Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Skákání na pohovku
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Walda
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:56 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

PetraK

a jakpak ty víš, jak se na to já dívám?

No třeba tady to od tebe čtu: Jedině tohle je správná zábrana,.... nemyslím. Naprosto jasný.

psal jsem to obecně pro zadavatele, tebe se týkala až ta poznámka o židlích na pohovce.....psal jsi to mě

Ach jo: http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_13380_0.html#15

Ale je to dost jedno. Napsal jsem tu, jak to funguje a kdo to bude chtít zkusit, může. Ostatní si můžou dávat židle do postele.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:57
- Nahlásit

lamalucni
vykastrovat? Páč ty návštěvy.

vykastrovat ? Návštěvy? hele neni to už kapek přehnaný ?D

ssshhhhh

pažravec odnaučit sežrat vše co je v dosahu, když je páník pryč?

zrovna na tomhle pracuju s Blandírou, včera jsme měli lekción s názvem na zemi leží pečená kostéčka a kdo si jí nevezme vydělá na tom, páč dostane syrový srdéčko. Mohla jsem odejít do předsíně. Ovšem jest to počáteční fáze, ještě nemá nahráno na hadrdisku, takže jest mi jasné, že to je pro tento moment nespolehlivé ale učíme se pořád, jdu ke každýmu humusu co vidím . Tuhle to byla pohozená suchá houska, takže nic extrovního, byla fitpná v tom, jak na sebe byla hrdobec, že to nevdechla, že dostala odměnu, aby si vydolovala další odměnu stoupla si o kousek dál na vajgl a jasně dávala najevo, že si musim všimnout, jak je dobrá, že ho nepozřela : D

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:58
- Nahlásit

Walda

nemyslím. Naprosot jasný.

jasně, naprosto jasný, páč nemyslím.

Ostatní si můžou dávat židle do postele.

no proč ne? když to designově, ladí, ne?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:58
- Nahlásit

ssshhhhh: pokud chceš mít jistotu, že pes nebude v Tvé nepřítomnosti dělat cokoliv, co nechceš, aby dělal, musíš tam s ním nechat někoho, kdo to zajistí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:03 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

zbrnd
aby dělal, musíš tam s ním nechat někoho, kdo to zajistí.

neboli, buď musí být pod kontrolou pes, a nebo prostředí. Tzn. když vím, že mi pes brakuje koš, nenechám mu ho v dosahu, když zjistím, že si umí otvírat dveře, otočím kliky , prostě zabráním tomu, aby si chování upevňoval a naopak pracuju na tom, že aby se naučil to co je po něm požadováno, ni?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:06
- Nahlásit

Walda
Ostatní si můžou dávat židle do postele.
já tam dávala svýho času lux kuli tý svini kočičí páč toho vona s e nejvíc bála
jinak mi je to fuk,čokl leze kam chce a kdy chce,ale fakt je,že ležet něco na posteli(jako věci moje myslim) taky tam neleze..ale páč nesnášim bordel,moc rčasto tam neležej pročež tam leží smradlavej chlupatej pes..asi je něco špatně
a zas du

Walda
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:06
- Nahlásit

PetraK

páč nemyslím

Ale né, to byl jsen sekundárně vzniklej vtip. Ale to, že ti ten princip není jasnej, ukazuje polidštěnej pohled na psa. S tím bojujeme všichni. Čím víc se od toho oprostíme, tím líp nám to s těma chlupáčema funguje.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:07
- Nahlásit

PetraK:
Rozhodně. Tak jak píšeš.
Nicméně mi zrovna nyní přijde, že ten Walda to myslí podobně.

Ale nestudpoval jsem ten Váš dialog, špatně se mi soustředí, tak se musíte poprat sami dnes

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:07
- Nahlásit

PetraK

No ale to je krásný, to jste holky šiiiiiiiiikovný

Mě doma čubí nesežere nic, ale jak je to venku a najde to sama, je to nějaký super atraktivní, a suchá houska v trávě rozhodně víc než odměna v podobě buřta od paničky... :/
Odvolat mi od toho nejde, jediný co funguje je jí dát sedni a pak jí to sebrat jako že to chci já, to si nechá, jenže to nesmim zas zahodit, takže domu tahám humusy non plus ultra. Toto jsem teda fakt nevychytala.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:08
- Nahlásit

davidkova renata
já tam dávala svýho času lux kuli tý svini kočičí páč toho vona s e nejvíc bála
klasika

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:08
- Nahlásit

Walda:
Ale to, že ti ten princip není jasnej, ukazuje polidštěnej pohled na psa
Jako myslíš, že už se polidštila? To já s ní asi přestanu kámošit teda.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:10
- Nahlásit

PetraK buď musí být pod kontrolou pes, a nebo prostředí
My jsme byli u pséka předtím zoufalí, zalepovali jsme skřínky s jídlem, dávali všechno ke stropu, ani krémy nebo mastičky nesměli zůstat v dosahu, sežral všecko.

Walda
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:10
- Nahlásit

ssshhhhh

co dělá pes v nepřítomnosti pána je celkem neovlivnitelné

Pes se chová smečkově 24/7, takže to ovlivnitelné je.

ochybuju že to má společného s tím co píšeš víše, spíš mi přijde, že jí oblečení přijde jako nějaká překážka
já si naopak myslím, že to je demonstrace toho, o čem tu píšu. Včetně toho pozvání nahoru. Jen to máte nastavené trochu jinak. Kdybys chtěla zakázat vstup nahoru, bylo by to asi docela snadné.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:13
- Nahlásit

Walda
Pes se chová smečkově 24/7
A pes, který štěká, nekouše.
Ne jako promiň, to není ve zlým .... ale troufnu si tvrdit, že obojí platí tak asi stejně.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:19
- Nahlásit

Walda
Ale né, to byl jsen sekundárně vzniklej vtip.

já to vím.

ukazuje polidštěnej pohled na psa.
opravdu nemyslím.
Blandíra má nervy pevný jako z oceli, má nejpevnější nervovou soustavu v rodině, takže ze strachu to opravdu není a stejně, když bude mít tu možnost, protože je prostě v mojí přítomnosti maximalisticky ráda, tak když má světlou chvilku jako ondynoj na chalupě a uvědomí si, že na ten gauč a křeslo nemá lézt i v mojí nepřítomnosti, jde k židli, tam si sundá mojí mikinu zdupe si jí na svým místě a leží na ní. pro některé jedince - a třeba Ešus mezi ně natuty patřit bude - to může fungovat jak říkáš ty, pro některé jedinkyně to tak fungovat nebude nikdy. naopak bude-li tam kouke mě, tak tam půjde spíš a to ne ze strachu, opravdu strach v tom není.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:20
- Nahlásit

Walda

Kdybys chtěla zakázat vstup nahoru, bylo by to asi docela snadné.

No vidíš no a já si to bez čubíka v posteli neumím představit.

Ona je takovej milášek chlupatej.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:21
- Nahlásit

ondynoj

tak to je gól, to jsem ještě neslyšela

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:23
- Nahlásit

PetraK
jde k židli, tam si sundá mojí mikinu zdupe si jí na svým místě a leží na ní.
pže je nerves bez tebe a chybíš jí ne. Ale o tom myslím taky Walda psal, že to je jinej případ.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:23
- Nahlásit

Teda já jdu venčit, myslím, že to pséka potěší víc.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:25
- Nahlásit

PetraK
ukazuje polidštěnej pohled na psa.
opravdu nemyslím.

Tak jistě, přece mu nepřiznáš, že jsi již polidštěná!

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:26 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

zbrnd
Jako myslíš, že už se polidštila? To já s ní asi přestanu kámošit teda.

seš jemen

že ten Walda to myslí podobně.

ale rozhodně ne, krz hadry páníčka

.ssshhhhh

Mě doma čubí nesežere nic, ale jak je to venku a najde to sama, je to nějaký super atraktivní, a suchá houska v trávě rozhodně víc než odměna v podobě buřta od paničky... :/

tak bych začala posilovat doma a přenesla to ven. s tím, že venku musí být pes a prostředí pod kontrolou, aby si to neupevnila. Blandíra je neuvěřitelná popelnice, která drtí těžce mou nervovou soustavu je pár věcí, který nechci aby pes dělal, v rámci zachování jeho života , tohle je jedno z toho a já se neustále musím opanovat a vycházet z toho, kdo ona je, a odkud je. Ešče , že existujou barvy na vlasy

My jsme byli u pséka předtím zoufalí, zalepovali jsme skřínky s jídlem, dávali všechno ke stropu, ani krémy nebo mastičky nesměli zůstat v dosahu, sežral všecko.

Murphy byl mistr tohodle oboru, mistr. neváhal se naučit hajzlík jeden koumavej, že :
když si vleze pod židli
a když se postaví na špičky!!!! (musel fakt stát na drápech asi, aby se mu to povedlo )
a když s tou židlí bude správně vemblovat........ vyvembluje si jí z pod stolu, vyleze na ní a........ je tam!!! A může sežrat celou bombošku plněnou fernetem - opravdovým fernetem, ne trestí - a vožrat se jako to prase a pak mít kočku jako sviň a líto mi ho nebylo

naučil se kterak otvírat dveře na silnej magnet a sežral celej plech čokoládovýho cukroví a popřít tak skutečnost, že čekuláda je pro psa nebezpečná , jemu bylo naopak velmi dobře, jedinej, komu bylo zle, sem byla jáááá

Walda
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:27
- Nahlásit

PetraK

Blandíra má nervy pevný jako z oceli...

Věřím. Ale ta moje poznámka o s trachu byla obecná a znamenala: pokud nějaký pes leze na místa s pachem páníčka ze strachu, tak je uplatnění zmíněného principu sice možné, ale dost pravděpodobně kontraproduktivní, protože si to pes bude kompenzovat nějak jinak.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:28
- Nahlásit

ssshhhhh

pže je nerves bez tebe

ne není, ona umí být sama. Nerves fakt není. Nerves je jen, když žrádlo nejde dostatečnou rychlostí k ní ale to už taky zlepšujeme, sedí na tý svý kotelně a čeká, až si může vzít.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:29
- Nahlásit

ssshhhhh

tak to je gól, to jsem ještě neslyšela

Světáci můj oblíbený film: "Ondynoj mi ten chlapec míchal tak řííídkou maltu, že jsem mu musel říci, méně té vody, chlapče, méně té vody"
miluju takovýhle slova.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:31
- Nahlásit

Walda
Ale ta moje poznámka o s trachu byla obecná a znamenala

a já jsem tím zase chtěla, říci, že obecně to co píšeš, prostě platit nemusí.

zbrnd

Tak jistě, přece mu nepřiznáš, že jsi již polidštěná!

když navíc nejsem, páč sem nelida

Vero
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 11:52
- Nahlásit

PetraK

já to dneska vyzkouším. dám nějaký svoje hadry na gauč.

zas náhodou zajímavá debata tohle je.
každopádně mám vyzkoušený, že buldozér - pažravec a prase - si neveme jídlo z mýho talíře, kterej si zapomenu na svým gauči. aniž jsem ho to ale kdy učila. takže mě to vlastně mile překvapuje

Walda
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 12:09 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

PetraK

obecně to co píšeš, prostě platit nemusí

Jenže ty popisuješ, že tvoje feňule si lehá na tvoje hadry a nedělá to ze strachu. Může bejt.

Ale já psal, že když si pes ze strachu lehá na páníčkova místa a dělá to ze strachu, tak vymáhání toho principu vůči psovi nemusí být v pořádku a možná je lepší to nechat tak. Týká se to jen případu, že pes si lehá na páníčkova místa a případně i hadry ze strachu.

Nemusí tedy platit věta obrácená, že vždy, když si pes lehá na páníčkova místa či hadry, musí to dělat ze strachu. To jsem nepsal a netvrdím to.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 12:14
- Nahlásit

Vero

zas náhodou zajímavá debata tohle je.

tak určitě. Já si myslím, že to je hodně o respektu a o vztahu mezi majitelem a psem. Nemůžu chtít po psoví, který mě třeba nerespektuje v jiných věcech, aby mě respektoval v tomhle - viz různí nevychovaní psi (teď nemám na mysli ti psi, kterým to majitelé dovolují či to neřeší), kteří neposlouchají i v jiných věcech. Stejně tak to já teď nemůžu chtít po starý psici, která to evidentně dřív doma mohla, byla to běžná součást jejího života a pro ní pohodlná příjemnost. I ztoho důvodu tam může jít na tý chalupě, když jí to dovolím

protože starý bábrdli nechci brát něco, co jí je prostě příjemný a co měla a má ráda, takže se jde na kompromis, jako to máme s Ešusem. Když neřeknu a neohlídám to, jsem zlá panička, když přijdu ze cvičení s Ešusem a ona je na svý matraci jsem nejhodnější panička a když jdou večer spát, jsem ještě nejhodnější p anička, páč je tam postupně zavolám, nejdřív Ešátora, páč vona je ta carevna a zalehla by mu to tam a pak jí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 12:15
- Nahlásit

Walda

tak vymáhání toho principu vůči psovi nemusí být v pořádku a možná je lepší to nechat tak. Týká se to jen případu, že pes si lehá na páníčkova místa a případně i hadry ze strachu.

Nemusí tedy platit věta obrácená, že vždy, když si pes lehá na páníčkova místa či hadry, musí to dělat ze strachu. To jsem nepsal a netvrdím to.

takhle to zní lípějc.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 16:53
- Nahlásit

PetraK
Ondynoj mi ten chlapec míchal tak řííídkou maltu, že jsem mu musel říci, méně té vody, chlapče, méně té vody

Jistěže! Ondynoj jsem si pomyslil: co si člověk neudělá sám, stojí z... nestojí za nic.

Tomu vostatnímu moc nerozumim ))) ještěže mám ty svoje labraňoumy...

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání