Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ustavičné dělání loužiček
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Baju
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 17:35
- Nahlásit

Dobrý den, chtěla bych moc poprosit o radu. Koupili jsme taťkovi pejska. Yorka kluka...Teď mu bude 5 měsíců. často si ho beru k sobě na ,,návštěvu" strašně se mu u nás lábí, ale poslední dobou mi tu dělá louže. ale naprosto naschvál. Přijdeme z venku, kde vykoná všechnu potřebu a jakmilo si ho chvilku nevšímám(ikdyž teď to snad dělá i když si ho všímám) dělá louže. Ale třeba 5 za hodinu. Jsem z toho úplně zoufalá. Vždycky přijde skrčený a moc dobře ví, co provedl. Jednou už jsem mu fakt dala novinama po zadku, nechápu co ho to najednou popadlo. Prosím poraďte co s tim

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 17:39
- Nahlásit

Baju
Pes nedela nic naschval a nikdy dobre nevi, ze neco provedl.
A placat novinama maly stene je nesmysl nejvetsi. Neni pejsek nastydly? Je to prcek, potrebuje vencit casto - kolikrat s nim jdes ven?

Baju
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 17:42
- Nahlásit

Není nastydlý, nic mu není, vím, že to taky každý říká, ale i psi doukážou bejt pěkně vyčůraní, tak proč by to nemohl dělat naschvál? jsem vážně zoufalá. Chodím s ním každé 2 hodiny. Nehledě na to že se mi tu vy** 5x během třeba půl hodiny od té doby co přijdeme....malým dětem občas taky pomůže když prostě dostanou jednu malou výchovnou. Pořád tu všichni srovnávají psi s dětmi, tak jsem to taky zkusila. Fakt už nevím jak na něho

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 17:44
- Nahlásit

Pět za hodinu naprosto není normální. Teď tu mám 6 měsíční fenu na zotavenou po kastraci, vydrží bez problémů celou noc, přes den nevenčíme častěji než každé 3-4 hodiny a je to OK (vydržela by asi i víc, ale je to venkovní pes, není trénovaná vevnitř). Takováhle frekvence čůrání, zvlášť když už je po venčení, by mě jistě donutila zajít k veterináři, pro začátek aspoň s močí, ať do ní strčí papírek - to není žádná drahá a náročná procedura...

Baju
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 17:45
- Nahlásit

ještě mě napadlo, jestli to nedělá kvůli králíkovi. Dělá mi to, co jsme si koupili králíka. Nevím, zda mezi tím může být spojitost.

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 17:45
- Nahlásit

Baju
Není nastydlý, nic mu není
To víte jak? Měřili mu bílkovinu a krev v moči?
psi doukážou bejt pěkně vyčůraní, tak proč by to nemohl dělat naschvál?
Ano, jsou vyčůraní, ale naschvály si opravdu dokážou dělat jen lidi navzájem...

Baju
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 17:46
- Nahlásit

Není nastydlý, dělá to jen u mě doma. Jinak bydlí s taťkou a u něho chodí čůrat 4 denně. Dělá to vyloženě jen u mně v bytě

Baju
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 17:46
- Nahlásit

Takže můžu vědět, že nastydlý nění

Baju
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 17:52
- Nahlásit

jediné co, tak souvislost s tím králíkem, nebo opravdu nevím. ale nastydlý není myslíte že to má tu souvislost

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 17:52
- Nahlásit

Baju
Takže můžu vědět, že nastydlý nění
No kdyz myslis... A zveda uz nozku? Nebo dela louze jako stene, klasicky na vsech 4?
.malým dětem občas taky pomůže když prostě dostanou jednu malou výchovnou. Pořád tu všichni srovnávají psi s dětmi, tak jsem to taky zkusila
Tak uz to nezkousej, prosim, ano? Tim to nevyresis, maximalne zhorsis.

