Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Skákání na pohovku
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
jejda1987
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 21:54
- Nahlásit

Ahoj
Potřeboval bych poradit jak odnaučit psa skákat na pohovku, když nejsme doma nebo přes noc, svoje vlastní místo má v křesle a i na zemi má velký pelech. Je to fena kokra 2 roky.
Předem díky

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 21:56
- Nahlásit

jejda1987
A když jste doma, tak tam skákat může nebo ne?

jejda1987
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 11:46 - Změnil/a: jejda1987
- Nahlásit

Nemůže, snaží se ale nedovolíme ji to. Když jsme doma tak je většinou na místě.

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 14:16
- Nahlásit

jejda1987
Se obávám, že v případě vaší nepřítomnosti pomůže jen dát na gauč židle nebo něco podobného tak, aby se tam pes už nevešel.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 14:20
- Nahlásit

Maya
pomůže jen dát na gauč židle nebo něco podobného tak, aby se tam pes už nevešel

Ani to by u nás nepomohlo

Jen zamknout psa do klece nebo do jinýho pokoje... Anebo nebejt tak pinktlich s gaučem )))))))

jejda1987
Anebo jestli máte psa robotickýho, tak nahrát na hárddisk, to by fungovalo stoprocentně ale ten vlastně nepelichá asik

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 15:08
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Ani to by u nás nepomohlo

taky ne, ta svině se tam procedila, babička na nohy nemohoucí a spala mezi šprušlema .

o do jinýho pokoje.

přesně. prozatím, než člověk dostane toho psa pod kontrolu a naučí ho - pokud se povede?? já to zatím neřeším, mám habakůk jiných věcí s ní na řešení - nezbývá nic jínýho, než mu v tom zabránit oddělením od gauče. Tak to dělám já. A ne vždy mi to vyjde, jako třeba dneska ráno D

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 15:27
- Nahlásit

PetraK
babička na nohy nemohoucí spala mezi šprušlema

Podle mě to nejde naučit psa, aby nelez do postele nebo na gauč v nepřítomnosti páníčků... Nebo si to jenom neumim představit? Nikdy jsem to právě nepotřebovala, u nás můžou psi kam chtěj.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 15:31 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

Podle mě to nejde naučit psa, aby nelez do postele nebo na gauč v nepřítomnosti páníčků

Ešus umí. ale toho mám od štěněte a po pravdě, jsem ho to naučila tak nějak jako vlastně ani nevim jak máme to tak, že přes den ho to fakt ani nenapadne a večer se přijde "zeptat" tak, že položí hlavu na ten gauč. A pokud neřeknu můžeš, tak tam můj hodný pes nevleze. S Blandírou rozcapenou carevnou carevničovou zatím nevím, kudy bych na to šla. Ona má hodně nahráno na hardisku takový to chování - já si počkám, až se nikdo nebude dívat se vším to tak má.

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 15:34
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Jde to naučit, ale jedině tak, že ten pes tam nesmí od prvního dne nikdy, pak ho to obvykle ani nenapadne, ale odnaučit psa, kterej je na to už zvyklej a ležení na gauči je pro něj odměna, to je podle mě nemožný, zvlášť v nepřítomnosti páníka. Psi nejsou blbí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 15:38
- Nahlásit

Maya

to je podle mě nemožný, zvlášť v nepřítomnosti páníka. Psi nejsou blbí.

jo

no někdy by se hodilo, aby byli blbý jako štoudef

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 15:41
- Nahlásit

PetraK

Možná jak je pan Ešus citlivka, tak z tebe vycejtil tu nechuť ho tam mít a v podstatě nikdy ani neměl chuť tam pak lízt sám? U svejch psů si to neumim moc představit, ty když něco chtěj, tak si to vemou

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 15:43
- Nahlásit

PetraK
no někdy by se hodilo, aby byli blbý jako štoudef

nééééééééé

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 15:50
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

ne, myslím, že to bylo tím, že jako malej tam prostě nemohl, nebrali jsme ho tam, a když tak jen, když jsme tam byli my a vzali jsme ho tam. A on, v hodně věcech respektuje tak nějak to, co člověk po něm chce (jasně, že když je venku háravka, musim zatlačit na pilu víc, než v tomto ohledu ) takovýhle věci on prostě tak nějak vezme automaticky za svý a neřeší je.

nééééééééé

jo, páč jeden chytrej pes, dobrý to se dá, ale jak jich je víc, je člověk v mínusu

jejda1987
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 17:59
- Nahlásit

Ok. neco vymyslime.

Walda
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2013 10:02 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

jejda1987

Dá se to naučit. Je třeba mu ten prostor-pohovku vyblokovat, nejlíp úplně bez doteku, jen gestama, vytvořit mu tam psychickou bariéru, a naopak mu dát najevo, kam může. Je to podobný, jako když se pes učí, že nemůže do patra baráku nebo do nějaký místnosti.
A naopak mu ukázat, že do zakázanýho prostoru může jen v přítomnosti psovoda a jen na povel - přes to vlak nejede.

Jiná situace by byla, pokud by ve vaší nepřítomnosti ležel na pohovce kvůli nejistotě z odloučení a cítil by se tam nejbezpečněji, kvůli nejsilnějšímu pachu šéfa smečky. To by nemělo smysl ho vyhazovat, protože by pak začal dělat něco jiného a třeba začal tahat po bytě vaše věci, nebo si byt značit.

PetraK

pomůže jen dát na gauč židle nebo něco podobného.... ta svině se tam procedila....spala mezi šprušlema

Protože to nepředstavuje pro psa psychickou bariéru, zmenší mu to prostor, ale není to důvod, proč tam nevlézt. Daleko lepší je tam rozházet třeba svoje oblečení. Pes, který má aspoň trochu naučeno, to bude respektovat. Ale pes, který tam leze ze strachu to uvítá a bude tam ještě radši.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 09:58
- Nahlásit

Walda

neleze tam ze strachu, bavi psala jsem to tu. Nicméně já to -jak jsem taky psala, momentálně neřeším. Je to starej pes, je z útulku máme spoustu času, nevidím jediný důvod někam spěchat. Ona je moudrá, ráda se učí, takže si tam spolu pěkně pomaloučku, klidně po těch pidikrůčkách dojdeme

aleko lepší je tam rozházet třeba svoje oblečení.

rozházení oblečení nevidím jako že by k něčemu mohlo vést. Každej pes naopak uvítá, má-li u nějakej ten kousek oblečení svýho páníka.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:23
- Nahlásit

Walda
rozházet třeba svoje oblečení

Teda oblečení nevím, moji psi spí naopak nejradši na rozházeném oblečení (nevadí mi to a neřeším to). Ale někdo někde psal, že mu pomohlo před odchodem vyskládat na gauč časopisy, že psům vadilo vyskočit na šustivý klouzavý povrch. To by mohlo být myslím lepší řešení než ty hadry.

Neumi
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:27
- Nahlásit

Daleko lepší je tam rozházet třeba svoje oblečení
Co oblečení, mému psu na tom gauči nevadím ani já....

Walda
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:33
- Nahlásit

PetraK

Každej pes naopak uvítá, má-li u nějakej ten kousek oblečení svýho páníka.

Psal jsem o něčem trochu jiným, tos nepochopila.
Pokud je pes zvyklej respektovat prostor psovoda, tak oblečení na pohovce mu to zvýrazní a pomůže ve správným rozhodnutí (nevlézt tam). Používám to v cizím prostředí, třeba v hotelu, kde na pohovce nebo na posteli ještě nemusí být dostatek mýho pachu. Ale psovi, kterej ještě nemá úplně jasno, to může pomoct i doma, prostě to zesílí napachování toho mkísta. Jedině tohle je správná zábrana, mechanická zábrana je k ničemu, tu pes může obejít, psychickou ne.
Musíš zkusit se na to podívat psíma očima, nedívat se na to po lidsku, pak je to jasný.

neleze tam ze strachu

To já nevím, to je na tobě, psal jsem to obecně pro zadavatele, tebe se týkala až ta poznámka o židlích na pohovce.

