Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Německý ovčák
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
mfred
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:46
- Nahlásit

Vlčáčková
určitě bych dítě se psem nenechal o samotě a to by mohl být sebe víc vycvičen!!

mfred
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:47
- Nahlásit

brita_472
se max.snažím co jen to jde

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:47
- Nahlásit

mfred
Furt neděkuj. A hlavně si nemysli, že když jsem "Vlčáčková", že rozumím ovčákům. To je odvozené od něčeho jiného. Zeptej se někde lidí, kteří NO chovají (mám dojem, že tady se Ti neozval ani jeden), a zeptej se taky nějakého výcvikáře nebo veterináře.
Pejskům dává jistotu, když mají řád. Zaveď nějaký - do toho se počítá cokoliv pravidelného - ve stejný čas cvičení, větší mazlení, seznamování s rodinou, žrádlo, procházky atd.

Eninka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:49
- Nahlásit

mfred

přítelkyně se nerozhodovala s tebou, že ne...chtěl jsi hafíka spíš jenom ty, že mám pravdu. A tak jsi dostal takovou malou podmínku, že když pes, tak jedině ven, anebo se pletu?

tak se s tím musím poprat

to bys měl, jsi chlap, žádná bábovka, tak bojuj, hlavně za toho psa, kterej si vás nevybral, ale vy jeho, tak bys mu měl nějakej solidní život zajistit, zařadit ho do smečky, ne mimo ni

mfred
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:50
- Nahlásit

Vlčáčková
v poho....já si nic nemyslel je jedno jestli rozumíš či ne vlčákům,mě stačí rady všeobecné

mfred
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:52
- Nahlásit

Eninka
ani já jsem nechtěl psa domů,byl to spíš můj první nápad na psa,ale chtěli jsme oba,ale jelikož je to první pes,netušil jsem to všechno kolem.....ale nevzdávám to to je důležité

mfred
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:54
- Nahlásit

měj te se tu všichni a díky všem za rady musím chrápat.....zítra je zase robota a pak budu věnovat čas naší fééénečce

Eninka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:55
- Nahlásit

mfred

ani já jsem nechtěl psa domů

však jej nemusíte mít denně přes noc v posteli, ale brát ho prostě domů, do smečky, mezi svoje lidi, aby se cítil být tou součástí vás všech. Tak držím palce

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 23:02
- Nahlásit

mfred
Tak běž chrápat, ať se Ti dobře zítra maká.

evka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2013 15:49
- Nahlásit

mfred
A proč by to jako nešlo? Mimčo a štěně...ta nejlepší kombinace,samozřejmě pod kontrolou,spousta to tak má a vše je OK.Nechápu proč ne psa do domu? "Chudáček přítelkyně"...stará se o mimčo...tak proč si pořizuješ psa,když je neschopná se postarat i o něj.Chudák štěně...to nevíš, že ono taky potřebuje lásku, raději ho dej někomu, kdo mu jí může dát.Vyhodíš štěně ven na pospas..a pak se divíš,že zakousne kotě a k tomu přítelkyně, která je doma s mimčem a věnovat se štěněti je nad její možnosti,tak to si pořiď jen ty plyšáky.. jak psa, tak kotě.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2013 18:12
- Nahlásit

mfred
přítelkyně se stará o mimčo a ještě k tomu hafan....to by fakt nešlo...
Proč by to nešlo? Stejně jako se člověk stihne starat o mimino a k tomu o starší dítě, tak může stíhat starat se o mimino a k tomu o psa. Stačí jen chtít...

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2013 22:42 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Eninka
brát ho prostě domů, do smečky, mezi svoje lidi, aby se cítil být tou součástí vás všech.
jako on by to asi byl docela masakr, pustit nevyjančené ovčáčí kolohnátě k mimču, které začíná lézt. Jestli partnerka nemá z toho psa zrovna moc radost, tak si dokážu představit, že by tím nadělal víc škody než užitku.
Já bych, být mfred, ještě pár měsíců počkala, mezitím pracovala na sedni, lehni, chůzi na vodítku, přivolání a aportu (asi bych si zaplatila pár soukromých hodin se cvičitelem, aby mě naučil, jak to efektivně předat psovi) a potom bych rodinu dala dohromady se psem na zahradě, až bude pozdní jaro a manželce ukázala, jak jsou procházky se psem krásný, páč za tři měsíce ještě mimčo samo na procházku nepůjde a nebude problém vzít pejska ke kočárku.
edit. blbě čtu

lamalucni
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2013 08:07
- Nahlásit

kachna_
jako on by to asi byl docela masakr, pustit nevyjančené ovčáčí kolohnátě k mimču, které začíná lézt.

To jo, ale to se dá řešit třeba zábranou mezi dveřma, nebo naučit psa odpočívat v kenele. A když mimčo usne, může se člověk věnovat psu...

jasta
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2013 16:01
- Nahlásit

Mám 8měsíčního ovčáčka chodíme na cvičák ,kde jsou převážně malá plemena bytových psů .Neměl by raději chodit na cv.se stejnou nebo přibližně velkými psy Ti prckové se asi obranu atd učit nemusí ale můj 40kilový miláček by asi něco o tom vědět mohl.těď je puberťák tak si myslí že je páníček on.Začal na mě naskakovt a a držet mě předníma packma a co s tím?

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2013 16:08
- Nahlásit

jasta

Eninka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2013 16:44
- Nahlásit

jasta

chodíme na cvičák ,kde jsou převážně malá plemena bytových psů

ježiši s ovčákem? To tam nemají nějaké skupiny, kam tě zařadí mezi psy se stejným změřením na výcvik?

jasta
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2013 17:22
- Nahlásit

ovčák je tam jedinej .Samozřejmě hledám jinou možnost.Ale teď je aktuální to naskakování ,jo lezou na něj touhy ale proč mám těch čtyřicet kilo nosit já.snažím se ho sundat ,ale mám použít proutek nebo co?Malý dítě taky dostane na prdel ,když dělá co se nemá.ale když čtu že pes se nemá trestat má to být o vztahu .Je to můj čtvrtý pes a takové chování neznám.a ani si s tím nevím rady,jo a začal mi taky kousat do rukou.o to se pokoušel ,když by menší ale šla jsem proti němu on přesta a teď mi klidně když jdu proti němu kousne do břicha

Baico
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2013 18:47
- Nahlásit

V základní poslušnosti není rozdíl mezi společenským a pracovním plemenem. Zkladní poslušnost je stejná pro bišona i pro ovčáka.

brita_472
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2013 19:18
- Nahlásit

ja nevim, myslela sem ze deti uz se taky nebijou. kazdop. rozdil v zakladni poslusnosti sic neni, ale chtelo by to cvicitele co nedela jen s bisonama. takze zmenit cvicak. naskakovani je opruz,u me by to bylo jednoznacne zprudit, spis pres psychu, fyzicky jen velmi decentne. pri kousnuti do bricha bych ale byla ras. jako odsud podsud. vybrat slusnej cvicak se cvicitelema co maj s ovcakama zkusenosti, to v prvni rade.

jasta
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2013 19:40
- Nahlásit

když on takhle blbne teprve asi 14ní tak jsem myslela že je to tou pubertou.před
tím než začal naskakovat byl celkem dobrej.takovou tu základní poslušnost má ,ale kámen úrazu je teď i přivolání ,mě to připadá ,že zkouší co vydržím

brita_472
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2013 19:50 - Změnil/a: brita_472
- Nahlásit

jooo to je jasny puberta je peklo, mi povidej. sme si uzili. pesani jakoby zapomeli vsecko co se predtim naucili. to bude lepsi, vymezit hranice (jakoze na pana se proste neutoci ani omylem), na privolani jedine stopku nebo radej ani nevolat, clovek si pak privolani jen kazi. nebo zkusit misto toho co ste pouzivali do ted jinej povel treba "pocem" namisto "ke mne" a az puberta ustoupi vratit se k puvodnimu. ja to tak delala, ponevadz proste stopovacku nemam rada a uprimne neumim s ni. dnes uz je to dobry. mame ale dalsi stene, tak cekam kdy se puberta objevi

jasta
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2013 14:47
- Nahlásit

né hele a jak dlouho ta psí puberta trvá?je zajímavý ,když jsem měla dva pejsky(mámu a synka)tak jsem tyhle probémy vůbec neřešila.a že by mě něky mlaďoch oždiboval to taky ne.Asi měl přísnou mámu ,co ho všechno naučila. jak to vidím teď,tak budu lítat se stopovačkou(viz.Desenský)ještě pěkně dlouho.a nevím jestli to ožďibování je útok,nebo si se mnou jen hraje ,kdo z koho.

viky
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2013 08:10
- Nahlásit

jasta
při správné motivaci, nakontaktování a vztahu se psem, pubertu ani nepostřehneš. Takže někde je něco špatně. Určitě bych nečekala až přejde nějaká puberta, ale řešila bych to hned. Jelikož to co ted psu všechno projde, začne považovat za samozřejmost a v pozdějším věku se bude jen steží odbourávat. Rozhodně zapracuj na motivaci a vetším kontaktu.

jasta
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2013 22:58
- Nahlásit

Viky motivace a větší kontakt si představuješ co?

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání