Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / přes půl roku byl zticha a teď začně řvát po mém odchodu??
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 10:36
- Nahlásit

Stalo se někomu někdy, že jejich pes, kterého mají delší dobu a doma snášel samotu přes den v pohodě, začal najednou dělat bordel po odchodu páníčka?

Můj pesan, kterého mám od 4 měsíců z útulku, byl v pohodě, celou dobu si na něj nikdo nestěžoval, dokonce se mě sousedka ptala, zda ho mam, že ho doma vůbec neslyší...
A dneska (je mu rok a měsíc) sem odešla, vyjdu před barák a slyším příšerné vytí...
Byl to určitě on, tiše sem se vrátila o patro níž něž bydlím a poslouchala, už sem ho neslyšela, tak jsem šla zpět domů, nevítala se s ním (nikdy to nedělám), pustila mu do chodby kočky (otevřela dveře mezi kuchyní a chodbou) a šla zas pryč. a už byl klid.. jen mě děsí, co tak najednou... myslela sem, že když nikdy nebyl problém, že už nebude...doufám,že to nebude pokračovat...

moll
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 11:21
- Nahlásit

co puberta a změna názorů na život bez pánečka?

Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 11:24
- Nahlásit

no to doufam, ze neee... nevim, co bych pak delala, jak se to resi, kdyz zacne pes takhle pozdeji...?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 11:27
- Nahlásit

Kachnička1986
nevim, co bych pak delala, jak se to resi, kdyz zacne pes takhle pozdeji...?
Úplně stejně jako u štěněte jen snad s větší důsledností a trpělivostí

Bukča
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 12:39
- Nahlásit

Kachnička1986 mám stejnou zkušenost !

Mojí malé PRT byl rok a byla vzroně naučená být přes den sama, učila jsem ji to od malička po kouskách a i sousedi potvrdili, že doma je ticho
A najednou cca v roce a půl začala hystericky řvát při mém odchodu a většinou plakala a štěkala za dveřmi celý den. Dokonce dveře rozškrábala.
Sousedi se na mě přestali usmívat a začali nadávat. Stejně jako ty, jsem si nebyla vědoma žádné změny v domácnosti ani v mém chování, která by to způsobila. Zkoušela jsem na ni všechny rady co mi kdo řekl a nejvíc asi působilo tzv zmatení nepřítele. Zrušila jsem naprosto pravidelnost odchodů (v práci si to naštěstí mohu dovolit). Odcházela jsem v různé doby na různě dlouhé chvíle. A po cca 2 měsících zničeho nic přestala .....dodneška nevím co a proč se stalo.........

člověk by někdy tak rád věděl, co se jim těch makovicích děje, že ?

Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 13:19
- Nahlásit

No tak to ja si bohuzel nejakou nepravidelnost odchodu nemuzu dovolit...(
uvidime, asi to zitra prubnu, ze zkusim rano odejit... a jinak holt budu ucit znova nebo co... doufam fakt, ze to byla nejaka vyjimka.. on byl rano celej trochu jinej, takovej rozzivanej, rozvalenej, tak asi blbej den treba jen :-D

Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 18:53
- Nahlásit

Potrebuju radu, jsem zpet se stejnym problemem.

dneska jsem se uplnou nahodou dozvedela, ze muj Timous kazdy rano, kdyz odejdu do prace, tak jak zabouchnu dvere a zmizim, tak cca 20-30 minut vyje, pak pry prestane a je zticha pres den.

Dozvedela jsem se to tak, ze jsem potkala jednu sousedku z nizsiho patra a nejak jsme se bavili o psech a ona ze prej Katka (holka, co bydli hned pode mnou) rika, ze obcas slysi vyt psa..

tak jsem se byla zeptat, jestli je to ten muj blbec a prej jo. ona dela nocni, takze se rano pred 7 nez ja jdu do prace vraci a prej bouchnu dvermi, odejdu a on zacne, povyva tu pul hodku a pak je zticha uz.. jen obcas slysi capani, jak se nekdy s kockama honi.

Ze prej to nemam resit, ze ona vedela, ze jde do panelaku bydlet a nemuze cekat klid jako v RD a ze prej kdyby to bylo hodinu treba, tak by se ozvala..

a prej treba v po a ut ho neslysela..

Fakt jsem to vubec nevedela, nikdo si mi nestezoval, vlastne ani ted ne, kdybych se nezeptala..

a vubec nevim, co s tim, protoze ja kdyz odchazim, tak ho neslysim.. mam normalne otevrene okno z kuchyne, tim bych to slysela.. ale neslysim, tak jestli zacne, az kdyz odejdu od baraku?

a vubec nevim, jak to resit.. nebo jestli vubec..? mama mi rikala, at to neresim, ze si nikdo nestezoval a ze to je jen chvilku a pak klid, tak at to neresim, ale je mi to proste z principu blby, ja bych taky nebyla na miste te holky nadsena..

lamalucni
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 19:07
- Nahlásit

Kachnička1986
Jestli vyje jen tu půl hoďku, tak by možná mohlo pomoct dát mu jednoduše něco, co ho na tu dobu zabaví. Třeba Konga naplněného posekaným masem, tvarohem (prostě něčím moc dobrým) a zmrazeného. Nebo morkovou kost, hovězí kloub, nějakou "motivační" hračku, ze které se při kutálení sypou pamlsky...

Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 19:10
- Nahlásit

lamalucni, ja mu nechavala morkove kosti... a nebo rohliky tvrdej...

proto si myslim, ze nez to sezral, byl zticha a proto sem ho neslysela pri odchodu...

premyslim, jestli by se nevyplatil antistekaci obojek, nasla jsem jeden, co reaguje na vibrace hlasivek a je i na vyti atd..

protoze jak ho mam ucit, ze ma byt zticha, kdyz ho neslysim a tudiz nejaky vraceni se, az ztichne, nema cenu..

lamalucni
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 19:14
- Nahlásit

Kachnička1986
Rohlík sežere za pár vteřin, to nemá moc smysl (a morkovou kost vylíže taky rychle, pokud není zmrzlá). Já měla právě na mysli něco, co ho zabaví opravdu na desítky minut. Ten zmražený Kong je dost osvědčený. Nebo hovězí kloub, ale to by chtělo nejdřív vyzkoušet - třeba mojí fence ho nemůžu nechat na dýl než hodinku - hodinku a půl, protože jinak sežere té kosti moc a je pak zacpaná (ale vydrží s ním zápolit fakt dlouho). Skvělý je taky Kong Wobbler, ten se naplní pamlsky, které z něj při šťouchání postupně vypadávají, ale pokud nemáš koberec, tak na podlaze dělá docela rachot, to bys sousedce moc nepomohla

Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 19:16
- Nahlásit

no koberec nemam noD

a on tu kost je schopny trapit treba 4 hodiny - ozkouseno jednou o vikendu, kdy jsem potrebovala klid na uceni.. jel to v kuse, nastesti problem se zacpou nema..
ach jo... uz nekolikaty clovek mi radi, at to neresim, kdyz je to tak kratkou dobu a nejedna se o cely den, ale to je tezky no.. je mi to blby..

lamalucni
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 19:21
- Nahlásit

Kachnička1986
Aha, tak to moji čubu morkovka baví jen tak dlouho, než vyblíže morek, samotná tvrdá kost ji nezajímá - jo kloub, s chrupavkou a šlachama, to je jiná
Někdo někde psal, že nechává psovi po bytě poschovávané krabičky se super extra pamlskama, pes je hledá a pak se ještě baví cupováním krabiček, tak třeba by i tohle bylo řešení.

Ten antištěkač... osobně bych to neriskovala. Vyje ze stresu a tohle by ho mohlo rozhodit ještě mnohem víc.

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 19:26
- Nahlásit

Kachnička1986
Me napada jen snad - psa pred odchodem do prace vic utavit pohybem venku + jestli by tezky hracky rusily sousedku o patro niz, tak mu udelej schovky hracek a mlsku, nez odejdes. At si pak smejdi a patra a hleda - nebo vdecny jsou papirovy krabice, jestli sezenes. A do nich schovat hracku/pamlsek, vycpat novinama, dat do vetsi krabice atd - matrjosku vyrobit. Sice po prichodu budes muset smetat velke mnozstvi papiru rozskubanyho a zaplnis kontejner na papir, ale pes se bezpecne zabavi. S tim, ze ho tuhle hru samo nejdriv naucis pri tvy pritomnosti, aby mu docvaklo, ze je to legrace a muze to provadet.

Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 19:42
- Nahlásit

ja mu zkusim koupit ten Kong, prece jen kdyz ho nacpu tvarohem, tak ho to snad zabavi na dlouho a poskakovat to hned tak nebude..
za to nic nedam, resp stoji cca 300, tak to je jeste dobry..

lamalucni
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 19:55
- Nahlásit

Kachnička1986
Já bych mu spíš dávala pokaždý něco jinýho. Využij moment překvapení
A ještě mě napadlo - co Bachovy kapky? Nebo nějaký přírodní přípravek - Allegris, Relaxis, Zylkéne a spol.? Možná nepomůžou, ale každopádně neuškodí.

Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 08:50
- Nahlásit

Mno uvidime, dneska jsem mu do papirove krabice udelala dirky, dovnitr dala piskoty a zalepila jsem ji.. docela to vypadalo, ze ho to zaujalo.. venku jsem pred barakem stala asi pet minut a nic sem neslysela.. slecne sousedce jsem do schranky hodila listek, at mi poda report, jestli byl klid.. tak snad..

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 09:16
- Nahlásit

Kachnička1986

je dobře že to řešíš, líbí se mi ten přístup, že to bereš s pohledu toho druhého.
Krabičky se mi osvědčily, nějak spontáně jsem si to vymyslela, když byl pesan štěndo a já jsem chtěla nasměrovat jeho případné demoliční choutky na povolené věcí, takže jsem fakt dělala ty matrjošky, byla jsem největší odběratel papírových krabic ve městě .Pesana to brakování pochopitelně hodně baví.

Krom krabic a krabiček můžeš ještě použít ruličky od WC papíru - do jedné nacpeš zmačkaně druhou a do těch dutinek co tak vzniknout nacpeš zase dobroty.
a hlavně vřele doporučuju jednu věc - nějakou dobu než půjdeš do práce uplacíruj pesana na místo a ty krabičky, ruličky atd. rozmísti po prostoru. Pochopitelně tak aby rozmísťování pesan viděl, leč musí setrvat na místě. A to způsobí co? No že si velmi mocně přeje, abys už konečně hergot vypadla a on se mohl pustit do práce Odchod můžeš pochpitelně tak jako natahovat, že. Aby to těšeníčko bylo opravdu velmi mocné.

tak ať se daří

lamalucni
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 09:34
- Nahlásit

ronysek
Myslíš, že pesani jsou běžně schopni takové abstrakce?
Proč abstrakce, proboha? Co může být konkrétnějšího, než dát psovi něco, co moc chce, ale s tou podmínkou, že to může získat až po pánově odchodu?

Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 09:43
- Nahlásit

Ronysek a cetl/a jsi to toto cele tema..?

Ze muj pes takhle vyje asi 7 mesicu kazde rano, coz jsem se dozvedela az vcera.. fakt jsem to nevedela..

boze, to je proto, ze nechci obtezovat sousedy a mam strach, aby mi nevyvadel, tak jsem podle tebe asi za trapku nebo co?

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 09:43
- Nahlásit

ronysek

takové abstrakce?

na těšení se na něco není nic složitýho přece? A víš jako ho to napumpuje, když to má před čumákem a prozatím nesmí? Měl bys vidět Ešusa, jak se nemůže dočkat, až KONEČNĚ kurnik už vypadnu a on si bude moct vzít to co teď nemůže . Protože i dneska mu před odchodem, pro jeho zábavu vezmu pár kousků něčeho, ty rozmístím do prostoru a povel vezmi! zazní až se zaklapnutím dveří. A když i dneska tam nechám nějakou tu krabičku, protože vím, že ho to prostě baví, tak první, na co se řítí je právě tak krabička. volně ložené pamlsky tak zajímací nejsou. Má to na hadrdisku nahraný od maličkata.

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 09:45
- Nahlásit

Kachnička1986

boze, to je proto,
klid, nečil se. Radši budu mít za sousedku Kachnička1986 než mojí stávající sousedku se psem chudákem-leč magorem, kterej nejen ječí když někdo projde kolem dveří (a kolem jejich dveří musí projít všichni, páč bydlí v přízemí), ječí nejen, když mi upadne lžíce na podlahu kde je koberec, ale hlavně ječí a to ne chvíli, ale furt a jak siréna, když panička odejte ve čtyři ráno

Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 09:50
- Nahlásit

PetraK presne toho se chci vyvarovat... z toho jsem mela nocni mury od zacatku, proto jsem psa tyden cvicila stylem jdu za dvere, vratim se, prodlouzim to atd.. vzdycky trochu poknouraval, ale nikdy neradil... pak byl i zticha, takze jsem celou dobu zila v domneni, ze se nic nedeje a mam vzorneho psa :-DDD

a bojim se prave, aby se to treba nehorsilo.. uz jsem koukala i na ten Relaxis, vypada to celkem dobre, ale tezko rict, treba zaberou "jen" krabicky a bude to bez chemie.. zitra by mi mel dorazit Kong, tak to budu stridat.. dostane krabky a pak zase Kong s tvarohem bo tak

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 09:56
- Nahlásit

Kachnička1986

a bojim se prave, aby se to treba nehorsilo..

jo to chápu. Ještě - jakej má režim ráno, jdete jen čistě venčící prochajdu, nebo máš prostor to pojmout trochu velkoryseji?

možná bych se vrátila i k nácviku těch odchodů, příchodů plus trénovala to, že bude občas chvíli doma v jiné místnosti sám, aby mu to zevšednělo.

i na ten Relaxis,

co to je?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 10:00
- Nahlásit

PetraK
co to je?
http://www.woykoff.com/relaxis
Co jsem slyšela, tak někomu neúčinkoval vůbec a někomu více či méně pomohl. Ale každopádně uškodit by neměl.

Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 10:02
- Nahlásit

Ráno mám čas jen na krátkou venčící procházku, jinak bych musela vstávat fakt brzo (v pět) a to se mi zatím nechce... a on ráno ani nijak netouží po běhání, zívá, sune se jak hlemýžď, vyčůrá a maže domů.

Děláme to tak od začátku, na delší chodíme až odpoledne po práci.

Relaxis je přírodní přípravek, který by měl navodit u psa psychickou pohodu ve stresových situacích.. Jenže není zrovna nejlevnější.. a píšou, že není návykový, je to výtažek z nějaký byliny.. takže spiš chci nejdřív zkusit ty ostatní prostředky..

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 10:03
- Nahlásit

lamalucni
Co jsem slyšela,

aha, díky.

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 10:09
- Nahlásit

Kachnička1986

hm tak jestli je ráno zabržděnej tak asi nic. Ale zkus vypozorovat, jestli třeba bude takhle vyvádět, když den před tím, budete hodně aktivistický (bude nejen běhat, ale i "pracovat" - hledat míčky třeba, pocvičíte, pak si pohrajete, prostě mu zaměstnáš nejen tělo, ale i makovici - a večer můžeš klidně při večerní prochajdě taky ještě trochu přidat na akci. Aby byl vybitej a pak si užil toho, že má od tebe klid.

, je to výtažek z nějaký byliny..

z čaje zelenýho, píšou.

Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 10:27
- Nahlásit

Nj ale jak chces zjistovat, jak to je..
Ja ji verim, zase to nebylo takovy to rve vam pes, udelejte s tim neco (a clovek pak zjisti, ze pes dvakrat stekne, kdyz se nekdo mihne u dveri).

Asi trikrat se mi stalo pak jeste, ze vyvadel, kdyz jsem odesla, jednou normalne, to jsem se vratila, kdyz zmlkl, sla dovnitr, chvili tam byla, dostal piskoty, sla jsem a uz sem nic neslysela, pak kdyz jsme s pritelem, ktereho ma Tim rad, odchazeli nekam a jeho nechali doma, tak vyvadel, docela dost a vyl nahlas..

ale cekali jsme v aute a po peti minutach ztichl a byl klid..

takze nevim, napada me, ze jak sel do puberty, tak se trochu v tomhle zmenil a zaclo to..

uvidim, jak to bude dal, kdyz dostane rano vic veci na zamestnani.

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 10:39
- Nahlásit

ronysek

"kdyby páníčka zmizela, moh bych si to všechno vzít".

tam ale nikde žádné kdyby není , to ho tam jen vidíš ty (a jsme zase u toho rozdílu, jak napsané vnímá autor a jak ho může vnímat některý z čtenárů , jinak ho vnímáš ty, jinak lamaluční, která to pochopila stejně, jak jsem to myslela já) .

Prostě pes ví, že si věc může vzít až na povel, ví, že ten povel zazní, až když se zabuchujou dveře a panička mizí. Takže se prostě těší, ať už konečně ten povel zazní, potažmo ať už hergot ta čůza vypadne. Tzn. odbourá to případné blbé pocity z toho, že panička odchází. Prostě se to prohodí.

Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 10:40
- Nahlásit

ronysku, puvodne nebyl.. napsala sem to ted asi blbe, to trikrat bylo az po te prvni udalosti v uvodu tehle diskuze...

ale furt jsem to neresila, protoze jsem si rikala, ze se asi momentalne vzteka, ze jindy je klid..

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání