Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pls poradte cviky pro zabavu :)
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2013 11:15
- Nahlásit

birma

předběhla jsi mě

Kalliope

psa musíš nejdřív naučit, že má používat mozek, že MŮŽE a má sám vymýšlet a nabízet, sedět a čekat u tak těžkýho cviku jako je mrtvý, tak to fakt nevysedíš. Jak funguje klikr se musí pes naučit a naučit se to musí na něčem hodně lehkém a zábavném.

birma
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2013 11:27
- Nahlásit

PetraK
předběhla jsi mě
to bude tím, že je to moje bolavé místo - napřed jsem nepochopila, k čemu by mi to bylo, tak jsem je vynechala a teď mlátím hlavou o zeď a řeším, jestli je zařadit teď, když už pes chápe práci s klikrem, ale v nabízení chování není nijak moc aktivní

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2013 11:44
- Nahlásit

birma

jo, určo si to střihnite. Já to taky neučila - ale ukázala jsem ten princip Ešusovi na tom, že jsem po něm chtěla, aby se dotknul čumákem zavěšený hračky. což pochopil a od toho jsme se odpíchli. Nicméně hry s krabicí jsem zařadila dodatečně, psa to baví a naučí se na tom víc uvolnit a rychlejš nabízet, je tam víc možností než s tou zavěšenou hračkou.

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2013 12:44
- Nahlásit

Kalliope
Prostě jsem takhle cvičila dlouhou dobu a ona už se tak snadno "přeondit" nedá mi přijde.
Ale da, ver mi! Mela jsem to samy s Kremylem a trvalo dva dny, nez ji to seplo. Od ty doby je jak silena, doslova, kdo ji videl, co je schopna nabizet, vymyslet, neveril by, ze s klikrem zacla v 7 letech.
Staci sikovne zacit, my zacali touchem na ruku, pak bedna - a tam se znacne vyradila. Kdyz se pes zasekne (= panicek dela neco blbe a pes nerozumi, co po nem chces, nebo je to pro nej uz dlouhy...), staci ho rozhybat - treba hozenim pamlsku na zem, tim, ze zmenis svoji polohu atd.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 19:12
- Nahlásit

birma

aha...poslouchám ..krabice, jsem na tom asi stejně jako ty, taky jsem nechápala k čemu to jako má sloužit...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 19:15
- Nahlásit

Fifi
jo, no právě nose touch jsme zkoušeli i různé další jednodušší blbosti, ale přijde, mi, že to nabízení chování, prostě nee... je fakt, že ona na všechno byla vždycky pomalejší a spíš než na mě, je fixovaná na tu odměnu ... máš nějaký odkaz na tu bednu ?? Se zkouškama pomalu budeme finišovat, protože už není co, tak s ní můžu začít dělat tyhle "blbinky" , aspoň se něco přiučíma třeba i jí to bude bavit a to bych byla šťastná jako blecha ...

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 19:43
- Nahlásit

Kalliope
Odkazu najdes furu na youtube, treba tohle je pekny. I kdyz uz ponekud pokrocilejsi, jde tam videt princip. Nez zacne takhle tapat do bedny (ja mela klasickou prepravku plastovou), klikas jen pohled tim smerem, pohyb smerem k bedne, proste pidipokroky a vcas klikat. Hodne podstatny je i tvy chovani, bejt v klidu, nestresit, nepomahat - i kdyz se bedna treba prevrhne. Povsimni, jak nejdriv je klik jen za jednu hnatu v bedne, pak zvyseny kriterium na dve predni v bedne... Jsem si jista, ze to Ejmik zvladne, s klikrem pobliz vas nikdo nedela? Ideal si najit nekoho, kdo ti to predvede nazivo, kdo tebe to nauci.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 21:22 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

Fifi

no s klikrem právě nikdo nedělá, já už klikám asi tak dva roky a musím říci, že hodně, hodně věcí se tím zlepšilo a oživilo, ale právě to nabízené chování se ne a ne dařit. Resp. ten princip jak k tomu dojít jsem nepochopila, v podstatě jsem klikr používala pro zlepšení cviku, který už uměla, popř. pro cviky na dálku, které se díky tomu podařily. Nebo revír, nejdřív byl klik za kuk na plentu, pak za to, že tam šla, pak za to že jí oběhla a atd. Ale nikdy jsem to nedovedla k té "dokonalosti". Kdybychom se do toho nějak dostaly a jí to fakt bavilo, tak bych byla štěstím bez sebe. Chtěla jsem loni jet na seminář ke K. Lerlové, ale prostě čas a hlavně peníze nejsou, no ..

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 21:33
- Nahlásit

Kalliope
U nas to zaridila kulala. Prijela, ukazala. Vzala do ruky pamlsky, zalozila ruce a Kremyl spustil ukazkovej 2min revir vystekani - a vono nic. Jak zmlkla, byl klik a na podlahu pamlsek - a tak krucek po krucku, klik pak za cokoliv, ze se hnula, koukla na ni, touch na ruku...a pak to slo najednou samo. Ani nebylo treba delat predem klasicky naklikavani, klik, pamlsek, klik, pamlsek.
Vono prave takhle to popisovat na dalku je naprd, protoze to chce videt nazivo, aby clovek pochopil, oc jde. Mi nerikej, ze kolem nejsou treba naky agilitaci? Nebo nekdo, kdo treba byl na seminari a mohl by se zakladama pomoct? Ja jsem v tomhle oboru lajka naprosta, ale jak si clovek uvedomi, jak to delat, je vyhrano. Taky bych to dle nakych videi a knizek nevedela.

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 23:24
- Nahlásit

Maryje moje taky nenabízí, jakože by sama vymyslela. Nabízí jenom z databáze věcí, co už se učila, nebo za už jí bylo klikáno. Ale sama od sebe nevymyslí nic. To se jenom předejchá, lehne si a je konec. A už je pak na ní vidět, že jí to neba. Takže zůstáváme u navádění, přesto některý cviky vůbec nechápe, ale vůbec. Absolutně nechápe položení věci do košíčku. A to už se to učí docela dlouho. Umí držet věc, umí "tačnout" dovnitř košíčku\nádoby. Ale neumí spojit. Nechápe vůbec. Takže uklízení hraček nebo věcí do košíčku je taky moc pěknej cvik, ale evidentně ne pro nás ))))

birma
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 23:35
- Nahlásit

Gerda
a kdybys tu věc dala do košíku, chtěla po ní, aby to vzala do huby a klikala do zblbnutí, že drží tu věc s hubou v košíku? Jako že by si spojila, že věc i huba patřej do košíku a pak až tu věc dát třeba z ruky, položit na zem... To by nešlo?

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 23:47
- Nahlásit

birma
Určitě to zkusím, myslim, že na tomhle už nic zkazit nemůžu, všechno, co se zkazit dalo, už jsem udělala evidentně ))) myslim, že jsem jí tam někde přiklikla blbinu, takže nabízí i to, že bude držet tu misku, tak, jak nikdy nechtěla nic vzít do huby, teď by držela i skleněnou mísu ))) U aportu jsem jí zas přiklikla zvednutí nohy při odevzdání, stačilo jednou blbě a už to krásně blbě dělá. Ale asi to bylo dost srozumitelně, protože přeučit už to vůbec nejde. Všechno, co jsem jí naučila blbě, dělá bezchybně blbě, kdežto ty správné věci vůbec necháme. Má nějakou inverzní inteligenci nebo jí dobře učim špatný věci. Je to vtipný, bába se snaží, aby nakonec nic neuměla ))

birma
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 07:23
- Nahlásit

Gerda
nebo jí dobře učim špatný věci
mám u toho svýho sígra stejnej pocit, ale naprosto přesně vím, čím to je - klikám tak o desetinu vteřiny pozdě

Kalliope
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 21:00
- Nahlásit

Fifi

nene, nevím o nikom ...mi přijde, že my tady na západě jsme nějací odříznutí od všeho nebo co Ale já popátrám, to by bylo, abych na něco nepřišla !

Kalliope
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 21:02
- Nahlásit

Gerda
Má nějakou inverzní inteligenci nebo jí dobře učim špatný věci. Je to vtipný, bába se snaží, aby nakonec nic neuměla

vidíš jak se pro tebe chuděra snaží a ty to neoceníš

Gerda
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 22:07
- Nahlásit

Kalliope
snaží se zásadně pro jídlo a nutí mě to tím jídlem pak ocenit ))))

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání