Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Motivácia / radosť z cvičenia
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Kolemjdouci2
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2012 09:15
- Nahlásit

RaduM
Ten pes je úžasně namotivovanej, ale bohužel nevím čím

To je labrador z pracovní linie. Oni jsou takoví namotivovaní sami od sebe - "Pánečku, co pro tebe ještě můžu udělat?". Plus samozřejmě aportíky a žrádlo, ale ten vztah k pánovi, touha vyhovět a radost ze společné práce jsou u nich na prvním místě.

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2012 09:41
- Nahlásit

takhle je mi blbě, a tetkon mi je ještě hůř. Proboha co lidi všechno těm psům dokážou způsobovat jen proto, aby byli o milimetr lepší, než tonda vodvedle. Fakt k poblití. Ještě že sem Radum dala to video, páč ten pes je totál pako a baví se u toho jak sviň.

Kolemjdouci2

touha vyhovět a radost ze společné práce jsou u nich na prvním místě.

úúúžasně se na to kouká, fakt paráda

Venta
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2012 10:08
- Nahlásit

RaduM
Tenhle pes je moc výbornej
A ještě mám ráda tohohle:
http://www.youtube.com/watch?v=LTZxpH6tKH0

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2012 12:13
- Nahlásit

Kolemjdouci2
To je labrador z pracovní linie. Oni jsou takoví namotivovaní sami od sebe - "Pánečku, co pro tebe ještě můžu udělat?". Plus samozřejmě aportíky a žrádlo, ale ten vztah k pánovi, touha vyhovět a radost ze společné práce jsou u nich na prvním místě
jako vůbec nic proti prac. labroušům,ale touha udělat cokoli pro páníčka je snad společná většině pracovních plemen ne?..ta malina diskutovaná je taky pracovní linie bezpochyby..

RaduM
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2012 12:38
- Nahlásit

Já když jsem to viděla poprvé, tak hned nazačátku podle toho běhu jsem si říkala, to musí být štěně! On má tak úžasně radostný a bezstarostný projev, přitom poměrně přesný, fakt to nechápu, ale moc se mi to líbí

Venta
Taky pěkně cvičí, ale já nemám ráda tu chůzi, kde zvedaj ty přední packy. Hrozně mi to připomíná tu drezúru koní (kteří pak přesně takhle chodí) a z té jsem jednou viděla video a blila bych :/

RaduM
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2012 12:58 - Změnil/a: RaduM
- Nahlásit

impact
Ohledně té fotky...velmi podobné zařízení jsem viděla v knížce psychologie, kde rozebírali Pavlovovi pokusy s klasickým podmiňováním a ten pes v tom byl úplně stejně uvázaný, akorát že tam se testovalo, jak moc a za jakých okolností slintá, tady moc nechápu, co s tím psem dělají a hlavně se mi to vůbec nelíbí

http://kpscience.blogspot.co.at/2011/01/theory-of- behaviorism.html

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2012 14:15
- Nahlásit

RaduM

tak úžasně radostný a bezstarostný projev,

přeeeesně,

to jaksi ten strunovej pesan chudák nemá (kurnik já bych vraždila)

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2012 15:54
- Nahlásit

fuj, ježíši to je zase co?! Nikdy mně dost nepřekvapí, co všechno dokážou pro ,,skvělý" výsledek ke zkouškám, majitelé většinou pracovních plemen, na psa použít Vždycky když potkám někoho, s takhle vydrezúrovaným ovčákem, který se tím ještě chlubí mám pocit, že by měl být páníček na uzavřeném oddělení v Bohnicích

to víš mlácení klíčema a škrcení toť nejlepší tréningová pomůcka pro vytvoření vymytého mozku , ovšem do Bohnic nám svěstku neposílej...díky

Kolemjdouci2
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2012 16:44
- Nahlásit

davidkova renata
ale touha udělat cokoli pro páníčka je snad společná většině pracovních plemen ne?
To rozhodně nepopírám. I když u některých jedinců některých plemen mám dojem, že je to spíš "touha udělat cokoliv pro míček"...

Walda
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2012 14:50 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

Ten pes je úžasně namotivovanej, ale bohužel nevím čím

Souhlasím s Kolemjdouci2, ti správní labroši jsou samomotivační, jen je třeba jim srozumitelně sdělit, kam že mají tu energii napřít a oni to pak ochotně dělají za podrbání bříška. Ani nemusejí být z pracovní linie, loni jsem cvičil taky takovou, bílou labrošku, nepapírovou, našel jsem jí v útulku. S motivací nikdy nebyl na vteřinu problém, jen jsme od začátku museli cvičit zklidňování ve chvílích, kdy se to žádá. Dnes je z ní skvělá pracantka a používá při tom hlavu tak, že všichni zíráme

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2012 16:33
- Nahlásit

Walda

mi přijde, že se tam ten pes na několika místech dost olizuje a v jednu chvíli, když ho panička chválí, tak jí olizuje ruku, tak myslim, že to nebude jen o podrbání na bříšku

Walda
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2012 11:29
- Nahlásit

Adiddaska

No jo, jako prostředek k podpoření sdělení "tohle chci" a "tohle bylo výborné", samozřejmě jo. Ale celkově je dokáže motivovat ta práce. U zkoušek to stejně musí jít bez pamlsků.

Včera jsem skládal zkoušku s jednou čubinkou (ne labroškou, zlaťandou) a rozsáhlé drbání bříška jsme po zkoušce a po vzájemné domluvě vybrali jako důležité sdělení - "díky, byla si skvělá!"

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2012 23:37
- Nahlásit

Walda

já když při zkoušce Rambíka chválim po cviku, tak mě někdy kousne do ruky, jak tam čeká ten pamlsek ale jo, drbání bříška je taky fajn

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání