| Autor |
Zpráva |
orlynka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2012 13:23
- Nahlásit
U nás v baráku bydlí Leopard. Je krásná, ale je na psi agresivní, ne jen teda na moje. Já chodím se svými psi stabilně navolno kolem baráku, páč psi poslouchají, vodítko skoro nepotřebují a beru jej, když jdeme jen někam na procházku, kolem baráku nikoli.
Jedná se o australského ovčáka a Novofundlandského psa. Australanda poslouchá a pokud se rozběhne za psem, má téměř 100% přivolání. Než doběhne k psovi, zavolám ji a v ty paty je u mě. Jenže. Jednou se mi stalo, když jdem kolem baráku bez vodítka, že jsme potkali onu fenu Leoparda, než jsem si všimla, australanda mi za ní zdrhla, zpočátku to vypadalo, že se počuchají, tak jsem ji nechala, jenže Leopard začal na ní útočit, tak jsem si australandu odvolala zpět, mimochodem australanda po napadení se bránila a pouze po ní štěkala. Teďkom to vypadá tak, že jakmile potkáme onoho leoparda, většinou se australanda vypne a letí za ní se štěkotem, nelze ji odvolat, už jsem z toho na nervy.
Dnes to dovršilo tím, že jsme ji opět potkali, australanda se vypne, nevidí neslyší a letí za leopardkou a už jsem slyšela, jak jsou v sobě. Doběhla jsem tam, australanda toho ihned nechala, řádně jsem ji vytrestala. Samozřejmě roztomilý páreček co vlastní leopardku, oba se do mě pustili a začali po mě řvát. Mimochodem leopard se mi moc líbí, ale už jen, když jsem četla, že potřebuje pevnou ruku, nikdy bych do něj nešla a někdo si ho pořídí a pak nezvládají agresi... Jasně je fakt, že to byla má vina, páč mám mít psi na vodítku, ale s jistotou můžu tvrdit, že mám opravdu vychované a poslušné psi z celýho baráku, jenže nevím proč to v australandě zanechalo averzi vůči tomu psovi a chová se tak, jak se chová. Chtěla jsem po mini rvačce vzít australandu k leopardovi a jakmile by jen štěkla, vyčinila bych ji, ale synek byl nepříčetný tahal psa pryč a neustále po mě ječel, tak jsme po sobě ječeli oba a přidala se i ta jeho přítelkyně, takže jsme udělali všem fajné divadlo venku. Nevím, jak to moji čubinu odnaučit a nevím, zda reaguje jen na tohoto leoparda co se do ní pustil nebo už tak bude dělat na všecky leopardy, bohužel tady v okolí žádnýho neznám (
|
orlynka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2012 13:37
- Nahlásit
Ještě jsem zapoměla dodat, že mimo leoparda u nás ve vchodě bydlí ještě spoustu nevraživých psů a všichni jdou zuřivě sežrat naše psi. Ale naši ppsi si toho uječeného štěkotu a málem udušením se na vodítku nevšímají, dělá to jen na toho leoparda...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2012 14:09
- Nahlásit
Tak jsem si našla tvoje předchozí témata a tohle asi nebude vtip, co .
Ne všichni psi jsou naladěni na to, aby se na ně vyřítil cizí pes a oni nehli brvou. Od toho jsou vodítka a košíky, aby se takoví psi nedostali k sobě. Majitelé leopardky ji mají zajištěnou, ty svoje psy zajištěné nemáš.
Já být na místě těch majitelů, tak tě suše upozorním, že příště sundavám košík a vodítko také, a můžeš si pak svého psa přijít seškrábat z chodníku.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2012 16:07
- Nahlásit
orlynka
Nevím, jak to moji čubinu odnaučit
Tak ji vod na voditku nebo si ji zajisti kosikem, jak psala LucieS! Zjevne fenu poslusnou a vychovanou nemas a ani se "roztomilemu parecku" nedivim, ze po tobe rvali, ja bych jecela taky.
Zkus se na to podivat z jinyho uhlu pohledu, kdyby oni meli leopardku na volno a ona ti opakovane napadala zajistenou fenu - co bys jim doporucila? Voditko a kosik, ze....
A stava se obcas, ze se nektery feny proste nesnesou, od prvniho pohledu k sobe chytnou averzi. Pak je jen a jen na majitelich, aby se zaridili preventivne tak, aby nedochazelo ke konfliktum mezi fenama.
|
orlynka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2012 20:49
- Nahlásit
LucieS, měli ji zajištěnou jen napůl, byla na vodítku, toť vše...
Je fakt, že oni jsou v právu, poněvadž mě za nima utekl můj pes a ten tam neměl co dělat. Na druhou stranu si neumím představit, kdyby se na leopardku vyřítil nějáký malý smeták- jorkšír a jemu podobné, tak je asi po něm... A tohle by byla už jejich vina, protože ji neměli řádně zajištěnou.
O mých psech vím, že nenapadaj jiné psi, proto je mám navolno a nemám strach z rvačky, ale ono je fakt, že je spousta agresivních psů, tak si ty moje budu muset díky nim zajistit...
Fifi, dívám se z druhého úhlu pohledu a máš pravdu, také by se mi nelíbilo, kdyby nějákej čokl se na nás přiřítil a začal štěkat po mých psech... Nicméně, já to mám skoro neustále, takže vím, jak vypadá tahle situace, nějak to neřeším, jelikož mí psiska jsou kliďasové, takže řvouni co přiletí, div si nevyřvou hlasivky, moji si toho nevšímají a jdou se vztyčenou hlavou dál. Takže tohle nějak moc neřeším, ale kdybych měla agresory, tak bych si to spíše řešila s něma, poněvadž nemaj co napadat jiné psi, ať se děje co se děje, ale je to jen můj ubohý názor.
A říkám moje australanda byla naprosto k ní v pohodě v prvním kontaktu, vypadalo to, že se navzájem očuchávají, až pak začla po leopardce štěkat, když se leopardka vyvěsila na vodítku a napadla ji. Od tý doby má na ni averzi, dřív si ji nevšímala. Mě by jen zajímalo, zda jde ta averze nějak vyřešit, abych mohla kolem agresivní leopardky projít se vztyčenou hlavou s oběma psi navolno a ukázat, že všechno jde, když se chce... Nicméně by mi museli ti hodní lidé být nápomocni, abych se s něma často setkávala... Ale oni radši vyvenčí leopardku na vodítku, bo si ji nedovolí pouštět a nechtějí to nějak řešit...
LucieS, proč sis myslela, že je to vtip?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2012 21:17
- Nahlásit
orlynka
kdybych měla agresory, tak bych si to spíše řešila s něma, poněvadž nemaj co napadat jiné psi, ať se děje co se děje, ale je to jen můj ubohý názor.
No ale ty prece agresorku mas, kdyz opakovane startuje po jedny fene a ty nejsi schopna ji privolat, odvolat, usmernit!
měli ji zajištěnou jen napůl, byla na vodítku, toť vše...
No promin, ale mezi pejskari plati takovy nepsany pravidlo, ze kdyz vidim nekoho se psem na voditku, tak asi nema jeho pes touhu se pratelit s ostatnima. A slusnej pejskar si pak svyho psa odvola a nenecha dojit ke kontaktu/konfliktu s tim druhym psem. Tys nemela fenu jistenou nijak.
Kdyby k my byvaly asocialni fene napochodovala tvoje cuba, tak pokud by se mi ji nepodarilo urvat, schytala by ode me kopanec prinejmensim. V souladu s tim, abych uchranila tu svoji. Bud prosim zodpovednejsi, i vuci tem lidem s leopardici, i vuci svy fene a nenech ji volne poletovat.
Ale oni radši vyvenčí leopardku na vodítku, bo si ji nedovolí pouštět a nechtějí to nějak řešit...
No tak treba to resi jinde, treba ma jejich fena vylitani ve smecce psu, na ktery je zvykla. A okolo domu se chovaji slusne a maji ji, narozdil od tebe, zajistenou.
Mě by jen zajímalo, zda jde ta averze nějak vyřešit, abych mohla kolem agresivní leopardky projít se vztyčenou hlavou s oběma psi navolno a ukázat, že všechno jde, když se chce...
Jiste, jde to vyresit, tim, ze si zacnes fenu davat na voditko a zabranis ji v napadani druhy feny. Pokud ti bude besnit i na voditku jen pri pohledu na leopardku, muzes zacit pracovat se vzdalenosti mezi fenama, postupne ji snizovat, aby se tvoje fena soustredila jen na tebe a ne na druhou fenu. Pak je treba mozny, ze panickove leopardice uvidi z tvy strany snahu to nejak opravdu resit a treba se nejak domluvite na postupnym privykani na dalku.
Zatim se ale nezodpovedne chovas ty a muze na to doplatit tvoje fena. Neres lidi, kteri maji svyho psa na voditku. Res svoji fenu.
|
orlynka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2012 22:06
- Nahlásit
Fifi, dobře máš pravdu mám nebezpečnýho psa pro onu fenu, taky pěkně za to schytala, řeknu Ti příště zda to zabralo... Jenže ta moje narozdíl od ni jen " zastrašuje". Nicméně ji nebudu obhajovat, páč opravdu tam neměla co dělat, co už, stalo se.
A kdyby schytala od onoho synka kopanec? Možná by se vzpamatovala a už by to neudělala, ovšem neviděla jsem jak vypadal průběh, bohužel, ale přišla a kulhala na přední nohu, možná i ten kopanec schytala, nevím.
Ono něco vím i o tom pravidlu mezi pejskaři, vodítko či nevodítko, ale ono to spíše platí na volných prostranstvích... Ve městě nebo než dojdu do lesa, či louku, mám vesměs obě na vodítku. Všichni kolem mě jsou většinou nepejskaři a ti také maj psi na vodítku, protože kdyby je vypustili, už by je asi nenašli a ti co maj psa navolno, tak jim zdrhaj, jak to udělala fena bohužel nečekaně i mě. A kdyby k leopardce vlítnul nějáký malý pes, je po něm...
Spíše jsem přišla pro radu, jak se mi něco takovýho stane, jak upoutat takovýho psa, kterj nevnímá a vidí jen jeden cíl... škoda, že mě nenapadlo po ni hodit třeba klíče či něco, co jsem měla po ruce, na tohle by určitě reagovala.
A mimochodem řeším svýho psa, přišla jsem si tady pro radu, kdybych to neřešila, tak se vyprdnu na nějákou diskuzi a nic tu neřeším...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2012 22:13
- Nahlásit
orlynka
Ve městě nebo než dojdu do lesa, či louku, mám vesměs obě na vodítku.
Ale ty si hrozne protirecis, promin, vyse si psala, ze:
Já chodím se svými psi stabilně navolno kolem baráku, páč psi poslouchají, vodítko skoro nepotřebují a beru jej, když jdeme jen někam na procházku, kolem baráku nikoli.
Pokud k zajisteny leopardce na voditku vlitne mensi pes, tak to je opet problem panicka malyho psa, ze ho nema vychovanyho.
A ja jsem ti radu dala, viz:
Jiste, jde to vyresit, tim, ze si zacnes fenu davat na voditko a zabranis ji v napadani druhy feny. Pokud ti bude besnit i na voditku jen pri pohledu na leopardku, muzes zacit pracovat se vzdalenosti mezi fenama, postupne ji snizovat, aby se tvoje fena soustredila jen na tebe a ne na druhou fenu.
Proste nemuzes dopustit to, aby ti fena zdrhla napadnout jinou, neco takovyho se ti proste od ted stavat nesmi. Na dalku ji nejsi schopna odvolat, lidi s leopardkou jsou jiz asi notne nakrnuty. Tak nez po ni hazet klice, to mi prijde nejjednodusi vytahnout to voditko/snuru a zacit pracovat s tim.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2012 22:34
- Nahlásit
orlynka
LucieS, proč sis myslela, že je to vtip?
Protože mi přijde neskutečné, že někdo má agresivního psa navolno a je velmi překvapen, když ti, co mají svého na vodítku, jsou na něj notně naštvaní....
A pokud se majitelé leopardky s vámi nechtějí kamarádit, tak k tomu mají asi nějaký důvod. Asi vědí, že fena se jen tak očuchávat s cizí fenou nebude, anebo se nechtějí koukat na to, jak při cvičném seznamování svoji fenku mydlíš hlava nehlava.
|
orlynka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2012 23:06
- Nahlásit
Fifi, opravdu si neprotiřečím... Jasně jsem psala, že mí psi jsou navolno kolem baráku, pokud jdu na procházku do lesa, či louku, tak si je připínám a pouštím je až tam... Pokud na procházce vidím psa, který je na vodítku, věř nebo nevěř, ale vždycky si je k sobě beru. To samé platí kolem baráku, pokud vidím agresora, vždycky si je přichytnu, ale bohužel jsem tentokráte nestačila zareagovat.
LucieS, agresivního psa navolno, děláš si srandu??? Ona není agresivní, kamarádí se i s cizíma psama, ale určitě, když ji jednou napadne nějáký pes, bude se chovat stejně, teďkom mi to ukázala...
Proč by se taky měli s náma kamarádit, zas tak často je nepotkávám a také jsem je nikdy neviděla, když byla leopardka štěně, že by s ní chodili ven, páč se štěnětem se chodí x krát denně ven a já je ani jednou neviděla, ani nepotkala, tak nevím, zda byla zavřena doma bez socializace! Možná by bylo vše jinak, kdyby s ní chodili ven, potkávala bych je a psiny by si vyhráli.
A jsi fakt směšná v tom, že mluvíš něco, o čem nemáš ani páru, dyť mě ani neznáš, jak můžeš tvrdit, že mydlím psa hlava nehlava!
Jsem věděla, že nemá smysl sem chodit pro nějákou radu a taky jsem věděla, proč jsem z diskuze vypadla a nebyla tu x let...
|
orlynka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2012 23:12
- Nahlásit
Fifi, ještě mi to nedá, ale, když malej pes vlítne k zajištěný leopardce, která ho třeba překousne vejpůl, tak to je vina panička, že neposlouchal, ale hlavně to bude vina onoho leoparda, jelikož neměl košík na tlamě. Alespoň u nás je vyhláška, že pes musí mít vodítko i košík, takže tak. Kdyby se to stalo mě, tak nepochodím, páč já musím mít zajištěnýho pesana, ale malý psi nemusej být zajištění...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2012 23:16
- Nahlásit
orlynka
ještě mi to nedá, ale, když malej pes vlítne k zajištěný leopardce, která ho třeba překousne vejpůl, tak to je vina panička, že neposlouchal, ale hlavně to bude vina onoho leoparda, jelikož neměl košík na tlamě
hele a když ta leopardice bude na vodítku bude mít koš a toho malýho psa kterej se přiřítí prudit přišpendlí košem k zemi tak že zůstane ležet tak je to furt jen vina toho leoparda? A nebo těch páníčků že neměli leopardici zavřenou v kleci a netlačili jí před sebou?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2012 23:21
- Nahlásit
orlynka
Ale ja ti klidne verim, ze venku si psici odvolas, ale resis situaci, pokud tomu dobre rozumim, s fenou, ktera je ve stejnem vchode? Dome?
Jednou se mi stalo, když jdem kolem baráku bez vodítka, že jsme potkali onu fenu Leoparda, než jsem si všimla, australanda mi za ní zdrhla, zpočátku to vypadalo, že se počuchají, tak jsem ji nechala, jenže Leopard začal na ní útočit, tak jsem si australandu odvolala zpět, mimochodem australanda po napadení se bránila a pouze po ní štěkala. Teďkom to vypadá tak, že jakmile potkáme onoho leoparda, většinou se australanda vypne a letí za ní se štěkotem, nelze ji odvolat, už jsem z toho na nervy.
Zrejme pri venceni psu z jednoho baraku bude proste dochazet k situaci, ze se setkate. Z tvyho popisu vyplyva, ze psy kolem baraku na voditkach nemas a s tou fenou se potkavate prave tam.
Opakuji, ze tedy kolem domu si vod fenu na voditku a nebudes mit z niceho nervy, ani ti druzi majitele.
A jinak - ze nevidas majitele leoparda vencit casto neznamena, ze nenalozi psisko do auta a nekam nevyjedou. To je jak na vesnici, kdo se neprojde se psem po navsi jednou tydne, byva pomluven. Zrovna nedavno se me ptala sousedka, jestli s tema svyma chudinkama nekam chodim - me, ani feny courani sem a tam po polnacce nebavi a tak bystremu oku sousedky obcas unikne, ze jsem s psicema cely odpoledne autem nekde pryc.
Prijde mi, ze furt cekas, ze nekdo zacne odsuzovat majitele leopardice. Asi si zklamana, ze misto toho po pravu dostavas "pres cumec" ty. Nebo napis, jakou radu by sis predstavovala?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2012 23:24
- Nahlásit
orlynka
Alespoň u nás je vyhláška, že pes musí mít vodítko i košík, takže tak. Kdyby se to stalo mě, tak nepochodím, páč já musím mít zajištěnýho pesana, ale malý psi nemusej být zajištění...
Muzes mi dat link na tu vyhlasku konkretni, ktera rozlisuje velikost psu?
A tedy v tom pripade porusujes sama vyhlasku, kdyz kolem domu mas psiska na volno, bez voditka a bez kose.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 08:04
- Nahlásit
orlynka
Nedá mi to, taky mám psa rváče (jako podle tebe majitelé leopardky), vím o tom, že nesnese jiný kluky a proto si ho prostě jistím. Okolo baráku nás taky nikdo neuvidí, beru je denně (ještě mám klidnou fenku) autem na louky za město. Třeba právě proto, aby mohli být oba na volno a mohli se proběhat. Ale chodí tam venčit lidí víc, takže když se k nám někdo blíží, tak si psa přivolám a připnu. A totéž čekám (leckdy marně) i od těch druhých. Co je mi platný, že jejich pes se nepere, jak už zdálky volají, když můj jo a já musím řešit svého psa na vodítku, který se snaží toho jejich sežrat a navíc jejich psa, který mě zpravidla obíhá a snaží se dostat k tomu mému. A většinou i ti prý hodní při reakci mého psa se začnou ježit a vrčet a šli by do něj taky. A tady už zbývá fakt jen odkopávat jejich psa, protože páníci kolkrát ani nezrychlí a fakt nechci od sebe sama odtrhávat dva psy a k tomu korigovat fenu, aby se do toho nepřimotala. Podle mě je slušnost, když vidím, že druhý člověk o kontakt nestojí k němu prostě svého psa nepouštět.
|
orlynka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 08:43
- Nahlásit
Fajko, neříkám, že toho psa maj tlačit před sebou v kleci Ale maj se snažit něco s ní dělat. A máš pravdu, malýho psa může přišpendlit košem k zemi a bude to vina paničky, že si čoklíka neuhlídala, ale když nebude mít koš a přetrhne psa vejpůl, už to bude vina páníčků leoparda, že ji neměli řádně zajištěnou, to mi věř.
Fifi, ano je to psice, která bydlí u nás v baráku. Naštěstí ne na stejném patře, to nevím co by bylo Co se týče venčení leopardice, je mi jasný, že je nemusím vídat kam chodí a kdy, ale já tady mluvím o tom, když byla leopardice štěně. Snad ste se štěnětem, kdy potřebuje x krát za den ven nejezdili pořád někde na výlety, či pryč, ne? Když mí byli štěňata, byla jsem skoro pořád s něma venku za barákem a furt jsem někoho potkávala a ujišťuju vás, že leopardice mezi něma nebyla. Kdyby jo, třeba by se s mýma teďkom už kamarádila. A tím, že bydlím v přízemí, opravdu vidím téměř každýho kdo má psa, ať už štěně či nikoli, stále je vídám venku. Leopardici jsem nikdy neviděla. Pak jedině druhá možnost, že si ji pořídili už dospělou, ale pochybuju, že by si mladý pár, který nemaj zkušenosti se psy pořídili už počínajícího agresora...
Až budu mít čas, klidně Ti tu vyhlášku dohledám, ale tuším, že pes od 37mi cm musí být zajištěný. Sama porušuju vyhlášku, to máš pravdu, ale já vím co si smím dovolit a co ne. Kdybych ji neporušovala, byli by mí psi chudáci. Hodněkrát jsem řešila s policajtama tuto situaci a oni mi to vysvětlili tak, že psi navolno můžou být pouze na místech tomu vyhrazených, tzv. psí výběhy oplocené, ale i tam musí být pes zajištěný, takže když je tam navolno musí mít náhubek Tak jsem se tomu jen zasmála, poněvadž nechápu, jak si psi s náhubkama vyhrají, budou o sebe třískat košema, ale je tak ve výhlašce a výmluvy nikoho nezájimají, tudíž jsem byla hodněkrát pokutovaná
Atiko, na venčících místech, jak jsem už řekla, když vidím psa na vodítku, tak si je obě beru k sobě, když je pes navolno, mám je taky navolno. Já jsem cíleně za nima svýho psa neposlala! Příjde mi, že mi tu všichni bulíkujete, jako bych to byla snad věděla, ale stalo se to poprvý co mi za něma zdrhla úplně a pustili se do sebe, ač nevím kdo teda začal, ale v každém případě je to jedno. Vždycky to bylo tak, když jsme je potkali- začala na leopardku vyštěkávat a udělala dva kroky před sebou a vždy jsem ji odvolala, ale teďkom prostě ne. Mimoto, jednou jsem šla s něma před spaním, leopardka byla dost daleko na přechodě a blížila se domu, podotýkám, že můj pes nic nedělal, nezdrhl, ale leopardka i z té dálky se šla oběsit na vodítku a štěkala po mých psech. Takže to, že moje utekla poprvý za ní, tak to teprv teď řeším, protože vždy jen udělala pár kroků a zastrašovala, podařilo se ji odvolat, teďkom už bohužel ne. A já tomu i chápu, protože leopardka ji vždycky provokovala a šla ji sežrat, tak už chytla asi nervy.
Fifi, je mi jedno, že mi všichni říkáte, že jsem na tom vinna, jsem, protože jsem nestihla zareagovat, ale jelikož jsem tvrdohlavá, stejně i tak dávám vinu těm majitelům, poněvadž, kdyby leopardka na moji australandu pravidelně nevyjížděla, můj pes by ji doteď stále přehlížel jako dřív. Jasně nemůžou za to, že nezvládli výchovu, ovšem, když ji nezvládnu a mám agresivního psa, tak se snažím s ním něco dělat, jít na cvičák, sehnat odbornou pomoc, protože takhle by bylo venčení stále noční můra a radši bych s tím psem ani nikam nechodila. Ale co já vím, třeba s ní něco dělaj, to já nemůžu vědět, páč se s něma nedalo ani bavit a už jen to, jak po mě vřeštěli, tak naznačuje, jaký člověk je, protože neřeknu kdyby se to stávalo opakovaně a můj pes za ní zdrhal, aby se mohl poprat, jenže tahle situace nastala poprvé a začali po mě ječet, jak nevím co. Dříve zastrašovala a neutíkala za ní, tak leda tak mohli být teďkom zticha. Jasně, budu psa vodit na vodítku kolem baráku, kvůli tomu, že neumí někdo zvládnout výchovu, chtěla jsem se s něma pobavit a zkusit ty dvě feny nějak dát dokupy, ale když o to nestojí, ať nestojí a mají dále agresora s kterým budou do konce života na vodítku...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 09:01 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
orlynka
Ale maj se snažit něco s ní dělat
a jak víš že nedělají??? mám uplně stejnýho psa jako píše Atika a pod to copíše bych se podepsala má naprostou pravdu!
s tím rozdílem že mám čubu... již plemenem je dominantní, mám jí neustále pod kontrolou a X krát nás (ona mě šla na vodítku u nohy s košem)napadl voně bezproorný prý hodný pes. Jedno z posledních napadení bylo takové že ji jiná fena pyrenejáka (taky prej hodná) chytila za krk tak že jen díky velký náhodě moje fena neskončila s prokousnutý hrdlem...a věř že už nikdy jí nevysvětím že pes kterej se k nám přiřítí jde v dobrým už nikdy..jakmile překročí její osobní hranice i přes její varování jde po něm na tvrdo v rámci zachování vlastního života...jezdíme pravidelně na různý výcvikový tábory, pravidelně socializujem , cvičíme ale z pohledu člověka kterej bez zeptání na nás nechá vlítnout svého psa " s ní nic neděláme protože se chová jak se chová"
Přesně takhle jak ty píšeš se ted k nám chová soused s čuvačema... oni se jdou jen kouknout..a vždycky z toho byla mela..protože moje fena se nikdy nepodřídí a nikdy neustoupí..
promiň pokud psa neznám tak k němu svoje nepustím a když tak se nejdřív zeptám! a pokud už se dostanu s někým do situace jako ty s leopardkou a ty lidi kontakt nechtějí tak si bedlivě hlídám a by jsme se včas vyhnuli a feny nedostaly do kontaktu. Jinak za mě je představa že kdyby jste se potkávaly od mala že by si feny hrály je docela najivní, u některých plemen třeba zrovna co mám já to prostě nikdy nepujde !
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 09:27
- Nahlásit
orlynka
Jasně nemůžou za to, že nezvládli výchovu, ovšem, když ji nezvládnu a mám agresivního psa, tak se snažím s ním něco dělat, jít na cvičák, sehnat odbornou pomoc, protože takhle by bylo venčení stále noční můra a radši bych s tím psem ani nikam nechodila.
no ještě mě napadá že soudit člověka a jeho psa od pohledu je jednoduché ale pokud o nich nic nevíš dost krátkozraké..nikdy třeba nevíš jak k tomu psu přišli.. co když o našli uvázanýho v lese a ujali se ho, co když ho podědili po příbuzném kterej onemocněl a nemůže se o něj starat nebo umřel..co když si ho vzali z útulku jako bezproblémovýho mazlika....nikdy nevíš.... třeba to s ním neumí ale snaží se to zvládnout, ale přístup ostatních lidí by je mohl odradit
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 09:44 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
orlynkaale když nebude mít koš a přetrhne psa vejpůl, už to bude vina páníčků leoparda, že ji neměli řádně zajištěnou, to mi věř. To se bohužel mejlíš,první na co se poldové zeptaj bude" Jak se mu ten druhej pes sakra mohl dostat do tlamy?" a ty béš muset říct"no lítal na volno a si v pěkný rejži nafásneete pokutu voba oni menší a hlavně psa ti už nikdo nezaplatí bo máš část viny a hlavně život už mu nikdo něvrárí DOST RISKUJEŠ JEJÍ ŽIVOT esli ti to teda neva?jsem, protože jsem nestihla zareagovat, ale jelikož jsem tvrdohlavá, stejně i tak dávám vinu těm majitelům, poněvadž, kdyby leopardka na moji australandu pravidelně nevyjížděla, můj pes by ji doteď stále přehlížel jako dřív.
Hele a když na tebe vytáhnu zbran a budu dělat,že tě chci zastřělit,ale nestisknu spoušt,tudíž nevystřelím tak to je podle tebe naprosto v pořádku????? (to dělá tvůj pes ) už to chápeš?
|
orlynka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 09:47
- Nahlásit
Fajko a co máš za plemeno?
Máš pravdu, třeba ji nemaj odmala, to já nevím, ale kdybych našla takovýho psa nebo si vzala a zjistila jakej je to pes, tak bych se ho asi vzdala a dala ho do zkušenějších rukou.
Ono leopard patří k jednomu plemenu, co se mi fakt moc líbí a přála bych si jej, ale když jsem zjišťovala povahu leoparda, tak jsem si řekla, že to není to pravé ořechové a že patří spíše do zkušenějších rukou, je to jejich první pes, nikdy jsem je se psem neviděla. Proto jsem radši zvolila plemena, která nějak extra nepotřebují pevnější vedení.
Když k němu příjdu náhodně, je to jiná, fakt nevím, jak to u nich bylo, ale pokud si ji fakt pořídili jako štěně, tak mi je líto, že si někdo kdo neměl v životě psa pořídí zrovna takové plemeno co se k němu nehodí... a které třeba pozdějc nezvládne. Jenže v dnešním světě je to spíše o tom, že pes se mi líbí, jdu si jej koupit a hotovo a dál mě nic nezajímá a tohle je myslím teprve nvelká nezodpovědnost... Jsem zvyklá tady kolem jsou samí nepejskaři a pochybuju, že zrovna oni patří k pejskařům. To by byla fakt náhoda.
|
orlynka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 09:52
- Nahlásit
Danajso, můžu tvrdit, že pes proběhl jen kolem a leopard se na něj vrhnul na vodítku, za tak krátce u nohy ho nevodí. A pes má mít náhubek i vodítko, takže policajty by toto určitě nezajímalo.
Jinak chápu, jak jsi to vysvětlila s tou zbrání, chápu to naprosto, ale chápeš, že to dříve dělala leopardka na mýho psa, kterej byl v klidu? Moje to začala dělat teprv teď před nedávnem, tak už nevím, jak to mám vysvětlit. Kdyby leopardka nevyjížděla po mojí feně, moje fena by si ji nadále nevšímala, ale bohužel asi už mé feně přetekly nervy a začala dělat na leopardku to, co dělala dříve leopardka na ni, už to chápeš? Takže nadále tvrdím, je to má vina, že zdrhla, ale nadále budu tvrdit, že jejich pes si vždy začínal, takže je to zčásti i vina jejich, že se moje čuba chová jako ona...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 09:54
- Nahlásit
orlynka
Už si prosím tě uvědom, že to, jak se chová leopardka, je věc, která ti může být putna a kterou neovlivníš.
Co ti ale jedno být nemůže a co ovlivnit můžeš, je chování svého psa. Bez ohledu na to, jaké k tomu má tvoje fena důvody, tak prostě je to ona, kdo je agresor (ONA vlítne k leopardce, ne obráceně).
Bez vodítek kolem baráku nebudeš venčit kvůli majitelům leopardky, ale KVŮLI SOBĚ, protože nemáš ovladatelného SVÉHO psa.
Mluvím z pozice člověka, který má taky psa, který se jen tak očuchávat s vysírajcím cizím psem nebude, ani kdybych se postavila na hlavu. A lidi, co jsou schopni k němu svého psa pustit, mi taky pěkně lezou krkem (naštěstí jich je minimum).
A znovu říkám, že máš štěstí, že majitelům leopardky ještě nedošly nervy a že ji prostě nepustili z vodítka, ať si tvoji fenu srovná ona, když to neuděláš ty.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 09:58
- Nahlásit
orlynka
co máš za plemeno
fenu akitu a psa australáka
třeba ji nemaj odmala, to já nevím
no právě a soudíš...
kdybych našla takovýho psa nebo si vzala a zjistila jakej je to pes, tak bych se ho asi vzdala a dala ho do zkušenějších rukou
ty vo*e koukni se do útulků, vidíš co je všude psů? myslíš že se všichni popereou o problematickýho jedince???
něj vrhnul na vodítku, za tak krátce u nohy ho nevodí. A pes má mít náhubek i vodítko, takže policajty by toto určitě nezajímalo.
představ si že si na druhý straně barikády! že máš problémovýho psa kterej ti jde u nohy navodítku a přiřítí se prudič, tvůj ho zakousne ...nebudeš si říkat..kurva kdyby sem ten votrava nepřilít můl leopard by se k němu nikdy nedostal !!!???
taky by sis říkala že je to jen tvoje vina že tvoje leopardice neměla koš?? asi né že jo
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 10:03
- Nahlásit
orlynka
protože takhle by bylo venčení stále noční můra a radši bych s tím psem ani nikam nechodila.
no a to si taky protiřečí, že jo když s ním nebudou nikam chodit tak se to asi nezlepší....
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 10:03
- Nahlásit
orlynkaKdyby leopardka nevyjížděla po mojí feně, moje fena by si ji nadále nevšímala,
Hela a dyby ti časem začala startovat na vlaky třá rychlíky,uděláš co ?zastavíš mezinárodní dopravu a pudeš si stěžovat na strojvůdce,že jezdi moc rychle?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 10:06
- Nahlásit
danajasa
uděláš co ?zastavíš mezinárodní dopravu a pudeš si stěžovat na strojvůdce,že jezdi moc rychle?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 10:30
- Nahlásit
Vůbec nechápu, proč by se psi měli kamarádit a proč bych se ještě měla cítit provinile, pokud mám svého psa na vodítku nechci být obtěžována cizím psem, člověkem...!!! To je přeci úplně zvrhlý
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 10:46
- Nahlásit
orlynka
docela mi vadí, když někdo nic neví a už soudí a odsuzuje. Nevíš o těch lidech nic, ale - pořídili si psa, kterého nezvládnou (zřejmě pro jejich módnost), psa nesocializují, štěně drží nejspíš zavřené doma...
už tady tím přístupem u většiny místních moc sympatií nezískáš, protože se s ním setkáváme v běžným životě poměrně často.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 11:09 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
orlynka
A kdyby byl tvůj pes ta leopardka a sousedovic pes ta australačka, tak bys souhlasila, že ty máš vodit leopardku na vodítku s košem a oni můžou na volno a nechat ji dorážet? Jen proto, že leopardka si (možná) "začala" (stejně nevíš proč, jestli na ni australačka jednoho dne neudělala fakáč nebo jí nevlítla příliš do osobního prostoru atd.).
Fakt by sis to myslela?
Mě samotnou štvala třeba paní, co vodila na vodítku agresivního 80kg psa, protože ho zjevně měla problém udržet a bála jsem se, že jednou neudrží- tam aspoň ten koš mít měli. Ale pokud sousedi leopardku v pohodě udrží, tak si svoje splní, nikdo nemá právo obtěžovat druhýho v jeho osobním prostoru.
Nářek nad agresory na vodítku bez koše provozují prostě lidi, co prostě neumí svýho psa v kritické situaci odvolat. Já z jejich hlediska vlastně chápu, že jsou v prekérce, že třeba psa uposlušnit v tajových situacích neumí a zároveň ho nechtějí ustavičně vodit na vodítku, když jinak je úplně bezproblémovej, je jim ho líto a neví co s tím... znám pár takových hodných důchodců s hodnými psíky, jo, je to pro ně nepříjemný. Ale stejně tak je realita, že ne každej pes se kamarádí s kdekým a nejde mu vyměnit mozek - nikdo se mu nemá co drát do osobního prostoru a není to jeho vina. Jsou to běžný potíže pejskaskýho života a každý musí napřed hledět do svýho talíře a řešit SVÝHO psa, jeho poslušnost a jeho bezpečí, ne to, co podle něho dělají nebo nedělají ti druzí.
A pokud se oháníš vyhláškou, tak to je divnej argument, když sama ji nedodržuješ ani z té půlky co majitelé leopardky.
edit: pkud chceš opravdu radu, tak viz výš to už někdo napsal - trénuj klid a poslušnost své feny na vodítku, to vodítko postupně budeš prodlužovat... a budeš ji jistit a jen odměňovat za žádoucí chování. A třeba když majitelé leopardky uvidí tvou snahu, na něčem se domluvíte. Ne-li, je to jejich svatý právo se nekamarádit.
|
orlynka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2012 11:14
- Nahlásit
Znova opakuji, že jsem zpočátku nevěděla co je leopardka zač. Kdybych to byla věděla hned zpočátku, nedovolila bych svýmu psovi se přiblížit k jejich psovi. A to, že ji mají na vodítku notně nemusí znamenat, že je to agresor. Teď vím, že maj agresivního psa, který vyjíždí téměř po čemkoli, tak ji na vodítku mít budu! Kdyby neměli spolu předtím první kontakt, nejspíše by to dopadlo tak, že bych si vesele chodila dále venčit svý psi bez vodítka a mí feny by si ji nevšímali. Tady má kdekdo psa na vodítku a jeden důvod je ten, že kdyby jej vypustili, už by ho nenašli, tak jak jsem do p..dele měla vědět, že vyjíždí po psech. To jsem zjistila až poté.
Fajko, kdyby se mi to stalo s tou barikádou, první by bylo, že bych obhajovala svého psa, to snad dělá téměř každý majitel, ale taky bych se klepala na hlavu, že jsem buď toho čokla nenakopla, aby měl radši jen polámaný žebra anebo ano, že moje čuba neměla koš. Myslím, že toto by opravdu policajty nezajímalo, protože mám agresivního psa a není zajištěn dostatečně a jak tohleto vím? Protože mám známýho policajta A mimoto přes tu barikádu by se k mýmu psovi ani na vodítku nepřiblížil
A jinak, Fajko, jde vidět, že se chytáte každýho mýho slova, je to fakt sranda
orlynka
protože takhle by bylo venčení stále noční můra a radši bych s tím psem ani nikam nechodila.
no a to si taky protiřečí, že jo když s ním nebudou nikam chodit tak se to asi nezlepší....
Bylo to obrazně řečeno mimochodem...
Kachna, souhlasím s Tebou, je to zvrhlý. Taky jsem nechtěla být obtěžována jejich leopardkou a obtěžována jsem byla jejich psem a nadávala jsem jim? Ať si tu bestii zkrotí nebo něco takovýho??? Neříkala jsem nic, jen si pomyslela svoje a šla dál. Jednou pak něco udělá můj pes a oni hned vystartují, tak toto mi docela nepříjde normální, nezlobte se na mě...
Tony, nikoho neodsuzuju, jen jsem hodila do éteru mou domněnku a nezlob se na mě, jak jsem již psala, když byla leopardka štěně, ani jednou jsem ji neviděla venku a přehled rozhodně mám, jelikož vidím ven a také ven chodím často.
Všimla jsem si, že tady člověk moc nemůže ani napsat svůj názor, jelikož opravdu moc sympatií nezískám, ale to tak v běžném životě chodí... Kdo si otevře hubu, nedejbože řekne pravdu, je odsouzen...
|