Baju
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 17:57
- Nahlásit

vím to. věřte mi. Dělá to vyloženě v mém bytě. Mám to za posledních 14 dosti napozorované. Nene jako štěňátko :-D malej klučina ještě spíš si třeba myslim, jestli si to neznačkuje kuli tomu kralikoj, ale to by jen tak ucvrkával ne? todle je taková menší louže

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:04
- Nahlásit

Baju
malým dětem občas taky pomůže když prostě dostanou jednu malou výchovnou.
Myslíš jako v situaci, když se batole učí na nočník, neudrží to a počůrá se do kalhot? Fakt myslíš, že "jedna výchovná" miminovi pomůže, aby nočník a ovládání svěračů snáz pochopil? Jedna výchovná může pomoct maximálně puberťákovi, který se schválně vych**l v průjezdu, ale rozhodně ne miminu, které se teprve učí čistotnosti!

Jestli to dobře chápu, trvá to zhruba čtrnáct dní, během té doby je střídavě u tebe a u táty, ale počůrává se výhradně jen když je u tebe? V tom případě bych řekla, že je u tebe z nějakého důvodu v těžkém stresu. A tresty to pochopitelně ještě mnohonásobně zhoršují. Ty když jsi hodně nervózní (třeba před zkouškou), taky se ti chce čůrat, ne? A on je ještě štěndo a nemá svěrače natolik vyvinuté, aby to v takové situaci udržel.
Hlavně na něj prosím tě přestaň tlačit, trestat ho a zvyšovat na něj hlas. Všechno v klidu, laskavě, s odměnami a spoustou pochopení.

impact
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:04
- Nahlásit

Máte svatou trpělivost. Mě už prdla cévka.

Baju
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:06
- Nahlásit

není to tím, že by nevydržel. Proto jsem to popsala jako,,výchovu" nejsem žadný masochysta! zvířata mám ráda a opravdu nemám v lásce, je trápit pro svou radost! ve stresu tu asi není, bych řekla, když s ním táta kolem nás chodí na procházku ani se nehne odedveří, když přijde vrtí tak ocáskem, až si ucvrkne štěstím, že nás vidí. O to spíš je to pro mě více nepochopitelné

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:06
- Nahlásit

Baju
No tak samas si psala, ze to delal uz driv a je zvyklej na plinku? http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&topic=12762&forum=1&page=0
Jestli nozku nezveda, tak znackovat nebude, i pres tve presvedceni, ze stene nastydle neni, bych zasla za vetem. Dalsi moznost, ze je stene u tebe doma nejak ve stresu, nervni, asi ta povaha nebude extra stabilni, dle drivejsiho popisu. Plinu jste uz odbourali nebo ji u otce stale ma? A ses si jista, ze na vychazce se stene neboji a skutecne se dukladne vyvenci??
A prijde mi, ze jen cekas, ze ti nekdo odkyve, ze to je kvuli kralikovi.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:07
- Nahlásit

impact
Bobrik trpelivosti. Nebo se nekdo dobre bavi, to je fuck.

Vero
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:08 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Mohla bys ho nechat nějakou dobu jen u taťky a pak začít zvykat u tebe znova jakoby od začátku...

Edit: asi bych takjakotak 5měsíční bojavý labilní štěně netahala sem a tam od taťky k sobě

impact
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:09
- Nahlásit

Btw. když mu ve třech měsících máchala čumák v louži, tak by na ten stres měl aj nárok.

Baju
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:10
- Nahlásit

nevím, co myslíte tou trpělivostí. Já chci radu, né se tady bavit. Pro někoho, komu prošlo už nějakých pár psů rukama asi přijdou mé dotazy vtipné, ale já se moc nebavím. Přijde mi to líto, jestli Vám přijdu k smíchu....

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:11
- Nahlásit

impact
Ve třech měsících mu máchala čumák v louži, v pěti to upgradovala na bití novinama... ach jo

Baju
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:12
- Nahlásit

každý mi radil něco jiného. Já se chci vyvarovat chybám a vy tu ze mě akorát děláte nějakého tyrana! To se vám všem teda moc omlouvám. Raději už se ptát nebudu. Jinak moc děkuji

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:14
- Nahlásit

Baju
Vzdyt se ti tu rad dostalo - vzit pro jistotu stene zkontrolovat na veterinu, zda neni nastydle a doma se chovat tak, aby stene nebylo ve stresu, prestat ho trestat a zavest prckovi nejaky klidnejsi rezim.

impact
Člen
- Nahlásit

Fifi
Tak tenhle bobřík dneska nemám.

lamalucni
A může za to kuáíček.

Baju
Já se teda rozhodně nebavím.

lamalucni
Člen
- Nahlásit

Baju
Už před dvěma měsíci jsme ti tu psali, ať ho za loužičky netrestáš. A pro takhle bázlivé a labilní štěndo je velký trest i zvýšený hlas nebo zamračený pohled, natož plácnutí novinama. Pokud se k tobě štěně schlíple plazí s ocasem mezi nohama, tak děláš něco hodně špatně, víc k tomu nemám co dodat...

Vero
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:15
- Nahlásit

lamalucni
Ve třech měsících mu máchala čumák v louži,

moje máti stihla přijít o nervy a vymáchat čumák v louži dvouměsíčnímu kotěti.....tak jsem jí ho v podstatě vzala a mám ho já.
máti není sadista, jen to je prostě strašně zažitá lidová moudrost o těch trestech, že se čumák máchá v louži a malejm dětem se dává na zadek a že to jakoby funguje....a někteří lidi si to rozmluvit nikdy nedají.
přesto věřím, že můžou mít nakonec celkem spokojený zvíře, víc než zvíře, co má někdo u boudy a nevšímá si ho....
ale to kotě jsem matce nenechala, to je fakt.

Baju
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:16
- Nahlásit

A jsem za ně ráda. Jen mě mrzí, že lidé, kteří této problematice rozumí ze mě tady dělají ,,tyrana". Žádný učený z nebe nespadl. Ale to je nepodstatné.......

impact
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:19
- Nahlásit

Baju
Ale velice podstné je to, že ti bylo v minulém tématu vysvětleno, že ho trestat nemáš.. Když jsi k těm radám hluchá, tak holt dostaneš přes prsty.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:21 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

Baju
Žádný učený z nebe nespadl

Tohle si říkej pořád dokola, kdykoliv tvůj štěník udělá loužičku, a prosím s úsměvem
My jsme se tu do tebe obuli jen nepřímo přes internet, a i tak vidíš, že je ti to nepříjemné. Zkus si představit, jak se asi cítí tvůj štěník, když ho podobným způsobem péruješ ixkrát denně tváří v tvář a on v podstatě ani pořádně neví, za co...

Vero
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:22 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Baju
Žádný učený z nebe nespadl.
Pokud to myslíš vážně a chceš dobro pro svýho pejska, tak se holt vykašli na to, hledat tady pochopení svojí osoby a chování, a hledej jen ty rady zkušenějších týkající se čistě pejska, kritiku si odfiltruj a zkus ty rady použít.

edit
My jsme se tu do tebe obuli jen nepřímo přes internet, a i tak vidíš, jak je ti to nepříjemné. Zkus si představit, jak se asi cítí tvůj štěník, když ho podobným způsobem péruješ ixkrát denně tváří v tvář a on v podstatě ani pořádně neví, za co.

Přesně tak... ty jsi nevydržela netrestat,a to seš velkej člověk. pejsek nevydrží nečůrat, a je to psí mimino... žádný učený z nebe nespadl, tak tak!

Baju
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 18:22
- Nahlásit

šlo o to, že toto se týkalo jiného problému. Jinak problémy s loužemi nejsou. to s těmi novinami bylo jednou, a čůral tu už dávno předtím, takže nevím. ale vysvětlovat to nemá cenu. Už jsem u vás zaškatulkovaná jinak.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání