| Autor |
Zpráva |
Baju
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:24
- Nahlásit
nevadí mi kritika. vadí mi, že se to všechno přektoutilo. řekl snad někdo, že ho péruju několikrát denně? vždy jsem šla, bez mrknutí to utřela a když to udělal po páté tak jsem mu těma novinamma tu prdel"pohladila"...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:24 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Baju
Jak jiného problému? Jaký je rozdíl mezi čůráním doma a čůráním doma, prosímtě?
Ale jinak začínám mít taky dojem, že vysvětlovat nemá cenu...
edit:
řekl snad někdo, že ho péruju několikrát denně?
Ne, ale psala si, že se k tobě "přiblíží skrčený a moc dobře ví, co provedl". Takové chování neznamená, že skutečně ví, co provedl, ale že registruje tvoji nasranost, a proto se chová podřízeně, aby se vyhnul trestu. Pro bojavé štěně je obrovský trest opravdu třeba jen zvýšený hlas...
|
Baju
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:25
- Nahlásit
jde o to z jákého důvodu. jestli jste četla, tak pejsek není nastydlý a vyčurá se mi tu 5 minut po tom, co přijdeme z venku. u našich to nedělá a stres z prostředí bych řekla že tu taky nemá...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:26
- Nahlásit
Baju
a kolik ti je, Baju? proč potřebuješ pochopení od cizích lidí na internetu? řeš svýho pejska... sama pro sebe ty dobře víš, jak to s tresty je nebo není.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:27
- Nahlásit
Baju
u našich to nedělá a stres z prostředí bych řekla že tu taky nemá
nevidím ale jiný důvod, proč by to dělal, než že má sres z prostředí, nebo z tebe, nebo z těch změn...pokud není nemocnej
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:29
- Nahlásit
občas chodím krmit svým známým potkany, když jsou mimo domov, brávala jsem ze začátku i svého psa, jenomže ten vletěl do bytu a první, co udělal, byla louže před ubikacemi potkanů. Doma mám taky hlodavce a tam ho to ani nenapadne a než si známí pořídili potkany, tak ho to nenapadlo ani tam, takže by to tím králíkem mohlo být.Ale proč to tak je, to je mi taky záhadou.
|
Baju
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:29
- Nahlásit
je mi 20. Možná proto ještě nevím, jak to mezi lidmi chodí ale vždy jsem si myslela, že se k sobě lidi chovaí pěkně, když je někdo poprosí o radu a oni mu jí podají...ale to je úlně jiná problematika... přesně proto sem píšu!!!!! protože taky jiný důvod nevidím.
|
Baju
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:31
- Nahlásit
belinda
děkuju, alespoň nejaká zkušenost s tím, co mě jediné napadlo jako důvod, když vše ostatní jsem vyloučila. Opravdu jsem o teď potrestala poprvé od té doby, co mi zde řekli ať to nedělám
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:33
- Nahlásit
Baju
Opravdu jsem o teď potrestala poprvé od té doby, co mi zde řekli ať to nedělám
Znovu opakuju, pokud se k tobě pes podřízeně plazí, znamená to, že se obává trestu. Takže ho pořád trestáš, třeba i jen zvýšeným hlasem nebo pohledem - i když věřím a chápu, že si toho nejsi vědomá.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:33
- Nahlásit
Baju
ale vždy jsem si myslela, že se k sobě lidi chovaí pěkně, když je někdo poprosí o radu a oni mu jí podají
Tak to časem pochopíš, že to tak není.
Hlavně tady nám jde víc o blaho psa než o tvoje...to jak na psím fóru je...tak nás štve, že ses tu mohla už dočíst, že se nemá za louže trestat, a žes ujela...že pejskovi nebylo dobře...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:36
- Nahlásit
lamalucni
pokud se k tobě pes podřízeně plazí,
a to kde je napsané?
pokud to tak je Baju, tak bych vypíchla a podtrhla, že
pořád trestáš, třeba i jen zvýšeným hlasem nebo pohledem - i když věřím a chápu, že si toho nejsi vědomá.
Tvůj pejsek je citlivý.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:38
- Nahlásit
Nechala bych pejska vydýchat jen u taťky. A pak zkusila znovu budovat vztah po krůčkách, zvykat na sebe i králíka. A třeba se poradit s někým, kdo se vyzná, ne přes net, ale osobně - třeba by uviděl, co nesedí.
Každopádně takhle se pejsek asi u tebe stresuje, přestože je zároveň u tebe třeba rád a vrtí ocasem.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:39
- Nahlásit
Vero
Úplně v prvním příspěvku: Vždycky přijde skrčený a moc dobře ví, co provedl.
|
Baju
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:40
- Nahlásit
Moc děkuju za pěkné a srozumitelné vysvětlení. Radějo stejně vezmu k vetoj tedy. Stejně musím s "kvuáíčkem" ať se tady maji čemu zasmát. S tou kynologickou poradnou mě to taky napadlo, nedaleko tu je tak tam zajedu Ještě jednou mockrát děkuji
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:41
- Nahlásit
lamalucni
Úplně v prvním příspěvku
aha, to jsem přehlídla v rychlosti.
Jo, to je jasný, že se cítí být trestaný. i když si Baju není vědomá, ale cítí tu nespokojenost....
Určitě to není naschvál, Baju... když se pětileté dítě v noci v jiném prostředí počůrává, není to naschvál... a taky se pak krčí, když se matka zlobí, místo aby ho podpořila.
Abych teda taky udělala dětský příměr.
|
Baju
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:47
- Nahlásit
Já vím, spíš jsem si to vyložila tak, že miláček něco nedostane, nebo ožírá kytku tak se dá na stůl aby na ní nedosáhl, tak že se pak najust jde a vyčurá se. Proto jsem to pak už nevydržela a jednala přehnaně. Zajdu s ním k vetovi, do poradny a uvidíme
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:51
- Nahlásit
Baju
nechoď pro radu k pejskařům, kup si knížku, ne o výcviku, ale o psychice psa, třeba Co má pes na jazyku, líp ho potom pochopíš, ale některé věci ti stejně zůstanou dál záhadou.Já mám čtyřletou fenku, když udělala tu louži u potkanů poprvé, na nic jsem se překvapením nezmohla, podruhé, když dřepla, dostala pořádně přes prdel, rukou, ne novinama,potřetí už stačilo zařvat, když si dřepla a hned si vzpomněla na dobré vychování Pak jsem jí tam přestala brát, protože jsem viděla, že to nutkání je silnější než ona.U štěněte je to těžší, zkus umístit králíka do místnosti, kam štěně nebude chodit, ale jestli to pomůže, to teda nevím.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:53
- Nahlásit
Baju
A zkus si koupit nebo nekde pujcit pro zacatek knihy:
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:55
- Nahlásit
belinda
Já mám čtyřletou fenku, když udělala tu louži u potkanů poprvé, na nic jsem se překvapením nezmohla, podruhé, když dřepla, dostala pořádně přes prdel, rukou, ne novinama,potřetí už stačilo zařvat, když si dřepla a hned si vzpomněla na dobré vychování
Tak u 4lety feny je to snad neco jinyho, nez u 4mesicniho stenete!
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:59
- Nahlásit
Fifi
ČTI CELÉ POZORNĚ!!!PÍŠU, ŽE U ŠTĚNĚTE JE TO TĚŽŠÍ A ŽE MÁ RADĚJI ODSTRANIT KRÁLÍKA DO JINÉ MÍSNOSTI!!!ty jsi fakt pipina
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 19:08
- Nahlásit
belinda
Pravdu dis, sorry, nedocetla jsem te. Jsem tedy pipina.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 19:10
- Nahlásit
belinda
ty jsi fakt pipina
A ty jsi drzý spratek. Chtěla jsem napsat jednu hovězinu, ale nechci je urážet.
Baju
Hele tobě se nelíbí, když dostaneš přes prsty neprávem? Když si myslíš, že žádnej učenej z nebe nespad a někdo starší a zkušenější tě sjede..? Cítíš se ublíženě a máš pocit, že jsou na tebe ti zkušenější zlí? Já se ti v podstatě nedivím, mě by se to taky nelíbilo. Normální přece je ukazovat cestu, vysvětlovat, podporovat správné chování.
Já tě k tomu vedla záměrně.. Když nepomůžou slova, je fajn si zkusit prožít to, co si prožívá to štěně. On nejen neví, že nemá čůrat doma, ale taky mu ještě nemusí tolik fungovat svěrače. Neví, že kytky se nehryžou.. Neví, že nos v louži = nečůrej doma..
Ale zato už teď bezpečně ví, že se umí panička pěkně rozzlobit.
Být tebou, tak napřed zajdu k vetovi a vyloučím zdravotní problém.
A pak si najdu v okolí člověka, který psům opravdu rozumí a jdu se od něj učit.
|
Baju
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 19:19
- Nahlásit
Nechci být hnusná, ale skoro 5ti měsíční štěně, které je celkem vychované a umí se chodit venčit ven(zvášť když tam s ním chodím pravidelně), moc dobře ví, že se prostě doma nečůrá. To samé, jako ví, že se kytky nežerou. Nehledě na to, že já mu neřekla ani popel tu kytku jsem normálně dala na stůl a pes se mi minutu na to počůral. Nebudu to tu dokola omýlat. Prostě dělám něco špatně a psa týrám. Příště mu tu kytku nechám sežrat aby se otrávil....
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 19:29
- Nahlásit
impact
vzhledem k mému věku jsi raději měla použít tu hovězinu, spratek už mnoho let nejsem ale i ti zkušenější občas dělají obrovské chyby, impakt, že ?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 19:30
- Nahlásit
Baju
Prosím tě, fakt si kup ty knížky, co ti tu doporučovali...
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 19:32
- Nahlásit
Baju
nenech se tu otrávit, kup si knížky, jsou fakt dobré.99% těch, co tě tu teď sjede, dělalo kdysi na začátku taky chyby, jenomže už zapomněli.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 19:32
- Nahlásit
Baju
Pes ti rozhodně nebude na něco reagovat "minutu po", to už má v hlavě něco uplně jinýho než žes mu schovala kytku proboha! zkus si fakt nejdřív něco přečíst, než vůbec položíš dotaz.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 19:39
- Nahlásit
Baju
Nechci být hnusná, ale skoro 5ti měsíční štěně, které je celkem vychované a umí se chodit venčit ven(zvášť když tam s ním chodím pravidelně), moc dobře ví, že se prostě doma nečůrá. To samé, jako ví, že se kytky nežerou. Nehledě na to, že já mu neřekla ani popel tu kytku jsem normálně dala na stůl a pes se mi minutu na to počůral. Nebudu to tu dokola omýlat. Prostě dělám něco špatně a psa týrám. Příště mu tu kytku nechám sežrat aby se otrávil....
Já si brát servítky nebudu a rovnou ti vzkážu: "Skoč si do zdi a pozdravuj hmoždinky!!!"
A du zmlátit svoje 5 měsíční štěňata,jen tak pro jistotu,aby náhodou něco neudělala!!!!
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 19:48 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Baju
moc dobře ví, že se prostě doma nečůrá. To samé, jako ví, že se kytky nežerou
Neví. Neví, neví a neví. Kdyby to věděl, tak by to nedělal. Tak jednoduché to je - ne teda vždycky u všech psů, ale u bojavých pětiměsíčních štěňat fakt jo.
edit: anebo má zdravotní problém, ale to už tu samozřejmě taky padlo. Prostě zapomeň na své přesvědčení, že ti pes dělá cokoliv naschvál - nedělá! Buď neví, co má dělat, anebo má nějaký problém a nemůže si pomoct. V obou případech to není jeho chyba.
|
Baju
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 20:09
- Nahlásit
otrávit se nenechám, knížku si půjčím. dále ty narážky nekomentuju... mám to někde...jinak pro Jebloň: nechápu, kde jste toto sebrala, že ho pro jistotu mlátim, ale tak budiž :-D
|