| Autor |
Zpráva |
mfred
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 21:19 - Změnil/a: mfred
- Nahlásit
Je tu někdo kdo by mi trochu poradil s NO fenkou stáří 6M
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 21:26
- Nahlásit
mfred
tady je lidí, co ti poraděj, ale musíš napsat s čím chceš poradit
|
mfred
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 21:30
- Nahlásit
jasan...jsem tu prvně
Mám fenku NO má 6M,pořád kouše do rukou,někdy až moc a šíleně skáče.....musím přiznat že jsem časově dost vytížený,tak se snažím ve volném čase trochu cvičit....no ale......už poslouchá i na sedni,protože ví že pak dostane piškota. Jenže horší věc je ta,že mi dnes v noci nejspíš zakousla kotě,bo jsem ho ráno u ní našel místo plišáka
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 21:35
- Nahlásit
mfred
Mám fenku NO má 6M+už poslouchá i na sedni
no, jestli v půl roce zvládá sedni, a asi toť vše, tak se ani moc nediv, že tě hryže, skáče a zakusuje domácí mazlíčky...musíš ji začít vychovávat a ne cpát piškotama za "sedni". A to jsi byl doma, když jej zakousla - nic jsi neslyšel? To musel bejt trochu boj, nebo řev, nebo nějaký zvuky, hmmmm, naše NO taky číhala na koťata, jak slezou z půdy po žebříku, tak je likvidovala, ale to byla jaksi jiná situace.
|
mfred
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 21:43
- Nahlásit
ještě docela poslechne na zavolání ke mě,na větším prostranství nemám problém bez vodáku...u silnice se ještě bojím!Fenku máme venku ve velký garáži a kočka tam přebývala s ní,nějaké ty honičky a tahání v tlamě byli,ale po většinou asi jen když jsem u toho byl zrovna já. Ono to kousání bylo už uplně od mala a nikdy nezabírala ani hračka místo ruky....přes noc je puštěná na dvoře.....v baráku by nebylo nic slyšet...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 21:47
- Nahlásit
mfred
člověče a ta kočka byla s NO zavřená v garáži bez možnosti úniku? No totok
Takže máš psa, zavřenýho v garáži, a přes noc vypuštěnýho venku? Jak moc se mu věnuješ? Já být tvojí NO, tak tě za tohle hryžu taky
|
mfred
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 21:52
- Nahlásit
neee kočka mohla utíkat ven jak chtěla,to je nedokončená stavba.....je to velká garáž 70m,zatím nemám hotový výběh s kotcem,tak proto improvizace,ale myslím že slušná,takový prostor spousta psů ani nemá.....tak 2x či 3x v týdnu procházka podle času a každý den tak půl hodky hraní a cvičení povelů,ale bohužel až když dojdu z práce......já vím,že je to asi málo.....jde mi o to jestli není nějak moc agresivní??
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 21:55 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
mfred
tak 2x či 3x v týdnu procházka podle času a každý den tak půl hodky hraní a cvičení povelů,
jde mi o to jestli není nějak moc agresivní?
Neřekla bych, že je nějak moc agresivní. Jen se brutálně nudí.
takový prostor spousta psů ani nemá...
Psu je prostor dost na houby, pokud je v něm sám a nikdo se mu nevěnuje.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 21:56
- Nahlásit
mfred
.....jde mi o to jestli není nějak moc agresivní??
to néééé, je to štěně, hraje si a tohle je jeho způsob zábavy, jako skoro každýho stěněte. Když tě tato hra nebaví, tak ji prostě ukonči a převeď psa na jinou činnost či hračku a taky si buduj s ním vztah. To je tvůj první pes? Podle toho, na co se ptáš, tak mi to tak přijde. A to kotě...prostě jej ulovil, asi spolu nebyli moc sžití, že jo
|
mfred
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:01
- Nahlásit
aha,asi jsem si to trochu myslel,je nejaká rada na to abych ji zabavil,když zrovna nejsem doma? Asi moc ne co,na ni totiž hračky moc od mala nezabírali......nejvíc se ji líbí rozkousat něco co nesmí,teda spíš co nestihnu schovat ,mě šlo o to jak zamordovala to kotě,protože když jsem k ní šel,hned věděla,že udělala něco špatně a utekla přede mnou abych ji cokoliv udělal nebo řekl. V zápětí se připlazila,tak jsem ji dal trochu co proto,ale také nevím jestli to bylo správně,aby pochopila,že nesmí????
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:04 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
mfred
Proč myslíš, že ho zamordovala schválně?
Myslím, že jsi pustil dohromady něco velkého, hloupého, nevybouřeného, a něco malého a taky ještě hloupého. Nemuselo to být schválně.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:07
- Nahlásit
mfred
je nejaká rada na to abych ji zabavil,když zrovna nejsem doma?
Můžu se zeptat, na co sis pořizoval psa pracovního plemene, když nemáš čas se mu věnovat?
když jsem k ní šel,hned věděla,že udělala něco špatně a utekla přede mnou abych ji cokoliv udělal nebo řekl.
Nevěděla, že udělala něco špatně. Reagovala jen na to, že ses tvářil naštvaně, a snažila se tě udobřit. Psi jsou velmistři ve čtení řeči těla, v tom jim my lidi nesaháme ani po kotníky.
V zápětí se připlazila,tak jsem ji dal trochu co proto,ale také nevím jestli to bylo správně,aby pochopila,že nesmí????
Ne, nebylo to správně. V podstatě jsi ji potrestal za to, že přišla k tobě.
|
mfred
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:07
- Nahlásit
nevím jestli schválně,já už ji jen viděl jak ji ukusuje uši jak plišákovi a pak hned zdrhla jak mě uviděla....
|
mfred
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:11
- Nahlásit
prostě jsem chtěl vlčáka,a že nebudu mít čas jsem nevěděl....
jo a je to muj první pes....
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:14
- Nahlásit
mfred
Pes je šelma a lovit menší kořist je jeho přirozený pud. Většina psů se naučí "svoje" zvířátka nelovit, ale není to pro ně přirozené a vyžaduje to od nich dost sebeovládání. Tvoje fenka je puberťák, kterého nejspíš nikdy nikdo pořádně neučil, jak se k malým tvorům chovat ("nějaké ty honičky a tahání v tlamě byli"), navíc plná nevybité energie, šííleně se nudí, nemá nic lepšího na práci, to koťátko tak krásně lákavě běhá kolem... prostě se jí spustil lovecký program. Na tom není nic divného.
prostě jsem chtěl vlčáka,a že nebudu mít čas jsem nevěděl...
Asi budu hnusná, ale... buď si na ni ten čas udělej, nebo jí co nejdřív najdi lepší domov.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:18
- Nahlásit
mfred
prostě jsem chtěl vlčáka,a že nebudu mít čas jsem nevěděl....
víš, pořízení si živýho tvora je docela vůči němu zodpovědnost...asi jsi v té době netušil, že bude času málo, nevím, ale i když není času dost, vždycky se to dá udělat tak, aby byl pes i tak spokojenej. To toti není jenom o počtu minut, či hodin, strávených někde venku na procházce, ale věnovat se mu i citově, emočně prostě, nemůžeš s ním aspoň trávit čas, co jsi doma? Třeba tím, že jej budeš mít u sebe a ne venku na zahradě, hm...zkus podumat
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:19 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
mfred
nevím jestli schválně,já už ji jen viděl jak ji ukusuje uši jak plišákovi a pak hned zdrhla jak mě uviděla....
Podle mě si chtěla hrát, tak si hrála. Po svým. Měla na to evidentně fůry času.
|
mfred
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:20
- Nahlásit
díky za radu jen bych se optal kolik času je potřeba tomu psovi dát???? Spíš kolik času jsi nucená dát mu ty sama svému háfákovi? Já bohužel musím chodit makat
Ale nejspíš tvoje odpověd bude,že jsem si neměl psa pořizovat
|
mfred
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:23
- Nahlásit
Vlčáčková
Čas měla a dost....
Kolik času musím trávit se psem????
Každý mě bude radit,že jsem si neměl pořizovat psa když na něj nemám čas ale.....
|
mfred
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:26
- Nahlásit
Eninka
to by bylo super kdyby jsme ji měli doma jenže takového hafana mít doma s 8mesíčním miminkem to fakt nejde....
Já se s ní snažím být pokaždé když nejsem přímo doma a dělám kolem baráku,je pořád se mnou a snažím se při mojí práci nějak zabavit
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:29
- Nahlásit
mfred
jen bych se optal kolik času je potřeba tomu psovi dát????
tohle se nedá měřit "časem". Člověk může být celý den doma a přesto "dá" psovi daleko míň, než jiný, který přijde večer z práce. Já se věnuju svým psům veškerej čas, který jsem s nima (taky pracuju) ale psovi nestačí jenom učit pověly a jít se s ním projít. Záleží, za jakým účelem jsi si psa pořídil, co od něj čekáš. Jsou lidé, že strčej psa ven a mají ho jako hlídače a vůbec je nezajímají jeho další potřeby, jeho potřebu být semknutej se svým člověkem - páníčkem. Pokud sám chceš, aby tvůj pes nebyl jenom venkovní kolem dokola pobíhající hafan, tak s ním prostě buď, měj jej co nejvíc u sebe a poohlídni se po nějaký kvalitní literatuře, aby jsi pochopil kdo je pes, co má za potřeby a jak to udělat, aby byl spokojenej a šťastnej
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:31
- Nahlásit
mfred
jenže takového hafana mít doma s 8mesíčním miminkem to fakt nejde....
to by ses divil, jak to jde, jen zahodit předsudky a měl bys pohodovýho psa, člena svý smečky - rodiny, jen se toho nebát.
|
mfred
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:33
- Nahlásit
Eninka
díky za rady....já bych chtěl tak obojí od psa se snažím mu dávát max.co čas a situace dovolí.....tohle s kočkou nás zamrzelo tak proto jsem měl otázky....šlo mi jen o to,jak pořád skáče a pokusuje,aby nebyla agresivní nebo tak....a ta kočka obavy zvedla
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:34
- Nahlásit
mfred
Kolik času musím trávit se psem????
Mě se moc nelíbí to slovo "musím". Doufám, že to nebereš jako nucení, to "musím". Vy jste měli děcko 2 měsíce, když jste si pořídili velkého psa. To byla chyba, co? Mysleli jste, že pes vyroste a bude venku hlídat. Rozumím tomu dobře, že? Hm. Tak takové tu mám sousedy, co mají psa jen venku. Po cca 3 letech ho začali na základě stížností lidí z okolí brát dovnitř na noc, protože pes dělal bordel ve dne v noci. Myslím, že nejsou šťastni oni ani pes. Pořiďte si radši nějakého menšího pejska plemene společenského, které nevyžaduje přílišný pohyb, a berte si ho do baráku. Jinak bych se na to, být Vámi vykašlala. Když není na psa čas a nesmí být ani s lidmi, tak co takový pes ze života má. A jaký asi budete mít život Vy, když Vám pes bude řvát v noci v kotci, protože bude nevyběhaný, otrávený, znuděný a nevychovaný.
|
brita_472
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:35
- Nahlásit
6mesicu stenatko potrebuje lasku a vytvorit si pouto. neni to o tom kolik casu ale jak straveneho casu. ale prochazka rano a vecer to myslim by mela byt samozrejmost. nebudu rikat zda sis mel psa poridit nebo ne. ale k dvoumesicnimu miminu... nevim. ikdyz znam lidi co maji psa a mimco dohromady, samozrejme vzdy jen pod dohledem. za par mesicu az se setkaji by nemusela zakousnout jen to kote.
|
brita_472
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:36
- Nahlásit
6mesicu stene neni agresivni. zatim. pracuj na tom aby jednou nebyla. jak? venuj se ji.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:38
- Nahlásit
mfred
já bych chtěl tak obojí od psa se snažím mu dávát max.co čas a situace dovolí.....tohle s kočkou nás zamrzelo tak proto jsem měl otázky....šlo mi jen o to,jak pořád skáče a pokusuje,aby nebyla agresivní nebo tak....a ta kočka obavy zvedla
Děcko byste s ním snad samotné nenechali, ne?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:40
- Nahlásit
mfred
jak pořád skáče a pokusuje,aby nebyla agresivní nebo tak....a ta kočka obavy zvedla
to je právě chyba, si myslet cokoliv o agresivitě. Je to hrající a dovádějící štěně a ulovilo menší zvíře, jak tady už někdo psal, pes je šelma, lovec, kdyby ulovil myš, taky bys měl obavu z agresivity? Neměl, že jo. Pes se chová jako pes, nepoměřuj to s lidmi, zkus promyslet tu jeho přítomnost s váma, věř mi, že když to zvládneš, tak budete nakonec spokojeni všichni. Vezmi si, že je někdo doma - uvnitř - a on, sám v garáži, zavřenej, čekající, až dojdeš večer domů, no nebylo by z toho smutno aji tobě bejt na jeho místě...pokud to nějak nepřehodnotíš, tak se ti může lehce stát, že z něj vyroste úplně něco jiného, než bys čekal.
|
mfred
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:40
- Nahlásit
Vlčáčková
díky za info zkouším mu dávat max.podle možností,bud to bude stačit a bude to ok a pokud ne budu to muset vyřešit tedy jinak
|
mfred
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:44
- Nahlásit
Eninka
to máš s největší pravděpodobností pravdu uvidím jak to všechno půjde ale psa do domu fakt nedáme,já pořád v práci a přítelkyně se stará o mimčo a ještě k tomu hafan....to by fakt nešlo....asi jsem to se psem špatně načasoval...tak se s tím musím poprat
|