| Autor |
Zpráva |
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 13:12
- Nahlásit
PetraK
jojo, dělaj na starý kolena ivný věci, Maryje si třeba občas hraje se psy...jen decentně samozřejmě, ale hraje. Válení v hnusech má ovšem jako zálibu odmlada )))
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 13:45
- Nahlásit
Gerda
Maryje si třeba občas hraje se psy.
to by byl Ešusek rád, tehdy byl smuten, že se téměř poblila pokaždý, když se na něj podívala
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 14:32 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
kvok
Dělat by přeci mohl jen to přivolání a krom toho si s paničkou hrát hrát a hrát.
ale vo tom "hrát, hrát a hrát" se tu přeci celou dobu bavíme není snad fajn vymyslet tu hru tak, aby se štěně zároveň nenápadně naučilo něco, co se bude hodit do budoucna? když už si hrajem, tak ať ta hra má nějaký smysl a cíl
touha po vzdělání tuším nebyla u psů zatím prokázána
Přijď to říct mýmu štěníkovi... Jako hrát si a bezcílně blbnout - dobrý, čuchat v lese - dobrý, honit se se psama - dobrý. Ale učit se něco novýho, to je prostě mnohem víc, než to všecko ostatní dohromady. A rozhodně netvrdím, že to tak mají všichni psi. Moje starší čuba je spokojená, když po ní nikdo nic moc nechce a ona si může čuchat ad libido, ale prcek je prostě Lenin - učit se, učit se, učit se
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 14:54
- Nahlásit
kvok
sémantiky
fuj, sprostý slovo. Zas tě vypnou
málokdy je to jinak
sobectví, pohodlnost..... jinej partner.......chlast......... takovejch možností je. Ponejvíce nedostatek zodpovědnosti.
Všechno je to jednoduše pochopitelný podle mne
pro mě ne. Jediný kdy pochopím vraždu je, když se někdo brání dlouhodobýmu týrání sebe, či někoho jinýho, a když se pomstí za vraždu někoho jinýho. Dál moje schopnosti nesahají a sahat odmítají.
Chápe Píp jak funguje rychlovarná konvice?
nechápe, radši. Páč by pak mohla bejt rychlovarnou konvicí,totiž
tak to bude mít Píp smutnej život asik teďkom
nebude. Páč už se nebaví s jinejma lidijema, tak se prostě nebude bavit ani sama se sebou asociál autista dovedený k dokonalosti. to bude úleva.
Píp ví, tak to i chápe, že to tak je,
vědět neznamená chápat. To že vím, že máte hlad, neznamená, že to chápu, obzvláště, když jsem sama nikdy hlad neměla. Víte?
A zkoušela Píp někdy hodit velkej šutr? A viděla, že letí? Nebude to podobný?
zkoušela. hodila, letěl, školníkoj do vokna. Nebylo to podobný, ve výsledku nebylo přistání na dovolený, ale přistála mi dvojka z chování. Asi tak.
To někdo Píp ošidil, obrázky se vzduchem nenesou, jen signál.
to je fučik, ve výsledku právě ten signál udělá ty vobrázky a Pííp to nikdá nepochopí. Ví že to tak je, ale nechápe to.
běžný lidský mozek nemá za své, nepracuje s tím, to bych tu netahal.
a to je pravda, páč na mozek tu člověk nenarazí. Já ho třebas už dávno nemám.
Tak myslím, že by mu to klidně stačilo, kdyby uměl v roce jen to přivolámí. Dělat by přeci mohl jen to přivolání a krom toho si s paničkou hrát hrát a hrát. Jsem si natuty jist, že by mu vůbec nechybělo, že by neuměl třeba lehni, sedni, tancuj, zpívej atd
takhle, abychom se pochopili. Jo jemu by to stačilo - co se týče poslouchání ale nestačilo by mu to, co se týče náplně. Nudil by se. Házení balónků, přetahování, hledání paničky , tedy věci, kde se nic moc učit nemusí, protože to umí ho prostě nezabavily dostatečně. Potřeboval se učit víc a víc, jinak se nudil. A když se nudil = našel by si zábavu sám. Aaaa to by nebyla hezká zábava
No já opakuji )), že jsem přesvědčen, že nestačilo to tak leda jeho paničce,
no a já opakuji, že to tak není. Ten pes byl dynamit, életrárna a potřeboval pořád něco podnikat, dlouhodobé opakování stejné činnosti ho jaksi neuspokojvalo. Kdežto, když jsme blbli s něčím novým - byl spokojen. A spokojený pes je pro mě to podstatné. Věřte pane, že bych si bývala byla také ráda jen tak sedla na lavičku a tupě házela balónek místo toho, abych vymýšlela bejkárny a provozovala krávoviny. I dnes to tak máme. I jeho věku dospělého psa dá s velkou převahou přednost tomu, že vezmu do ruky klikr a půjdem spolu něco vymýšlet, cvičit a učit se, před tím, že se budem přetahovat a nebo mu budu házet balonek.
.
touha po vzdělání tuším nebyla u psů zatím prokázána,
jste jemen pane
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 15:03 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
kvok
to už není o o tom, že by to nestačilo hafanovi, to už je zase způsobeno námi lidmi.
Hele jak píše Petra - já jsem taky tvor línej a velmi často by mě potěšilo, kdybych nemusela nic vymejšlet a jen tupě házet míček. Jenže takhle to nefunguje. Teda u starší čuby jo, tý to stačí úplně a naprosto už odmalinka, ale mlaďochovi fakt ne.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2013 15:30 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
kvok
co potřebuje pes
co potřebuje člověk
já vám řeknu co potřebuje člověk - pokud jím Píp teda ešče je. Potřebuje třebas dovařit jídlo. nebo umejt nádobí, nebo si třebas klíďo i jen sednout.
což ale tak úúúplně jako nemůže, páč přijde pes a chce konat. Něco. I dobře člověk Píp si myslí, že to vočůrá tím, že při tom vaření bude čokloj kopat mičudu, to se dá, pochopitelně, ale psa to za chvíli nebaví a radši jde a zavře Píp hlavu do skříňky, když v ní hledá kaseról, páč to se naučil to zavírání dvířek a toho baví mnohem víc. Když mu dám na výběr zavírat ty blbý dveře, bude radši s nima mlátit, než aby běhal za odčutnutým panem Mičudou. A Píp si taky řekne, že to vočůrá tím, že při mytí nádobí se bude se psem přetahovat - a to jde taky, pokud si přetahovací kroužek navlíknete na haxnu /je to v podstatě i dobrý posilování,a le člověk posiluje jen jednu stranu, to jako je blbý /. Ale zase to psa moc dlouho nebaví a tak jde a stoupne si před dveře do pokoje, kde cvičíme (ať už je to blbý sedni, k noze, zůstaň nebo krávovinky typu honění mičudy po zemi nosem, lezení do bedýnky a tak. Tohle si vybere vždycky radši než stereotypní činnost. On určitě. Já hlasuju klidně za tu stereotypní činnost.
Asi vás o tom pane nepřesvědčím, ale to nevadí. Je to enem popis toho, jak to u nás je a co preferuje ten pošahanej pes. Ne já.
|
Emilka12
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 21:20
- Nahlásit
To máš jak u lidí.Prostě se mu holky nelíbyly tak na ně začal vrčet,Taky jak sama říkáš že je dominantní tak jim to chtěl ukázat.Čím bude starší tak ta skouška dominance bude horší a bude to na tobě jestli ho necháš aby byl pánem on .Já mám prvního psa a mužu říct že výchova psa je náročnější jak výchova fenky.
|
Tereza6
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2013 16:11
- Nahlásit
Dobrý den, mám 9 měsíčního Jacka Russella, od mala byl velmi společenský a přátelský k ostatním psů. Sice se zpočátku bál,ale vždycky byl s každým kamarád. Před měsícem ho bez varování kousnul do čumáku jiný pes. Od té doby je zlý na ostatní psi. Dá se říct, že ani neupozrní vrčením, ale rovnou po psovi vyjede. (Mimo fenky, ikdyž po jedné se taky už ohnal). Chtěla bych se zeptat jak postupovat dál ve výchově. Moc děkuji za odpověď
|