| Autor |
Zpráva |
whytsno
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2013 16:53
- Nahlásit
Dobrý den,
mám 2 měsíčního NO hrozně kouše, občas dokonce trochu na mě vrčí a štěká,ale vypadá to, že si chce jen hrát !!!!!????Ale mám otázku!
Dnes skočil na moji nohu a začal '' sexuálně se stýkat'' .
Je to v pořádku?Vždyť je to ještě štěně. :/
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2013 17:16
- Nahlásit
whytsno
vypadá to, že si chce jen hrát
správný postřeh
sexuálně se stýkat''
je divné, že máte na noze....
taky jsem tento úkaz ještě neviděla
Je to v pořádku?
neřeš, jestli je to vpořádku a prostě jej nenech tuto aktivitu dělat, ale jinak buď v klidu, není to nic neběžnýho
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2013 17:32
- Nahlásit
zbrnd
|
whytsno
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2013 17:44
- Nahlásit
Mám strach... přijde mi to DOST nechutné :'(
Když je to teprv štěně a navíc to zkouší na pána :/
Dnes ráno to dělal poprvý a před chvíli jsem šel za ním a opět!!! -.-
Furt mi to dělá do nohy. (>____<)
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2013 18:28
- Nahlásit
whytsno
Furt mi to dělá do nohy
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 16:55
- Nahlásit
whytsno
přijde mi to DOST nechutné
Musím se zasmát - co teprve, až mu bude v pubertě odkapávat semeno po probuzení
Furt mi to dělá do nohy
No a co u toho děláte vy? Stojíte, povzbuzujete, chválíte, jak mu to jde?
|
MarťaB
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2013 22:41
- Nahlásit
Probůh. Chtěla bych vidět výraz, když si kámoščin pes fakt umí vykouřit a pak si to slíže z boku. : D
Pokud ze psa chci krycího, odvedu pozornost jinam, pokud ne, bez problémů mu to zakážu. Není to nic nenormálního, moje dvě, momentálně háravky, si lezou po hlavách a nastavují se mužské části naší rodiny.. No co, za chvíli je to přejde a budou zas "normální" : D
|
krisikowa
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 22:14
- Nahlásit
Mně to dnes na nohu dělala i fenka... o měsíc starší. Byla jsem docela v šoku. Myslela jsem, že se jen chce vyškrábat na židli, ale pokud jo, zkoušela to podivným způsobem.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2013 08:26
- Nahlásit
krisikowa
Byla jsem docela v šoku
proč v šoku? Je to mimino, zkouší a objevuje svět. To je úplně normální. Mně teda moji psi (obojího pohlaví) nenakrývali nohu, ale zato to odmalinka zkoušeli na plyšáky.
|
krisikowa
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2013 13:20
- Nahlásit
lamalucni
Aha, tak já nevěděla
|
EnnyForMe
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2013 21:42
- Nahlásit
whytsno
Jéžiši,nesmějte se tomu dotazu,i když sranda to je.Ale asi začátečník a neuvědomije si,že zvířátka nemívají"pohlavní styk" a rozmnožování a vše kolem je trochu jinak než u lidí.
Na vysvětlenou:tohle dělají i jiná zvířata,např.krávy a další.Je to dokazování domunance ve smečce,nebo stádě a pohlavím to nesouvisí,dělají to samci i samice.Mladému psovi ve vašem případě musíte vysvětlit,že vůdcem zatím tady jste vy a jeho čas ještě nenastal a asi nenastane.A pokusy o dostání se na vyšší příčku nebude.Okřiknout,vykázat na své místo a nenechat si líbit žádné vřčení,nebo ohánění se.A chce si hrát.Jasně to se musí.Ale hru řídíte vy.Kdy vy chcete a jak chcete a vy tu hru řídíte "jak".Ne on.Dělejte to jako ve smečce,tam ho silnější taky srovnají.Tam takový spratek žere poslední,chodí poslední atd.Tak to dělejte taky tak jako oni a on vás pochopí a bude respektovat.
|
EnnyForMe
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2013 21:44
- Nahlásit
oprava překlepu: Dominance.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2013 21:47 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
EnnyForMe
Je to dokazování domunance ve smečce,nebo stádě
Velmi zřídka, vůči člověku prakticky nikdy. Zpravidla je to radost, přemíra energie, vděčnost, hormony (třeba fenky při hárání po sobě lezou hlava nehlava, jedna na druhou a druhá na první) a ještě asi milijón dalších významů. Vidět absolutně za vším "dominanci" nebo ještě hůř "pokus sesadit pána z hierarchické příčky" je nejlepší cesta, jak si se psem totálně rozbít vztah.
A mimochodem, když moje fenka po dobré večeři ojíždí plyšáka, znamená to, že se snaží v hierarchii dostat nad plyšáka a ten plyšák by jí měl dát po čuni?
|
EnnyForMe
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2013 21:54
- Nahlásit
lamalucni
U fen při háraní také.Protože nejsilnějsí /vůdce/,si nevybírá nejhezčí,ale nejschopnější,která např.není posera a ubrání doupě.Příroda, a pořád je to v nich,přes veškeré polidšťování a domestifikaci.
Nechci vám brát vaše přesvedčení.Ale tyhle věci jsem nevymyslela já.Doporučuji třeba nějakou odbornou literaturu a théma socializace a sociální chování psů.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2013 21:55
- Nahlásit
EnnyForMe
Je to dokazování domunance ve smečce,nebo stádě a pohlavím to nesouvisí,dělají to samci i samice.Mladému psovi ve vašem případě musíte vysvětlit,že vůdcem zatím tady jste vy a jeho čas ještě nenastal a asi nenastane.A pokusy o dostání se na vyšší příčku nebude.
Pes není vlk. Psi se ve smečkách chovají jinak než vlci. Představa o dominanci a alfa jedincích byla překonaná už před mnoha lety. Více třeba zde
Tak to dělejte taky tak jako oni a on vás pochopí a bude respektovat.
respekt vzniká z jiných věcí, než ze zbytečné buzerace
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2013 21:58 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
EnnyForMe
nejsilnějsí /vůdce/,si nevybírá nejhezčí,ale nejschopnější,která např.není posera a ubrání doupě
Nic ve zlém, ale tohle jsou dávno vyvrácené pověry, které z nějakého důvodu pořád mezi lidmi kolují. Smečka vlků v přírodě se skládá z dospělého páru a jejich mláďat před dosažením pohlavní dospělosti. Nějak tam nevidím ten boj o nejschopnější hárafku, když máma je jediná, kdo hárá Navíc psí smečka není vlčí smečka a vztah člověka se psem je zase něco jiného, pravidla "smečky" na něj tak docela neplatí. Taky bych doporučila přečíst nějakou slušnou literaturu o etologii psů - začít se dá třeba tady
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2013 21:59
- Nahlásit
EnnyForMe
Doporučuji třeba nějakou odbornou literaturu a théma socializace a sociální chování psů.
Ano, to by sis měla přečíst, nejlíp nějakou novější než tu, co se psala před půl stoletím a radši nějakou zahraniční, ne tu, co vzniká na našem zahnívajícím písečku
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2013 22:01
- Nahlásit
birma
respekt vzniká z jiných věcí, než ze zbytečné buzerace
Hezky napsané
Kdy už se lidi kurňa konečně přestanou bát, že se je jejich pes každým nadechnutím snaží sesadit z jejich "pozice" a je potřeba jim neustále buzerací ukazovat, "kde je jejich místo"?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2013 22:05
- Nahlásit
lamalucni
Hezky napsané
dík
Kdy už se lidi kurňa konečně přestanou bát,
bojim se, že nikdy. A pokud, tak už stejně budou mít to machrování na psa příliš naposilovaný
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2013 23:52 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
EnnyForMe
Okřiknout,vykázat na své místo a nenechat si líbit žádné vřčení,nebo ohánění se
Sice reagujes na starsi dotaz, ale mne to neda, promin. Presne diky tyhle rade, i tech ad "dominance" vyrusta rada psich nestastniku, kteri nechapou, co po nich ten zly dvounozec chce. A nevim, proc se stale tyhle nesmysly traduji, jedou v okruhu nekterych majitelu psu. lamalucni doporucila skvelou knihu, je to spis takova brozurka, zkus se zacist.
Ja okrikavat svy feny pri hre, kdy vypadaji zvukove jak bojovy vemena pri zapasech, a to i kdyz se tahaji se mnou, okrikavat je, kdyz v premire emoci mi zcela vyjimecne nejmladsi fena naskoci na nohu coby projev naklonnosti, nedovolat vrceni, kdyz treba striham psicim drapy - to bych s nima daleko nedosla. Vzdyt i ten pes ma narok na svuj projev, nejaky, a na pana, ktery chape, ze pejsek nechce prevzit nadvladu, jen se boji/stresuje/hraje si/ brani pana/ neco se mu nelibi/varuje/atd... Echjo.
Jo a edit, kdybych za vrceni specialne rtw fenu nejak trestala, tak jsem uz dneska dohlodana. Je v necem labilni a nezvlada svy emoce, kdybych na ni tlacila, obratila by se do strachovy agrese. Takhle ona vi, ze ve stresu si ma uchopit jednu ze svych xy hracek a do nich si ty emoce vybiji - takhle jsem ji naucila presmerovat chovani. Neslysi nejaky NEsmis, ale naopak, KDe mas dudu a pochvalu. Podotykam, ze tohle neni u beznych situaci dennich, ala mohla by si uhnout, atp.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2013 23:59
- Nahlásit
EnnyForMe
nenechat si líbit žádné vřčení,nebo ohánění se
ještě mě napadá něco k tomuhle, k čemuž se tu zatím nikdo z nás nevyjádřil.
Víš, co vznikne ze psa, kterýho budeš okřikovat za varování (tj. vrčení a ohánění se)?
Budu předvídat tvojí odpověď - vznikne pes, který nevrčí a neohání se. To je sice pravda. Ale bohužel tím přijdeš o hodně důležitej signál, že se pes blíží k limitům toho, co snese a až je překročí, tak kousne a rovnou natvrdo. Takhle totiž přesně vznikají psi, kteří napadají bez varování. Jejich majitelé je to varování odnaučili.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2013 00:14
- Nahlásit
Přidám se k holkám - jeden důkaz mám doma:
moje fena, přímo učebnicová ukázka psa, který se nikdy nedral na vyšší příčky ve smečce (alespoň co se týká ve vztahu k lidem), nás lidi vždycky z přirozenosti respektovala, nikdy na člověka nezavrčela (vrčí na hračky - to ano), pokud ležím na gauči, čeká až ji na gauč pustím. Pokud je v posteli, lehá k nohám. Chtěli jsme ji naučit, aby nám chodila po zádech, odmítala si na ně stoupnout (je fakt že pokud lehnu na záda, tak se mě po břichu projde bez zábran tam a zpátky...).
Přes to všechno, pokud při sezení nechám nohu v inkriminované poloze, je to skoro jako bych dala povel "š...". Na "padej dolů" sleze. Nějak si neumím představit, že její masturbace (a to je jediný, co v jejím chování vidím), je nějaký projev dominance.
A naopak, troufám si říct, že můj první pes dominantní byl, nebylo to s ním jednoduchý a byl to docela boj (díky naší nezkušenosti). A ošu... se mě snažil jen jednou, když sousedům hárala fena a byla v nejlepším.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2013 00:35
- Nahlásit
Kua a zase jsem chytřejší! Díky vám kinološki!
Bolšoje spasíba, ja ljubju vas!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2013 00:41
- Nahlásit
zbrnd
kéž by u tebe šlo snáz poznat, co je ironie a co myslíš vážně
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2013 00:46
- Nahlásit
Tak tohle musela být jasná ironie. Už kvůli tomu, že aby mohl být nyní chytřejší, musel bych být předtím aspoň chytrý ne?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2013 00:47
- Nahlásit
zbrnd
a tohle bylo co?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2013 06:15
- Nahlásit
EnnyForMe
nenechat si líbit žádné vřčení,nebo ohánění se
Jo vidíš, tohle jsem úplně přehlídla. Tak to je taky kravina jak noha. Pokud má pes potřebu na majitele vrčet (když pomineme, že vrčet může i ve hře, což taky spousta lidí neví), je to proto, že majitel nerozpoznal jemnější signály, že je pes v diskomfortu (nebo se pes z dřívější zkušenosti naučil, že zkoušet na člověka nějaké odvracení pohledu a olizování nemá smysl). Vrčením pes s majitelem komunikuje, dává mu najevo "tohle se mi nelíbí". Jak jinak by ti to měl dát vědět - emailem? A jak už psaly holky, pokud nebudeš řešit důvod, proč pes vrčí, a místo toho mu jen zakážeš vrčet, nezbyde mu příště jiný komunikační kanál než kousnutí.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2013 08:34
- Nahlásit
lamalucni
dává mu najevo "tohle se mi nelíbí"
Nebo taky líbí! Což by bylo dost kontraproduktivní to zakazovat...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2013 09:40
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Nebo taky líbí!
To by bylo spíš mručení, ne? Neznám žádného psa, který vrčí jen tak, že se mu něco líbí, teda mimo "bojového" radostného vrčení ve hře.
Čímž nechci říct, že tuhle možnost vylučuju
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2013 10:01
- Nahlásit
lamalucni
To by bylo spíš mručení, ne?
Dalo by se to tak nazvat, ale konkrétně u mého psa to jde dost těžko odlišit, teda zvukově )))
|