Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / RTW a jezevčík se rvou
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
sewerka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 12:53
- Nahlásit

Mám RTW/10 měsíců/ a jezevčíka/4 roky/.Doposud všechno dobrý.Jeden problém byl,a to u krmení,to jsem vyeliminovala a každej žere jinde.Teď po sobě,ale jdou jako zbavení smyslů.Když k někaký šarvátce dojde,roťáka odvolám a je klid i od jezevčíka.Asi ten rot dospívá,ale nějak si nevím rady,jak dát tomu velkýmu štěněti najevo,že tohle se tady dělat nebude......Dneska se to stalo už dvakrát..... a kvůli ničemu....aspoň z mýho pohledu.

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 17:46
- Nahlásit

sewerka
Dneska se to stalo už dvakrát..... a kvůli ničemu....aspoň z mýho pohledu.
A pri cem se to teda stava? Nic neni u psu bezduvodny. Kde po sobe jdou, venku, doma? Pri jaky cinnosti vznika problem? Kdo bitku zacina? Tezko radit, nebo rict svuj nazor, kdyz nenapises vic.

sewerka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 18:34
- Nahlásit

Rano se to stalo,kdyz si jezevcik vlezl na misto,kde leží roťák....a pak si zase roťák pravděpodobně hlídal smetáček.....vždycky se to stane doma.Venku jsou v poho.
Po tý poslední šarvátce jsem každýho izolovala,pak když jezevčík přišel,rot ho olizoval,jako by se mu omlouval.
Nevím,jestli ho mám z tý šarvátky /rtw/odvolávat,protože když okamžitě přijde,tak ho nemůžu nijak pokárat.oba jsou nasírací...Někdy se stává,že vedle sebe jen tak stojí a ocasy oba nahoru a drží se v šachu.Hvízdnu,abych odpoutala pozornost a je klid.

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 19:21
- Nahlásit

Tak to je dost traskava atmosfera u vas. Jakmile si zacne jeden ci druhy neco narokovat, je na tobe, abys tyhle choutky zatrhla. Dva sameckove uvnitr, zrejme oba zarlivacky a ne uplne v pohode ve tve pritomnosti - jestli se to deje jen doma, tak musis s nima zacit pracovat doma. (Ja mam doma tri feny, drive ctyri, a problem nebyl a neni.)
Cilize kdyz vidis, ze leze jezevec nekam, kam by nemel (pelech rtw), tak ho privolam, odmenim a poslu ho na jeho pelech. Nebo poskytnu vice pelechu, aby se o ne nemohli zbytecne hadrkovat. To samy u hracek, zadny narokovani si neceho extremni - aby si rtw hlidal smetacek? No to ne, privolam, odmenim za privolani, seberu smetacek, tecka. Kdyz ses hnusnej, nebude smetacek. Ale na stranu druhou, kdyz psovi dam jeho hracku, tak si s ni muze hrat a jezevec mu ji nepujde sebrat. Hrajou si spolu venku nekdy?
Celkove bych doma zkusila s obema pracovat vic najednou, rozdavani pamlsku kuprikladu, kdyz oba sedi pred tebou, zadny vrkani ci mruceni se nepripousti.
Rtw 10mesicni je hodne velky mimino psi, co se psychiky tyka. Ale muze byt uz dost nebezpecnej pro jezevce, jestli tento se do nej neustale vysira. Coz mi tak nejak vyzniva - leze mu do pelechu, chce mu brat hracku - snazila bych se prednostne usmernit palicatyho josevcika. Rtw maji kupu trpelivosti, ale kdyz pohar pretece, staci, aby se ohnal a nebude to dobry. Jestli kolem sebe tancujou na spickach, mas nejvyssi cas s tim neco udelat - hlavne teda idealne najit nekoho v okoli, kdo by ti poradil nazivo.

sewerka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 19:33
- Nahlásit

Jojo,atmosféra je napjatá...a já jsem nasra...Křivdila bych tomu jezevci,kdybych napsal,že se do něho nějak sere.....dneska s tím smetáčkem to bylo asi tak,že rot ležel pod stolem a jezevec si tam šel taky lehnout.....měl strach,že mu smetáček sebere a průser byl na světě.Venku si spolu hrajou,honí se.......ale to i doma...tahají se o plyšáka....a za tejden někomu rupne a startuje....
Nevím,co mám udělat v tý situaci,když k tomu dojde.A taky je pořád nemám na očích,abych vždycky věděla,proč se to stalo.

Ještě takovej dodatek...měla jsem rota před tímhle a ten si zase nechal líbit všechno a jezevec si holt myslí,že to je asi furt on.

sewerka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 19:35
- Nahlásit

S těma pamlskama jsem velmi opatrná.....asi kdyby seděli vedle sebe,tak do sebe pojedou.Takže doma nikdo nedostává nic.Jsou schopný se porvat kvůli jedný zakutálený granuli....

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 19:39
- Nahlásit

Tak je nech se pořádně porvat. Stane se to maximálně jednou.

sewerka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 19:41
- Nahlásit

zbrnd

??????????????

To štěně má 50kg a jezevec asi 11.Jak to asi dopadne????

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 19:43
- Nahlásit

Tak jak jsem napsal?

sewerka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 19:44
- Nahlásit

zbrnd

Jestli mi nechceš poradit,tak si nech ty blbosti...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 19:46
- Nahlásit

Fakt jo? A co když nechci?

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 19:56
- Nahlásit

sewerka
S těma pamlskama jsem velmi opatrná.....asi kdyby seděli vedle sebe,tak do sebe pojedou.Takže doma nikdo nedostává nic.Jsou schopný se porvat kvůli jedný zakutálený granuli....
No, tak v tom asi bude jadro "pudla". Ze TY nemas nad nima de facto zadnou kontrolu, ovladatelnost a psiska si to resi mezi sebou sami. V tomhle halt musis zamakat ty a dat je do poradku. Ty ses zdrojem krmeni, jestli po sobe jsou schopni vyjizdet i pri pamlskach, ceka te hodne prace. Pokud je nechces teda mit trvale separe, doma.
Ale vsechno jde nacvicit, jen si netroufam na dalku radit teda, jak u vas.
Nevím,co mám udělat v tý situaci,když k tomu dojde.A taky je pořád nemám na očích,abych vždycky věděla,proč se to stalo.
Kdyz to chce je prave teda doma mit na ocich a vyhodnotit, proc se to deje. Resit posleze, koho potrestat a koho ne, je naprd. Jestli vis, ze by mohly byt problemy, tak si je hlidej a nenechavej je doma o samote.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 20:18
- Nahlásit

Jestli mi nechceš poradit,tak si nech ty blbosti...
-----
Já jsem teda přesvědčenej, že jsem zareagoval zcela korektně a adekvátně vzhledem k názvu topicu.

sewerka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 23:39
- Nahlásit

Fifi

Fifi,dík....asi budu muset trochu přitvrdit.Totiž ten předchozí rot byl absolutně bez problémů.....a tak to nějak plynulo.Tenhle roťák je typická povaha pro tohle plemeno.Jinak poslušnost má a přivolání na 99,9%...takže ho ze šarvátky vždycky odvolám.Ten jezevec má bohudík přivolání taky,ale ten je tak strašně nasírací....třeba mu nechtěně rot šlápne na nohu a už se ten blb rve.....
K těm pamlskům....ten rot si jde třeba jen podívat,co jezevec má .... a průser by byl na světě,kdybych nezasáhla....ale obráceně to platí taky.Serou mě oba,ale asi jsem to pohnojila já......jen teď nevím,jak z toho bez nějak ven.Zkusím ty pamlsky rozdávat doma......no a uvidíme.

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 00:12
- Nahlásit

sewerka
.asi budu muset trochu přitvrdit.Totiž ten předchozí rot byl absolutně bez problémů
Snad to chapu spatne, to chces pritvrzovat smerem k rtw? Zadny zvire v plemeni neni stejny, jako to predchozi.
ten rot si jde třeba jen podívat,co jezevec má ...
Tobe se proste psi sameckove chodej koukat, co ten druhej ma, asi bezne? TO se snaz odstranit, coby zaklad. Pamlsky definuji tedy coby pidikousicky masa varenyho, ctvrtky piskotu, ktery pes spolkne na jedno polknuti. A ne nejakou vetsi vec, kterou si pujde nekam zuzlat. A ne ze asi si to asi pohnojila ty, to je zcela urcite jen tva chyba - a jen dobre, kdyz se neprednaseres a zacnes o tom premyslet.
Jinak co se zacatku s jezevcikem a mladochem rtw tyka s pamlskama, zkusila bych s nima nejdriv tuhle srandu, jednotlive separe to pejsky naucit, aby se zacli kontrolovat nejak, nejdriv samostatne. Az pochopi zaklady, jiste se ti s nima bude pracovat lip i spolecne.

sewerka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 07:47
- Nahlásit

Nemyslím přitvrdit,že tu budou oba lítat vzduchem,ale ten jezevec má zažitý věci od předchozího rtw.Jemu nevadilo nic...klidně mu jezevec coural kolem mísy.To tenhle by ho rozerval.
Taky vím,že jim nemůžu dát nic,co trvá delší dobu než to sežerou,to bylo zle.
Ale,když vařím a jsou tam všichni,tak jim dám,ale ten rot je zvědavej a zbrklej....nejraději by jim to z tý huby ještě vytáhl...musím bejt rychlá.Jmenovitě jim ty pamlsky dámvám,ale protože stojim u nich jsou v klidu.Mám ještě kastrovanou bordodogu...o ní ani nepíšu,ta je v pohodě.
Víš co,mě jde o to,aby tady byla pohoda.....a ne abych tu byla furt za policajta.....komu z těch dvou se náhodou nebude zrovna něco líbit.....a půjdou do sebe.

Honzík
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 12:37 - Změnil/a: Honzík
- Nahlásit

sewerka
Ahoj, byli jsme na tom podobně. Druhý RTW u 8letého bígla. Bígl zvyklý na úplně jiného RTW. Dnes 1,5 a 9,5 roku. Konflikt vždy kvůli žrádlu (bígl je hrozně žravý a než pochopil, že RTW tak rychle nežere, ale pořád je to jeho ...) a kvůli žárlivosti ke mě ... Zapracovala jsem na svém přístupu a poslušnosti obou a časem se srovnali a pochopili. I když jsme prožili těžké chvíle, ono koukat jak těch 15kg visí za krk v tlamě 50kg obra je příšerný. Naštěstí to vždycky bylo bez následků. Tak cvičte a trénujte, oni se nakonec srovnají. Držíme palce.

sewerka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 13:13
- Nahlásit

Honzík

Ahoj,moc díky za podporu.....doufám,že si kluci taky jednou porozumí....samozřejmě za mého přispění.
Ten bývalej rot byl nakonec s tím jezevcem kamarád na život a na smrt.....ale taky to chvíli trvalo.
Mě přijde,že se to "štěně"někdy chová majetnicky anebo mu jde o pozici....

Honzík
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 13:43
- Nahlásit

sewerka
Hlavně mu vždycky jde o to, že z té dané situace může mít prospěch ... Koriguj ho - Ty si šéf, Ty máš pozici. U nás jde i o veliký věkový rozdíl, mlaďoch by si hrál, ale děda někdy nechce. Ovšem někdy si hrají jak dvě štěňata ... Jedno vím jistě, všechny bitky vždycky proběhly když jsem byla doma. Když zůstanou sami, byli a jsou v pohodě. Mám barák pod kamerou a kolikrát na ně koukám jak se k sobě tulí na jednom koberci, nebo jsou "nacpaný" v jedný boudě. I žrádlo už se srovnalo, bígl pochopil, že nemůže "krást" a tak jim klidně každému dám morkovou kost a odjedu do práce. Doma smí je to co jim dovolím nebo toleruju. Chce to trpělivost, ono to půjde.

sewerka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 14:45
- Nahlásit

Honzík

Nechci právě nikoho protěžovat....stačilo to,že štěně přišlo a věnovalo se mu samozřejmě víc péče.Ale teď už jsou na tom všichni stejně.
Včera po té poslední šarvátce byli oba vykázáni-každý jinam-až se zklidnili,vyběhla jsem s nima ven a pak byl zase klid.Dneska spolu zase blbnou jak praštění.

Jde mi zkrátka o to ,že se tu nikdo nebude povyšovat nad druhýho a třetího.Přesně.jak píšeš...já jsem šéf,já budu určovat pravidla.
Ale chtěla bych to tak nějak po dobrým a v klidu.Předchozí rot byl taky vychovanej v pohodě a klidu a přesně tak se i choval.

Jinak,to co píšeš je moc hezký příběh....

pod
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 06:49
- Nahlásit

98% případů, dokud tu rvačku nevidím, nevěřím, že jde o skutečnou rvačku. Většinou lidé vidí rvačku v každém zavrčení, boji při hře apod.

Jinak jezevčíka vykázat do salámu :-D a rotvíka do kotce :-D

sewerka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 09:15
- Nahlásit

pod

No jasan,že to to není rvačka.Ale jistá nevole nebo názorová neshoda.....spíš po sobě řvou...nekoušou se..

K poslední větě:

jestli nepřestanou,dopadne to tak

pod
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 09:20
- Nahlásit

No, jsem rád, že jsi to nevzala tak vážně
Vždycky mě pak baví ty reakce, jak to vůbec někdo může říct

sewerka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 09:40
- Nahlásit

pod

Myslím,že jsem normální.......

pod
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 09:42
- Nahlásit

Zaím to tak vypadá

sewerka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 09:46
- Nahlásit

pod

Fakt jsem....

Máš psa/y/?Rasa?

pod
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 12:52
- Nahlásit

Mám NO. Uvažuji na HO

sewerka
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2014 15:34
- Nahlásit

Mám dojem,že tomu rotovi vadí,že tu vůbec ten jezevec je.Rot leží pod stolem,kouše si balonek...jezevec jde bez povšimnutí kolem,rot po něm vylítnul a opět šarvátka na světě.....nezvládla jsem to...dostal novinama a zavřela do izolace....hmmmm

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2014 15:53
- Nahlásit

sewerka
Zažila jsem něco podobného, doma byl už starší pes a fenka, a já si pořídila štěně. Také pořád startovalo, hlídalo si zdroje, a tak. Špatně jsem to pochopila a hubovala štěně ( cca v půl roce to začalo, ale už přesně nevím). Po zlém to nikam nevedlo, došlo mi, že si je v podstatě mezi těmi staršími nejisté. Tak jsem změnila taktiku, a vlídným hlasem konejšila. Obrat o 100 stupňů, nejen že jsou všichni 3 v poho, ale i náš vztah je teď naprosto úžasný )

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2014 16:12
- Nahlásit

sicluceatlux
Tak jsem změnila taktiku, a vlídným hlasem konejšila.
můžeš to prosím nějak líp popsat? Já si to neumím představit, protože všechny moje pokusy řešit situaci smírně skončily tím, že se pes rozhodl, že je kápo a toho druhého zadupe do země o to víc, přestože si teda taky myslím, že pes útočil spíš z nejistoty.
Díky

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání