Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / byt sam doma ...
Autor Zpráva
markyš
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 19:32
- Nahlásit

Dobry den, mam dotaz ohledne meho osmitydeniho stenatka je to krizeny labrador s kokrem koupili jsme mu takovou ohradku aby tam byl kdyz bude sam doma ,tak aby neznicil cely byt ma tam pelisek s hrackami misku s vodou a moje onosene nevyprane tricko (to mi radilo par lidi ,ze je to dobry aby me citil )a tak bych vas pozadat o radu jak ho naucit aby byl hodny a nestekal a neknucel kdyz je sam doma a v te ohradce ,nechci aby z toho mel nake trauma ...taky nevim jestli mu dat dobrutku kdyz odchazim nebo az prijdu ??nechci ho rozmazlit a ladovat nesmyslne dobrotama ...a kdyz se budu vracet a uslysim ho do chodby ze knuci nebo steka tak ho nemam vubec chvalit ??Dekuju moc za radu )

markyš
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 19:35
- Nahlásit

a taky bych poprosila o co nejpresnejsi plan jak casto a na jak dlouho mam odchazet aby si zvykl ...dekuji

Vero
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 20:05 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Nedávno tady o tom byla pěkná diskuse,jenže to téma nemůžu najít.
Nejspíš se to jmenovalo jinak, než o čem to bylo.
Ale zkus mrknout do historie.

markyš
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 22:01
- Nahlásit

dekuji a jdu hledat snad to najdu ,ale je toho tady hodne a nevim presne kde to hledat ??

jindra 22
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2012 17:29
- Nahlásit

No nezní to moc dobře, řeknu ti. Osmitýdení štěňátko by nemělo být vůbec doma samo. A ohrádka to nevytrhne, spíš naopak. Bude se cítit omezeno v pohybu. Bude se bát. My jsme koupili štěníka v devíti týdnech. Také jsme se báli, jak bude snášet občasnou samotu. Zvykali jsme jej krátkými chvílemi, kdy zůstal v bytě sám. Poprvé jsme jej nechali samotného sedm hodin až asi po dalších třech týdnech, co byl u nás. Žádná ohrádka se nekonala. Měli jsme již předtím štěně, a tak nám bylo jasné, co hrozí...

Ponechali jsme mu volně k dispozici kuchyň a předsíň, tam nejsou koberce, tam není relativně co ničit. Ostatní pokoje jsme pochopitelně zamkli. Pár drobných škod bylo, ale štěník v pohodě. Celou dobu prospal. A tak je to dodnes, kdy mu táhne na šestý měsíc a je z něj už kus hafana.

Takže shrnuto, ohrádku nedoporučuji. Spíš vyhradit místnosti, kde nemůže napáchat větší škody. A hlavně postupně zykat na samotu.

Vero
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2012 20:08
- Nahlásit

markyš

Zkus sekci o štěňatech, každopádně najdeš spoustu i jiného.
Nebo počkej, třeba ti to sem holky napíšou znova po neděli.

birma
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2012 20:22
- Nahlásit

markyš
dost o výchově štěněte se v poslední době napsalo třeba v tématu Výběr štěněte, je tam i něco o navykání na samotu myslím. Ale souhlasím s jindra 22 - navykat postupně a pomalu, pak už je podle mě poměrně jedno jestli v ohrádce nebo bez (pokud je tedy ohrádka dostatečně velká)

markyš
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2012 21:43
- Nahlásit

dekuji moc za rady ,jdu to vsechno procist a snad mi to pomuze a stejne pockam jestli mi to konkretne neokomentuji holky )a samozrejme ,ze ohradka je velka a prave je u nas problem ,ze mame velkou centralni mistnost obyvak s kuchyni dohromady a pak jedine misto kde by se mohl zavrit aby nic nezdemoloval tak je v koupelne ,ale to mi zase prislo vic drasticky kdyz bude za zavrenyma dverma ,takhle bude sice v ohradce ale zas je v te velke mistnosti a taky tady ma otevrene okno a deni svetlo a v koupelne by mel jen umele svetlo no a proste zavrenej ,tak nevim co lepsi ...a vcera jsem jen skocila do kramu tak jsem ho tam dala do ohradky a za pul hodky jsem prisla a lezel v pelisku ani nedutal a jen tak zvedl hlavu tak byl moc hodny a samozrejme ho budu ucit jen pomalu a po chvilkach ,tak stejne musim taky nak fungovat nakoupit atd....ale jinak jsem zatim zena v domacnosti takze mam na nej cas a jsem snim porad ,ale zase nechci aby si na me nezvykl az moc a pak az ho budu nechavat samotnyho tak aby se z toho nezblanil a my potom taky

birma
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2012 21:46
- Nahlásit

markyš
takhle bude sice v ohradce ale zas je v te velke mistnosti a taky tady ma otevrene okno a deni svetlo a v koupelne by mel jen umele svetlo no a proste zavrenej ,tak nevim co lepsi ...
tak to je určitě lepší ohrádka

zní to, že podmínky máš ideální, to zvládnete. Když se chystáš pryč na nákup, nebo podobně delší dobu (víc než 10 minut), tak ho předtím vezmi ven nebo ho unav hrou, on si zvykne, že je nejlepší celou dobu kdy je sám doma prospat

markyš
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 05:42 - Změnil/a: markyš
- Nahlásit

no a ted teda resim jeste jednu vec ..ja chapu ,ze je malinkej ,ale jelikoz ho nechci mlatit jako az trest ,tak ale proste nevim co mam delat kdyz napr.me zacne kousat do nohou kdyz jdu nebo kdyz ma ty svoje obcasny raply tak me kouse do rukou a to boli jako svine !!!!vzdycky se rozcilim ,ale snazim se nak ho fakt nemlatit ,ale az 1)to fakt boli 2)nechci aby to delal ..a kdyz se snazim dusledne mu rikat ..neee..tak on nic ..ale musim neco udelat protoze to fakt boli ...tak prosim o nakou radu poradu ,jsem z toho na vetvi

birma
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 08:38
- Nahlásit

markyš
strč mu místo toho do huby hračku, nezakazuj a hlavně ho nebij! Chtěla jsi štěňátko, tak musíš vydržet to, že se jako štěňátko chová.
A projdi si to téma, na které jsem sem dávala odkaz (byl na stránku od které to pro tebe bude zajímavé)

jindra 22
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 18:39
- Nahlásit

nezakazuj a hlavně ho nebij!

A hlavně chval! Za každou ptákovinu, a mazli se s ním. I toho největšího drsňáka můžeš umazlit v báječnýho pejska. My jsme takhle dostali haskouna, který na nás zpočátku jen vrčel, natož aby se mazlil.

markyš
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 20:11
- Nahlásit

birma
prosim te kde ten odkaz najdu ???a dekuju za rady

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 21:26
- Nahlásit

markyš

http://www.cz-pes.cz/diskuse/3_12596_14.html

zhruba od téhle stránky

základ je - netrestat - je to štěně, malé psí mimino, které ničemu nerozumí, nerozumí tomu to mu říkáte, nerozumí tomu, že si nemůže hrát, tak jak je mu přirozené - tedy po štěněčím což se rovná = lovím, honím "zabíjím", "morduju" peru se..... , nerozumí tomu, že musí být doma občas sám, všechno se musí naučit. Vždy je nutné dát slovům (jedno jestli jde o "Ferdo pojď ke mně!" , nebo "Ne! Nesmíš!" "Fuj!" "Sedni!" atd.) konkrétní podobu, to štěně neví, že Ne! znamená, že něco nesmí, nejdřív je nutné mu to ukázat, stejně jako je nutné mu ukázat že slovíčka "Ke mně" znamenají "mám příjít k paničce" , odměŇovat a chválit žádoucí chování - to vede k tomu, že žádoucí chování je pak opakováno, zatímco nežádoucí se eliminuje.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání