| Autor |
Zpráva |
Neumi
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 13:17
- Nahlásit
tak von je úchyl v zásadě každej pes,jen mu dát šanci žejo ?
Ale každý v různé až veeelmi různé míře, navíc v závislosti na plemenné příslušnosti, od které se odvíjí snaha o kooperaci s psovodem
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 13:56
- Nahlásit
Nemyslím si, že by bylo zbytečné zjišťovat, proč to ten pes dělá.Nejdřív mě napadla synova skrytá nemoc, ale ta puberta bude asi pravděpodobnější.
No a z toho by mělo i vycházet řešení. V případě puberty opravdu lepší zvládnutí psa. V případě upozornění na nemoc, bych psovi koupil věnec buřtů.
Kritikům CM bych chtěl připomenout, že zadavatel, narozdíl od vás, má přečtené knihy, což je základ pro pochopení podstaty. To se ze samotného show v TV zjistit nedá, protože, kdyby tam bylo všechno popsáno, bylo by to tak dlouhé, že by na to nikdo nekoukal a hlavně žádná stanice by to tím pádem nenatočila.
Podle mě nevíte, co kritizujete, za všechny birma: většinu problémového chování svádí na psa a jeho dominanci .
Až si někdo z vás kritiků ty základy přečte a pohopí celý přístup, moc rád pak s ním prodiskutuju, co je na tom tak strašně špatně.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 14:02
- Nahlásit
Neumi
Ale každý v různé až veeelmi různé míře, navíc v závislosti na plemenné příslušnosti, od které se odvíjí snaha o kooperaci s psovodem
hele vo tom samo žádná! ale když necháme pejsánkovi volnou packu ,nijak ho nepovedem a navíc se zaštítíme starou dobrouu větou ..To víte ,to je příroda,s tim se nedá nic dělat bude úchylačit každej
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 14:15
- Nahlásit
Walda
Hezky jsi vynechal, že píšu pokaždé o práci podle pořadů
A knížky číst fakt nehodlám, nestíhám pořádně ani ty, které mě zajímají.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 15:25
- Nahlásit
Walda
nevíte, co kritizujete
já to vim, kritizovala jsem to, že Dandie položil dotaz špatně. Pokud si je jistej, že něco nemá souvislost, tak proč to sem píše?
myslím, že i kdyby napsal, že víc cvičí (bez specifikace metody), byla by normální odpověď, jestli to nemůže bejt nějaká forma reakce na nepohodu vzniklou špatným vedením cvičení.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 20:05
- Nahlásit
birma
píšu pokaždé o práci podle pořadů
kde CM podle tebe většinu problémového chování svádí na psa a jeho dominanci .
"I Rehabilitate Dogs, And Train People"
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2014 16:52
- Nahlásit
Lucie, určitě se dohodneme, že nejdůležitějším psím smyslem je právě čich; tedy to řešme.
To si nemyslím. Tipnul bych zrak.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2014 19:42
- Nahlásit
zbrnd
To si nemyslím. Tipnul bych zrak. - to vůbec ne. Třeba můj pes vůbec nezachytí srnky, dokud se nepohnou, já už je vidím dávno...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2014 21:54
- Nahlásit
to vůbec ne. Třeba můj pes vůbec nezachytí srnky, dokud se nepohnou, já už je vidím dávno...
-------
A proto je pro psa nejdůležitější čich?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2014 23:05 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
zbrnd
A proto je pro psa nejdůležitější čich? - proto to není zrak. Že je nejlepším psím smyslem čich, je tak nějak všeobecně známo viz. http://cs.wikipedia.org/wiki/Pes_dom%C3%A1c%C3%AD# .C4.8Cich
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2014 23:51
- Nahlásit
Že je nejlepším psím smyslem čich, je tak nějak všeobecně známo viz
No to je možný, ale bavili jsme se o tom, kterej ten smysl je pro něj nejdůležitější a ne kterej z jeho smyslů je nejlepší/nejvyvinutější.
|
fj1200
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2015 21:22
- Nahlásit
ahoj nedokážu to vše číst ale chci se přidat k zakladateli,né že bych měl řešení ale na zamyšlení to je.
mám knihu co pes skutečně chce,kde je psáno v kategorii soužítí dítě a pes ,že pes dítě absolutně neregistruje do okamžiku kdy se dítě začne zvedat z plazení na nožky ,to v psovi poprvé vyvolává první boj o pozici v hierarchii smečky jsou k tomu příznaky podle čeho poznat,že se k něčemu schyluje pes neútočí hned a oksmžitě,prostě mapuje situaci není si jistý okolním alfa vůdcem a útok je pro něj přece jen svízel ale chce být předposlední né li výš ten pes ,ale nechce být poslední.
Podle knihy je ještě jedno období to může být v různém věku většinou však kolem puberty dítěte,proč protože dítě začíná chápat povel a jeho význam a jak pes se má chovat a co udělat když dítě nejbližší vyšší jej vyžaduje s jistou razancí bez respektu psa,v tom okamžiku nastává vzdor psa a opakovaně boj o pozici v hierarchii smečky .
Proč to píši,v oné knize je psáno,že oni velmi milí a strašně starostliví pejsci co nespatří dítko z očí dokonce jej tahají po bytě za nohavice do pelíšku jako štěnátko,třeba si jej i oliluji a všude doprovází a permanentně hlídaji je přesně předzvěst něčeho špatného a pes si dítě jen maximálně kontroluje aby mu nedovolil pes udělat něco proti jeho psím zájmům především v hierarchii,takzvaně jej štve deptá chce uštvat psychicky zdeptat a manipulovat aby odstoupilo dítě a uvolnilo místo v hierarchii smečky níže.Nám se doma stalo,že psi si začali lehat do dveří at dítě nemůže procházet dveřmi posléze pes začal srážet dítě zadní kýtou na zem,druhý pes začal jaksi zpívat a zcela všude doprovázet dítě kontrolovat v okamžiku kdy se zvedlo ze sedu či z plazu na nohy vše začalo,jakmile si lehlo byl klid to jsme jaksi akceptovali 14dní až pak pes na prázdno před dítkem cvakl tlamou s vyceněnými zuby a to mně donutilo a vlastně probudilo číst a začalo se jednat a psi jsou zatím v pohodě.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2015 14:37
- Nahlásit
fj1200
mně to přijde přitažený za vlasy.
Jakmile někdo někoho začne uzurpovat, následuje okamžitá reakce. Je jedno, jestli se to týká vztahu pes - pes, pes - dítě, dítě - dítě.
Prostě nikdo nesmí nikoho manipulovat, jinak se se zlou potáže (dle závažnosti provinění, od ohouknutí, až po vyražení za dveře). Osobně považuju hierarchii tak, jak je interpretována, za vysloveně škodlivou a hierarchický problém jsem viděla jednou v životě (fena-fena) a to ještě kdoví jestli.
Kdybych já měla někomu radit, co v situaci, kdy má problém se psem
1. řešit problém ihned, nedoufat, že se něco samo zlepší
2. kdo si hraje nezlobí - zaměstnat, problémy často vznikají z nudy
3. pozorovat
|