| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 13:12
- Nahlásit
birma
Tedy když jsem to četla asi potřetí, napřed jsem myslela na nás
asi bychom měly přestat myslet /někomu by to možná udělalo i radost /
což už stejně dělá, když něco najde a odolá a nebufetí, ne?
jo to dělá
Nebo bych zkusila jí ty hnusy naučit označovat jak předměty na stopě
ty vole to se nikam nedostanem, páč bude sedět co dva metry víšj jak to u nás je??
le zas aby celou procházku jenom neseděl
no došla jsi k tomu taky
Já se bojím, že tenhle systém by u ní vedl právě k tomu, že by to vyhledávala ještě víc, hm? aby si vysloužila tu odměnu, a já právě nechci, u karbáče stačí, že k tomu ten pes strčí raťafák. .
Jako jo, von ten princip je stejnej jako třeba s cyklistou-takže vidím cyklistu, sednu si na díru a sedím. Ale s tím jídlem - nevím, člověče co mi tam furt nesedí..... asi mi to i narušuje to, jak jí učím se u toho jídla ovládat, že když nesebere sejra, dostane maso..... . Možná to nejde ani proti sobě, jen si to momentálně s tou novou informací neumím setřepat dohromady??
Katce určitě otázku položit můžeš taky
jsem to nemyslela nijak blbě, doufám, že to tak nevyznělo?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 13:13
- Nahlásit
Maya
protože baset měl přesně vypočítaný síly jen na místo odkud zdrhnul, tam sebou fláknul a už ani krok, domů by nedošel, asi že ty pidinožky nebo co a ač se to nezdá, baset je pes jak kráva
pomooooooooooooooct!! jehehéé, no tak jasně, že baset není pidipes, ono je ho fakt kus.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 13:13
- Nahlásit
Co se týká žraní fujtajblů - konkrétně můj pastevec - chňápl hnus do tlamy = moje zhnusené BLEEE (o trestech v tom článku taky je - označuji špatné chování) + okamžité PUSŤ výměnou za pamlsek (to je to chování které mrtvý muž nemůže udělat ). Po krátké době pes jenom koukl na hnus a okamžitě se ke mně běžel pochválit, že to nevzal a dostal odměnu. Hovna už nežere.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 13:17
- Nahlásit
PetraK
jo to dělá
no vidíš a to už je chování!
fakt bych u ní nedoufala v to, že je bude míjet a překračovat, aniž by si jich všímala.
asi mi to i narušuje to, jak jí učím se u toho jídla ovládat, že když nesebere sejra, dostane maso..... . Možná to nejde ani proti sobě, jen si to momentálně s tou novou informací neumím setřepat dohromady??
Podle mě nenarušuje, naučila bych ji jako náhradní chování právě ten povel na tebe, když už ho stejně nabízí. Akorát nevim, jestli líp rozvíjet, že už to dělá, nebo jako povel, jídlo dát jako rušivku a pak ho spojit s jídlem, aby to bylo automatický. Přijde mi ta druhá metoda asi spolehlivější i když značně komplikovanější (u tý první nevim, nakolik to ten pes bude brát jako povinnost a nakolik bude vyhodnocovat to, jak moc lákavý je to, co před nim leží).
jsem to nemyslela nijak blbě, doufám, že to tak nevyznělo?
ježiš vůbec. Obě víme, že narozdíl od Katky nejsem odborník a ona je pro mě fakt autorita, její názor by mě taky zajímal
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 13:36
- Nahlásit
Neumi
Po krátké době pes jenom koukl na hnus a okamžitě se ke mně běžel pochválit, že to nevzal a dostal odměnu.
jo to ona se běží, když se jí povede, že se sama přepere /než začala hárat , měla lepší skóre, teď po hárání niic moc jako/, tak huvidíme, jestli se mi podaří přemazat, to co má za dvanáct let na záznamu
birma
fakt bych u ní nedoufala v to, že je bude míjet a překračovat, aniž by si jich všímala
hm, no, vím. jako já počítám s tím. Ono by to taky fakt chtělo víc úsilí z mojí strany, to bez debaty
že už to dělá, nebo jako povel, jídlo dát jako rušivku a pak ho spojit s jídlem, aby to bylo automatický
teď nevím, jestli úplně chápu ? Bolí mě makovica jako střep, tak mi to moc nepřemejšlí
Obě víme, že narozdíl od Katky nejsem odborník a ona je pro mě fakt autorita, její názor by mě taky zajímal
tak jestli příští týden nezapomenu- dneska nestíhám a bolí mě ta tykef, tak se jí zeptám.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 13:38
- Nahlásit
PetraK
teď nevím, jestli úplně chápu ?
jakože vytvořím cvik - koukání na mě na povel, napodmiňuju to i za rušivejch situací a pak to spojim jako označení toho žrádla
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 13:42
- Nahlásit
birma
a jo takhle - díky.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 14:38
- Nahlásit
PetraK
a neodnaučila by se pozřením něčeho hnusnýho? teda pro ni hnusnýho samo
sem někde četla, že většina psů nesnáší citronovou šťávu, takže maso pokapaný tím jim prej přijde hnusný
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 14:50 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
a neodnaučila by se pozřením něčeho hnusnýho? teda pro ni hnusnýho samo
nemyslím. Murphy bez mrknutí slupnul slaninu s půl kilem pepře (trochu přeháním jo ), ani feferonky ho nezastavily . Podotýkám, že stejně jako Blanka nebyl - díky mé neznalosti v začátcích - vedený tím způsobem, jak bych to dělala dneska. Ale prostě, když je pes bufetář, tak tudy natuty cesta prostě nevede. A ani to tak nechci, chci aby to bylo její rozhodnutí- je to pak pevnější, spolehlivější. Viz to, že se fakt snaží. Pak je ještě jedna varianta, že bude furt tak přežraná, že na nic venku ani nepomyslí o což se asi evidentně už ale snažil předchůdce, páč byla prej neskutečně tlustá, a evidentně mu to nezabralo
ne to chce fakt v tomhle momentě mravenčí práci - z mojí strany,
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 15:00
- Nahlásit
PetraK
trochu přeháním jo
ani ne, u nás to naposledy byla sežraná cibule
jakože fakt sem ráda, že tohle řešit nemusím, protože sežraní srnčí bobky a nebo nějaká chcíplá myš mi jsou tak nějak jedno, ve městě bych se taky asi z toho cvokla
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 15:05
- Nahlásit
Maya
u nás to naposledy byla sežraná cibule
tak cibule u nás taky nevadí
tak já jsem taky ráda, že Ešus to prostě nedělá, i díky výchově v mládí i díky povaze. Je to na jednu stranu ale výzva,jen se jí chopit pořádně a nešudlat to
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 15:08
- Nahlásit
PetraK
Výzva jo? Buď ráda, že Blanimíra ještě slyší
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 15:15
- Nahlásit
Maya
Buď ráda, že Blanimíra ještě slyší
pravda. no tak ale to bychom prostě asi byly vodítkový
KRÁSNOVEJ VÍKEND FŠEM a v ouderek naviděnou.
|