| Autor |
Zpráva |
Pepulka15
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 01:09
- Nahlásit
Dobrý den..mám takového "agresivního, divokého" psa..
Strašně štěká a kouše..Stačí když se třeba zvednu že někam jdu a zakousne se do nohavice a neche pustit.. plácání po zadku a po tlamě už nepomáhá.. zkoušela jsem když byl fakt divoký ho celýho jakoby přidržet k zemi..ale prostě to už taky nepomáhá.. jinak si nohavice někdy vyhrnu ale to pak kouše nohy.. jako už není nejmenší.. 4mesíce (jinak kříženec jezevčíka).. a má ty špičáky (no snad mu vypadnou..nebo jeslti to jsou nove?:/..) takže to už celkem bolí a nejsou to jen malé škrábanečky co dřív..jde o to že si myslí asi že to je hra a baví se tak ale já chci ukázat že to hra není a kdo je tu prostě pán.. jen nevím jak na to a jsem z toho strašně zoufalá.. fakt mě dokáže ten pes i rozbrečet tý jo jak už nevím.. občas mám chuť ho vzít, dát ven a ať si jde kam chce.. jen popisuju svoje pocity jinak bych to neudělala ..
Tak PROSÍÍÍÍM poradíte mi někdo?? něco vážně účinného.. jak ho prostě aspoň takto vychovat..Prosím prosím budu moooc vděčná..předem děkuju )
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 08:48
- Nahlásit
Pepulka15
Naučila bych ho hrát si s hračkama a pravidelně bych si s ním hrála aby měl pro svojí energii vybití. Taky se pak dá naučit, aby ti jako výzvu ke hře nějakou hračku donesl.
Rozhodně bych ho neplácala a vykašlala bych se i na snahy "ukázat mu, kdo je pánem" to podle mě nevede k ničemu dobrému.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 09:38
- Nahlásit
Pepulka15
Nemáš "divokýho" psa. Máš úplně normální hravé zdravé štěně Trestání a zakazování nemá smysl, jak už jsi asi zjistila. Místo toho ho nauč, jakým způsobem si s tebou hrát může. Přetahování o hračku, jemné nebolestivé okusování... cokoliv se ti hodí. Když si bude hrát "povoleným" způsobem, hra trvá a je zábavnější a zábavnější, když to přežene, hra končí (přestaneš se hýbat, jemně ho znehybníš, odejdeš... podle situace).
A prosímtě, hlavně zapomeň na nějaké "dokazování, kdo je tu pán". To štěně to nedělá proto, že by ti chtělo šéfovat. Dělá to proto, že takhle si štěňata prostě hrajou. Pokud chceš být jeho "pán", tak ho uč, veď ho, ukazuj mu, co je správně, odměňuj ho za žádoucí chování.
A ještě mě napadá jedna věc - co s ním jinak děláš? Jakou má aktivitu po celý den?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 10:26 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Pepulka15
já bych se trošku naučila si to užívat, je to strašně krátký období a brzy skončí, je škoda to probrečet.
1) s "dráčkem" se pracuje mnohem lépe než s "leklou rybou" a je podle mě věčná škoda se o to připravit.
Nejlepší cesta je utahat hraním s psíma kamarádama a naučit se nějaké nebolestivé hry - aporty, tahání o hadr.
Tzn. já bych doporučovala hadr (normální, třeba rozpáraný tričko), udělat na něm uzle, ať se to dobře tahá, naučit ho co se s tím dělá a potom přesměrovat z nohavice na hadr. Když někam potřebuješ jít, tak mu ukázat ten skvělý hadr a odvéct ho tam na hadru. Mimochodem, partner říkal, že přesně takhle psa naučil výborně chodit u nohy, že už to pak šlo skoro samo .
No a když se zarafne do nohy a nepřeleze na hadr, tak bych zůstala stát. žádná sranda, zábava pozornost (pozornost je i okřikování, plácání), sranda a zábava je s tím skvělým hejbajícím se hadrem.
Tak, koukám, že už to tu napsali ostatní, ale když už jsem to napsala, tak se holt budu po nich opakovat.
|
Pepulka15
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 10:46
- Nahlásit
Ja vím že jsou štěňata takový divocí ale tohle už je příliš.. měli jsme tolik psů ale tak ty jsme mívali venku,teď bydlíme v bytě a to je teprve něco no ..
Jako mám pro něj hračky, nějaké plyšáky..takový uzel na tahání a takový gumový hambáč .. jenže on pořád všechno jí, takže si rozkouše uzel a ty provázky jí.. jinak se s ním jako přetahuju.. když mě kouše vezmu třebas uzel nebo něco ale prostě.. radši si kousne do mě .. né že bych chtěla ukázat kdo je tu pán prostě sem si ho chtěla vychovat a zas nic.. teď se spíš já jemu musím podřizovat......No jinak nás je doma 5 takže jako se mu tak nějak věnují všeci.. jinak si tu lítá hraju si s ním ale taky musím něco dělat do školy, že..tak to jde většinou spát, nebo se nějak zabaví.
Ale já mu pořád ukazuju ty hračky a takové a on si nedá říct .. tak já už fakt nevím ok takže aspoň vím, že žádné tresty
Tak když si s ním hraju a on mě kousne tak se zvednu a jdu si dělat něco svojeho, prostě dělám uraženou.. No jinak sem chodila hodně po očkování a tak nemohl moc chodit ven tak ho musím teď ven naučit a tam ho pořádně unavit (akorát že na vodítku dost tahá, tak jestli máte někdo nápad aby prostě netahal a normálně chodil, u nohy nebo tak??) jinak děkuju za odpovědi
|
cilam
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 11:17
- Nahlásit
Nám hrozně pomohlo inspirovat se u hry štěňat Co udělá štěně, když to druhé přežene a stiskne moc? Vykvikne a přestane si hrát. A přesně to jsme udělali i my. Když stiskla moc, vypískli jsme (opravdu vysoko, překvapeně, třeba AUuuu) a jakoby znehybněli, přestali si všímat. A pes bez jakýchkoli zákazů, příkazů, trestů stisk do dvou dnů zmírnil a pochopil. Zkuste to taky. Samozřejmě naučit si hrát "povoleným" způsobem, protože úplně v klidu štěně nebude nikdy.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 12:11 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Pepulka15
jinak nás je doma 5 takže jako se mu tak nějak věnují všeci.. jinak si tu lítá hraju si s ním ale taky musím něco dělat do školy, že..tak to jde většinou spát, nebo se nějak zabaví.
po očkování a tak nemohl moc chodit ven tak ho musím teď ven naučit
Po očkování je klidový režim den, maximálně dva...
"Tak nějak věnují všeci" podle mých zkušeností zpravidla znamená, že se mu doopravdy nevěnuje nikdo. Není potřeba trávit s ním hodiny a hodiny, ale zaměstnávat ho cíleně. Učit ho povely (hrou a spoustou pamlsků), ukazovat mu svět, seznamovat ho s dopravními prostředky, lidmi, jinými psy... a určitě by stálo za to začít chodit na nějaký dobrý cvičák nebo do štěněčí školky, kde by vám ukázali třeba i jak na tu chůzi na vodítku. Utahaný pes je hodný pes, a dvacet minut cvičení nebo socializačního výletu se spoustou podnětů utahá psa líp než hodina lítání po bytě
A ještě mě napadla jedna věc. Je dost možné, že se naučil to zakusování jako spolehlivý způsob, jakým získat vaši pozornost. Naučte ho jiný způsob, vhodnější. Ideální je sednutí - bez povelu. To znamená odměňovat, kdykoliv sedí (ze začátku třeba jen když v klidu stojí nebo jde, prostě když nehryže). Chce to, aby všichni členové rodiny měli pořád po ruce pamlsky a/nebo hračku, abyste mohli odměnit jakýkoliv náznak klidného chování. Pochválit, promluvit na něj, dát pamlsek nebo si chvilku pohrát... a pak postupně zvyšovat kritéria, odměnit ho, jen když si sedne... ze začátku vždycky, pak až to bude umět a sednutí aktivně nabízet, tak ho můžete někdy odmítnout a věnovat se mu, jen když se vám to bude hodit. Obecně bývá problém v tom, že lidi si psů málo všímají, když "nezlobí". Zkuste to co nejvíc otočit, všímejte si ho cíleně, když "je hodný". Dá to dost práce a úsilí, aby na to člověk myslel, ale stojí to za to
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 12:13
- Nahlásit
Pepulka15
tak mu tu hračku přetahovací nenechávej, o to mu bude vzácnější
Ale já mu pořád ukazuju ty hračky a takové a on si nedá říct
tak to asi děláš blbě atraktivitu hračky zvýší třeba to, že jí dáváš jenom na chvilku a pak jí zase schováš
jo u těch plyšáků, pozor nato, aby nežral to dutý vlákno uvnitř
netahal a normálně chodil
já to u takovýhle mrňat ještě toleruju, ale jinak asi ideální je zastavovat a dát najevo, že takhle se daleko nedostane.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 14:28
- Nahlásit
Pepulka15
jako už není nejmenší.. 4mesíce (jinak kříženec jezevčíka)..
hele, to právě je . Je nejmenší, je to ještě psí mimino, které toho moc o životě ještě neví. A je na vás, abyste mu poskytli zázemí, novou smečku a vlídně a srozumitelně mu vysvětlili, jak to v lidským světě chodí. Ten psí, je totiž totálně odlišný od toho našeho. Totálně odlišný - od jeho vnímání, přes vyjadřování až po to, co jim přijde přirozený a žene je k tomu příroda a co je pro nás naopak neakceptovatelný. To je moc důležitý si uvědomit.
Stejně jako další podstatnou věc a to, že oni našim slovům nerozumí. Nechápou je. Když chceme psa něco naučit - třeba sedni, musíme mu nejdříve ukázat /nejlíp s pomocí pamlsku a formou hry, vlídně v klidu/ co po něm chceme a pak k tomu přiřadit to slovo. Když byl náš pes štěně hrávali jsme s ním hru na přivolání - stáli jsme každý kus od toho druhého ve vysoké trávě a střídavě jsme na štěně volali jeho jménem (mimochodem i na to jméno ho musíte naučit, nejlépe tak, že ho pokaždé než mu dáte jeho jídlo, nějaký pamlsek, než půjdete ven a tak... zavoláte jeho jménem) no a když štěně přiběhlo, řekli jsme ke mně, pochválili ho odměnili a hned zase vypustili za tím druhým. a takhle párkrát za sebou, krom toho, že se štěndo vylítalo, užilo si mazlení, když se k jednomu z nás přířítilo, se tak zcela nenápadně učilo přiběhnout na zavolání, když slyšelo Ke mně!
další důležitost je, že všechno musíme psa učit hrou, v klidu, bez nátlaku, za každý úspěch ho odměnit. A protože každý moment, kdy pes uspěje, upevňuje to chování, které po něm chceme, je důležitý, aby uspěl vždy, takže je důležité mu vždy situaci nastavit tak, aby on měl šanci uspět a tím chování upevnit. Například - častá chyby lidí- rozčilují se, že pes velmi dobře ví- doma na zahradě - co znamená když ho zavolají.ale venku že je neposlouchá i když ví, že má příjít. Je to špatný úhel pohledu, ten pes se zatím jen naučil přijít v domácím prostředí, kde ho neruší žádné rušivé vlivy /jiní lidé, psi, zvěř, pachy/. Je to úplně jiná úroveŇ toho co pes musí zvládnout. Takže se to,že musí přijít na zavolání musí jakoby odznovu - učit i venku a to nejdřív s situacích, kdy ho může ovlivnit min. ruchů, takže bez lidí, psů, atd. A když to spolehlivě umí, je možné s ním jít tam, kde jsou lidé, postupem času i jiní psi atd. Vždy platí zásada, že se postupuje od jednoduchého /klidné prostředí domova/ ke složitějšímu /prostředí s různými rušivými vlivy/, když něco přeskočíme, spolehlivost cviku se velmi snižuje.
|
Pepulka15
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 15:05
- Nahlásit
Jojo když mě kousne tak i tak vykřiknu AAAUUU protože i tak to bolí..ale když se někdy fakt naštvu a vykřiknu doooost nahlas tak ztichne na chvíli.. ale jen na chvílu dobře, pak si ho nevšímat chvíli to zkusím tak nějak
Jinak pejskovi očkování nevadí, byl i tak dost aktivní a nebyl po tom vklidu..
Jinak ten cvičák, to bych musela pozjišťovat jestli máme tady ve městě.).. a to se něco platí?.. kolik? Chystám se s pejskem na delší procházku... aby už udělal nějakou tu potřebu venku, zatím si totiž myslí, že tam chodíme jen pro zábavu
No jenže, doma to mám malinko složité.. oni mi s tímhle vychováním nepomůžou, takže je to tak celkem na mě.. pořídila jsem si pejska já, tak prostě se o něj jen já musím starat a vychovat.. vše mu platím.. a jediný jak mi doma "pomohli" je že ho naučily na lidský jídlo.. prostě že když doma jíme tak mu hází jídlo.. a už si na to zvykl a škemrá.. a to mě dost naštvalo, dost jsem se snažila aby jedl jen své, granule a konzervy, aby prostě po nás nechtěl.. takže s výchovou mi opravdu nepomůžou
Snad jsem to napsala aspoň trošku pochopitelně
Jinak s tou hračkou je to taky fakt ..on chce právě hlavně to, co mít nemůže .. Na tu náplň plyšáků si dám pozor Venku pejska jinak nemůžu nějak učit.. jak jsem psala bydlím v bytě.. a pejska vezmu ven a hned lítá..
Já nevím asi si našetřím na ten cvičák, co jsem se teď dívala na internet, když se to nezlepší a bude .. ale zkusím ho ještě doma nějak zklidnit a vychovat si ho uvidíme
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 16:15
- Nahlásit
Pepulka15
Pokud je to tvůj pes, tak za něj máš zodpovědnost. To znamená, že ty jsi ten, kdo rozhoduje, co a kdy bude žrát a měla by sis to umět obhájit před svou rodinou.
Venku pejska jinak nemůžu nějak učit.. jak jsem psala bydlím v bytě.. a pejska vezmu ven a hned lítá..
Nediv se, pokud jsou mu 4 měsíce a tys ho ještě nevzala ven na pořádnou procházku, tak je mu všechno vzácný, se vším se musí seznámit.
Já nevím asi si našetřím na ten cvičák, co jsem se teď dívala na internet, když se to nezlepší a bude
Radši jdi dřív, než později. Když ho něco naučíš špatně, bude se ti to přeučovat stokrát hůř, než když ti někdo poradí a naučíš to prcka rovnou dobře.
|
Pepulka15
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 20:17
- Nahlásit
Je to můj pes, a říkám to pořád, strašně za to nadávám, protože si pak stěžují že jim kňučí pod nohama.. tak bodejď by ne že.. a navíc včera například zvracel..prostě snad pes má mít své jídlo.. jhako neříkám že kdybych dělala maso tak bych mu třebas oddělala..maso psi můžou jest..ale neokořeněný a prostě ne ode mě z talíře.. fakt tohle mě dokáže vytočit když mu někdo dává jídlo.. právěže když jsem ve škole/venku nebo tak tak to neuhlídám jak je to doma...
Jojo tak dělám vždycky takové kolečko.. ale chystám se ho vzít někam na delší procházku akorát ať mi neonemocní ...
Ale tak ten cvičák taky stojí peníze.. nikdo mi to nezaplatí a musím vše platit ze svýho no takže to není jen tak jednoduché
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 20:23
- Nahlásit
Pepulka15
ale chystám se ho vzít někam na delší procházku akorát ať mi neonemocní ...
tos měla podle mě udělat už dávno, protože zanedbaná socializace se dohání hodně blbě a teď není taková zima, aby ses musela bát, že prcka hned ofoukne...
|
Pepulka15
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 23:34
- Nahlásit
Jojo já vím, jenže jsem nemohla moc chodit, už kvůli tomu, že když mi ho paní dovezla tak říkala že ho mám ven minimálně nosit a když už tak v nějaké dece..tak jsem postupně.. a navíc nebyl očkovaný.. co jsem se bavila s lidma z paneláku tak říkali že když není očkovaný tak bych ho ven moc neměla vodit.tak teď má 3 očkování, už zbývá jen na vzteklinu takže v pohodě už může ven
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 00:31
- Nahlásit
Pepulka15
Lidi z paneláku nebudou dobrý zdroj informací, co se týče psů. Příště bych se na tvém místě obrátila na větší odborníky.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 21:07
- Nahlásit
Pepulka15
Přesně stejný problém jsem kdysi řešila i já se svým tehdy divokým štěnětem BSP. A taky jsem právě sem na cz-pes psala o radu. Tehdy se mi ten problém moc nedařil řešit, ale jak pomalu Barney vyrostl z toho štěněcího a pak pubertálního věku, tak i ta jeho divokost odezněla. Ted je to (až na pár vyjímek) poslušný andílek Co si třeba pamatuju, tak Barney uměl dobře štípat, tak, že stiskl jen předníma zubama. Kolikrát jsem ho za to tak nesnášela. Ruce plné modřin a škrábanců. Ale ted na ty časy vzpomínám už jen s úsměvem.
|
Pepulka15
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 22:31
- Nahlásit
Tak nevím jako teďkom problém není zas v kousání ale dost i ve štěkání..bydlí tu s námi 10ti letý bratránek.. a nevím proč ale strašně na něj štěká a kouše ho.. jako ty nohavice.ale hlavně to štěkání.. pejsek dokáže vyskočit na postel..bratranec nic nedělá..pejsek vyskočí a začne štěkat jak na lesy .. a prostě říkám bratránkovi ať si ho nevšímá ale pořád štěká a štěká.. tak s tím taky nevím co dělat..ignorace moc nezabírá.. a hlavně je to večer.. a to vedle v místnosti chtějí spát.. takže celkem hrůza.. na to mi někdo neco neporadíte?? .. (možná má bratranca zapamatovaného předtím z "hraní" že jsme ho tak jakoby nchali.. a když pejsek začal kousat tak se bratránek moc nebránil a celkově vůči němu nemá vůbec respekt.. hlavně je agresivní na bratránka no).. co myslíte?? ..
|
Pepulka15
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 22:32
- Nahlásit
No.. snad aspoň z něčeho tedy vyroste myslím že budu vzpomínat v tkaovým smyslu: ten byl tak roztomilyy..... ale nebude mi určo chybět to věčné kousání a štěkání (on právě kouše špičákama, a to dost bolí )
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 23:39
- Nahlásit
Pepulka15
Nevidím to a nejsem u toho, takže jen hádám. Ale řekla bych, že štěkáním si něco vynucuje. Nejspíš to hraní a řádění. A když to občas zabere, tak to pak zkouší o to víc a intenzivněji.
Já mám furt pocit, že to štěndo by hlavně bylo potřeba utahat venku. A naučit ho, že venku se řádí, kdežto doma se odpočívá... Tím by vám ubylo strašně moc problémů.
Jinak co se týče "agrese na bratránka" - štěně k němu není agresivní. Štěně se k němu chová normálně jako ke štěněti. Jenže druhé štěně by mu dokázalo jasně říct, že tohle kousnutí už bylo moc (vypísknutím, přerušením hry,...), kdežto bratránek to štěndu nejspíš takhle zřetelně ukázat nedokáže.
Na to, že "z něčeho vyroste", bych nespoléhala. Pes dělá to, co ho člověk naučí. Když štěně nenaučíte, že určité chování není v lidské společnosti žádoucí, tak z něj samo "nevyroste".
|
Pepulka15
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 20:52
- Nahlásit
Jak se s ním mám vyřádit venku? .. jako pouštět z vodítka nemůžu, uteklo by .. tak nevím no .. jedině fakt ta dlouhá procházka ale to si myslím že stačit nebude ..
Ale prostě bratránek třebas na něj zařve nebo tak, prostě jak mu ukázat¨, že to nesmí to vážně nevím..Ikdyž hru přerušíme tak to prostě nepomůže.. a navíc když mě kousl tak jsem nahlas zakřičela au.. možná se jen tak podíval ale nedal si říct..
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 20:56
- Nahlásit
já teda jen pro odlehčení..jestli si někdo myslí,že má štěně co kouše,tak aby věděl,že může bejt hůř..o moc hůř
a to jsem si doted myslela,že maliny a NO jsou v tomhle přeborníci... velkej omyl )
http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotat ion_332208&feature=iv&src_vid=qDF6QvYNHjQ&v=dwb5sU FSNUA
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 20:57
- Nahlásit
Pepulka15
Jak se s ním mám vyřádit venku?.. jako pouštět z vodítka nemůžu, uteklo by
tak si s nim na tom vodítku hraj, chvíli utíkej a nech se honit, tahej se s nim o hadr, ukazuj mu svět, cvič s nim...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 21:31
- Nahlásit
Pepulka15
Opravdu by utekl? Štěnda se v tomhle věku drží u pána, stadium "objevování světa" nastává zpravidla až tak o měsíc-dva později. Pokud ho teď nebudeš pouštět z vodítka, tak nemáš šanci naučit ho přivolání, naučit ho, aby si tě venku hlídal... prostě je dost dobře možné, že už ho z vodítka nebudeš moct pustit nikdy. Jestli se bojíš, že by přece jen utekl, tak mu připni dlouhou šňůru, aby ji za sebou tahal po zemi.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2014 06:51
- Nahlásit
Pepulka15
pokud máš se 4-měsíčním skorojezevčíkem popisované problémy, tak zajdi do nějaké dobré psí školky, aby hlavně tebe naučili číst psa a naplňovat jeho potřeby. a nebo promysli situaci a dej štěndo do jiných rukou - ještě si v pohodě zvykne.
protože štěkání na bratrance je jasná výzva ke hře, kterou máte spíš předcházet. kouše, protože neví, jak se jinak zabavit, když se k smrti nudí, protože ven nejde, doma si s ním nikdo nehraje. poroste z něho nesocializovaný tupan, který bude jen kousat. stejně jako z dítěte bez péče a podnětů vyroste pouliční grázlík.
|
Pepulka15
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2014 10:44
- Nahlásit
No naštěstí to nemám tak, jak na tom videu
Dobře promyslím to.. nějaký aktivity pro něj venku ..
Noo možná se u mě drželo..ale už ze začátku.. vždycky tak zrychlilo krok a prostě.. jsem už musela být u něj.. jinak by uteklo .. takže radši to vodítko no a až když ho naučím nějak k té noze (to netuším jak ) tak bych ho klidně pustila i bez vodítka Tý jo, tak já fakt nevím..my bydlíme u silnice..tak co kdyby se nějak povedlo.. utekl a nechtěla bych aby vletěl pod auto no.. jinak hrozně rád utíká za lidma .. tak až uvidí někoho je jedno jak daleko tak za ním prostě utíká..zkusím to s tou dlouhou šňůrou.
A jinak.. doma si s ním hrajeme, ven s ním chodíme... hlavně musím já..pokouším se s ním co nejčastěji ale taky musím chodit do školy a dost se učit no
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2014 11:28
- Nahlásit
Pepulka15
jsem už musela být u něj.. jinak by uteklo
zkus utíkat od něj a u toho volat, ať honí ono tebe a ne ty je
a až když ho naučím nějak k té noze (to netuším jak ) tak bych ho klidně pustila i bez vodítka
To, že pes umí na vodítku chodit u nohy rozhodně neznamená, že neuteče, když ho z toho vodítka pustíš! Leda kdybys počkala takových 15 let až bude starej a chromej...
my bydlíme u silnice..tak co kdyby se nějak povedlo.. utekl a nechtěla bych aby vletěl pod auto no
snad s ním nechodíš jen u vás po chodníku najdi si nějaký park, louku nebo tak něco a tam si s ním hraj a cvič
Radši si fakt najdi někoho, kdo ti naživo ukáže a vysvětlí co, proč a jak máš dělat.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2014 12:20
- Nahlásit
Pepulka15
už ze začátku.. vždycky tak zrychlilo krok a prostě.. jsem už musela být u něj.. jinak by uteklo
Na to je jednoduchá rada: neutíkat za štěnětem, ale přesně naopak - otočit se a jít na druhou stranu. Naučit štěně, že hlídat si tě a následovat tě je jeho práce, ne naopak. Ale pochopitelně u silnice je to hovadina, potřebuješ jít někde na louku, do lesa... denně!
Opravdu to chce někoho, kdo by ti trošku ukázal, co a jak. Odkud jsi?
|
Pepulka15
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2014 19:21
- Nahlásit
No chodím vždycky takové kolečko.. ne zrovna po chodníku.. tak já bydlím ve městě (Přerov).. a tady fakt není louka, les.. nic takového.. možná vím kam bych tak s ním šla ale to je dost daleko no..Jinak mě napadlo..to je taková cyklostezka a tam moc lidí nebývá..jenže je to kousek od silnice:/..Asi by se mi celkem hodil ten cvičák jak vidím..
Dobrá rada.. ikdyž i tak se bojím.. se na mě vykašle a uteče ještě více..Dřív jsem bydlela na vesnici, to by se teď hodilo no ..
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2014 19:54
- Nahlásit
Pepulka15
tak já bydlím ve městě (Přerov).. a tady fakt není louka, les.. nic takového..
neříkej, že v Přerově nejsou parky, fakt se mi tomu nechce věřit. Kdyžtak určitě máš nějakou průkazku do MHD, tak sbal štěně a aspoň obden někam popojeďte. Ale dlouhodobě je chození stále stejného kolečka okolo domů pro psa fakt neúnosné.
Tak jsem se schválně koukla na mapu a máte krásný park, les hned ve městě, kolem Bečvy krásný travnatý prostor a za město i z centra maximálně kilometr. Co by za to mnozí z nás dali
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2014 22:10
- Nahlásit
Pepulka15
Nevykašle. Uvař kousek masa, třeba kuřecí srdíčka nebo tak něco, pokrájej na malé kousky a strč do kapsy. A vždycky, když přiběhne, tak ho odměň. Uvidíš, jak si tě bude hlídat A navíc když budete jezdit na místa, která nezná, tak si bude dávat sakra dobrý pozor, aby se ti neztratil. Kolem baráku si je jistý, tam by zdrhnout mohl.
Nám Pražááákům vykládej něco o městě Máš psa, tak holt musíš obětovat něco ze svého času a pohodlí a jet ho pořádně vylítat. Ideálně denně, dokud je takhle teplo.
Ale ten cvičák by to chtělo. Nebo aspoň někoho trošku zkušeného na společné venčení...
|