Walda
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:36
- Nahlásit

lamalucni

před odchodem vyskládat na gauč časopisy, že psům vadilo vyskočit na šustivý klouzavý povrch

Furt machanickej přístup. Snažíte se pracovat s hardwarem, přitom úprava software v psí hlavě je jednodušší a stabilnější.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:38
- Nahlásit

Jste mimo všici. Tohle se řeší za pomocí veterinární "medicíny".

lamalucni
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:39
- Nahlásit

Walda
respektovat prostor psovoda

Tohle nechápu. Respektive chápu v kontextu, když tam psovod je, ale nějak mi nedochází myšlenka "prostoru psovoda", když ten tam v tu chvíli vůbec není.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:42 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Walda

Jedině tohle je správná zábrana,
.
nemyslím.

Musíš zkusit se na to podívat psíma očima, nedívat se na to po lidsku, pak je to jasný

a jakpak ty víš, jak se na to já dívám?

psal jsem to obecně pro zadavatele, tebe se týkala až ta poznámka o židlích na pohovce.
psal jsi to mě

o židlích na pohovce.
ty tam dal bláhově Brtnik a to ještě v domnění, že stará paní, nemohoucí na nožičky s tím bude mít trochu problém. Nebylo to o vyřešení, ale o dočasném řešení z jeho strany, páč si naivně myslel, že vzledem k jejímu stavu....

lamalucni
spí naopak nejradši na rozházeném oblečení

no právě, ale tak to pak znamená, víš, že tě psi nerespektujou, páč jdou tam, kde je tvůj pach a kde nemaj vůbec co dělat , chňapnzí?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:44 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

PetraK
to pak znamená, víš, že tě psi nerespektujou, páč jdou tam, kde je tvůj pach a kde nemaj vůbec co dělat, chňapnzí?

no jasně, správně mají bejt v kotci v koutě zahrady, kde jsem nikdy nebyla a není tam ani molekula mýho pachu, žejo
(vím, že takhle to Walda nemyslel, jen nechápu, jak to přesně myslel...)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:45
- Nahlásit

2 lamalucni
Proste si oznackujes svuj rajon(mista v byte). Je dobry to nepreznackovavat moc casto, pokud k tobe chodi navstevy, na kterych Ti zalezi.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:46
- Nahlásit

zbrnd

A nebylo by jednodušší utratit? A pak pro jistotu vykastrovat? Páč ty návštěvy... víš jak

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:49
- Nahlásit

lamalucni:
Sak to jsem mel na mysli o prispevek drive, kdyz jsem zminoval tu veterinu.

Walda
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:49
- Nahlásit

lamalucni

myšlenka "prostoru psovoda", když ten tam v tu chvíli vůbec není.

Jde to i tak. Všechny lehadla i sedadla doma jsou významný vyvýšený místa a jsou vyhrazený jen mě (já je pronajímám ostatním lidem ). Indy, můj vlastní pes, smí jen do jednoho křesla. Ostatní psi nesmějí nikam a respektují to.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:50
- Nahlásit

Walda

Hele to je zajímavé, já teda přes psí software nejsem odborník jako vůbec, tohle mě ale zaujalo. Myslela jsem, že co dělá pes v nepřítomnosti pána je celkem neovlivnitelné.

Sama tohle neřeším, pes může kam chce, pohovku nemám, takže top místo je postel. Má ji dovolenou kdykoliv chce, nicméně mě už dřív zaujalo, že když tam mám rozhozené oblečení, nikdy tam neskočí. (pochybuju že to má společného s tím co píšeš víše, spíš mi přijde, že jí oblečení přijde jako nějaká překážka, nevím, postel má dovolenou kdykoliv). Když sedím na posteli a vedle mě moje hadry, kouká ale neskočí. Jak je odendám, bere to jako pokyn, že může.¨

Ještě by mě zajímalo, dá nějak takhle pažravec odnaučit sežrat vše co je v dosahu, když je páník pryč? Před bývalým psem jsme museli vše schovávat, teď to tedy neřeším, fena není žravá a sama si nic z linky nevezme.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 10:55
- Nahlásit

Waldo myslíš, že ta vyvýšená místa jsou sama o sobě nějak důležitá? Já jsem totiž přesvědčen, že ej to zas jen rada typu o tom, kdo jde první a druhý do dveří , že pes nesmí vrčet apod

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání