| Autor |
Zpráva |
extreme
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 21:25
- Nahlásit
Mám otázku ako dosiahnuť väčšiu radosť z cvičenia a tým aj rýchlosť?
Neskutočne obdivujem takúto prácu:
http://www.youtube.com/watch?v=Fn8rhu_Hl2w
http://www.youtube.com/watch?v=GxzTRfVgFJ0&feature =related
Ale ako to dosiahnuť? Cvičíme na loptičku ale až takto na ňu psa namotaného nemám....
Máte nejaký typy ako to zlepšiť? Ďakujem.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 21:36
- Nahlásit
extreme
Nemá čirou náááhodou ten druhej pes kolem krku strunu? Mě to teda až tak o motivaci na míček nepřijde...
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 21:46
- Nahlásit
extreme
to druhý video je celekm humáč
|
extreme
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 21:50
- Nahlásit
Čo je struna?
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 21:55
- Nahlásit
extreme
to druhý video teda nic moc.
impact
Nemá čirou náááhodou ten druhej pes kolem krku strunu?
trochu asi i má
A ten první cvičí metodou cukr a bič, jak se píše i na jeho seminářích...ale video mi přijde celkem zajímavý
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:00
- Nahlásit
extreme
Čo je struna?
já to naživo neviděla, ale asi tohle?
http://www.gappay.cz/cz/katalog-produktu/poslusnos t/obojky-silonove-a-reflexni/stahovaci-lanko
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:02
- Nahlásit
extreme
No, já nemám ani jen podobné pracovní plemeno, asi i proto, že takovýto výcvik nechápu. Pes mi připadne jak s vymytým mozkem. Nic pro mně
impact
Nemá čirou náááhodou ten druhej pes kolem krku strunu? - fuj, ježíši to je zase co?! Nikdy mně dost nepřekvapí, co všechno dokážou pro ,,skvělý" výsledek ke zkouškám, majitelé většinou pracovních plemen, na psa použít Vždycky když potkám někoho, s takhle vydrezúrovaným ovčákem, který se tím ještě chlubí mám pocit, že by měl být páníček na uzavřeném oddělení v Bohnicích
|
extreme
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:11
- Nahlásit
Tie videá boli len ako príklad, hlavná otázka znie ako dosiahnuť väčšiu radosť a tým aj rýchlosť pri cvičení.
|
extreme
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:13
- Nahlásit
worick
To, že pes počúva pretože ho to baví a dostane za to odmenu neznamená, že má vymytý mozog
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:14
- Nahlásit
extreme
hlavná otázka znie ako dosiahnuť väčšiu radosť a tým aj rýchlosť pri cvičení.
No právě o to jde.. Že to nejsou žádný nenásilný a motivační metody..
On ho sice motivuje, ale na oplátku ho nejspíš trochu drsněji nuceně koriguje ne zrovna slušnými metodami. Proto je ten pes tak vycvakanej.. Jako nechci nikoho hanit. Mě by to taky nenapadlo. Až do té doby, co tu proběhlo to šílený video s tím týpkem, co mu zatrhli účast na MS právě pro používání těchto metod. u kterých ho někdo natočil.. Výslednej efekt - pohyb psa - byl velmi podobný.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:20
- Nahlásit
extreme
hlavná otázka znie ako dosiahnuť väčšiu radosť a tým aj rýchlosť pri cvičení.
tak asi hlavně správně načasovanou odměnou (hračka nebo žrádlo), když pes něco udělá přesně tak, jak má. Ale takhle obecně netuším, když neznám Tebe ani psa
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:23
- Nahlásit
extreme
To, že pes počúva pretože ho to baví a dostane za to odmenu neznamená, že má vymytý mozog - pokud to bude dělat sám od sebe za hračku, či mlsku a ne proto, že dostane na krk cosi, čím mu případně páníček ,,ubere kyslík"...a podobné sadistické výchovné metody....tak to beru. Když je pán takový frajer, tak ať příště předvede, jak psa vycvičil bez těchto hrůz...
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:25
- Nahlásit
Adiddaska
to druhý video je celekm humáč
teď na to koukám znovu. jak je vidět při chůzi u nohy ta reakce na "práci s výcvikovým lankem"..při každým mávnutí levý ruky dozadu si pes preventivně skoro sedá
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:26
- Nahlásit
To první video, to je prostě míčkař jak blázen, takové i na cvičácích vídám. Ale to druhé, to už není míčkař, to už je vyloženě chudák, v neustálém nikoli pozitivním stresu. Nedokoukala jsem to, protože je mi toho psa normálně kur.vsky líto. Jakýpak asi byl trest v začátcích tohohle "výcviku", když to pes nevydržel a míčku se dotkl? Šlehnutí tyčkou? Zatahání za strunku? Nechci vědět. Radši budu dál motivovat svoje nemíčkující psy pamlskem, nechám jejich mozky pracovat při klikání - tohle prostě ne.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:34 - Změnil/a: Venta
- Nahlásit
Jeho metody nejsou ani přehnaně pozitivní ani nijak brutální prostě přesně takové jaké si je představuji. Promyšlené a respektující přirozené vlastnosti psa.
http://www.zgargamellu.cz/bart_bellon.html
...to je o tom člověku z druhého videa. A je chválen, že cvičí jen s nižšími impulsy elektriky. Jsou tam i fotky
No nic, to budu radši dál koukat na svýho psa, kterej takovou přesnou poslušnost nemá, ale zas se u toho nestresuje
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:39
- Nahlásit
A to je prosím vás co?
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:43
- Nahlásit
impact
co to je? odkud to je?
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:44
- Nahlásit
impact
A to je prosím vás co?
no kvůli týhle fotce jsem sem dávala ten odkaz, protože mi nešla najít adresa obrázku...jako vůbec netušim, k čemu je tahle ne moc přehnaně motivační pomůcka
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:45
- Nahlásit
Adiddaska
No to je z toho odkazu na Gargamel..
Venta
Jdu blejt... Asi nějakej novej systém odkládaček.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:46
- Nahlásit
impact
Skolnik uci nest vlka domovnikovi psani pomoci ksir a ovladace v prave ruce?
extreme
Tie videá boli len ako príklad, hlavná otázka znie ako dosiahnuť väčšiu radosť a tým aj rýchlosť pri cvičení.
Ja myslim, ze kdyz si najdes takovyhle videa na vyvolani diskuze, jiste znas i metody, jak toho docilit? Klikr me napada treba, a mit psa od boha takoveho, co bude mit misto mozku drajvovou kostku.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:49
- Nahlásit
Fifi
Skolnik uci nest vlka domovnikovi psani pomoci ksir a ovladace v prave ruce?
A co se vlkovi stane, když dostane ten pozitivně přiměřený impuls a on přitom drží v hubě tu kovovou tyč?
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:50
- Nahlásit
ten chlap je divnej už od pohledu s tim prezervativem na hlavě
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:51
- Nahlásit
Venta
A co se vlkovi stane, když dostane ten pozitivně přiměřený impuls a on přitom drží v hubě tu kovovou tyč?
asi něco jako když třeš ebonitovou tyč liščím ohonem...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 22:53
- Nahlásit
Venta
Mne se neptej, take mi ten obrazek nedela dobre na dusi.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 23:02
- Nahlásit
Fifi, ten "prstýnek" je fakt ovladač? Má ho i na tom videu...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 23:03
- Nahlásit
impact
Nebo to muze bejt snurka od klikru? tak si vyber, dle projevu psa, co ti libo.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 23:05
- Nahlásit
Fifi
Nebo to muze bejt snurka od klikru?
tak to každopádně
Jinak ale fakt hnus tohle všechno.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2012 23:11
- Nahlásit
Fifi
Jste bubá pani.
Jinak čumim jak umim teda.
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2012 08:30
- Nahlásit
Když už je tu o tom řeče, dohledala jsem jedno pěkné video, které jsem nedávno viděla. Ten pes je úžasně namotivovanej, ale bohužel nevím čím
http://www.youtube.com/watch?v=IL_NfTHINEw&feature =autoshare
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2012 08:46 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
impactten "prstýnek" je fakt ovladač?
No jasný to je ten vod Arabely dvakrát votočíš a máš vycvičenýho psa raz dva
|