| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2013 08:16
- Nahlásit
kachna_
S tim vrčením nevím, já bych řekla, že to psovi musí bejt trochu vrozený
to si přesně myslim taky
Perníková
Kamarádka, co jí patří tenhle profil má taky setra, ročního ira. Má zdravotní problémy a vypadá to, že bude dlouhou dobu o berlích,
známe se potkáváme se co chvíli v oboře totiž jestli chceš použij na konzultaci I. Bendu jako ona(/pokud jsi z prahy) ale osobně úplně nevim zda se ti to povede...teda ten kýženej výsledek
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2013 10:23
- Nahlásit
Perníková
Problém ovšem byl, že při mém nadšeném "hurá, tááák je šikovný" pes v sice nepřestal vrčet, ale v očekávání pamlsku vyplivl aport
no - já nevím, jak to vysvětlit, protože to neumím ale jde o to, že postupně se vždy cvik protahuje-po pidipidimidi chvilkách, aby pes právě kvůli pamslku pes činnost nepřerušoval. Na to je právě dobrej ten klikr, že nejdřív psovi ukáže člověk co po něm chce a pak mu tím pozdějším kiknutím tu činnost "natahuje".
Má v tom trochu čurbes...
víc odlišit ty činnosti, víc obě procvičovat?
"Nevrč, mrcho!", načež pes otevřel mordu, sliny kanuly na chodník a zavrčel tak, že lidi koukali z oken . Jo, to byla jiná liga...
ale nezapomeň, že současný pesan je hodně mladej, spíš bych řekla, velký dítě,dospívají později, takže čekat nějaký vychytávky je ještě brzo si myslím.
|
Perníková
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2013 18:54 - Změnil/a: Perníková
- Nahlásit
davidkova renata
kachna_
Tak jsme byly dneska i se setrem N.2 venčit na Strahově a co se nestalo. Přikvačil k nám asi kříženec, něco jako staford na chůdách (mělo to fakt neúměrně dlouhý nohy) a začal najíždět do obou psisek, který se tam spolu kočkovali na trávě. Irčan se postavil, zježil se vod hlavy k ohonu, vrčel a jakmile se ten pes začal přibližovat, stoupnul si před kamarádku (jeho majitelka) a vypadalo to, že kdyby se ještě přiblížil, že po něm skočí. A ten můj ustašenec se mi snažil vlézt až za krk, jak se bál. Vůbec nechápu, že tam můžou být až takové rozdíly. A to je ten ir o půl roku mladší. Asi to vážně musí mít vrozené, tohle "bránění" pána. Dá se i tohle nějak naučit? Nebo to ten pes musí mít v sobě? Je to o navázání psa na pána?
co naučit psa stavět se na povel mezi paničku a agresora
Jo, to je další, snad i lepší varianta, když už zastrašování vrčením nepomůže a dojde k přímí konfrontaci
PetraK
Je, je to na něm ještě dost poznat, to si ještě tak rok, dva počkám. Ale překvapilo mě, že i mladší štěně se zvládlo v téhle situaci zachovat tak, jak "mělo". Pořád mezi nima hledám rozdíl.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2013 19:20
- Nahlásit
Perníková
Nebo to ten pes musí mít v sobě?
já bych mu dala čas, aby dospěl a pak teprve hodnotila
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2013 22:31
- Nahlásit
Perníková
Je, je to na něm ještě dost poznat, to si ještě tak rok, dva počkám. Ale překvapilo mě, že i mladší štěně se zvládlo v téhle situaci zachovat tak, jak "mělo". Pořád mezi nima hledám rozdíl.
rozdíly nehledej. Však my lidi jsme přeci taky každý jiný, jedna matka, jeden otec, dvě dcery a každá přeci úplně jiná. Jedna -mladší - průbojnější, drak, do všeho po hlavě druhá - starší klidnější, uvážlivější. Tak to prostě je.
Je to ohařisko, velké plemeno, to jsou děti ještě hodně dlouho. A i tak- je to ohař, ne přirozený obranář, takže to tam vůbec nemusí mít
Nebo to ten pes musí mít v sobě? Je to o navázání psa na pána?
je to podle mě o tom, že to pes v sobě musí mít. ne o tom, jaké je navázání na pána. Může tě milovat, vnímat tvoje emoce, chovat se podle nich, být skvělý kamarád, ale nemusí mít vnitřně na to, že půjde bez hlavě do konfliktu. A ten kdo bezhlavě půjde bránit, zase třebas nebude umět vnímat tolik pocity svýho pána. A oba milujou toho svýho člověka úplně stejně, jen mají jinou povahu, rozdílně kuráže, či naopak empatie...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:49
- Nahlásit
Já spíš přemýšlím, co si pořídit za obrannou pomůcku - nějaký elektrický paralyzér...? Psa nemám u sebe pořád (zvlášť v Praze v metru by se hodil) a čím dál víc si říkám, že by bylo fajn mít u sebe něco účinného.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:52
- Nahlásit
Perníková
Asi to vážně musí mít vrozené, tohle "bránění" pána.
Mezi lidmi od středoasiatů se říká "Buď to ten pes v sobě má, nebo ne." I nebránící asiat se bohužel najde a je jich čím dál víc. Leccos doučíš, ale ten základ - správná povaha - tam buď je, nebo není.
|