| Autor |
Zpráva |
ochran
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 20:33
- Nahlásit
Dobrý den, mám 3měsíčního Hovawarta. Když je jenom se mnou tak je poslušný a skoro vždy poslechne. Problém nastane, když s ním vyjdu mezi lidi na volno nebo vidí u sousedů kůzlata, tak je neovladatelný. Nereaguje na povely a dělá si co chce. Když ho chci plácnout, aby pochopil že tohle se dělat nemá, tak si myslí , že je to hra a ještě více se zdivočí. Opačný problém máme s vodítkem. Když jdeme s rodinou na procházku a je na vodítku tak jde v pohodě. Když s ním ale chci jít sama, tak se zasekne, sedne si a nechce se pohnout. Můžu ho přemlouvat na piškotky jak chci, ale on si příjde akorát pro piškot sedne si a sedí dál, mě to po 10 minutách přestává bavit a vezmu ho do náruče. Prosím poraďte mi, co s ním. Jsem začátečník a toto je můj první pes. Moc děkuju
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 20:38
- Nahlásit
ochran
obrň se trpělivostí, psa rozhodně neplácej, protože jsi ho ještě nenaučila, co po něm přesně chceš a zazásob se dobrou literaturou.
Mně hodně pomohla třeba tahle diskuse.
A všechno so přečteš a uslyšíš prosej přes zdravý rozum a nenech se vyvést z rovnováhy řečmi okolí o tom, co by měl nebo neměl umět/dělat/splňovat.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 20:55
- Nahlásit
ochran
3mesicni hovik je prcek, co se seznamuje se svetem. Kdyz nereaguje na povely, asi vubec nerozumi tomu, co po nem chces = nerozumi povelu. Na ten ho musis nejdriv naucit, vysvetlit. Udelat se pro nej stredobodem jeho steneciho vesmiru, aby si te neustale hlidal, tesil se na zavolani, ze bude hra, pomazleni, pamlsek, legrace. Male stene se neplaca, nebot nerozumi tomu, proc bylo placano. Ale jde tak idealne docilit toho, aby se stene k tobe balo prijit, casem.
A to ty asi nechces, ze jo. Cili rada prozatim snadna - najdi si nekoho v okoli, kdo ti poradi nazivo, co TY mas delat, odkud jsi? A v ramci bezpeci sveho stenete ho nepoustej na volno, kdyz nema prozatim privolani.
|
ochran
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2013 20:39
- Nahlásit
Fifi : jsem z Vysočiny, konkrétně ze Žďárska, jinak děkuji za rady
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2013 08:00
- Nahlásit
ochran
vidí u sousedů kůzlata
To kolem nich chodíte nebo je vidí ze zahrady, jestli kolem nich chodíte, tak cestou tam rychle, s unaveným štěnětem se tam klidně zastavte a povídejte si, okukujte, mluvte pomalu, klidně, aby si na ně zvyknul.
tahle knížka mi přijde dobrá
http://www.amonra.cz/003kniha.html
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2013 08:10
- Nahlásit
kachna_
tahle knížka mi přijde dobrá
http://www.amonra.cz/003kniha.html
mě se ta knížka taky líbí
|
Alicka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2013 23:08
- Nahlásit
Dobrý den,
máme taky problem s poslušností, bohužel nám už nejsou 3 měsíce, ale 3 roky. Jak někoho vidí (lidi, psy) běží, neposlouchá, nevidí, neslyší... Uvažuji o elektronickém výcvikovém obojku. Nemáte někdo zkušenost??? Díky
http://www.poslusny-pes.cz/produkt/3-4-vycvikovy-o bojek-pro-psy.html
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2013 23:35
- Nahlásit
Alicka
Jak někoho vidí (lidi, psy) běží, neposlouchá, nevidí, neslyší...
Proč ho včas nepřipnete na vodítko?
Uvažuji o elektronickém výcvikovém obojku.
Ve vašem případě rozhodně ne.
Doporučuju něco si přečíst o tom, jak cvičit a motivovat psy (knížka zmíněná o dva příspěvky výš je výborná, a tahle je taky moc dobrá), a ideálně i začít chodit na nějaký DOBRÝ cvičák. Odkud jste?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2013 07:15
- Nahlásit
jojo Jak trénovat nemožného psa taky doporučuju
|
Alicka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2013 08:05
- Nahlásit
Cvičák jsme absolvovali, manžela poslouchá na slovo, ví co má dělat. Problém je, když jdu s ním sama... A právě, že už jsem to u pár lidí viděla a pes na ten výcvickový obojek reagoval dobře, tak jsem si říkala jestli to taky nezkusit. Praha východ - Úvaly.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2013 08:46
- Nahlásit
Alicka
Cvičák jsme absolvovali, manžela poslouchá na slovo
Předpokládám, že na ten cvičák s ním chodil manžel, že?
Celý problém je s největší pravděpodobností v tom, že ty se psem neumíš komunikovat a sdělit mu, co má dělat, neumíš být k němu důsledná. V tom ti ale obojek nepomůže - když s ním neumíš komunikovat hlasem a gesty, nebudeš to umět ani elektrickými impulzy. A není nic horšího než blbě načasovaná a pro psa nesrozumitelná elektrická rána.
Opravdu doporučuju chodit s ním na cvičák - ne aby se to naučil pes, ale aby ses to naučila ty. Na vaši stranu od Prahy bohužel o ničem nevim, ale výborný je cvičák Hafbo - zaměřují se tam právě na poslušnost v běžném provozu, komunikaci se psem apod.
|