Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Agresivní štěně
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Kaa
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 17:07
- Nahlásit

Ahoj, mám téměř 4-měsíční štěně australského ovčáka. Sám o sobě je dominantní a už od mala se tak i projevu. S velkými psy jsem s ním zatím problém neměla, to si chtěl jen hrát. Ale dnes jsme potkali 2 další štěňata- 2,5 měsíce, obě fenky a stále v kuse štěkaly. Myslela jsem že si bude hrát, ale on ne, chvili na sebe nechal štěkat, ale pak uplně ztuhnul, nevrtěl ocasem a začal vrčet. Nevyjel po nich, ale možná že ještě chvíli a zkusil by to.. vubec nevím proč, jeslti se pročtě bál a proto se bránil? setkal se už s více štěnaty ale s těmi si hrál...

birma
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 17:17
- Nahlásit

Kaa
odkud jsi?

Kaa
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 17:18
- Nahlásit

Z Prahy, proč?

birma
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 17:25
- Nahlásit

zajdi si na tenhle seminář, protože pokud si nejsi jistá, proč se tvůj pes chová tak jak se chová a nedokážeš to na něm poznat, tak ti bude do budoucna hodně užitečný...
(nemám z toho žádný profit jen jsem na něm byla a hoooodně mi pomohl a věřím, že tobě pomůže taky )

Kaa
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 17:27
- Nahlásit

Díky na ten jsem už týden přihlášená

birma
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 17:42
- Nahlásit

Kaa
tak bych na tvém místě počkala, co se tam dozvíš. Přes net ti stejně nikdo neporadí, z jakého důvodu to tvůj pes dělá, když ho nevidí. Zkus sebou nosit mobil a kdyby něco, tak tu situaci nahraj (ideálně úplně celou), holky ti poradí

Walda
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 22:10
- Nahlásit

Kaa

Na základě tohoto úryvku:
téměř 4-měsíční štěně australského ovčáka. Sám o sobě je dominantní a už od mala se tak i projevu. S velkými psy jsem s ním zatím problém neměla
bych řekl, že ti doporučovaný seminář v tvé situaci asi moc nepomůže, i když věřím, že bude dobrý. Leda, že bys popisovala čtyřletého a ne čtyřměsíčního psa.

Seber štěně a hybaj za někým, kdo ti poradí, co takové štěně potřebuje víc, než s ním zkoušet první sedni, lehni nebo k noze. Za pár dnů budeš mít po problému.

birma
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 22:22
- Nahlásit

Walda
nevím jakou máš o tom semináři představu, ale je hlavně o čtení mimiky psa, hledání spouštěčů agrese, holky radí jak naučit psa si hrát se psy a vysílat konejšivé signály, pokud to neumí od chovatele. Zároveň tam probírají problém "dominance" psa k majiteli a jak se jako majitel psa zachovat třeba v krizových situacích, takže nevidím důvod, proč by jí to nemělo pomoct.

Walda
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 22:48
- Nahlásit

birma

proč by jí to nemělo pomoct

Pro Boha, bavíme se tu ani ne o čtyřměsíčním štěněti. Myslíš si, že zadavatelce, která do svého dotazu zakomponovala i úryvek, který jsem vybral výš, v téhle chvili nejvíc pomůže seminář o tom, jak zvládat agresivitu u psů? Pokud ano - tak proboha lidi, co s těma psama děláte?

Podle mě, pokud má pocit, že v daném věku má tenhle problém, tak by nejvíc potřebovala někoho, kdo by na ně společně kouknul a řekl, kde dělá chybu, že nedokáže už takhle malé štěně vybylancovat, kde dělá chybu v socializaci a kde v kontaktu se sebou, a řekl jí, co je v tomhle věku důležitý a na co bude čas později. Nevím o žádném důvodu, proč by neměla na ten seminář jít, ale tohle by jí zcela určitě teď pomohlo víc.

birma
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 23:04
- Nahlásit

Walda
který jsem vybral výš, v téhle chvili nejvíc pomůže seminář o tom, jak zvládat agresivitu u psů?
právěže tenhle seminář není úplně o tom, jak zvládat agresivitu psů. Nevím, jak ti předat tu hlavní myšlenku, ale asi: ne všechno je agresivita, ne všechno je dominance, dominantních psů je minimum. A právě rady, jak toho psa vybalancovat + poznat co a proč ten pes v tu chvíli dělá a co signalizuje. Právě pro ten úryvek si myslím, že by zadavatelce tenhle seminář mohl pomoct.

birma
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 23:17
- Nahlásit

Walda
a ještě si neodpustím proboha lidi, co s těma psama děláte?
snažim se naučit magůrka se nebát tramvají, vlaků, některých ulic, rušnějších míst, výtahu, jízdy autem, nežrat cyklisty a celkově se uvolnit ale to zadavatelce asi nepomůže

brut
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 23:19
- Nahlásit

Kaa
já osobně bych nepsala u 4měsíčního štěnda o dominanci, ale spíš o překvapení, strachu nebo úzkosti. Stačí opravdu málo na to, aby jsi celou situaci zvládla... pokud bydlíš v Praze, tak je spousta možností na cvičáku mezi štěndama poznávat nové kamarády, chování svého psíka a učit sebe i jeho tyto situace zvládat...
Seminář neuškodí, ale v tuhle chvíli ani nepomůže ... takže ano, jdi,ale zároveň vyhledávej pomoc u lidí, kteří ti dokáží rovnou poradit a ukázat, jak se máš chovat a reagovat...

birma
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 00:40
- Nahlásit

Waldabrut
a dokážete jí takové lidi doporučit? Já si v Praze dokážu vybavit snad akorát HafBO a Šimonu Drábkovou, ale říct někomu, kdo evidentně plave, že si má najít lidi, kteří mu ukážou co a jak a nedat konkrétní doporučení mi nepřijde úplně šťastné..

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 08:21
- Nahlásit

birma

kdo evidentně plave, že si má najít lidi

No, to je snad jedna ze základních dovedností v životě, ne? Když začne opravdu hledat pomoc a přestane se na takovéhle věci ptát na webu, už to bude pokrok.

ne všechno je agresivita, ne všechno je dominance, dominantních psů je minimum. A právě rady, jak toho psa vybalancovat

To všechno je dobře, ale takový seminář přeje připravenému, jinak může spíš šišku zamotat, než pomoct. A i když by si ze semináře něco využitelného odnesla, než to dokáže aplikovat, bude mít doma pubeťáka. Proto píšu, aby raději hledala přímou pomoc.

snažim se naučit magůrka......

birma
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 08:26
- Nahlásit

Walda
Proto píšu, aby raději hledala přímou pomoc.
Tak jí ale tu přímou pomoc nějakou doporuč, protože můj poslední zážitek z místa, kde se "cvičí pozitivně" byl dost děsivý. Pokud narazí na někoho, kdo jí poradí psa třeba za trest seřvat a vycukat na vodítku, tak se její problém akorát zvětší.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 08:33
- Nahlásit

birma
rotože můj poslední zážitek z místa, kde se "cvičí pozitivně" byl dost děsivý
jako kde a co konkrétně esi se můžu voptat?

birma
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 08:39
- Nahlásit

davidkova renata
v podstatě nic hrozného pro normálního psa, pro mýho labílka je třeba trochu upravený přístup a místo toho, aby cvičitelka respektovala, když řeknu že tohle rozhodně ne, tak tam se mnou začala rozpřádat debaty na téma "já cvičím psy už milión let" a měla pocit, že pes, který se už vypnul se něco naučí, když ho to přiměju udělat, přestože on evidentně vůbec nevnímal.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 08:49
- Nahlásit

birma
njn..když von dneska "pozitíívně cvičí " kdekdo jelikož je to moderní a lidi na to slyšej..

Neumi
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 09:27
- Nahlásit

Je jenom otázka, jestli to "pozitivní" vnímají jako pozitivní i ti psi...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 09:40
- Nahlásit

Neumi
no vo tom mluvim právě

lamalucni
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 09:44
- Nahlásit

davidkova renata
von dneska "pozitíívně cvičí " kdekdo jelikož je to moderní a lidi na to slyšej..
velká pravda, pani... když jsem viděla, že seminář pozitivní motivace má vést výcvikář, kterého jsem osobně před pár týdny viděla předvádět "správnou korekci" tak, že zvedl psa (klientova pochopitelně) do vzduchu za kůži po stranách krku, chvíli na něj v tom vzduchu řval a pak s ním z metrové výšky mrskl na záda... a to vše aspoň pět vteřin potom, co už pes konečně po dlouhém boji POSLECHL, PŘIŠEL A SEDL SI!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 09:59
- Nahlásit

lamalucni
de s dobou ,no

brut
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 11:02
- Nahlásit

birma
dokážete jí takové lidi doporučit? Já si v Praze dokážu vybavit snad akorát HafBO a Šimonu Drábkovou, ale říct někomu, kdo evidentně plave, že si má najít lidi, kteří mu ukážou co a jak a nedat konkrétní doporučení mi nepřijde úplně šťastné..
ale ano, dokážu jí doporučit někoho konkrétně a to i jako soukromou osobu, ale zatím se slečna neozvala a na nic nereagovala, tak čekám, co si z diskuze vezme za své a jestli vůbec bude mít zájem o nějaké kontakty. Pak to budu řešit

lamalucni
když jsem viděla, že seminář pozitivní motivace má vést výcvikář, kterého jsem osobně před pár týdny viděla předvádět "správnou korekci"
máš na mysli Magdu nebo Lenku?

birma
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 11:04
- Nahlásit

davidkova renata
njn..když von dneska "pozitíívně cvičí " kdekdo jelikož je to moderní a lidi na to slyšej..
tojono, ještě jsem si tam byla poslechnout kurz štěňat - aktéři byli - 1 pohodová stafbulka, 1 hodně ubátej kříženeček, 1 hysterickej trpasličí pinč. Konrétních rad, jak řešit strach a hysterii se ti dva nedočkali, metodika odměn byla vysvětlena dosti krátce, ale korekce na stahováku, jak psa plácnout, aby neměl reakci na nápřah a jak ho vytahat za kůži na krku a vymést s ním místnost se samozřejmě dozvěděli
proto jsem psala, ať někoho doporučíte, protože než zadavatelka najde sama (i kdyby nakrásně poznala kvalitního výcvikáře), tak může pes taky sejít věkem...

lamalucni
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 11:18
- Nahlásit

brut
máš na mysli Magdu nebo Lenku?
ani jednu...
https://www.facebook.com/events/418776161551428/

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 11:21
- Nahlásit

birma
hele tak to prostě je.. valná většina co nabízí tyhle služby prostě neví nic! může to dělat každej a taky to skoro každej dělá
já kdybych měla problém,jakože nemám,jdu za waldou..jinak ti čéče ani nevim koho bych doporučila..cvičáky nejsou špatný(některý),ale na některý věci se myslim až tak nehoděj,za sebe myslim,že tam je to pro lidi co sou už trošku dál a chtěj se psem něco dělat.. já vlastně ani moc cvičitelů neznám páč sem se obešla vždycky bez nich.ale to co vidim třeba u nás v Oboře za exota už leta..no ty vole! naštěstí se mě bojí takže je přeslušnej a uctivěj..prej tam excelovala ještě nějaká děva,ale tu jsem neviděla,jen slyšela od jiných a úpa mi to stačilo.

birma
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 11:28
- Nahlásit

davidkova renata
cvičáky nejsou špatný(některý),ale na některý věci se myslim až tak nehoděj,za sebe myslim,že tam je to pro lidi co sou už trošku dál a chtěj se psem něco dělat..
no právě. Rozumný mi přijde pro ty, co nevědí co asi Haf bez obav, ale nebyla jsem tam, takže stejně s klidným srdcem doporučit nemůžu. I když až Adam zvládne cestu autem, tak se vydáme asi tam.

brut
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 11:41
- Nahlásit

lamalucni
ani jednu...
tak to jo... já jen, že birma sem dávala odkaz přímo na holky, tak jsem se zarazila, která by to byla, když ani jedna takhle necvičí. Dík za odkaz, si dám pozor na její jméno ...

birma
Hafbo je dobrý hlavně pro štěnda, ale i proto, že se dá domluvit indi vindi výcvik a za docela rozumný peníz. Jinak cvičák není špatný, ale moc záleží na tom, kdo ho vede a jak... Je spousta "výcvikářů" , co nadělají víc škody jak užitku, do toho se objevují bývalí policajti či vojáci ( údajně psovodi), kteří cvičí i mimo cvičáky a výsledky jsou děsivé... mnoho z nich aplikuje stejné etody na psy bez rozdílu povahy a věku.... A o dalších individuích raději ani nemluvím .... Zase ale na druhou stranu musím říct, že když někdo dokáže napsat, že 4 měsíční štěndo je dominantní, tak se mi otvírá kudla v kapse a většinou se s tím člověkem dost blbě pracuje, protože už má dopředu jasno!, jak na tom pes je ....

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 11:51
- Nahlásit

brut

že 4 měsíční štěndo je dominantní

si to právě moc nedovedu seštelovat, tuhle větu .

Za sebe můžu v praze doporučit Petra Končulu - právě z Haf bez obav, nebo jeho ženu Míšu, o ostatních referovat nemůžu, protože neznám. Zadavatelka by určitě měla jít za někým,kdo jí vysvětlí co se štěnětem, proč a jak štěně reaguje, co je, co není dominance. a osobně si nemyslím, že by návštěva semináře byla k ničemu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2013 11:51
- Nahlásit

birma
ale nebyla jsem tam,

já samo taky ne,ale myslim,že bych tam stejně nešla..

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání