Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Ulovil zajíce
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Lexter
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 09:40
- Nahlásit

PetraK
Jen teď tak nahlas přemýšlím- jestli není kontraproduktivní jít po tý spopě tak dlouho aby se v tom sledování stopy moc nepodporoval? Myslím, že by bylo lepší to ukončit tím, že to zvíře najde a ukáže Ti ho.

Tož oki. Přes jednu procházku trvající dvě hodiny není problém aby mi ukázal deset zvířat. Když potkáme stádo tak i 40 .

Lexter
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 09:44 - Změnil/a: Lexter
- Nahlásit

Od pískomilů doma se už dokáže i odpoutat. Leží si tu a myšky lítají okolo něj a zobou zrní. Kai na ně dohlíží . Vypadá jak starý pán okukující omladinu. Jen vždy když je vytáhnu, následuje malé kolečko kdy začně bláznit. Jen ho položím jako vždy. To ho trkne, že toto už jsme dělali a začne dodržovat postup.

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 09:48 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Lexter
Přes jednu procházku trvající dvě hodiny není problém aby mi ukázal deset zvířat. Když potkáme stádo tak i 40

máte skvělej učební materiál
ještě mě napadá,pokud už ho to neučíš - učila bych ho oční kontakt na tebe aby si zvykl se "ptát",. Takže než dáš jídlo - ať se na Tebe podívá, než ho pustíš ze dveří, ať se na tebe podívá, než ho pustíš z vodítka hrát si s kámošema, ať se na tebe podívá.......... (začni tou miskou a těma dveřma, to je doma v klidu, pak až mu to půjde přidej to vypuštění z vodítka) pes se naučí se na tebe dívat, a to se ti při tom učení se zvířaty taky může šiknout.

Od pískomilů doma se už dokáže i odpoutat.

jste šikovní

ypadá jak starý pán okukující omladinu.

znám, Ešus takhle na zahradě dozoroval našlý zajíčky malý.

Lexter
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 09:52 - Změnil/a: Lexter
- Nahlásit

ještě mě napadá,pokud už ho to neučíš
Kai na mě čučí furt. Člověk by mu dal pětikorunu. Ale ne při všech příležitostech, to ne. rozšíříme to tedy. I když jak ho k tomu pohledu dovést? Pobídnout jménem nebo počkat až ho to napadne. Asi se používají obě metody. Zkusím tu druhou. Shaping? Bůhví, v těch termínech se nevyznám.

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 11:20
- Nahlásit

Lexter
Zkusím tu druhou. Shaping

tak. Prostě s tou miskou počkej až se na Tebe podívá a že von se podívá si buď jist, páč mu bude divný, proč jako už jsi to neplesknul na zem , pochválit pohladit, dát misku a povel vezmi.
Stejný princip s dveřma, pak s tím vodítkem. Nikdy nezapomenout tu sérii pochválit+pohladit, uvolnit z povelu (tedy říct vezmi/můžeš, či běž/volno, podle toho co používáš)

Lexter
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 17:37 - Změnil/a: Lexter
- Nahlásit

Tak už si v tu v klidu aji za myšákama chodí. Nedělá jim nic, jen je pozoruje a hlídá. Tedy vše máme jak se zdá do budoucna ošéfované. Jak a kdy. Teď ještě pořešit ty malé uńafané svině všude okolo a bude to dokonalé . kai zatím těžko snáší když po něm vyjede něujakej york nebo maltézák. Nějaká rada? Když už si mi tak dobře radila... .

Cvičení s nimi nepřipadá v úvahu. Tady jsou ti malý psy braní jako chudáčkové.

i když ono to zas tak nutný možná ani nebude. Ráno se stěhujeme na dědinu a tam je to samej hlídač co nemá pod 40 kilo.

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 19:30
- Nahlásit

Lexter
Tak už si v tu v klidu aji za myšákama chodí.

to je dobře, tak pilně trénujte jak doma, tak venku. A nikdy ale nezapomeň, že je to pes - tedy šelma.

kai zatím těžko snáší když po něm vyjede něujakej york nebo maltézák

jasně, je mu to přirozeně a pochopitelně nepříjemné

zkusila bych ho naučit si jich nevšímat a napojit se na tebe, takže - jakmile uvidíš ňafopsa (zase je to o těch očích na šŤopkách, abys je viděl dřív než on) v klidu si ho přivoláš, dáš mu sedni a budeš se snažit o to, aby se dokázal soustředit na Tebe - tady hraje velkou roli vzdálenost, musíš vychytat, kdy se ještě dokáže na tebe soustředit a tam začít a postupně po malých krůčcích to pak, až se na Tebe naučí soustředit, můžeš tu vzdálenost zkracovat. S tím, že by to chtělo, aby se koukal na Tebe, abys ho m ohl pochválit za oční kontakt, pokusila bych se tam prohodit větu, klidnou něco ve stylu : Hele, to neřeš, je to drobení, protože později, až se to naučí,budeš moci to spojení "To neřeš!", použít v těchto situacích, kdy pak pes následně s nadhledem odejde za tebou. Zároveň ale musíš dokázat, že se ten smraďoch uječený přes tebe k pesovi nedostane. Nevím, jestli to vysvětluju dobře

danajasa
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 21:17
- Nahlásit

LexterNedělá jim nic, jen je pozoruje a hlídá. Tedy vše máme jak se zdá do budoucna ošéfované. Propočítává tajně jak velkej hrnec aby se tam vešly všichni naráz Bedřich si nechal vod hlodavce krást i pamlsky ale znáš to nikdy neřikej nikdy

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 22:21
- Nahlásit

danajasa
Propočítává tajně jak velkej hrnec

kde je recept na pípanátky?

Generalisimus Kostižer

Vero
Člen
# Zasláno: 19 Led 2013 12:36
- Nahlásit

PetraK

kráááásnýýýýýýý!

Bochnik
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 09:14
- Nahlásit

PetraK
Ahoj
ta andulka je super, zrovna teď tohle trochu řešíme - mám štěně Labrador x Bordera (7,5 měsíce) a papouška senegalskýho, kterýho docela častou necháváme volně v bytě a většinou je to děsnej mazec. Fenka kolem něj skáče, nebo na něj štěká - přijde mi to, že ho láká ke hře a on jí z nějakýho bezpečnýho místa pozoruje, no a když se nám jí podaří sklidnit a ona si ho přestane všímat, tak naopak nastoupí papouch a začne na ní nalítávat, nebo si to k ní přištráduje a okusuje jí tlapky. Párkrát jí taky ťafnul do čumáku, když mu přišlo, že má ten čumák moc blízko, nebo co.
Nemáš nějakej nápad, jak je oba zklidnit, resp. jak zklidnit psa, aby tak neřádil a papoušek se nemusel cítit ohroženej?

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 09:26
- Nahlásit

Bochnik

my jsme tohle cvičili hned od prvního momentu,kdy jsme štěně přinesli domů - seznamování proběhlo přes klec, navolno až poté. Asi bych začala stejně - papouch na zemi v kleci, štěně odměňované za každé normální a vhodné chování. Jistila bych se vodítkem a při nevhodném chování bych se psem beze slova, emocí, čehokoliv, odešla z místnosti. POchvaloou a odměnou bych upevňovala to chování které je žádoucí, tedy nehrnu se k němu, nevyvádím, nehoním, můžu se dívat. až by to zvládal pesan stopro s klecí, vypustila bych papoucha, psa na vodíku, abych si to jistila a postupovala bych stejně.

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 09:39 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Bochnik
nám se neosvědčilo nechávat pohromadě v noci. Papoušek pravděpodobně v noci moc tvrdě usnul, spadnul z garnyže, no a jak to teda přes den fungovalo mezi psy a papouškem perfektně, tak tohle bohužel nepřežil

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 09:44
- Nahlásit

kachna_
bohužel nepřežil

ejch . Tož já se ale přiznám, že z bepečnostních důvodů obecně a tak nějak jako kvůli dennímu režimu -taky obecně, prostě Kostižer (resp. všichni Kostižerové) chodil každej den hásky chrápat večír do svého.

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 10:02 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Toz to ja som si nenavyberala. U nas prezilo vsetko, aj ked som mala malu dusicku, ked som zistila, ze som nechala psa doma a otvorene dvre do "vtacikovej" izby. Vsetky prezili, dokonca ani neuleteli, kedze pes si chodi na balkon kedy chce a nasla som ich mizery v kuchyni Ale tak u nas bola vzdy len snaha o olizanie

Tento je bohuzial uz v andulcinom nebi Akoby ho ranila mrtvica. Nasla som ho robit stale ten isty pohyb dokola na dne klietky, vyvracal neprirodzene hlavicku. U veterinara sme sa zhodli, ze ho utratime radsej, kedze pravdepodobne to robil cely den, bol velmi uz slaby Tak mi andulka este neodisla
A tu ratal mlade

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 10:19
- Nahlásit

pigie

A tu ratal mlade

von je prostě božííí!

jo a se nedivim, že psékus nepije,dyž mu z misky chlastaj přivandrovalci

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 10:55
- Nahlásit

PetraK
Heh, keby len pili, oni sa v nej dokonca aj kupali - ale co, aspon nejake vyuzitie mala
A nasla som aj olizovaciu. Andulka poskoci pritom asi tak o pol metra dodaleka

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 11:03
- Nahlásit

pigie

oni sa v nej dokonca aj kupali -

strááášný, strašný, strašlivý!! To pak opravdu nemůže pít ani náhodou a musí pít z té fontánky

asi tak o pol metra dodaleka

: ptačí bedminton

Bochnik
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 12:48
- Nahlásit

PetraK
my jsme tohle cvičili hned od prvního momentu,kdy jsme štěně přinesli domů
Rozumím, my jsme to udělali podobně, jen jsme z důvodu neznalosti věci neodcházeli při nevhodném chování, jen jsme se snažili oceňovat to vhodné. Budem na tom muset teda ještě zapracovat.
Co se týče spaní, tak u nás je všechna zvěřina zvyklá spát v ložnici - papoušek má svůj domeček pověšený na lustru a pes má pelíšek, deku, nebo si lehne k nám.
Nutno taky podotknout, že papoušek měl z počátku se psem trochu problém, protože byl doma dřív a bral to zřejmě za svůj prostor, ale to se v posledních měsících dost zlepšilo, takže se zdá že už psa akceptoval jako spolubydlícího.
Když to shrnu tak to uděláme tak, že za správné chování psa oceníme a po nesprávném psa vždycky v klidu odvedeme do jiného pokoje na sklidnění.
Díky

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 14:30
- Nahlásit

Bochnik

že za správné chování psa oceníme a po nesprávném psa vždycky v klidu odvedeme do jiného pokoje na sklidnění.

zkuste, uvidíte, jak vám to bude fungovat.

Nutno taky podotknout, že papoušek měl z počátku se psem trochu problém.
jo náš andulák si taky myslel, že je kápo nad všechny a proto při prvním seznámení, kdy maličkatý štěndo bylo na klíně, k němu napochodoval přes stůl, hópnul mu na hřbet a obratem ho rafnul do řasy na slabině. Čímž malé štěndo vyděsil a sebe utvrdil v tom, že je ptačí Batman , posléze měl psa doživotně po velením :-D

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 15:05
- Nahlásit

pigie
jsou skvělííííííííííí

PetraK
ptačí Batman
a pd té doby používá ešusa coby autobus.

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 15:11
- Nahlásit

Vero
používá ešusa coby autobus

No dneska už bohužel ne páč loni záhadně zmizel ze zahrady . Batman teda.

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 15:19
- Nahlásit

PetraK
loni záhadně zmizel ze zahrady

a sakryš
a tam byl na volno asi, že

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 15:24
- Nahlásit

Vero
tam byl na volno asi, že

jojo, on si tam byl zvyklý hospodařit, děsně si to užíval, měl to tam jak obří obývák byla jsem ráda, že může žít svobodně. vracel se sám do klece,pohodička.

Bochnik
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 16:01
- Nahlásit

PetraK
posléze měl psa doživotně po velením :-D
No já mám pocit že se o to pokoušel i Oliver (papušek), ale Arťa (fenka) na to nějak nepřistoupila, ačkoliv jí dal klovanec do čumce. Ale nedá se ani říct, že by k němu byla nepřátelská, prostě se navzájem provokujou a jak jsem psal nahoře - když s tím jeden přestane, druhý začne...

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 16:09 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Bochnik

No já mám pocit že se o to pokoušel i Oliver (papušek

určitě, oni jsou to hrozný diktátoři

navzájem provokujou a jak jsem psal nahoře - když s tím jeden přestane, druhý začne..

těžko takhle na dálku říct, jak to oba berou. Jestli je to ve formě hraní - teď myslím hlavně ze strany fenky, páč tam je největší potenciální nebezpečí. Taky já jsem měla výhodu v tom, že můj pes je ohař,takže v rámci vrozených vloh byla jeho hlavní hra s andulákem - že ho vystavoval (takovej ten strnulej postoj ohaře se zvednutou tlapkou, to zmáknul opravdu hned od první chvíle, kdy se trochu osmělil ) a vydržel za tím pernatcem chodit bytem - Kosťa rád pochodoval po zemi a provokoval ho - a taky ho štípal do nohou, to vždycky pes "zbaběle" couval . Pokud si jen hrají, asi bych hru jen zklidnila a nastavila hlavně psovi laťku co jo a co ne. I u toho papoucha by to šlo - zrovna přes ten klikr, to je baví, a lépe se s ním člověk tak domluví, ale je to o hodně času. Já jsem Kosťu naučila kapek aportovat,na "povel" přiletět a letět do klece, hrát fotbal s kuličkou.

Bochnik
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 20:51
- Nahlásit

PetraK
No zatím se to jeví jako hra, ale uvidíme co s tím udělá puberta. Nicméně třeba chodit po zádech si ho nenechá.
Dneska byla hezká scénka, když k nám přišla sousedka se svojí fenkou která na papouška v kleci štěkala a Arťa jí začala umravňovat, aby ho nechala být .

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání