| Autor |
Zpráva |
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 11:34
- Nahlásit
orlynkaKdybych to byla věděla hned zpočátku, nedovolila bych svýmu psovi se přiblížit k jejich psovi. Hele tak majitelé nebudou chodit s transparentem nad hlavou-bacha žerem nevychovaný psy.Ono pokud nemáš věšteckou kouli todle prostě nepoznáš,i hodně masovejch vrahů vypadá dost sympaticky,kdybysme to veděli vod začátku,možná by nestihly sejmout tolik lidí,že jo Takže psa a chlapy kerý neznám vobcházím vobloukem a nezkouším se s nima kamarádit ani vomylem,co dyby měli v občance Ted Bandy nebo Brejvik či Leopard z Leopardova
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 11:40
- Nahlásit
orlynka
Taky jsem nechtěla být obtěžována jejich leopardkou a obtěžována jsem byla jejich psem a nadávala jsem jim? Ať si tu bestii zkrotí nebo něco takovýho??? Neříkala jsem nic, jen si pomyslela svoje a šla dál.
JAK jsi byla obtěžována leopardkou, když je na vodítku a mimo tvůj dosah??
A jsi fakt směšná v tom, že mluvíš něco, o čem nemáš ani páru, dyť mě ani neznáš, jak můžeš tvrdit, že mydlím psa hlava nehlava!
Doběhla jsem tam, australanda toho ihned nechala, řádně jsem ji vytrestala.
JAK jsi ji vytrestala?
|
orlynka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 11:44
- Nahlásit
Danajasa, máš vždycky perfektní přirovnání k něčemu
Na nevychováneho psa se nebudu již vyjadřovat, protože mě pes poslechne téměř vždy, může zdrhnout za psem, může zdrhnout za zajícem, či srnou, vždy ji bez problému odvolám. Jen se bohužel dostala do takový situace, že při leopardce nevidí a neslyší, takže odvolat nelze. Dřív ji odvolat šlo od ní taky, ale teď naposledy jsem si mohla vyřvat plíce, takže už vím, že v tomhle ji 100% věřit nemůžu...
|
orlynka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 11:49
- Nahlásit
LucieS, mimo můj dosah není nikdy ona leopardka. Mnohokrát se stalo, že jsme se setkali třeba v chodbě, u výtahu atd. prostě malej prostor, to ještě ta moje na ni nestartovala. Leopardku měla baba co dělat, aby ji udržela, abych prošla, takže ne vždy je mimo můj dosah, takže tak a nikdy jsem jim nic neřekla, že startuje na mí psi...
Vidíš, taky soudíš a ani mě neznáš. Myslíš, že jsem ji řádně vytrestala mlácením? Fakt sranda... Prostě jsem ji čapla za kůži na krku, vyzvedla ji do luftu předníma nohama, vytřepala a řekla ji že nesmí, načež jsem ji pustila a řekla, ať vypadne. Možná je to sadistické, ale furt lepší takto, než ji mlátit hlava nehlava, že jo...
Až pak mě napadlo, že jsem ji mohla zalehnout na zemi ještě. To by možná zabralo líp.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 12:14 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Neznám tě osobně, píšeme to na netu takže se přirozeně chytám každého slova co píšeš...viz
že jsem zpočátku nevěděla co je leopardka zač. Kdybych to byla věděla hned zpočátku, nedovolila bych svýmu psovi se přiblížit k jejich psovi
versus
Mnohokrát se stalo, že jsme se setkali třeba v chodbě, u výtahu atd. prostě malej prostor, to ještě ta moje na ni nestartovala. Leopardku měla baba co dělat, aby ji udržela,
pak se divíš že tě chytáme za tvoje slova...
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 12:17
- Nahlásit
Až pak mě napadlo, že jsem ji mohla zalehnout na zemi ještě. To by možná zabralo líp.
orlynkajsem ji čapla za kůži na krku, vyzvedla ji do luftu předníma nohama, vytřepala a řekla ji že nesmí, Šíš kerá seš alternace Psíčka? nebo jeho věrný nástupce a zhrzený vyznavač?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 12:22 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
orlynka
Znova opakuji, že jsem zpočátku nevěděla co je leopardka zač. Kdybych to byla věděla hned zpočátku, nedovolila bych svýmu psovi se přiblížit k jejich psovi
Nečtu to dál, omlouvám se, protože to je pořád dokola, takže to tu možná padlo, nicméně tohle je věc, která je asi zapotřebí dokola opakovat
Prosím uvědom si jednu důležitou věc:
ZÁSADA ČÍSLO JEDNA - VIDÍM -LI PSA NA VODÍTKU, TAK SVÉHO PSA K NĚMU NEPOUŠTÍM!!!!!!!!!!!!!
Přes tohle nejede vlak, nikdy nevím proč je ten pes na vodítku, (agrese, zdravotní důvody...) tady není vůbec co řešit.
Asi se naštveš, ale když ono to tak je - Tvůj pes opakovaně napadá psa na vodítku. To je prostě fakt. A ty tomu nedokážeš zabránit. Tvůj pes není ovladatelný hlasem. Zbývá Ti tedy opravdu to jediné - vodítko. A začít se psem pracovat od začátku - na vodítku a na vzdálenost, kdy Tě pes ještě vnímá s ním začit cvičit poslušnost a soustředění na Tebe. Postupem času se přibližovat-podle toho jak bude fenka schopná reagovat. A až Ti bude dobře reagovat na vodítku , můžeš zas na vzdálenost kdy to dává, začít pracovat bez vodítka - či na prodlouženém vodítku spíš, abys měla jistotu a nebyla zbytečně nervózní. a pak až si to ochodíte, i bez toho vodítka a začít postupně s tím, jak fena bude schopná reagovat, tu vzdálenost zkracovat.
Přiznám se, že dělat mi tohle cizí pes, bude hodně zle. Mýho psa - dobře socializovanýho v jeho dvou letelch napadl druhý pes. Já jsem měla psa u své nohy, přivolaného, čekal, ani se nehnul. druhý pes byl - stejně jako tvůj - neodvolatelný a já jsem musela řešit, jak zabráním obrovskýmu RR v tom, že skrz mě neprojde. Ani trochu příjemná situace. A ....... díky takéhle situaci a nezodpovědnosti druhé strany, byla celá předchozí práce kde?
Fakt si zkus na situaci podívat z druhé strany a přiznej si, že to prostě zatím bez toho vodítka nepůjde, no. Stalo se. Tak se to musí napravit. Vždyť vodítko není nic zahanbujícího. Chceš chodit se vztyčeno hlavou a ukázat těm "oněm", kteří jsou v tom nevinně, že to jde - no ale to se k tomu musíte dopracovat, zatím to prostě nejde.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 12:51 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
orlynka
Prostě jsem ji čapla za kůži na krku, vyzvedla ji do luftu předníma nohama, vytřepala a řekla ji že nesmí, načež jsem ji pustila a řekla, ať vypadne. Možná je to sadistické, ale furt lepší takto, než ji mlátit hlava nehlava, že jo...
A to jako fakt myslíš, že tohle pomůže????
Některý psi si prostě nesednou, stejně jako lidi... Pomáhá zamezit očnímu kontaktu. Tj. postavit se mezi psy nebo otočit svého psa zadkem k psovi se kterým se štengrujou, pomalu odejít a dělat jako by nic...
Chválit a odměňovat, když můj pes "nepřítele" ignoroval...
Naprosto souhlasím s tím, co napsala Petra:
ZÁSADA ČÍSLO JEDNA - VIDÍM -LI PSA NA VODÍTKU, TAK SVÉHO PSA K NĚMU NEPOUŠTÍM!!!!!!!!!!!!! A dále to, co napsala o tvém psu, vodítku a procvičování.
Adrenalínový situace, například když jsem jen tak tak stačila strčit svého psa, který byl na vodítku, za vrátka do cizí zahrady a tělem blokovat dvířka před ovčounem, který k nám přilítl a chtěl se servat, už nechci zažívat...
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 13:08 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
orlynka
Prostě jsem ji čapla za kůži na krku, vyzvedla ji do luftu předníma nohama, vytřepala a řekla ji že nesmí, načež jsem ji pustila a řekla, ať vypadne. Možná je to sadistické, ale furt lepší takto, než ji mlátit hlava nehlava, že jo...
K podobnýmu chování jsem se uchýlila jen jednou a u jediného svého psa, když mi moje fenka foxe začala natvrdo napadat starou fenku.
Nic nezabíralo a hrozilo, že fence foxe budu muset najít jiný domov... Tenkrát to pomohlo, protože Žofce došlo, že může bejt sakra zle...
A mě došlo, kde jsem u ní dřív dělala chyby, které vyústily v agresivní chování k nejslabšímu členu smečky...
Situace se pak celkově zklidnila...
Kdybych ale tohle udělala svému velkému psovi, nejen, že bude šílet eště víc, ale psa, se kterým si jen nevoněli, by měl pak chuť zabít...
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 13:41 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
PetraKHipík a Tonička a Rozinka Ženy Vy to lautr nechápete Zlý očklivý majiteli leoparda,ho maj na metrovým vodítku a dovolej mu chodit až metr okolo,měly by se ho zbavit bo neuměj vychovat psa nebo sním maj zákaz chodit ven a měly by se ho zbavit to je jsaný. Za druhý nařízení města,že má bejt pes s náhubkem a na vodítka se na bordery nevztahuje bo zákony sou od toho aby se porušovaly. Za třetí 100% přivolání znamená,že pes příde skoro pokaždé,dyž se mu nechce tak nepříde páč to už by bylo plnění na 150% a to maj jen Stachanovci. Za čvrté povzbuzování psa třepáním za kůži se dělá pouze u pitbulů při povzbuzování k boji v ringu u border to neplatí a vyhrožování zalehnutím čili totální destrukcí celého psa je povoleno neb tenjehožjménonesmímevyslovit to dělá taky a pak je někde ztratí takže je to naprosto noumální Ůďo
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 14:00
- Nahlásit
kachna_
Vůbec nechápu, proč by se psi měli kamarádit a proč bych se ještě měla cítit provinile, pokud mám svého psa na vodítku nechci být obtěžována cizím psem, člověkem...!!! To je přeci úplně zvrhlý
naprostej souhlas
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 15:08
- Nahlásit
orlynka
Nepochopila sem koho si chytla za kůži a vyzvedla přední končetiny u výtahu .
babu ?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 16:34
- Nahlásit
orlynka
Prostě jsem ji čapla za kůži na krku, vyzvedla ji do luftu předníma nohama, vytřepala a řekla ji že nesmí, načež jsem ji pustila a řekla, ať vypadne.
Tohle povede k jedinému - že bude leopardku nenávidět ještě mnohem víc, ale nejspíš se bude bát za ní běžet, když budeš ty poblíž. Takže si počká, až se zrovna nebudeš koukat, a pak si na ní ten nastřádaný hněv a frustraci půjde vybít.
Nebylo by lepší místo toho naučit ji, že poslouchat a vnímat tě i v přítomnosti tak silného rušivého vlivu, jako je leopardka, je výhodný a fajn? A do té doby, než se to naučí, prostě musí být na vodítku.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 16:42
- Nahlásit
orlynka
Tož tak notovat si s tebou ohledně blbých majitelů leopardky tady nikdo nebude a to, že jak to bylo, napíšeš podruhý jinak než napoprvý, tomu nenapomůže.
Ať za to "může" kdokoli, ty můžeš řešit jedině to, co uděláš ty se svým psem, a ne ty druhé. Ohledně toho rady už asi jedná možná rada padla, víckrát.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 17:13 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
orlynka
A ještě mě napadlo - jestli umíš anglicky, doporučuju tuhle knížku: Click To Calm
|
orlynka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 20:13
- Nahlásit
Fajko, ok, máš pravdu, měla jsem napsat dřív, co je leopardka zač a jo pustila jsem svého psa za ní, a když k ní přiběhla normálně se začli očuchávat jako by se nic nedělo, tak jsem to nehrotila, pak na ni vystartovala.
Danajaso, co jsem dle Tebe měla v tu chvíli dělat, když mě fena neposlechla? Mě nic jinýho nenapadlo, tak jsem ji prostě vytřepala. A dobře tak neposlouchá na 100%, poslouchá na 99% to 1% je na leopardku, nevím co víc už říct.
Jinak nevím proč tady řešíte furt to samé, dyť už jsem napsala, že s ní budu chodit na vodítku, ač ji teda zrovna momentálně nějak často nepotkávám, takže mi to nemusíte pořád zdůrazňovat.
Přišla jsem se hlavně zeptat na radu, které už jsem podostávala, ale také to mohlo být bez trapných komentářů připomínek. Nevím jak vy, ale vy všichni jste se vždycky zachovali k psovi správně? Pochybuju, každej dělá chyby- například to vytahání za kůži, byla jsem jistá, že tohle patří k nejvyšším trestům, či se mýlím? Když vám rupnou nervy a pes zapřičiní rvačku jako se to stalo mě, tak to přejdete jen tak?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 20:31 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
orlynka
co jsem dle Tebe měla v tu chvíli dělat, když mě fena neposlechla
Nebyl to sice dotaz na mě, ale zkusím říct, jak bych se zachovala já. Osobně bych fenu čapla, připnula na vodítko a odešla bez komentáře (samozřejmě s omluvou majitelům druhé feny) pryč. A cestou bych přemýšlela, co musím JÁ udělat pro to, aby mě fenka příště i v takovéto situaci poslechla.
Tresty fakt nic neřeší. Jedna známá měla psa, který byl špatně socializovaný a vyjížděl s vrčením na druhé psy (jakéhokoliv věku a pohlaví). Začala ho za vrčení trestat. Ano, úspěch, pes přestal na psy vrčet. Ale místo toho do nich začal jít natvrdo a zcela bez varování...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2012 08:43
- Nahlásit
orlynka
Jasně, budu psa vodit na vodítku kolem baráku, kvůli tomu, že neumí někdo zvládnout výchovu,
promiň, ale to není o tom, že někdo neumí zvládnout výchovu, ale o tom, že Tě tvůj pes v té situaci neposlechne. Proto musí být na vodítku. Až tě poslechne a budeš mít jistotu, tak na vodítku být nebude muset být.
Teď je to zatím o tom, že oni mají psa zajištěného- třeba proto, že je neposlouchá, ty psa zajištěného nemíváš a pes tě taky neposlouchá, takže je to v tvůj neprospěch. Kdyby tě tvůj pes poslouchal, tak to vodítko potřebovat prostě nebudeš i kdyby oni měli 100x nevychovaného psa.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2012 12:29
- Nahlásit
orlynka
Já myslím, že tvoje fena se chová celkem normálně, ten první kontakt byla spíš tvoje chyba. Pacifista není to samé co posera. Když na socializovaného psa zaútočí jiný, který komunikaci nezvládne, tak ten první se logicky začne bránit, to je úplně v pořádku. A pak při dalších setkáních po svém varuje, to může mít podobu různou.
Já mám naprostého pacifistu (kluka). V průběhu let (je mu 8 ½) tady v okolí jeho chování špatně vyhodnotili tři psi, zaútočili na něj a nikdy nedopadli úplně dobře. No a Indy se teď v jejich blízkosti chová přesně tak, má tendenci je varovat, aby se o nic nepokoušeli. Jenže, když to psíci nepochopili tehdy, když on byl v naprostém klidu, těžko by to správně pochopili teď, když ne ně reaguje, a šli by do toho určitě znova. Tak si ho prostě odvolám k noze a jdeme dál a nechávám na druhých, jestli mají svého psa zajištěného, nebo ho včas odvolají. Ale kdyby nás některý z nich zase napadl, dám Indymu opět volno, jako tehdy, a agresor dostane nádavkem ještě ode mne.
Takže, jak už tu několikrát zaznělo, při jakékoli možnosti kontaktu s dotyčným psem, fenku vem na vodítko (používej opravdu spolehlivej obojek a vodítko !), nedrž jí na krátko, abys jí ještě nepodporovala, a vyžaduj obrácení pozornosti směrem k tobě. Každý takový kontakt využívej k výcviku, neboj se toho. Buď ráda, že druzí majitelé mají svojí fenu zajištěnou aspoň vodítkem, ty měj tu svojí taky, poskytne ti to dostatek prostoru a klidu k řešení. O druhé majitele se vůbec nestarej, soustřeď se na svého psa.
A samozřejmě dál zlepšuj odvolání od psů obecně, když je fenka na volno. I když jí dáš volno a ona se rozběhne za nějakým psem, musí být v následujícím okamžiku odvolatelná, i když k druhému psovi ještě vůbec nedoběhla. Ty můžeš své rozhodnutí kdykoli změnit a ona tě musí respektovat. Jen tak budeš mít opravdu odvolání od psů.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2012 12:44
- Nahlásit
Walda
Ale kdyby nás některý z nich zase napadl, dám Indymu opět volno, jako tehdy, a agresor dostane nádavkem ještě ode mne
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2012 14:57
- Nahlásit
kéž by si to uvědomili všichni, tu zásadu..nevim proč, ale u nás tohle povědomí fakt nevládne.. znám minimálně 5 lidí v okolí co tohle nepochopí, a přesto že jim pes zdrhne jednou, dvakrát desetkrát, absolutně nereaguje na přivolání, obtěžuje lidi i psi, nedaj si ho na vodítko a ne a ne.. asi si vyrobím transparent a budu ty "kynology" mlátit tím :-D
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2012 23:16
- Nahlásit
orlynka
Mám sousedy jako jsi ty a nejradši bych je něčím přetáhla. A jako ve tvém případě to "začal" můj pes. Byla s ním mamka a pan soused začal kamarádit jejich psa s mým uvnitř našeho domu, bohužel to máma špatně vyhodnotila a problém je na světě (mám poměrně hodně majetnického psa, je to dáno i plemenem a tím, že mně to nevadí a hlídám si, aby se nic nestalo). Dnešní situace je taková, že sousedovic pes boří dům, jen vyleze na chodbu, nebo nás zahlédne na půl kilometru. Soused s ním chodí na volno a to za námi letí třeba přes půl sídliště, zastaví se metr od nás a ječí a ječí... Navíc to pán řeší tím, že nás s ním ještě pronásleduje a vysvětluje mu, že "je to kamarád" a nic mu neudělá. A já jen čekám, kdy Altar bude mít horší den, bude ho něco bolet, vstane levou nohou či něco podobného a tenhle bíglí blbeček se osmělí a nakráčí mu přímo do huby. A fakt to nebudu vyčítat svému psovi, protože je to starý bolavý hluchý pán, který má podle mě už na nějakou nenáladu nárok a nemusí snášet vysírání bígla. Možná se ale stane dřív, že bígla něco přejede (a mně se naprosto sobecky uleví, ať to zní hnusně jak chce).
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2012 08:06 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit
orlynka
jsi přesně ten druh pejskaře co nedávám, myslíš, že když tvoji psi většinou poslechnou a neperou se máš právo jimi obtěžovat jiné majitele psů a psy, tak to ale nemáš. Navíc nemáš vůbec přivolání,když ti psi utíkají za jinými , a celkově svými psy otravuješ okolí, když je svévolně pouštíš kamkoli chtějí, prostě všichni psi se nechtějí spolu kamarádit a pokud má ten druhý majtel psa na vodítku, pak ho má zajištěného a ty ne, takže si nestěžuj a chovej se trochu zodpovědně i vůči svým psům, co můžou přijít takhle k úhoně....
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2012 19:22
- Nahlásit
orlynka
Nechce se mi to číst celé, ale nedá mi to napsat ti. Takže u vás je vyhláška vodítko i koš a tví psi lítají po sídlišti navolno? A ostatní (leopardka) kvůli nim by měla mít oboje? Nezdá se ti to trošku divné? Co na to měšťáci?
Jinak ti taky můžu poskytnout pohled z opačné strany. Máme fenu od půl roku. Než se dostala do útulku, napadl ji přivázanou pes. Brali jsme si ji s porvaným krkem. Pokud psa nezná, vyjíždí po něm ze strachu. Čím je větší a tmavší, tím hůř.
Našli jsme si stovku známých se stovkou různých psů. Chodili jsme na socializační prochajdy, jezdili na psí víkendy a campy. Enolka byla čím dál více schopná lítat na volno mezi těmi psy. Dokonce si s některýma i hrála!!! Seznamovala se s nima pod dohledem, pomalu, lidé věděli, co je zač a podle toho jsme postupovali. Strašně nám to pomohlo, začínal z n í být pohodový pes.
Pak jsme potkali takové lidi jako ty. Pes se přiřítil, nejlépe dvakrát takový (naše má 11 kilo) a hrnul se k ní. Ona ho neznala, chytla ji stará panika a začala zase strachy vyjíždět. Nej bylo, když byl i pes debil a začal pak po ní útočit. Všechna práce mnoho lidí v pr.eli.
Taky o nás mohli lidi říkat, že je ona agresivní, neustále na vodítku. Oni nevidí, že jsme si ji takovou vzali, že jsme na tom pracovali, že ji nevidí lítat se smečkou dvaceti psů po louce. Ne, třeba jsme byli ti s "agresivním" psem chudákem.
Jinak abych i poradila, pokud majitelé nemají zájem, nechala bych to být. My jsme učili Enu chodit kolem jiných psů na pamlsek. Prostě procházíme a pamlskujem. Je teda dost žravá, tak to pomohlo. Na vodítku samozřejmě. Nevšímá si psa a čeká mňamku.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2012 08:32
- Nahlásit
Dáška
Taky o nás mohli lidi říkat, že je ona agresivní, neustále na vodítku. Oni nevidí, že jsme si ji takovou vzali, že jsme na tom pracovali, že ji nevidí lítat se smečkou dvaceti psů po louce. Ne, třeba jsme byli ti s "agresivním" psem chudákem.
přesně tak, odsoudit je hodně snadný.
a odvedli jste suprovou práci, klobouk dolů
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2012 11:39
- Nahlásit
PetraK
No dík, ale výsledek nic moc kdybysme vás potkali, tak je Ešus zabit a sežrán... ale už to neřeším, ona prostě v těchhle podmínkách jiná nebude. Aspoň jsme díky ní poznali hafol suprovejch lidí s opravdu vyrovnanýma, poslušnýma a tolerantníma psama, ti se běžně na ulici moc nevidí
Tohle je náš maximální úspěch a zlomek těch našich zlatíček, jsem jim za moc vděčná (Enola je ten vořech uprostřed)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2012 12:08 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Dáška
tak je Ešus zabit a sežrán.
nebyl by ani zabit ani sežrán ,toho bych se nebála, on rychle pochopí, když se pesan bojí, a dokáže se uklidnit. Tuhle jsme dělali trenažér fence z vedlejšího baráku, která zničehož nic oslepla a je pochopitelně v prostoru velmi nejistá, bojácná a "vyjíždí" preventivně. Píšu to schválně v úvozovkách, protože to pro mě není vyjíždění. Paní z toho bylo rozvrkočená, tak jsem jí vysvětlila, ať si zkusí představit sebe.... a postupně jsme to tak nějak probrali. Ešusa jsem posadila, "osvětlila" mu, že pejsek je "mááálinký a bojí" /to máme takovou mluvu no , tak si sednul, nechal se ořvávat a posléze očuchávat, aby fenka kapek nabyla jistoty.
A na nějakou tu držkovou od ženských je on zvyklý a jednak ho to nerozhází a druhak umí taktizovat. /když má zrovna ten den v hlavě mozek /
Moc hezká fotka máte být na co hrdobci. A hlavně pesová musí být ráda, že má pár kamarádu, on je ten psí svět bez psích kámošů pak trochu smutnej.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2012 12:12
- Nahlásit
orlynka
Tak tebe bych děvčico chtěla potkat. Asi by byl z australandy hezkej trhací kalendář na novej rok.
Být tebou, tak přestanu hledat vinu u leopardky a začnu u sebe. Ono je taky dost možný, že za leopardčinu averzi ke tvýmu psovi si můžeš jen ty sama.
Všimla jsem si, že tady člověk moc nemůže ani napsat svůj názor, jelikož opravdu moc sympatií nezískám, ale to tak v běžném životě chodí... Kdo si otevře hubu, nedejbože řekne pravdu, je odsouzen..
Tobě fakt nepřijde zvláštní, kolik zkušených pejskařů si myslí opak, než ty? Možná by ses měla zamyslet nad tím, jestli se ti to nestává nějak podezřele často.
|