014 00:03
- Nahlásit

davidkova renata

najdi jeden jediný rozdíl:

tak to můžeš po, pidimidikrůčkách zkoušet furt

chodit s psinou k vlkodavovi na vzdálenost, na kterou zvládne neštěkat a pomalu přibližovat - třeba po cm. nesedat ji přitom, ale zaměstnant, aby musela mít v mozku i něco jiného než strašného velkého psa třeba procházet kolem něho a pod. .

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2014 10:21
- Nahlásit

Ha ha , něco smysluplného by nebylo ?
----
OK, Tak zprava tedy.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2014 12:40 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

PetraK
najdi jeden jediný rozdíl:
no já bych ho hlavně nehledala žejo .)) nešla bych po pidimidi ,ale bezohledně bych se domluvila s majitelkou vlkodlaka a hodila společnou vychajdu
vona to z mý strany byla spíše ironie

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2014 12:46
- Nahlásit

Tak vono nejde až tak o ten postup, coooo? Postupů lze vymyslet hafoo nebo ¨taky žádný spešl nevymýšlet. Absolutně podstatná bude osoba potažmo chování psovodkyně tak jak tak.
Či ni snad? :P

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2014 13:12
- Nahlásit

zbrnd
Absolutně podstatná bude osoba potažmo chování psovodkyně tak jak tak.
Či ni snad? :P

no myslim že skoro jo .) a páč já sem jaká sem,nedělala bych z daný věci takovou vědu co by zasluhovala několikaleté řešení a prostě čívě dokázala pokud možno ihned že dělá zagorku zbytečně ..ted a předpokládám,že vlkodávek jest hodný a nežere jiný psy,aspon doufám dle prvního příspěvku..čili bych nevymejšlela žádnej spešl

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2014 18:48
- Nahlásit

davidkova renata
Teorie se od praxe často dost liší. Chtěla bych pravě videt "jak dokazala.........",coz se mi asi nepoštesti,takze kazdopadně dekuji za snahu a uz vas necham si povidat

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2014 19:33
- Nahlásit

sicluceatlux
Teorie se od praxe často dost liší.
právě já na ty teorie moc nejsem... vlkodav neni agresor ne? tak kde je problém? na mojí čubu ječí denně x mrnavejch čoklů,ale ti co bydlej v okolí a znaj jí kupodivu na ní už dávno neječej(zatimco na ostatní co též bydlej v okolí a též je znaj ječej neustále stejně intenzivně) nebot přišli na to,že se jim nic nestane a nic jim od ní nehrozí,stačilo s e párkrát společně zastavit a s majitelem pokecat či tu a tam popojít kousek společně..základ je ,že čuba nereaguje na vysírání,nevšímá si jich,nestartuje po nich a nechá se v klidu očuchat když už si dodaj odvahu.Vlkodavů zas až tak moc neni,takže bych se s majitelkou prostě fakt zkusila domluvit..za předpokladu že to neni pipina samosebou

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2014 21:43
- Nahlásit

davidkova renata
vona to z mý strany byla spíše ironie

to mě od tebe opravdu neneapadlo . ode mne to ovšem také bylo ironický , protože bych nepředpokládala, že bys četla co píšu.

zbrnd
Absolutně podstatná bude osoba potažmo chování psovodkyně tak jak tak.
Či ni snad? :

to určitě, ale taky to záleží na povaze konkrétního psího jedince. Co jeden dá, druhej na to potřebuje trochu víc času a prostoru. To vědí ostatně právě i ti psi, kteří se k socializaci použivají, a přizpůsobí se tomu konkrétnímu jedinci,jak ale vidíš výše někteří lidé to evidentně bohužel nevědí.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2014 22:59
- Nahlásit

PetraK
to určitě, ale taky to záleží na povaze konkrétního psího jedince
To ano, ale podstatnější je ten psovod rozhodně myslím, poněváč právě na něm záleží, co udělá či ne. Je na něm, aby hafušu nasměroval, pokud hafuša nasměruje psovoda ..no tak ..

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2014 23:10
- Nahlásit

zbrnd
podstatnější je ten psovod rozhodně myslím, poněváč právě na něm záleží, co udělá či ne.

leč, když psovod své chování nepřizpůsobí povaze psa, není to také to ono. Nemůžu jít vždycky s pancrfaustem.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2014 08:40
- Nahlásit

zbrnd
Dobře, a když se pes vzpíná na vodítku , řve u toho jako blázen, a kdybych ho pustila rozběhne se k tomu vlkodavovi mu to svoje rozhořčení vyštěkat do obličeje a já ho naopak sedám, díváme se spolu směrem k vlkodavovi a uklidňuji klidným hlasem, a v momentě kdy je ticho odměním, kde dělám chybu ?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2014 11:52
- Nahlásit

PetraK
o mě od tebe opravdu neneapadlo . ode mne to ovšem také bylo ironický , protože bych nepředpokládala, že bys četla co píšu

nějak nechápu,ale nevadí mi to
zbrnd
To ano, ale podstatnější je ten psovod rozhodně myslím, poněváč právě na něm záleží, co udělá či ne. Je na něm, aby hafušu nasměroval, pokud hafuša nasměruje psovoda ..no tak .
no nezbejvá mi než souhlasit..vono totiž pokud sám psovod jest labilní a nejistej ,nevěří sám sobě,nevěří ve svý schopnosti,nevěří,že situaci zvládne,těžko bude psovi oporou..a to zvlášt tomu co neni úpa vyrovnanej prostě jak praví známá pravda..Všechno je v hlavě

moll
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2014 12:06
- Nahlásit

sicluceatlux
na jakou vzdálenost sedáte? možná bych zkusila se přibližovat - třeba bys našla metry, na kterých ho přestane štěkání bavit a raději se stáhne - ve smyslu " jsem od tebe daleko, tak můžu řvát, protože na mě stejně nedosáhneš" a "hm, tady už to nevypadá tak bezpečně, tady budu raději potichu, případně se stáhnu na tu bezpečnou vzdálenost".

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání